Erik Murphylla unohtumaton seniori-ilta, Florida Gatorsille SEC-konferenssin runkosarjavoitto

7.3.2013 Erik Murphy esiintyi viimeisen kerran yliopistourallaan Florida Gatorsin kotiyleisön edessä torstain vastaisena yönä, kun Florida nujersi Vanderbiltin 26 pisteellä. Florida varmisti samalla SouthEast-konferenssin runkosarjavoiton. Liikuttunut Murphy kuvaili päättynyttä nelivuotista ”elämänsä parhaaksi ajaksi".

Erik Murphyn seniori-ilta oli kuin satukirjasta. Kuva: Getty Images/AllOver Press.

Floridan ja Vanderbiltin välisessä ottelussa voittajasta ei ollut hetkeäkään epäselvyyttä. Gatorsin fanaattinen kotikatsomo sai jälleen kerran todistaa, kuinka Gators puolusti kuin hurmiossa ja salli vierailleen vaivaiset 40 pistettä.

 

Gatorsin murskavoitto merkitsi samalla joukkueelle SouthEast-konferenssin runkosarjan mestaruuden varmistumista. 10,504-henkinen floridalaisyleisö alkoi kannustaa seisaaltaan jo kaksi minuuttia ennen loppua, kun Gators-päävalmentaja Billy Donovan pyysi aikalisän ja käskytti senioripelaajansa Erik Murphyn, Kenny Boyntonin ja Mike Rosarion kentältä joukkuetovereidensa ja valmennusjohdon karhunhalauksiin.

 

– Rakastan tätä joukkuetta ja tätä koulua. Tämä on aivan ainutlaatuinen tunne, kyynelehti 10 pistettä ja kuusi levypalloa ottelussa käärinyt Erik Murphy NCAA-uransa viimeisen kotiottelun jälkeen.

 

– Tämä on ollut vuoristorata-ajelu ja aivan hullu nelivuotinen, mutta samalla parasta aikaa elämässäni, Murphy jatkoi.

 

Kauden kaikki 15 kotiotteluaan voittaneella Floridalla on jäljellä yksi runkosarjaottelu ennen Tennesseen Nashvillessa pelattavaa SouthEast-konferenssin lopputurnausta. Floridan tähtäin on kuitenkin aina NCAA:n valtakunnallisessa mestaruudessa asti.

 

– Olemme oikealla tiellä. Yksi välietappi on saavutettu. Nyt on palattava töihin ja valmistauduttava kohtaamaan Kentucky, uhkui Floridan luottosentteri Patric Young.

 

Myös Alex Murphyn Duke voittoon seniori-iltana

 

Seniori-iltaa juhlittiin myös Pohjois-Carolinan Durhamissa, kun 9,314 katsojaa ahtautuivat Cameron Indoor Stadiumille seuraamaan Duke Blue Devilsin 85–57 (38–35)-voittoa Virginia Techistä.

 

Virginia Tech piti Duken varpaillaan ensimmäisen puoliajan, mutta tauon jälkeen Duken seniorit Seth Curry (20/5), Ryan Kelly (18/9/5 syöttöä) ja Mason Plumlee (14/7/5 syöttöä) löysivät jyvän ja johdattivat Duken kauden 26. voittoonsa.

 

Ensimmäistä kauttaan pelaava Alex Murphy sai ottelussa kolme minuuttia peliaikaa ja vastasi kahdesta pisteestä. Dukella on jäljellä vielä yksi runkosarjaottelu North Carolinaa vastaan.

 

Florida Gators – Vanderbilt Commodores 66-40 (24-14)
Florida:
Kenny Boynton 15/2, Patric Young 14/4/3 blokkia.
Vanderbilt: Kedren Johnson 15/2.
E.Murphy:
Aloitusviisikossa, Minuutit 27, Pisteet 10 (2p 2-4, 3p 1-2, 1p 3-5), Levypallot 6, Syötöt 1.

 


 

Duke Blue Devils – Virginia Tech Hokies 85-57 (38-35)
Duke:
Seth Curry 20/5, Ryan Kelly 18/9/5 syöttöä, Mason Plumlee 14/7/5 syöttöä.
Virginia Tech:
Erick Green 25/4.
A.Murphy:
Minuutit 3, Pisteet 2 (2p 1-1).

 
29.4.2024 11:31 Suomalaiset ulkomailla

Saksan mestaruustaistelu viidenteen otteluun – Kalinin ja Äijäsen Ferrol lähellä jättiyllätystä

Saksan Bundesliigan mestaruustaistelu huipentuu viidenteen otteluun, Awak Kuierin Reyer Venezia on lähellä välieräpaikkaa Italiassa ja Espanjassa Marianne Kalinin sekä Anniina Äijäsen Ferrol taisteli upeasti huippujoukkue Avenidaa vastaan.

29.4.2024 09:37 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa taipui Mestarien liigan finaalissa

Teneriffa ei onnistunut uusimaan kahden vuoden takaista Mestarien liigan voittoa, kun Malaga oli vahvempi finaalissa. Alexander Madsenin Andorra varmisti sarjapaikkansa Espanjassa ja Edon Maxhuni heitti Le Portelin pudotuspeleihin Ranskassa.

27.4.2024 10:48 Susijengi

Touko Tainamo seniorikaudeksi Wyomingiin

Erinomaiset kolme kautta Denverin yliopistossa pelannut Susijengin ison pään lupaus Touko Tainamo, 205 cm ja 23 vuotta, vaihtaa joukkuetta seniorikaudekseen. Munkkiniemen Kisapoikien kasvatin uusi joukkue on Wyoming, joka sijoittui NCAA-liigan Mountain West -konferenssin keskivaiheille päättyneellä kaudella.

27.4.2024 08:04 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa eteni Mestarien liigan finaaliin

Teneriffa pääsee taistelemaan Mestarien liigan voitosta, kun se eteni finaaliin kaatamalla kreikkalaisen Peristerin.

26.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin jahtaa Mestarien liigan voittoa – ”Meillä on kaikki mahdollisuudet”

Mestarien liigan Final Four -lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Belgradissa. Kilpailun kaikkien aikojen paras kolmen pisteen heittäjä Sasu Salin jahtaa toista Mestarien liigan voittoaan.

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

Näytä lisää vastaavia