FoA ja PeKa kotivoittoihin – HBA ja Vimpeli hakivat pisteet vieraista

5.12.2020 19:20 Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Peli-Karhut otti kauden kymmenennen voittonsa. Muissa otteluissa voittoihin ylsivät FoA, HBA ja Vimpeli.

Kuukauden pelaajaksi valittu Linda-Lotta Lehtoranta johdatti joukkueensa voittoon. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

HBA vierasvoittoon Lappeenrannassa

Sarjassa kuudennella sijalla majaileva HBA-Märsky matkasi vierasotteluun Lappeenrantaan. Vierasjoukkue matkasi Helsinkiin vieraspisteiden kanssa, kun se voitti ottelun 66-71.

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin tasaista peliä. Molemmilta joukkueilta nähtiin onnistumisia, kun tauolle mentiin HBA:n johtaessa 17-13.

Myös toinen jakso oli tasainen. Vierasjoukkue vei senkin lopulta nimiinsä Saga Ukkosen johdolla. Puoliajalle mentiin tilanteessa 39-32.

Kolmannella jaksolla Catzin Veera Pirttinen pelasi hyvää koripalloa erityisesti hyökkäyspäässä. Hän teki jakson aikana kymmenen pistettä, kun kotijoukkue kavensi vieraiden johtoa kolmella pisteellä.

Viimeiselle jaksolle lähdettiin tasaisesta tilanteesta ja myös jakso oli tasainen, kuten koko ottelu. Joukkueet onnistuivat vuoron perään pisteiden teossa, mutta lopulta pisteet matkasivat Helsinkiin 66-71.

- Vaikea ottelu. Vähän samanlaisia ongelmia kuin viikko sitten. Levypallopelissä oltiin tosi kehnoja. Suomalaisella viisikolla peli pysy hyvin kasassa ja saatiin tilanteita jolloin päästiin peliin mukaan. Paljon on vielä tehtävää, että tästä noustaan tästä kuopasta, Catzin päävalmentaja Mika Haakana sanoi.

Laajalla rintamalla onnistumisia saaneen HBA:n ykkönen oli Silja Viita, joka kirjautti 16 pistettä ja 15 levypalloa. Saana Kujala pussitti 12 pistettä.  Catzin tehokkain oli Pirttinen, jolle merkittiin 21 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Tuulia Timo teki 12 pistettä.

- Jokainen voitto on suuri saavutus. Aarnion loukkaantuminen oli paha menetys, mutta joukkue on paikannut sen hyvin. Meidän on aina vaikea pelata hyvin organisoitua ja taktista joukkuetta vastaan, HBA:n päävalmentaja Mirka Dettmann pohti ottelun jälkeen.

Ottelutilasto

FoA peittosi Kouvottaret

Forssan Alku sai vieraakseen Kouvottaret. Ottelu oli sarjasijoituksen kannalta todella tärkeä, sillä molemmat joukkueet olivat otteluun lähdettäessä 12 pisteessä.

Kotijoukkue hallitsi ensimmäisellä jaksolla korinalustaa. Joukkueelle kertyi seitsemän levypalloa enemmän, kuin vastustajalleen. Sen turvin FoA karkasi ensimmäiselle tauolle johdossa 19-12. 

Toine jakso oli tasainen ja levypallopelaaminen tasoittui joukkueiden välillä. Puoliajalle mentiin tilanteessa 37-25. 

Kolmannella jaksolla ottelun kuva ei muuttunut. Alku oli koko ajan askeleen Kouvottarien edellä ja viimeiselle tauolle mentiin tilanteesta 66-48.

Vierasjoukkue hallitsi viimeistä neljännestä ja tuli vielä iskuetäisyydelle. Joukkue tuli vielä viiden pisteen päähän, mutta aivan voittoon asti se ei riittänyt. Voitto jäi Forssaan 75-69. 

Keondria Calloway teki ottelun korkeimman pistemäärän 20 pisteellä. Mia Loyd kirjautti tupla-tuplan 15 pisteellä ja 14 levypallolla. Henriikka Vähäuski teki vieraille 17 pistettä. Sarah Toeaina teki tupla-tuplan 16 pisteellä ja 14 levypallolla.

Ottelutilasto

Peli-Karhuille kymppi täyteen

Sarjakärki Peli-Karhut sai Karhuvuoreen vieraita Helsingistä, kun ToPo matkasi Kotkaan.

Ensimmäisellä jaksolla vierasjoukkueen heittopeli takkusi. PeKa onnistui erityisesti kolmen pisteen heitoissaan paremmin ja niiden avulla joukkue otti johtoaseman itselleen 20-13.

Toisella jaksolla kotijoukkue sai onnistumisia monelta eri pelaajalta ja ero joukkueiden välillä kasvoi. Puoliajalle mentiin tilanteessa 44-31. 

Kolmannella jaksolla Peli-Karhut terävöitti puolustustaan. ToPo:n hyökkäyspeli oli sen takia todella vaikeaa ja kun samalla Roosa Lehtoranta ja Elena Melto onnistuivat hyökkäyspäässä useampaan otteeseen ero kasvoi jakson aikana 22 pisteeseen.

Viimeisellä jaksolla ToPo ei pystynyt enää nousemaan uhkaamaan PeKan voittoa. Kotijoukkue otti kauden kymmenennen voittonsa 93-59.

- Hyvinhän me pelattiin. Muutama nukahdus alussa, mutta nopeasti kerättiin itsemme. Saatiin alkua lukuunottamatta ToPon hyvät heittäjät kiinni. Onnistuttiin hyvin monipuolisesti, Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä totesi ottelun jälkeen.

Zykera Rice kuritti ToPo:a 32 pisteellä ja 12 levypallolla. Myös juuri kuukauden pelaajaksi valittu Linda-Lotta Lehtoranta tilastoi tupla-tuplan 12 pisteellä ja kymmenellä koriin johtaneella syötöllä. Nea Kuisma teki ToPo:lle 16 pistettä.

- Tiedettiin että Peli-Karhut on fyysinen ja kova joukkue. Tällä kertaa ei riittänyt, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi sanoi ottelun jälkeen.

Ottelutilasto

 

Vimpelille pisteet Tampeereelta

Tampereen Pyrintö sai sarjan peräpään kamppailussa vieraakseen Vimpelin Vedon. Ottelussa pelattiin tärkeistä pisteistä, sillä molemmat joukkueet taistelevat samoista sijoituksista. 

Ensimmäinen jakso oli tasainen ja molemmat joukkueet saivat onnistumisia vuorotellen. Kayla Gordonin suorituksien avulla vieraat pääsivät tauolle kahden pisteen johdossa.

Vimpelin amerikkalaiskolmikko oli iskussa toisella jaksolla. Pyrintö ei saanut heitä kuriin ja Vimpeli kasvatti johtoaan. Puoliajalla vierasjoukkue johti peliä 44-28.

Kotijoukkue viritteli kiriä kolmannella jaksolla. Anni Jämsä oli isossa roolissa, kun joukkue kavensi Vimpelin johdon 14 pisteeseen. 

Viimeisellä jaksolla Gordon pelasi jälleen todella hyvää koripalloa. Hänen johdollaan ViVe nappasi pisteet 77-59.

Gordon teki lopulta 22 pistettä ja kaapi 21 levypalloa. Mariah Millerille merkattiin myös tupla-tupla 23 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Jämsä ja Reetta-Sofia Tulkki tekivät molemmat Pyrinnölle 11 pistettä. 

Ottelutilasto

 
22.2.2021 14:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan Tammikuun valopilkku Mia Loyd: ’’Pienellä paikkakunnalla yhteishenki joukkueen takana on erilaista kuin isoissa kaupungeissa’’

Mia Loyd valittiin itseoikeutetusti tammikuun valopilkuksi, kun hän johdatti forssalaiset kuuteen voittoon kuun aikana.

20.2.2021 20:15 Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrintö avasi voittotilinsä

Naisten Korisliigassa sarjanousija Pyrintö katkaisi tappioputkensa ja otti kauden avausvoittonsa. Muissa otteluissa voittoihin ylsivät Peli-Karhut ja EBT.

17.2.2021 20:39 Naisten Korisliiga

PeKa vei kärkiottelun – Pyrintö metsästää edelleen avausvoittoa

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Suomen Cupin finaalissa pelanneet PeKa ja EBT voittivat omat ottelunsa. Muissa otteluissa voitot Kouvottarille ja HBA:lle.

14.2.2021 19:12 Suomen Cup

Naisten Suomen Cupin mestaruus jälleen Kotkaan

Peli-Karhut voitti toisen perättäisen Suomen Cupin mestaruuden, kun se voitti vieraskentällä EBT:n. PeKa karkasi jo avausjaksolla emänniltään, eikä luopunut johdostaan missään vaiheessa. Finaali päättyi 98-81.

12.2.2021 12:44 Suomen Cup

Naisten Suomen Cupin finaaliennakko: EBT haastaa tappioitta kauden pelanneen Peli-Karhut

Naisten Suomen Cupin finaali pelataan ystävänpäivänä 14.2. Pallo nousee ilmaan klo 17:30, mutta lähetys ottelusta alkaa Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa 17:20.

3.2.2021 12:30 Naisten Korisliiga

Mia Loyd valittiin tammikuun Valopilkuksi

Loistavan tammikuun pelanneen Forssan Alun Mia Loyd on naisten Korisliigan tammikuun Valopilkku.

28.1.2021 19:52 Naisten Korisliiga

Catz vei tiukan ottelun Helsingissä

Lappeenrannan Catz matkasi Helsinkiin HBA-Märskyn vieraaksi. Catz vei tiukan taistelun jälkeen pisteet mukanaan 67-60.

20.1.2021 20:27 Suomen Cup

EBT ja Peli-Karhut kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa

Naisten Suomen Cupin välierissä nähtiin vierasvoittoja. PeKa kaatoi Vimpelin ja EBT Kouvottaret.

20.1.2021 08:10 Suomen Cup

Naisten Suomen Cupin välierät keskiviikkona, Ruutu näyttää ottelut suorina lähetyksinä

Taistelu Suomen Cup -pokaalista ja 10 000 euron pääpalkinnosta jatkuu keskiviikkona 20.1., kun Kouvottaret kohtaa EBT:n ja Vimpelin Veto saa vastaansa Peli-Karhut.

16.1.2021 18:48 Naisten Korisliiga

Catzin tappioputki poikki – PeKa hoiti kärkikamppailun

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voittoihin ylsivät Catz, Honka, Kouvottaret ja Peli-Karhut.

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

14.1.2021 20:17 Naisten Korisliiga

Kouvottaret haki voiton Helsingistä – Hongalle kotivoitto

Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Kouvottaret nappasi selvän voiton Märskystä. Honka puolestaan nousi voittoon viimeisellä jaksolla.

10.1.2021 19:29 Naisten Korisliiga

PeKa vei kärkikamppailun – myös Vimpeli ja Forssan Alku voittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Peli-Karhut vei kärkikamppailun Kotkassa. Kotivoittoihin ylsivät myös Vimpeli ja FoA.

7.1.2021 20:49 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut jatkoi voittoputkeaan – Kouvottaret kaatoi sarjakärjen

Naisten Korisliigassa pelattiin kaksi ottelua. Niissä voitot menivät Kotkaan ja Kouvolaan.

29.12.2020 14:20 Naisten Korisliiga

Marraskuun Valopilkku Linda-Lotta Lehtoranta: ’’Naiskoripallo sekä koripallo ylipäätään on täällä arvostettua ja tyttökoris on nosteessa’’

Naisten Korisliigan marraskuun Valopilkuksi valitun Linda-Lotta Lehtorannan mukaan Peli-Karhut pyrkii olemaan parhaimmillaan keväällä, kun pelataan tärkeimpiä pelejä.

19.12.2020 17:28 Naisten Korisliiga

EBT, FoA ja Honka joulutauolle voitoilla

Naisten Korisliigassa pelattiin viimeiset ottelut ennen joulutaukoa. Otteluissa voittoihin ylsivät EBT, FoA ja Honka.

17.12.2020 20:07 Naisten Korisliiga

HBA kaatoi Pyrinnön

Torstain ainoassa ottelussa HBA-Märsky sai vieraita Tampereelta. Helsinkiläisjoukkue nappasi ottelusta voiton 69-60.

16.12.2020 21:16 Naisten Korisliiga

Vimpeli ei pystynyt yllättämään EBT:tä

Espoo Basket Team sai vieraakseen Vimpelin. Vierasjoukkue oli ottelussa lähellä yllätystä, mutta lopulta pisteet jäivät Espooseen 84-77.

15.12.2020 21:25 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ratkaisi voiton viimeisellä neljänneksellä

Lappeenrannan Catz sai vieraita Kouvolasta. Vierasjoukkue kävi hakemassa pisteet Lappeenrannan Urheilutalolta 73-64.

12.12.2020 19:59 Naisten Korisliiga

Vimpeli, PeKa, Kouvottaret ja EBT etenivät Suomen Cupin välieriin

Naisten Suomen Cupissa pelattiin puolivälierät. Seuraavalle kierrokselle jatkavat PeKa, Kouvottaret, EBT ja Vimpeli, joka yllätti Hongan.

Näytä lisää vastaavia