Fanny Hulmi siirtyy Yhdysvaltojen yliopistokentille University of West Floridaan

4.5.2018 16:36 Fanny Hulmi jatkaa HBA:n pelaajavirtaa Yhdysvaltojen yliopistoparketeille. Hulmin uusi seura on NCAA:n II-divisioonassa pelaava University of West Florida.

Jokainen seniori-ikäinen pelaaja Helsinki Basketball Academyn naisten joukkueen riveistä on viimeisen neljän vuoden aikana jatkanut Yhdysvaltojen yliopistojoukkueisiin stipendillä. Tuorein amerikkalaisparketteja valtaamaan lähtevä HBA-pelaaja on Klaukkalan NMKY:n kasvatti Fanny Hulmi, jonka uusi osoite on West Floridan yliopistojoukkue.

University of West Florida pelaa NCAA:n II-divisioonaa. Kyseessä on naisten maajoukkueen päävalmentajan Pekka Salmisen mukaan hyvätasoinen ja laadukas koulu.

– Fannyn rekrytointiprosessi ja koulun hakeminen on ollut mielenkiintoinen ja opettavainen projekti. Fanny on todella urheilullinen ja periksiantamaton pelaaja, joka tulee vielä kehittymään huimasti. Tästä oltiin Amerikassakin samaa mieltä aika monessakin paikkaa ja kiinnostusta oli I-divisioonan kouluista Junior Collegeihin.

– Loppusuoralla oli yksi todella laadukas Junior College, yksi I-divisioonan koulu ja West Florida. Olennaista oli löytää koripalloilullisesti sopiva paketti ja mielestäni Fanny teki erinomaisen valinnan. West Floridan valmennusjohto teki vaikutuksen visioillaan ja kun sain vahvistuksen koulun laadusta tutuilta valmentajilta rapakon takaa, voin ilman huolen häivää ja erinomaisen luottavaisena lähettää Fannyn eteenpäin.


Hulmi odottaa yliopistourakkansa alkua jännityksellä.

– Koulun löytäminen oli ihan työn takana, mutta lopulta sopiva löytyi. Jännittää tietysti mennä noin kauas, mutta toki siellä samat opiskelu ja koripallo, eli tutut asiat, jatkuvat.
Hulmi kertoo, että varmuutta Yhdysvaltojen yliopistokentille lähtemiseen on tuonut muiden HBA-pelaajien kokemuksien kuuleminen. Hulmi odottaa uudenlaista ympäristöä innokkaana.

– Olen kuullut, että siellä hengitetään vain koripalloa. Tietenkin siellä tulee uusia juttuja ja kieli voi tuoda alkuun vaikeuksia, mutta tunnelmat ovat ihan hyvät. Toivon, että saisin lisää erilaisia näkökulmia koripalloon valmentajilta. Uskon, että yliopistojoukkue voi antaa lisää myös urheilullisesti. Kehittyminen on tähtäimessäni.


 

Lisätietoa: Fanny Hulmi

Henkilöt

 
18.1.2022 10:51 Susijengi

Illinoisin susitähti Jacob Grandison: ”Odotan ekaa tilaisuutta pelata susifanien edessä”

Susijengi esitteli viime kesänä lauman uutena tulokkaana 198-senttisen ja 23-vuotiaan suomalaistaustaisen yhdysvaltalaislaiturin Jacob Grandisonin. Seniorikauttaan NCAA-liigassa pelaava Grandison on noussut viime kuukausina valokeilaan yliopistosarjan parhaimmistoon kuuluvan Illinoisin joukkueen paidassa.

25.2.2020 08:35 NCAA

Olivier Nkamhoua – stadilainen rämäpää Tennesseen huippuyliopistossa

Olivier Nkamhoua, 19, oli pikkupoikana silkkaa rämäpäisyyttä ja raaka urheilullisuutta. Nkamhoua ja hänen pitkäaikainen juniorivalmentajansa Eero Levä käyvät lävitse HNMKY-kasvatin tarinan Hotel Arthurin liikuntasalista Tennesseen Thompson–Boling Arenalle.

30.1.2019 19:52 NCAA

Viimeistä NCAA-kauttaan pelaava Elina Koskimies: ”Isompaa roolia ei saa ilmaiseksi”

American Universityä edustava Elina Koskimies on noussut neljässä vuodessa joukkueensa avainpelaajaksi. Tällä kaudella tähtäimessä on konferenssivoitto sekä NCAA-turnaus, sen jälkeen Euroopan ammattilaiskentät.

19.12.2018 14:36 Haastattelu

Tulokaskauttaan NCAA:ssa pelaava Lotta-Maj Lahtinen: ”Itsevarmuus on avain”

HBA:n peliasu vaihtui kesän aikana Georgia Techin paitaan, kun Lotta-Maj Lahtinen lähti Atlantaan tavoittelemaan unelmaansa ja keräämään kokemusta kansainvälisiltä koripallokentiltä. Nyt 19-vuotiaalla Lahtisella on takanaan kymmenen ottelua Yhdysvaltojen arvostetuimmassa yliopistosarjassa NCAA:ssa.

5.3.2018 Haastattelu

Tulokaskauttaan NCAA:ssa pelaava Nina Augustin: ”Kausi on ollut nousujohteinen”

Wartti Helsingin kasvatti Nina Augustin on päässyt voittojen makuun tulokaskaudellaan Robert Morrisin NCAA-joukkueessa. Augustin kertoo, että opiskelun ja urheilun yhdistäminen rapakon takana on onnistunut saumattomasti.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

Näytä lisää vastaavia