Elias Valtonen säväytti Saksassa – Erik Murphy vauhdissa Japanissa

4.1.2021 09:08 Elias Valtonen väläytteli osaamistaan, kun hän lähenteli tupla-tuplaa Saksan ProA:n ottelussa. Erik Murphy juhlisti uutta vuotta kahdella tupla-tuplalla Japanissa.

Elias Valtosen vahva peli ei riittänyt voittoon. (Kuva: Ville Vuorinen)

Saksan Bundesliigassa Tuomas ja Joonas Iisalon sekä Juho Kailion valmentama Merlins Crailsheim otti jo seitsemännen peräkkäisen voittonsa kukistettuaan vieraskentällä Würzburgin 86-80 (43-39). Merlins on upeasti sarjan jaetulla kärkipaikalla voitettuaan 11 ottelustaan kymmenen.
Ottelutilastot

Elias Valtonen oli elementissään, kun hän heitti Tigers Tübingenille 18 pistettä, mutta sekään ei riittänyt viemään Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentamaa joukkuetta voittoon. Giants Leverkusen oli lopulta vahvempi 102-94 (39-47). Valtonen nappasi myös yhdeksän levypalloa, antoi kolme syöttöä ja otti yhden riiston. Tigers on voittanut yhdeksästä ottelustaan kaksi.
Ottelutilastot

Espanjassa vuosi pomputeltiin käyntiin Teneriffan ja Real Madridin välisellä kärkiottelulla. Real Madrid kiri viimeisellä neljänneksellä 92-85 (44-45)-voittoon. Sasu Salin auttoi Teneriffaa 10 pisteellä, yhdellä levypallolla, kahdella syötöllä ja riistolla. Emir Sulejmanovic keräsi tilastoikseen kahdeksan pistettä, kolme levypalloa ja kaksi syöttöä. Tappiosta huolimatta Teneriffa jatkaa sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

LEB Platassa Fiifi Aidoon Benicarlo hävisi Villarrobledon vieraana 62-73 (33-39). Aidoo merkkautti kaksi pistettä ja kaksi levypalloa. Benicarlolla on neljä voittoa ja seitsemän tappiota.
Ottelutilastot

Topias Palmi pääsi juhlimaan tärkeää voittoa Cremonan kukistaessa vieraskentällä Brescian 85-89 (54-44). Palmi rekisteröi ottelussa viisi pistettä. Cremona paranteli asemiaan tiukassa sarjassa ja sillä on nyt kuusi voittoa ja seitsemän tappiota.
Ottelutilastot

Erik Murphy hurjasteli kahdesti tupla-tuplan Fukushima Firebondsin pelatessa tuplaottelut Bambitious Naraa vastaan. Murphyn tehoista huolimatta Firebonds hävisi molemmat ottelut.

Ensimmäisessä Bambitious oli vahvempi numeroin 88-67 (40-44) Murphyn tilastoidessa 17 pistettä, 11 levypalloa, kaksi syöttöä, riiston ja torjunnan.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Toisessa pelissä Firebonds aloitti taas vahvasti, mutta menetti otteensa toisella puoliajalla hävitessään 80-89 (43-34). Tällä kertaa Murphy hurjasteli taululle 21 pistettä, 12 levypalloa, kaksi syöttöä ja neljä riistoa. Firebondsilla on nyt 13 voittoa ja 15 tappiota.
Ottelutilastot

Puolan liigassa Carl Lindbomin Stal Ostrow Wielkopolski otti viidennen peräkkäisen voittonsa voittaessaan Start Lublinin 82-62 (40-29). Lindbomille kirjattiin kolme pistettä, kaksi levypalloa, syöttö ja riisto. Stal Ostrow Wielkopolski on sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Daniel Dolenc heitti 10 pistettä, kahmi kolme levypalloa ja antoi yhden syötön, kun Swans Gmunden aloitti vuotensa 92-75 (48-34)-voitolla Flyers Welsistä. Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama on sarjassa jaetulla toisella sijalla.
Ottelutilastot

 
28.6.2022 09:41 Susijengi

Ilari Seppälä palaa Ranskaan

Susijengin helmikuun Slovenia-voiton pääarkkitehteihin kuulunut, erinomaisen kauden Romanian liigan Pitestissä pelannut Ilari Seppälä, 29, palaa yhden tauon jälkeen Ranskan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Lapualaislähtöisen Seppälän uusi työnantaja on 1+1-vuotisen sopimuksen suomalaistakamiehen kanssa allekirjoittanut Saint-Chamond.

23.6.2022 18:38 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla hankala kausi Belgiassa – ”En ole ihan sataprosenttisen tyytyväinen”

Topias Palmi siirtyi kesken kauden belgialaisseura Limburg Unitediin. Palmi väläytteli kauden aikana ja pääsi juhlimaan Belgian cupin voittoa, mutta kokonaisuudessaan kausi Belgiassa oli Palmille hankala.

22.6.2022 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen yllätti jopa itsensä kauden aikana – ”En lähtenyt mahdottoman isoilla odotuksilla”

Elias Valtonen osoitti, ettei hyppäys Saksan kakkostasolta Euroopan kovimpaan kansalliseen liigaan ole euralaislähtöiselle nuorukaiselle ponnistus eikä mikään. Sekä Valtonen että hänen seurajoukkueensa Manresa pelasivat erinomaisen kauden.

21.6.2022 20:54 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen odottaa hienoa Susijengi-kesää – ”Toivottavasti jengi löytää paikalle peleihin”

Alexander Madsen vietti menestyksekkäät, mutta vaiherikkaat kolme kautta latvialaisen VEF Riian riveissä. Seuraavaksi edessä siintää kiireinen kesä Susijengin kanssa.

20.6.2022 18:01 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi Romaniassa – ”Ei ole mitään valittamista”

Ilari Seppälä pelasi menneen kauden Romanian liigassa Pitestin joukkueessa. Seppälä nautti suurta vastuuta joukkueessa ja pelasi jälleen vahvan kauden.

19.6.2022 21:59 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla ennätyksellinen kausi – ”Ihan hyvin meni”

Sasu Salinista tuli tällä kaudella Mestarien liigan kaksinkertainen ennätysmies, kun hän teki kaikkien aikojen ennätyksen onnistuneissa kolmen pisteen heitoissa sekä yhden kauden onnistumisissa. Salin pisteli myös henkilökohtaisia ennätyksiään uusiksi kauden aikana.

18.6.2022 12:33 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni loistava kausi alla Susijengin kesään – ”Tästä tulee meille iso kesä”

Edon Maxhuni pelasi vahvan kauden hollantilaisen Heroes Den Boschin riveissä. Maxhunin onnistuneen kauden kruununa oli Hollannin mestaruuden voittaminen.

15.6.2022 18:19 Susijengi

Luukas Vaara Strasbourgista Phoenix Hageniin

Susijengin nuoreen kalustoon lukeutuva Lahti Basketball Junioreiden kasvatti, viime kaudella Lassi Tuovin valmentamaa SIG Strasbourgia edustanut 206-senttinen ja 21-vuotias Luukas Vaara, vaihtaa seuraa. Vaaran uusi työnantaja on Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, Pro A:ssa, pelaava Phoenix Hagen.

14.6.2022 14:06 Susijengi

Mikael Jantunen kaksivuotisella sopimuksella Italian Trevisoon

Belgian kansallisen liigan mestarina päättyneellä seurajoukkuekaudella palkittu Susijengin ison pään kulmakivi Mikael Jantunen, 205 cm ja 22 vuotta, jatkaa uraansa Italiassa. Wartti Basketin juniorimyllystä ponnistaneen Jantusen uusi työnantaja on Italian Serie A:n Treviso, joka on kiinnittänyt Jantusen kaksivuotisella sopimuksella.

12.6.2022 10:34 Susijengi

Jacob Grandison optiovuodeksi Duken yliopistoon

Viimeiset kaksi kautta vahvaa jälkeä Yhdysvaltain NCAA-liigan Illinoisissa tehnyt ja Susijengissä viime kesänä debytoinut Jacob Grandison, 24, lunastaa ”koronaoptiovuotensa” ja siirtyy tulevaksi kaudeksi Duken yliopistoon.

10.6.2022 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolencilla vaihteleva vuosi Ranskassa – ”Kauden teemaksi voisi sanoa taistelu”

Daniel Dolenc pelasi viime kauden Ranskan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Nationale Masculine 1:ssä. Ensi kaudeksi Karhubasketiin siirtyvä Dolenc piti Ranskassa vietettyä kautta kokemuksellisesti rikkaana, mutta pelillisesti vaikeana.

9.6.2022 09:46 Suomalaiset ulkomailla

Kirvelevät tappiot päättivät viimeistenkin suomalaisten kaudet Euroopassa

Edon Maxhunin ja Mikael Jantusen kaudet Belgian ja Hollannin yhteisliigassa päättyivät välieriin. Saman kohtalon koki Saksassa Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Bonn.

31.5.2022 15:03 Susijengi

Max Besselink pitkällä sopimuksella Würzbürgiin

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Saksan Bundesliigaa edustavan s.Oliver Würzbürgin riveihin.

30.5.2022 09:27 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunista Hollannin mestari – ”Onnellinen olo”

Edon Maxhuni seurasi Mikael Jantusen ja Alexander Madsenin viitoittamalla tiellä, kun hän pääsi tuulettamaan Hollannin mestaruuden kunniaksi.

28.5.2022 07:41 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta Belgian mestari – ”Nyt on hetki aikaa nauttia tästä”

Mikael Jantunen pääsi ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan juhlimaan Belgian mestaruutta, kun Oostende kaatoi Kangoroes Basket Mechelenin neljässä pelissä. Edon Maxhuni sen sijaan taistelee edelleen Hollannin mestaruudesta.

25.5.2022 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen ja Sasu Salin aloittavat taistelun Espanjan pudotuspeleissä

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyivät tiistaina ja suomalaisista ensimmäisenä uunista ulos pääsee keskiviikkona Elias Valtonen. Sasu Salin odottaa vuoroaan torstaina.

24.5.2022 07:40 Suomalaiset ulkomailla

Hollannin ja Belgian finaalisarjoissa tasaista

Belgian ja Hollannin kansallisten sarjojen finaalit alkoivat tasaisissa merkeissä. Saksan ProA:ssa Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers Tübingen hävisi finaalisarjan kovan taistelun jälkeen.

21.5.2022 09:04 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni ja Mikael Jantunen valmiina finaaleihin

Hollannissa ja Belgiassa alkavat viikonloppuna kansallisten liigojen finaalisarjat. Hollannissa Edon Maxhuni havittelee Heroes Den Boschin kanssa mestaruutta ja Belgiassa Mikael Jantunen hakee Oostenden kanssa pokaalia. Kansallisten sarjojen jälkeen molempien kaudet jatkuvat vielä Belgian ja Hollannin yhteisliigan pudotuspeleissä.

20.5.2022 23:07 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenista taas Latvian mestari – ”Aikamoinen lopetus kaudelle”

Alexander Madsen pääsi juhlimaan kolmatta Latvian mestaruuttaan VEF Riian kaataessa finaalisarjassa Ventspilsin. VEF Riika voitti kauden aikana myös Viron ja Latvian yhteisliigan sekä Latvian cupin.

19.5.2022 10:24 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomilla kokemusten täyteinen kausi

Carl Lindbom aloitti kauden Puolassa ja päätti sen Islannissa. Lindbomin kauteen mahtui kokonaisuudessaan paljon.

Näytä lisää vastaavia