Gerald Lee Junior jahtaa Israelin cupin voittoa

11.2.2018 Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod liihottaa vahvassa voittoputkessa Israelissa. Maanantaina joukkue on kuitenkin kovan haasteen edessä, kun se kohtaa Israelin cupin välieräottelussa maan ykkösseura Maccabi Tel Avivin. Lee odottaa ottelua jo vesi kielellä.

Gerald Lee on viihtynyt hyvin Israelissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

"Junnu" on pelannut erinomaista kautta Maccabi Ashdodissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Lee siirtyi täksi kaudeksi Maccabi Ashdodin riveihin ja hänestä tuli samalla ensimmäinen suomalaispelaaja Israelin liigassa. Lee on viihtynyt erinomaisesti merenrantakaupungissa.

- Kaikki on mennyt aivan loistavasti eikä ole mitään valittamista. Israelilaiset ajavat vähän huonosti, mutta muuten he ovat ystävällistä kansaa ja kelitkin ovat hyvät, Lee kertoo.

Taitava ja liikkuva Lee on ollut kuin kala vedessä Israelin liigassa. Hän on kymmenessä pelaamassaan pelissä tilastoinut keskimäärin 10,6 pistettä ja 5,6 levypalloa reilun 25 minuutin peliajalla.

- Olen tykännyt pelata täällä tosi paljon. Tämä on täysin erilainen liiga missä olen aiemmin pelannut. Joukkueissa saa olla neljä amerikkalaisvahvistusta ja tällä hetkellä meillä on loukkaantuneena sivussa, joten olemme pelanneet kolmella. Toivottavasti saamme neljännen nopeasti takaisin. Muuten täällä pelataan aika erilaista koripalloa. Nelos- ja vitospaikoilla on tosi taitavia pelaajia, jotka ovat hyviä pallonkäsittelijöitä ja heittäjiä, aiemmin urallaan Italiassa, Montenegrossa, Romaniassa, Espanjassa ja Ranskassa pelannut Lee vertailee.

Maccabi Ashdod on hieman vaikean alkukauden jälkeen saanut pelinsä uomiin. Se on voittanut Israelin liigassa kuusi edellistä peliään ja jos cupin ottelut lasketaan mukaan, niin voittoputki on jo kahdeksan ottelun mittainen. Sattumaa tai ei, niin Maccabi Ashdod ei ole hävinnyt yhtään peliä sen jälkeen, kun Lee palasi kentille loppuvuoden loukkaantumisen jälkeen.

- Ei se ihan pelkästään minusta johdu, Lee naurahtaa.

- Meillä on hyvä joukkue ja minä olin viimeinen osa sitä palapeliä. Kaikki ovat pelanneet nyt paremmin kuin alkukaudesta. Olen iloinen, että olen joukkueessa, joka on monen tappion jälkeen pysynyt positiivisena ja pystynyt kääntämään kurssin, Lee jatkaa.

Leen paluun lisäksi päävalmentaja Brad Greenbergin pienet taktiset muutokset ovat tepsineet.

- Muutimme vähän puolustustaktiikkaamme ja se on toiminut hyvin. Varmaan pidämme kiinni siitä jatkossakin.

Iso haaste edessä cupin välierässä

Seuraavaksi Maccabi Ashdod saa vastaansa isoimman mahdollisen haasteen, kun se kohtaa Israelin cupin välierässä tähtiä vilisevän Euroliigajoukkue Maccabi Tel Avivin. Ashdod on jo osoittanut potentiaalinsa tällä kaudella voittaessaan kahdesti hallitsevan mestari Hapoel Jerusalemin. Maccabi Tel Aviv on kuitenkin maan kiistaton ykkösseura kaikilla mittareilla mitattuna.

- Ei ole kysymystäkään kumpi joukkue lähtee peliin altavastaajana. Meillä ei ole ottelussa mitään hävittävää, vaan pelkästään voitettavaa. Joulusta olemme lähteneet jokaiseen peliin altavastaajana ja se asetelma tuntuu sopivan meille hyvin.

Joukkueet kohtasivat sarjassa ensimmäisen kerran marraskuussa ja tuolloin Tel Aviv voitti 90-80. Lee oli tuosta ottelusta loukkaantumisen takia sivussa ja hän odottaa maanantaista ottelua vesi kielellä.

- Uskomatonta päästä pelaamaan tuollaista joukkuetta vastaan. Espanjassa pelasin Realia vastaan ja pelaaminen tuollaisia isoja seuroja vastaan on hieno kokemus, jota voi sitten muistella lämmöllä uran jälkeen.

Välierä on kerrasta poikki ja finaali pelataan torstaina. Moni ei pistäisi etukäteen rahojaan Ashdodin voitolle, mutta Lee uhkuu itseluottamusta.

- Tavoitteena on tietenkin voittaa. Kukaan ei meidän pukukopin ulkopuolella usko voittoomme, mutta me uskomme.

Henkilöt

 
21.5.2018 21:45 Suomalaiset ulkomailla

Jamar Wilson aloittaa taistelun Ranskan mestaruudesta

Ranskan liigan runkosarja saatiin viime viikolla päätökseen ja Jamar Wilson sekä Nanterre aloittavat pudotuspelit tiistaina Strasbourgia vastaan.

19.5.2018 19:12 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi toi Anton Odabasille itseluottamusta

Anton Odabasilla, 22, oli tapahtumarikas kausi turkkilaisessa Trabzonsporissa. Kauteen mahtui paljon sekä kentällä että sen ulkopuolella, mutta vahvan loppukauden myötä kausi jäi hienosti plussan puolelle.

12.5.2018 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Iisalo siirsi finaalitappion jälkeen katseet jo kohti Bundesliigaa

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentaman Crailsheim Merlinsin upea kausi Saksan ProA:ssa jäi ilman lopullista kirsikkaa kakun päältä, kun Crailsheim taipui kahden ottelun finaalisarjassa Vechtalle yhteistuloksin 158-165. Finaalipaikka kuitenkin riitti jo nostamaan Crailsheimin ensi kaudeksi Bundesliigaan ja valmentajakaksikon katseet ovat jo tiukasti tulevassa

5.5.2018 20:59 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisella kasvattava kausi

Annika Holopaisen, 25, debyyttikausi ammattilaiskentillä päättyi ikävästi Saksan Bundesliigan finaalitappioon. Karvaasta kauden päätöksestä huolimatta Holopainen katsoi kautta positiivisin mielin.

4.5.2018 15:00 Haastattelu

Huffin Frankfurt yllätysvalmiina pudotuspeleihin

Shawn Huffin ja Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners selvitti tiensä Saksan Bundesliigan pudotuspeleihin viimeisenä joukkueena. Pudotuspeleissä vastaan asettuu kovin mahdollinen haaste, kun se kohtaa runkosarjan ykkösjoukkue Bayern Münchenin.

3.5.2018 15:16 Suomalaiset ulkomailla

Nousu ei tyydyttänyt Iisalon joukkueen menestysnälkää – finaalit edessä viikonloppuna

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim Merlins juhli viikonloppuna nousua Saksan ProA-liigasta Bundesliigaan. Edessä siintää kuitenkin vielä viikonloppuna pelattava finaalisarja Vechtaa vastaan.

30.4.2018 Haastattelu

Ahosen ja Madsenin kaudet jättivät hampaankoloon

Roope Ahosen kausi Ourensen joukkueessa Espanjan LEB Orossa ja Alexander Madsenin urakka Tshekin liigan USK Prahassa tulivat päätökseen viikonloppuna. Sekä Ahosen että Madsenin kaudesta löytyi sekä hyviä että mieltä kaihertaneita asioita.

26.4.2018 Haastattelu

Holopainen valmiina finaaleihin – Iiskolalle jäi kaudesta paljon oppia

Annika Holopaisen kausi jatkuu viikonloppuna Bundesliigan finaaleilla, kun Wasserburg jahtaa kuudetta peräkkäistä Saksan mestaruuttaan. Evita Iiskolan kausi sen sijaan päättyi viime viikonloppuna, kun joukkue hävisi Kakkosbundesliigan finaaleissa Wolfenbüttelille. Pettymyksestä huolimatta Iiskolalle jäi käteen kaudesta paljon positiivisia asioita.

12.4.2018 Haastattelu

Mäkitalon ja Grönbergin kaudet päättyivät pettymykseen

Saksan Bundesliigassa pelaavan Anni Mäkitalon kausi Donau-Riesin joukkueessa päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella ja sarjaporrasta alempana pelaavan Camilla Grönbergin taival Bad Homburgin kanssa päättyi välierissä.

9.4.2018 Haastattelu

Salinille ja Koposelle jäi jossiteltavaa Euroliigasta

Petteri Koposen ja Sasu Salinin urakka Euroliigassa päättyi runkosarjaan, kun sekä Barcelona että Malaga jäivät pudotuspelien ulkopuolelle. Molemmille jäi Euroliigasta hieman hampaankoloon.

6.4.2018 Haastattelu

Iisalon ja Vertion Crailsheim taistelee noususta Bundesliigaan – Mirolybovilla ja Janssonilla opettavainen kausi

Saksan ProA-liigan runkosarja saatiin päätökseen viime viikonloppuna ja suomalaisittain runkosarja oli varsin monimuotoinen. Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim Merlins ylsi seurahistorian parhaaseen runkosarjasuoritukseen, Anton Mirolybovin käskyttämä Kirchheim Knights jäi niukimmalla mahdollisella tavalla ulos pudotuspeleistä ja Daniel Janssonin luotsaaman OrangeAcademy Ulmin kohtaloksi tuli pudota sarjasta.

5.4.2018 Haastattelu

Pelanderille ja Weckströmille jäi positiivinen maku kaudesta

Sofia Pelanderin, 25, kausi Ruotsin liigassa päättyi putoamiseen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella ja Sophie Weckströmin, 24, urakka Saksan Kakkosbundesliigassa päättyi joukkueensa niukkaan säilymiseen sarjassa. Molemmat pelaajat löysivät menneestä kaudesta positiivisia asioita.

5.4.2018 Haastattelu

Iisalo jatkaa Crailsheim Merlinsin päävalmentajana

Saksan ProA:ssa pelaavan Crailsheim Merlinsin päävalmentajana edelliset 2,5 kautta toiminut Tuomas Iisalo, 35, on tehnyt seuran kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen.

1.4.2018 Haastattelu

Holopainen ja Mäkitalo aloittavat Bundesliigan pudotuspelit

Annika Holopainen ja Annika Mäkitalo aloittavat Saksan Bundesliigan mestaruusjahdin maanantaina, kun joukkueiden puolivälierät käynnistyvät. Mäkitalo nähdään Bundesliigan kentillä myös ensi kaudella, sillä hän on solminut ensi kautta koskevan jatkosopimuksen Donau-Riesin kanssa.

24.3.2018 Haastattelu

Lauri Markkanen: ”Olen vähitellen tottunut tähän rytmiin”

Lauri Markkasen ensimmäinen kausi NBA:n Chicago Bullsissa on kääntynyt loppusuoralleen. Tulokaskausi on ollut vasta 20 vuotta täyttävälle Markkaselle ikimuistoinen, mutta jyväskyläläisen HoNsUn kasvatin tavoitteena on pitkä ammattilaisura maailman parhaassa koripalloliigassa ja tulokaskausi on siinä vain ensimmäinen luku.

23.3.2018 Haastattelu

Holopainen taistelee Saksan Cupin voitosta - Grönberg, Iiskola ja Pelander aloittavat pudotuspelit

Naisten maajoukkuepelaajilla on edessään vilkas viikonloppu. Annika Holopainen havittelee Saksan cupin voittoa, kun viikonloppuna pelataan cupin Final four –turnaus. Evita Iiskola ja Camilla Grönberg aloittavat sen sijaan taistelun noususta Saksan Bundesliigaan ja Sofia Pelander mitalimetsästyksen Ruotsissa.

20.3.2018 15:00 Haastattelu

Petteri Koponen noussut uuden päävalmentajan luottopelaajaksi

Petteri Koposella on ollut Barcelonassa hyvin kaksijakoinen kausi. Alkukausi oli Koposelle vaikea, kun jo kesällä vaivannut olkapäävamma haittasi edelleen tekemistä eikä valmentaja Sito Alonsolta löytynyt luottoa. Alonso sai lähteä helmikuun alussa ja tilalle palkattiin kokenut Svetislav Pesic. Samalla Koposen rooli kasvoi ja onnistumisia alkoi tulla.

11.3.2018 11:00 Haastattelu

Chicago Tribunen K.C. Johnson: “Chicagolaisfanit rakastavat pelaajia, jotka työskentelevät kovaa”

Chicago Tribunen urheilutoimituksessa uraa tehnyt K.C. Johnson on seurannut aitiopaikalta ”Windy Cityn” huippu-urheilua aina Michael Jordanin ajoista lähtien. Johnson arvioi Lauri Markkasen voittaneen tulokaskaudellaan chicagolaisfanit puolelleen ja arvioi, että Markkasessa ja Kris Dunnissa voi olla Bullsille kulmakivi pitkälle 2020-luvulle.

10.3.2018 09:10 Haastattelu

Chicago Bulls -apuvalmentaja Jim Boylen: “Laurissa on synnynnäistä henkistä kovuutta”

Kun Lauri Markkasen pelaajaoikeudet siirtyivät kesäkuussa 2017 Minnesotasta Chicagoon, oli nuori suomalaisjätti Bullsin johto- ja valmennusportaalle lähes tuntematon pelaaja. Bulls lähetti apuvalmentajansa Jim Boylenin, 52, edeltään Suomeen seuraamaan uuden tulokkaansa otteita. Vain viikossa Boylen vakuuttui siitä, että Bullsilla olisi käsissään todellinen timantti.

9.3.2018 08:25 Haastattelu

Chicago Bullsin päävalmentaja Fred Hoiberg: ”Meillä on 25 settipeliä pelkästään Laurille”

Lauri Markkasen tulokaskausi NBA:ssa on kääntynyt All Star -tauon jälkeen viimeiselle kolmannekselleen. Tasaisilla 15 pisteen ja kahdeksan levypallon keskiarvoilla maailman parhaassa koripallosarjassa uurastava Markkanen on jo nyt, ensimmäisellä kaudellaan, päävalmentajansa Fred Hoibergin mukaan yksi joukkueensa kulmakivistä.

Näytä lisää vastaavia