Ennakkotunnelmia naisten SM-peleistä 19.-20.11.

18.11.2005 Naisten SM-runkosarjassa pelataan tulevana viikonloppuna 19.-20.11. kaikkiaan yhdeksän ottelua. Koris.net keräsi SM-joukkueiden tunnelmia ennen viikonvaihteen koitoksia.

Seuraavassa listattuna päävalmentajien ennakkotunnelmia viikonlopun otteluista ja vastustajista.

Seppo Kurki, Peli-Karhut

Lappeenranta on kärsinyt lukuisista loukkaantumisista. Joukkue lähtee kuitenkin otteluihin aina ennakkoluulottomasti, joten asenteen on oltava kohdallaan, lepsuiluun ei ole varaa. Catzin tehoista on vastannut nelikko Reshetko, Davies, Jaakkola ja Ivanova. Uusi vahvistus, Pavlova, tulee varmasti helpottamaan heidän urakkaansa. Edellisten kohtaamisten perusteella on odotettavissa tiukkaa vääntöä molemmissa päädyissä.

Kauden ensimmäinen kohtaaminen BC Nokiaa vastaan päättyi kotivoittoon, mutta sen jälkeen Nokia on jatkanut siitä mihin viime keväänä lopetti. Joukkue on voittanut kaikki käymänsä ottelut ja johtaa sarjaa selvästi. Pisteitten tekijöinä on kunnostautunut trio Kosmonova- Ojala- Laaksonen, mutta viime vuoden tapaan joukkueesta löytyy ratkaisijoita laajalta rintamalta. Omalta joukkueeltani odotan viime viikon notkahduksen jälkeen ja kovan harjoitusjakson kautta palannutta rentoutta ja iloisuutta. Peli-Karhut lähtee siis latautuneena metsästämään kahta sarjapistettä. Otteluun luo lisämausteen tuleva Suomen Cupin finaali, jossa joukkueet kohtaavat Helsingin Jäähallissa joulukuussa.        

Markus Makkonen, Pussihukat

Naisten SM -sarjassa alkaa tavallaan ensimmäiset pudotuspelit, sillä niin mukavasti ovat kaikki pelanneet ristiin. BC Nokia ja Espoo Team ovat tällä hetkellä parhaiten kiinni ylemmän loppusarjan paikasta.

Lauantaina kohtaavat Myyrmäessä kaksi joukkuetta, jotka ovat iskeneet päänsä espoolaiseen mäntyyn niin, että vieläkin kumisee. Panttereilla on yhdessä BC Nokian kanssa Suomen laajin materiaali, joka vielä levenee uuden kovan jenkkivahvistuksen myötä. Lupaamme että Hukattaret taistelevat sarjapisteistä, ja yritämme katkaista vuosia kestäneen tappioputken Panttereita vastaan.

Sunnuntaina kohtaamme Catzin, joka sekin on vahvistunut uudella isolla venäläispelaajalla. Catzin isokokoisen joukkueen voittaminen vieraissa on vaikeaa, mutta jos pikkuhukkien kaukoheittopeli toimii, on kauden toisen vierasvoiton ottaminen mahdollista.

Ilpo Rantanen, Pantterit

Viikonloppuna SM-sarja jatkuu Panttereiden osalta ainoastaan vierasottelulla Pussihukkia vastaan, sillä sunnuntaina joukkue matkaa Tallinnaan jossa kohtaa Uzbekistanilaisen NIKA:n Baltian liigan loppusijoitusten kannalta vähintään yhtä tärkeässä ottelussa. Kun vielä varsinkin hyökkäyspeli on viime aikoina takkuillut ja lyhyessä ajassa pitäisi ajaa kuvioihin sisään myös aivan uusi pelaaja - torstaina saapunut jenkkivahvistus - haastetta riittää. Pelasimme avausottelussa Kisahallissa hyvän ottelun, tuloksena oli silti vain neljän pisteen voitto ja Pussihukkien heittopeli oli silloinkin tappavan tarkkaa, kotikentällä Markus Makkosen suojatit luottokaksikko Roukanoja - Kausaiten johdolla ovat varmasti vielä vaikeammin pysäytettävissä. Iso haaste uusiutuneelle pantterilaumalle jo tässä vaiheessa kautta.

Antti Hyvärinen, Pyrintö

Viime viikonlopun kahden kovan ottelun jälkitunnelmat olivat selvästi positiiviset. Jouduimme ottamaan hiukan rauhallisemmin harjoittelun suhteen tällä menneellä viikolla, johtuen täysin vajaalukuisesta miehistöstämme edellisissä otteluissa. Odotukset oman joukkueeni osalta tulevia koitoksia kohtaan ovat korkealla, perusvarmuus on antanut vielä odottaa tällä kaudella, emme ole saaneet yhtään ehjää ottelua alle. Haemmekin edelleen viikonlopun otteluista tasaista suoritusta. Mutta hurmos on jo kertaalleen tällä kaudella nähty, jospa väläytämme jälleen ja yllämme Peli-Karhut ottelun kaltaisiin tunnelmiin. Jana Rediger on päässyt jo joukkueen kanssa sinuiksi, vaikutus joukkueeseen on ollut suuri. Pyynikillä koris on taas kivaa...

Hilpi Savikko, Topo

Toinen kierros alkaa ja luulisin, että meille olisi helpompi lähteä uuteen taistoon. Topon pelaajat ovat saaneet nyt kokea, millaista pelitempoa SM–sarjassa pelaaminen vaatii. Tämä samainen tempo on kyllä syönyt jo nyt nuorta ja heikkoa kaartia, ja väsymys painaa, mutta  kehitystä on käynyt kurkistamassa Kisiksen ovilla myös maajoukkuevalmentajat, ja se jos mikä, motivoi varmasti näitä nuorten maajoukkueiden edustajia. Espoo näyttää todella vahvasti puolustavalta joukkueelta ja heidän pelinsä varmaan vain vahvistuu kauden edetessä. Odotan varsinkin junioreiden esim.(Kojola & Raatikka) vahvaa nousua hyvien kokeneiden pelaajien rinnalla.

Huima huimaa jo etukäteen, ainoa etu on pelata vieraissa ja hyvän yleisön edessä. He varmaan saavat jokaisesta päivästä irti lisää aikaa treenata joukkueena. Kenya ja Sanna näyttivät hyvän oppitunnin viimeksi, mitä on olla kova yksilö joukkueessa.

Jari Marjamäki, Forssan Alku

Meillä on kolme voittoa putkessa. Tavoittelemme ylemmän jatkosarjan paikkaa, ja sitä varten viikonloppuna on saatava vähintään yksi voitto. Äänekoskea vastaan meidän on pystyttävä vastaamaan heidän levypallopeliinsä, ja saamaan Kenya Robinson kiinni. Pyrintöä vastaan haemme revanssia sunnuntaina. Arvoitus on heidän uusi vahvistuksensa, mutta jo Hammarbergin ja Penttilän pitäminen normaaleissa pistelukemissa auttaa meitä eteenpäin.

Kimmo Kujansivu, BC Nokia

Pyrintö näyttää vihdoin löytäneen joukkueeseen sopivan vahvistuksen. Jana Rediger on ensimmäisten peliensä perusteella tuonut joukkueeseen roimasti itseluottamusta ja johtajuutta. Kokeneiden pelaajien sairastelut ovat vaivanneet joukkuetta, mutta myös antanut nuorille mahdollisuuden näyttää kyntensä. Parhaiten vastuuta ovat viime peleissä kantaneet nuoret lupaukset Kaisu-Leena Marjomaa ja Tiia Huuhka.

Paikallispeli herättää intohimoja niin katsomossa kuin kentällä. Tunnetaso nousee huippuunsa ja kaikki ovat valmiita ottamaan muutaman mustelman voiton saavuttamiseksi. BC Nokia lähtee otteluun nöyränä, mutta taistelumielellä.

Sunnuntaina vastaamme asettuu PeKa. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa PeKa antoi meille oppitunnin levypallopelaamisesta ja korjasi sarjapisteen leikitellen. Nyt mitataan kuinka paljon joukkueet ovat kehittyneet ensimmäisen kierroksen aikana ja haetaan asemia lähestyvään cup-finaaliin.

Viikonlopun ottelut:

la

19.11.

PuHu

-

Pantterit

16:00

Myyrmäen Urheilutalo

la

19.11.

Pyrintö

-

BC Nokia

17:00

Hervannan Vapaa-aikatalo

la

19.11.

PeKa

-

Catz

15:00

Karhulan Liikuntahalli

la

19.11.

Espoo Team

-

ToPo

15:00

Espoonlahden Urheiluhalli

la

19.11.

Huima

-

FoA

14:30

Äänekosken Liikuntatalo

             

su

20.11.

ToPo

-

Huima

16:00

Munkkiniemen Yhteiskoulu

su

20.11.

Catz

-

PuHu

15:00

Lappeenrannan Urheilutalo

su

20.11.

FoA

-

Pyrintö

17:00

Urheilutalo Feeniks

su

20.11.

BC Nokia

-

PeKa

14:00

Nokian ammattioppilaitosLisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/
 
23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga

ToPon IImar’I Thomas naisten Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Upeaa kautta pelaavan Torpan Poikien IImar’I Thomas on valittu naisten Korisliigan helmikuun parhaaksi pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia