Hintsala ja Järvinen Katajaan

4.7.2007 Miesten koripalloliigaan uuden valmentajansa Antti Papinahon johdolla valmistautuva Joensuun Kataja on solminut pelaajasopimuksia. Joukkueeseen liittyvät täysin uusina miehinä 193-senttinen Lasse Hintsala (23) sekä 191-senttinen Mikko-Petteri Järvinen (21).

Jyväskyläläisen Hongikon Nuorisoseuran Urheilijoiden kasvatti Hintsala siirtyy vuoden mittaisella sopimuksella Katajaan Lappeenrannan NMKY:sta. Kahden vuoden sopimuksen tehnyt Järvinen on edustanut koko peliuransa KTP:ta.

Hintsala on voittanut Namikan riveissä yhden Suomen mestaruuden ja kaksi Cup-mestaruutta. Hänen yhden ottelun piste-ennätyksensä pääsarjatasolla on 16. Miehellä on tilillään myös yksi 20-vuotiaiden maaottelu. Viisi A-poikien maaottelua pelannut Järvinen on voittanut KTP:n riveissä Cupin vuonna 2004 ja hänen yhden ottelun piste-ennätyksensä on 10. Kaksikko saapuu Joensuuhun opiskelemaan.

- Olen enemmän kuin tyytyväinen. Uusi valmentaja ja uusi mahdollisuus. Mietin Katajaan siirtymistä jo vuosi sitten, mutta nyt se toteutui, elokuun loppupuolella Joensuuhun muuttava Hintsala iloitsee aamun Karjalainen-sanomalehdessä.

Lisäksi kolme ulkomaalaista

Myös useamman kauden Katajassa pelanneet Heinäveden Hyrskeen kasvatti Janne Kinnunen sekä rovaniemeläislähtöinen Turo Sonkajärvi jatkavat joukkueessa. Näin Katajalla on kasassa seitsemän pelaajasopimusta. Jo aiemmin seura oli julkistanut kapteeni Sami Lehtorannan, Anssi Kinnaslammen ja Ville Vesalan jatkon Katajassa. Harjoittelurinkiin liittyvät myös seuran omat A-nuoret Roope Kinnunen, Lauri Ikonen sekä Ilari Tolvanen.

- Toivottavasti myös sentteri Lasse Aavamäki jatkaa, sopimusneuvotteluja hoitava joukkueenjohtaja Jukka Törmälä toteaa Karjalaisessa.

- Haemme lisäksi kolmea ulkomaalaispelaajaa. Tarvitsemme pelintekijän, yleispelaajan sekä yhden isomman pään vahvistuksen. Virityksiä on ollut paljon, mutta hinnat ovat vielä melko korkeat, Törmälä jatkaa.

Kataja 2007-2008

Sopimuspelaajat: Sami Lehtoranta, Anssi Kinnaslampi, Ville Vesala, Janne Kinnunen, Turo Sonkajärvi, Lasse Hintsala ja Mikko-Petteri Järvinen.

Valmennus: Antti Papinaho ja Antti Hurri
Fyysinen valmentaja: Timo Eklund
Joukkueenjohtaja: Jukka Törmälä
Manageri: Jarkko Miinin
Lääkäri: Sakari Kekki
Huoltajat: Matti Kanninen ja Miikka Hakkarainen

Asiat

 
19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

18.4.2024 10:59 Korisliiga

Valtteri Mervola Saksasta Pyrintöön

Tampereen Pyrintö on kiinnittänyt riveihinsä kahden vuoden sopimuksella 22-vuotiaan Valtteri Mervolan. Päättyneellä kaudella Mervola edusti Saksan ProB sarjassa Ehingeniä.

17.4.2024 12:29 Korisliiga

Kion Williams jatkaa Pyrinnössä

Pyrinnön oma kasvatti Kion Williams tullaan näkemään Tampereen Pyrinnön paidassa myös ensi kaudella, sillä Pyrintö on solminut miehen kanssa 1+1-mallisen sopimuksen.

17.4.2024 10:29 Erotuomarit

Korisliigan välierien erotuomarit valittu

Torstaina jatkuvissa miesten Korisliigan välierissä oikeutta jaetaan yhdeksän erotuomarin tiimillä.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

15.4.2024 12:50 Korisliiga

Korisliigan välierien otteluohjelma vahvistettu

Korisliigan välierät käynnistyvät torstaina 18. huhtikuuta Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välisellä ottelusarjalla. BC Nokia ja Kataja Basket aloittava päivää myöhemmin.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

Näytä lisää vastaavia