FoA ja PeKa kotivoittoihin – HBA ja Vimpeli hakivat pisteet vieraista

5.12.2020 19:20 Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Peli-Karhut otti kauden kymmenennen voittonsa. Muissa otteluissa voittoihin ylsivät FoA, HBA ja Vimpeli.

Kuukauden pelaajaksi valittu Linda-Lotta Lehtoranta johdatti joukkueensa voittoon. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

HBA vierasvoittoon Lappeenrannassa

Sarjassa kuudennella sijalla majaileva HBA-Märsky matkasi vierasotteluun Lappeenrantaan. Vierasjoukkue matkasi Helsinkiin vieraspisteiden kanssa, kun se voitti ottelun 66-71.

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin tasaista peliä. Molemmilta joukkueilta nähtiin onnistumisia, kun tauolle mentiin HBA:n johtaessa 17-13.

Myös toinen jakso oli tasainen. Vierasjoukkue vei senkin lopulta nimiinsä Saga Ukkosen johdolla. Puoliajalle mentiin tilanteessa 39-32.

Kolmannella jaksolla Catzin Veera Pirttinen pelasi hyvää koripalloa erityisesti hyökkäyspäässä. Hän teki jakson aikana kymmenen pistettä, kun kotijoukkue kavensi vieraiden johtoa kolmella pisteellä.

Viimeiselle jaksolle lähdettiin tasaisesta tilanteesta ja myös jakso oli tasainen, kuten koko ottelu. Joukkueet onnistuivat vuoron perään pisteiden teossa, mutta lopulta pisteet matkasivat Helsinkiin 66-71.

- Vaikea ottelu. Vähän samanlaisia ongelmia kuin viikko sitten. Levypallopelissä oltiin tosi kehnoja. Suomalaisella viisikolla peli pysy hyvin kasassa ja saatiin tilanteita jolloin päästiin peliin mukaan. Paljon on vielä tehtävää, että tästä noustaan tästä kuopasta, Catzin päävalmentaja Mika Haakana sanoi.

Laajalla rintamalla onnistumisia saaneen HBA:n ykkönen oli Silja Viita, joka kirjautti 16 pistettä ja 15 levypalloa. Saana Kujala pussitti 12 pistettä.  Catzin tehokkain oli Pirttinen, jolle merkittiin 21 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Tuulia Timo teki 12 pistettä.

- Jokainen voitto on suuri saavutus. Aarnion loukkaantuminen oli paha menetys, mutta joukkue on paikannut sen hyvin. Meidän on aina vaikea pelata hyvin organisoitua ja taktista joukkuetta vastaan, HBA:n päävalmentaja Mirka Dettmann pohti ottelun jälkeen.

Ottelutilasto

FoA peittosi Kouvottaret

Forssan Alku sai vieraakseen Kouvottaret. Ottelu oli sarjasijoituksen kannalta todella tärkeä, sillä molemmat joukkueet olivat otteluun lähdettäessä 12 pisteessä.

Kotijoukkue hallitsi ensimmäisellä jaksolla korinalustaa. Joukkueelle kertyi seitsemän levypalloa enemmän, kuin vastustajalleen. Sen turvin FoA karkasi ensimmäiselle tauolle johdossa 19-12. 

Toine jakso oli tasainen ja levypallopelaaminen tasoittui joukkueiden välillä. Puoliajalle mentiin tilanteessa 37-25. 

Kolmannella jaksolla ottelun kuva ei muuttunut. Alku oli koko ajan askeleen Kouvottarien edellä ja viimeiselle tauolle mentiin tilanteesta 66-48.

Vierasjoukkue hallitsi viimeistä neljännestä ja tuli vielä iskuetäisyydelle. Joukkue tuli vielä viiden pisteen päähän, mutta aivan voittoon asti se ei riittänyt. Voitto jäi Forssaan 75-69. 

Keondria Calloway teki ottelun korkeimman pistemäärän 20 pisteellä. Mia Loyd kirjautti tupla-tuplan 15 pisteellä ja 14 levypallolla. Henriikka Vähäuski teki vieraille 17 pistettä. Sarah Toeaina teki tupla-tuplan 16 pisteellä ja 14 levypallolla.

Ottelutilasto

Peli-Karhuille kymppi täyteen

Sarjakärki Peli-Karhut sai Karhuvuoreen vieraita Helsingistä, kun ToPo matkasi Kotkaan.

Ensimmäisellä jaksolla vierasjoukkueen heittopeli takkusi. PeKa onnistui erityisesti kolmen pisteen heitoissaan paremmin ja niiden avulla joukkue otti johtoaseman itselleen 20-13.

Toisella jaksolla kotijoukkue sai onnistumisia monelta eri pelaajalta ja ero joukkueiden välillä kasvoi. Puoliajalle mentiin tilanteessa 44-31. 

Kolmannella jaksolla Peli-Karhut terävöitti puolustustaan. ToPo:n hyökkäyspeli oli sen takia todella vaikeaa ja kun samalla Roosa Lehtoranta ja Elena Melto onnistuivat hyökkäyspäässä useampaan otteeseen ero kasvoi jakson aikana 22 pisteeseen.

Viimeisellä jaksolla ToPo ei pystynyt enää nousemaan uhkaamaan PeKan voittoa. Kotijoukkue otti kauden kymmenennen voittonsa 93-59.

- Hyvinhän me pelattiin. Muutama nukahdus alussa, mutta nopeasti kerättiin itsemme. Saatiin alkua lukuunottamatta ToPon hyvät heittäjät kiinni. Onnistuttiin hyvin monipuolisesti, Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä totesi ottelun jälkeen.

Zykera Rice kuritti ToPo:a 32 pisteellä ja 12 levypallolla. Myös juuri kuukauden pelaajaksi valittu Linda-Lotta Lehtoranta tilastoi tupla-tuplan 12 pisteellä ja kymmenellä koriin johtaneella syötöllä. Nea Kuisma teki ToPo:lle 16 pistettä.

- Tiedettiin että Peli-Karhut on fyysinen ja kova joukkue. Tällä kertaa ei riittänyt, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi sanoi ottelun jälkeen.

Ottelutilasto

 

Vimpelille pisteet Tampeereelta

Tampereen Pyrintö sai sarjan peräpään kamppailussa vieraakseen Vimpelin Vedon. Ottelussa pelattiin tärkeistä pisteistä, sillä molemmat joukkueet taistelevat samoista sijoituksista. 

Ensimmäinen jakso oli tasainen ja molemmat joukkueet saivat onnistumisia vuorotellen. Kayla Gordonin suorituksien avulla vieraat pääsivät tauolle kahden pisteen johdossa.

Vimpelin amerikkalaiskolmikko oli iskussa toisella jaksolla. Pyrintö ei saanut heitä kuriin ja Vimpeli kasvatti johtoaan. Puoliajalla vierasjoukkue johti peliä 44-28.

Kotijoukkue viritteli kiriä kolmannella jaksolla. Anni Jämsä oli isossa roolissa, kun joukkue kavensi Vimpelin johdon 14 pisteeseen. 

Viimeisellä jaksolla Gordon pelasi jälleen todella hyvää koripalloa. Hänen johdollaan ViVe nappasi pisteet 77-59.

Gordon teki lopulta 22 pistettä ja kaapi 21 levypalloa. Mariah Millerille merkattiin myös tupla-tupla 23 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Jämsä ja Reetta-Sofia Tulkki tekivät molemmat Pyrinnölle 11 pistettä. 

Ottelutilasto

 
21.1.2023 19:01 Naisten Korisliiga

Runkosarja päätökseen – FoA nappasi paikan ylemmästä jatkosarjasta

Naisten Korisliigan runkosarja pelattiin päätökseen. Ylemmässä jatkosarjassa pelejään jatkavat PeKa, EBT, Honka, Pyrintö sekä Forssan Alku. Alemmassa jatkosarjassa viimeisistä pudotuspelipaikoista taistelevat ToPo, ViVe, HBA, Kouvottaret ja Catz.

20.1.2023 13:15 Korisliiga

Korisliigojen päätöskierroksilla riittää rutkasti panosta – näin eri skenaariot vaikuttavat paikkoihin jatkosarjoissa

Korisliigassa KTP-Basket ja BC Nokia eivät tarvitse apua muilta joukkueilta, vaan heille riittää ylempään jatkosarjaan voitto runkosarjan päätöskierroksen ottelusta. Naisten Korisliigassa Forssan Alku voi varmistaa paikkansa ylemmässä jatkosarjassa voittamalla oman ottelunsa.

18.1.2023 20:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa runkosarjan toiseksi viimeinen kierros – Alku tarrasi kiinni ylemmän jatkosarjan paikkaan

Naisten Korisliigan runkosarja on viimeistä kierrosta vaille valmis. Illan isoimmasta voitosta vastasi FoA. Muita voittajia olivat ViVe, Honka, Pyrintö ja Peli-Karhut.

15.1.2023 19:14 Suomen Cup

ToPo on naisten Suomen Cupin mestari

Torpan Pojat jatkoi siitä mihin eilen jäi ja kaatoi finaalissa neljä edellistä Suomen Cupia nimiinsä vieneen PeKa:n. Mestaruuspokaali jäi Helsinkiin 76-51.

15.1.2023 12:06 Suomen Cup

Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa klo 17

Naisten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa sunnuntaina, kun Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. PeKa tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

14.1.2023 15:36 Suomen Cup

PeKa ja ToPo ratkaisevat naisten Suomen Cupin voiton

Naisten Suomen Cupin finaalissa nähdään uusinta viime vuodelta, kun Peli-Karhut ja ToPo kohtaavat finaalissa. Ottelu alkaa huomenna sunnuntaina klo 17 ja on nähtävissä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

13.1.2023 14:57 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin välierät lauantaina Helsingissä - luvassa kova taistelu mestaruudesta

Naisten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan lauantaina ja sunnuntaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät Peli-Karhut, Vimpelin Veto, Torpan Pojat ja Tampereen Pyrintö.

10.1.2023 11:15 Naisten Korisliiga

Hongan Madelynn Utti on naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan joulukuun vahvin on Tapiolan Hongan Madelynn Utti.

9.1.2023 21:08 Naisten Korisliiga

Kouvottaret palasi tehokkaana

Naisten Korisliigassa pelattiin maanantaina yksi ottelu. Kouvottaret nappasi kotivoiton ToPo:sta 81-62.

8.1.2023 18:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga palasi joulutauolta – ennakkosuosikit pitivät pintansa

Sarjassa pelattiin ensimmäiset ottelut tämän vuoden puolella. Päivän voittajia olivat Peli-Karhut, EBT ja Pyrintö.

28.12.2022 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin mestaruudet ratkeavat tammikuussa, liput nyt myynnissä

Naisten ja miesten koripallon Suomen Cup huipentuu tammikuun 13.–15. päivä Urhea-hallissa Helsingissä pelattavaan Final Fouriin. Koriksen superviikonloppu pitää sisällään sekä naisten että miesten välierät sekä finaalin.

23.12.2022 08:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan marraskuun vahvin Carmen Tyson-Thomas: ’’ Olemme pystyneet yllättämään lähes kaikki alkukauden aikana’’

Toista kautta Naisten Korisliigassa pelaava Carmen Tyson-Thomas on ollut tällä kaudella lähes pitelemätön ja johdattanut EBT:n sarjan kakkospaikalle. Loistavista otteista huolimatta pelaaja toipuu edelleen käden murtumasta ja on joutunut muokkaamaan peliään sen mukaan.

21.12.2022 21:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga joulutauolle Peli-Karhujen komennossa

Sarjassa pelattiin viimeiset ottelut ennen joulutaukoa. Illan voittajia olivat PeKa, Honka, FoA ja EBT. Seuraavan kerran pallo nousee sarjassa ilmaan 8.1.2023.

17.12.2022 18:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kärki tiivistyi – Honka aiheutti Peli-Karhuille kauden toisen tappion

Naisten Korisliigassa pelattiin toiseksi viimeinen kierros ennen joulutaukoa. Voittoihin ylsivät Pyrintö, EBT, Honka, Kouvottaret ja FoA.

14.12.2022 21:34 Naisten Korisliiga

Keskikastissa tasaista – PeKa kasvatti sarjajohtoaan

Kaikki joukkueet nähtiin parketeilla keskiviikkona. Voittajiksi ylsivät PeKa, FoA, Honka, HBA sekä ToPo.

10.12.2022 20:11 Suomen Cup

Final Four joukkeet selvillä – Pyrintö vastasi päivän suurimmasta yllätyksestä

Naisten Suomen Cupin välieräjoukkueet ovat selvillä. Tiensä jatkoon selvittivät ToPo, PeKa, Pyrintö sekä ViVe. Lopputurnaus pelataan 14-15.1.2023.

5.12.2022 13:20 Naisten Korisliiga

EBT:n Carmen Tyson-Thomas on naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan marraskuun vahvin on Espoo Basket Teamin Carmen Tyson-Thomas.

4.12.2022 13:06 Naisten Korisliiga

Elina Aarnisalo tähtää mahdollisimman korkealle

Jo useamman kauden Naisten Korisliigassa pelannut Elina Aarnisalo on tällä kaudella ottanut askeleen seuraavalle tasolle.

3.12.2022 19:25 Naisten Korisliiga

Kärkipään joukkeet vahvoilla päivän otteluissa – FoA:lle voitto jatkoajalla

Lauantaina pelattiin neljä ottelua. Voittoihin niissä ylsivät ToPo, PeKa, EBT ja FoA.

2.12.2022 15:00 Korisliiga

Korisliigojen kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä Korisliigan sekä naisten Korisliigan kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia.

Näytä lisää vastaavia