Honka päätti kautensa pronssijuhliin

20.4.2006 Kolme peräkkäistä Suomen mestaruutta vuosina 2001-2003 voittanut Espoon Honka palasi mitalikantaan koripallon pääsarjassa. Honka päätti pitkän kautensa kotiyleisön edessä SM-pronssijuhliin kaatamalla Namika Lahden toisessa osaottelussa numeroin 100-80 (46-43).

Namikan jo Lahdessa kukistanut Honka hoiti himmeimmät mitalit Espooseen yhteistuloksella 201-168.

Toisen osaotteluun 13 pisteen takaa-ajoasemassa lähtenyt Lahti määräsi hienokseltaan tahdin ensimmäiset 15 minuuttia ilmatilaa hallinneen Jonathan Jonesin (21/5) johdolla, mutta kun Hongan Olli Nikitin naulasi kolmoskaaren takaa tilanteeksi 37-35, ei kotijoukkuetta pidätellyt enää mikään.

Namikan toivonkipinä hiipui viimeistään kolmannella neljänneksellä, jolloin Honka karautti lopullisesti karkuteille ottelun hahmon Kimmo Muurisen mainiolla esityksellä. Yhden kauden parhaista otteluistaan pelannut maajoukkuemies Muurinen rankaisi Lahtea 17 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla.

Tim Kisner (18/2), Monte Cummings (14/4) Danny Horace (10/4), Heikki Zitting (10/5), Petteri Koponen (10/2) ja Nikitin (8/3) olivat voittajien muut näkyvät hahmot.

Namika Lahdesta jo taukoon mennessä 17 pistettä nostaneen ja loppua kohden hiipuneen Jonesin lisäksi kaksinumeroisille luvuille ylsivät Jesper Parve (18/1), Ville Mäkäläinen (14/3) ja Michael Kuebler (11/6).

Pavicevic oli ylpeä joukkueestaan

Hongan pitkäaikaisen montenegrolaisvalmentajan Mihailo Pavicevicin, 48, oli vaikea pukea tunteitaan sanoiksi pronssimitali kaulassaan. Sen himmeä hohde veti mielen matalaksi.

- Olen ylpeä pelaajistani, mutta samalla surullinen siitä, että emme ole mestareita. Se oli meidän kaikkien tavoite ja minä olen valmentajana vastuussa siitä, että emme yltäneet siihen.

- Kausi on hieno päättää voittoon ja pronssimitaleihin, mutta totuus on se, että vain mestarit muistetaan, pudotteli Pavicevic, joka antoi pelaajilleen täyden tunnustuksen pitkästä kaudesta.

- Heillä kaikilla oli oikea asenne ja he kaikki harjoittelivat todella lujaa. Pelasimme monta hienoa ja viihdyttävää ottelua ja osoitimme potentiaalimme tulevaisuutta ajatellen.

Pavicevicin oma tulevaisuus on vielä avoin.

- Sitä kannattaa kysyä tuolta mieheltä, viittasi Pavicevic Hongan toimitusjohtajan Mika Sohlbergin suuntaan.

Honka-ikoni ja joukkueen kapteeni Markus Hemdahl ei pelannut kauden viimeisessä ottelussa minuuttiakaan vatsalihaksen revähdyksestä johtuen.

- Ensi kausi on osaltani edelleen auki. Katsotaan nyt, jos paikat kestävät.  Tällaisessa kunnossa en lähde enää mukaan missään tapauksessa, totesi työt Tapiolan Hongan urheilutoimenjohtajana aloittava Hemdahl, jonka come back-kautta varjostivat myös jalkavammat.

- Lähdimme hakemaan kultaa, joten siinä mielessä emme voi olla tyytyväisiä pronssiin. Joka tapauksessa kausi on aina mukava päättää voittoon ja mitali kaulassa. Me halusimme tätä Lahtea enemmän, hypisteli Hemdahl pronssimitaliaan.

Hongan kipparin mukaan joukkue ei löytänyt koko kauden aikana tasaista vaihdetta, jolloin loppusilaus jäi tekemättä.

- Pelimme ailahteli läpi kauden ja yhden ottelun sisälle saattoi mahtua aivan liikaa mustia hetkiä.

Ekström: “Loistava kausi”

Namika Lahden valmentaja Lars Ekström ei suuremmin surrut himmeimpien mitalien menetystä.

- Kausi oli meiltä aivan loistava. Saimme sisäänajettua joukkueeseen paljon nuoria voittajatyyppejä. On hieno tehdä töitä tällaisen porukan kanssa, jossa kaikki ovat mukana tosissaan ja suurella sydämellä.

- Aloitimme playoff-pelit hienosti, mutta pronssiottelut olivat meille yksinkertaisesti jo aivan liian raskaita henkisesti, myönsi Ekström.

Joukkueen kapteeni ja edelleen ainakin ensi kaudella Namika Lahden riveissä jatkava Teemu Laine kuittasi koutsinsa puheet.

- Kauden loppu ei mennyt enää suunnitelmien mukaan.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
12.5.2021 12:07 Korisliiga

Miikka Marttinen Karhu Basketiin, Rousku joukkueen valmennukseen

Kauhajoki on solminut kaksivuotisen sopimuksen 29-vuotiaan Miikka Marttisen kanssa. Apuvalmentajaksi saapuvan Risto-Matti Rouskun sopimus on 1+1-mallinen.

11.5.2021 21:42 Korisliiga

Mestarit pysyvät yhdessä - Juho Nenonen Vilppaan kanssa jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen Juho Nenosen kanssa. Tuleva kausi on Nenoselle 17. Korisliigassa.

7.5.2021 17:00 Korisliiga

Okko Järvi on Korisliigan Vuoden pelaaja, Pyrinnölle rutkasti tunnustusta

Kauhajoen Karhu Basketia edustanut Okko Järvi äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Tampereen Pyrintö putsasi palkintopöytää kolmessa eri kategoriassa.

6.5.2021 08:34 Korisliiga

Severi Kaukiainen Kauhajoelle – Malcolm ja Innamaa jatkavat oranssipaidoissa

Karhu Basket on solminut kaksivuotisen sopimuksen edelliset neljä kautta Kouvoja edustaneen Kaukiaisen kanssa. Seura käytti optiovuoden Collin Malcolmiin sekä sorvasi vuoden jatkosopimuksen Eero Innamaan kanssa.

4.5.2021 21:38 Korisliiga

Tuomas Hirvonen ja Kouvot vuoden mittaiseen jatkosopimukseen

Kausi 2021–22 tulee olemaan Kouvolan Poikien kasvatille jo kymmenes Kouvojen paidassa. Hirvosen sopimus sisältää ulkomaan option.

3.5.2021 15:30 Korisliiga

Juho Nenonen: ”Vilppaan mestaruus on rakennettu yhdessä”

Juho Nenonen saapui Salon Vilppaaseen syksyllä 2015. Nenonen on nähnyt läheltä sen työn, mitä salolaisjoukkueessa on tehty menestymisen eteen. Viime viikolla voitettu Suomen mestaruus on palkinto pitkäjänteisestä työstä.

3.5.2021 12:43 Korisliiga

Bojan Sarcévic palaa Korihaihin pitkällä sopimuksella

Uudenkaupungin Korihait ja taiturimainen takamies Bojan Sarcévic on solminut kolmivuotisen sopimuksen. Sarcévicin ansiokas ura Suomessa käynnistyi juuri Korihaissa.

27.4.2021 20:25 Korisliiga

Pantteri jäi Saloon! Vilpas raskaan puolustusväännön jälkeen seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen

Salon Vilpas nappasi seurahistoriansa ensimmäisen Suomen mestaruuden, ja hopeamitalit jaettiin Kauhajoelle. Korisliiga-finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Vilppaan sentteri Jeremiah Wood.

25.4.2021 19:46 Korisliiga

Kauhajoki perui kesälomat – Karhun huikea energia venytti Korisliiga-finaalit vähintään kuudenteen otteluun

Kauhajoki kavensi kotivoitollaan miesten Korisliigan finaalit 3–2-tilanteeseen. Pelejä jatketaan tiistaina Salossa.

24.4.2021 12:02 Korisliiga

Koriksen supersunnuntai valtaa Ruudun – kuuden tunnin lähetyksessä katkolla miesten sekä naisten mestaruus

Tulevana sunnuntaina vietetään todellista korisfanien juhlaa, kun Ruutu välittää naisten 4. ja miesten 5. finaaliottelun suorana kanavillaan. Ennakkostudio käynnistyy jo klo 14.30. Peli-Karhut ja Vilpas voivat voitolla varmistaa Suomen mestaruuden.

23.4.2021 20:16 Korisliiga

Vilpas voiton päässä Pantterista – Mikko Koiviston tulitus takasi edun

Salon Vilpas kohensi voittotilastoaan 3–1:een kaatamalla kotonaan Kauhajoen.

21.4.2021 20:15 Korisliiga

Kauhajoki kavensi kotikentällään – vajaamiehisen joukkueen armoton puolustus tukahdutti Vilppaan

Salon Vilppaan johto Korisliiga-finaaleissa kaventui 2–1:een, kun Kauhajoen puolustus piti vieraat kurissa.

18.4.2021 18:03 Korisliiga

Vilpas jatkoi karhunkaatoa Korisliiga-finaaleissa – Rannikko tulessa kaaren takaa

Salon Vilppaan ja Kauhajoen välinen toinen finaaliottelu päättyi samoissa merkeissä kuin edellinenkin.

15.4.2021 21:51 Korisliiga

Seagullsille Korisliiga-pronssia – tahtipuikkoa heilutti kotimainen veteraaniosasto

Helsinki Seagulls juhli miesten Korisliigan pronssimitalia kotikentällään. Pronssimitalit olivat seuralle sen historian kolmannet.

15.4.2021 19:39 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin Kauhajoella – Salon Vilpas ryöväsi kotiedun heti

Salon Vilpas nappasi sarjajohdon ensimmäisessä finaaliottelussa Kauhajokea vastaan.

14.4.2021 14:45 Korisliiga

Korisliigan finaaliennakko: Hallitseva mestari kohtaa karaistuneen ennakkosuosikkien kaatajan

Kauhajoen ja Salon Vilppaan välisessä finaalisarjassa kohtaavat kaksi hyvin erilaista polkua kulkenutta joukkuetta. Ruutu välittää kaikki finaaliottelut studioineen omassa palvelussaan.

14.4.2021 08:23 Korisliiga

Äänestä hulvattoman Hang Time -sarjan paras jakso ja voita Korisliigan virallinen pelipallo

Ruudussa kauden mittaan nähty Hang Time -sarja Korisliiga-pelaajista on tuonut ihastuttavat persoonat lähemmäksi kannattajia. Nyt on aika äänestää kauden paras jakso.

13.4.2021 12:00 Korisliiga

Korisliigan pelaajat valitsivat tähdistöpelaajat omaan Dream Teamiinsa Veikkausuutisissa

Korisliigan yhteistyökumppani Veikkauksen sivuilla Korisliigan tähtipelaajat valitsevat tämän kauden pelaajista ne suosikkinsa, jotka ottaisivat omaan tähdistökentälliseen.

12.4.2021 12:05 Korisliiga

Korisliigan finaalien otteluohjelma vahvistettu

Karhu Basket ja Salon Vilpas aloittavat finaalisarjan torstaina 15.4. kello 18.00 Kauhajoella. Mestariksi vaaditaan neljä voittoa. Ruutu-palvelu välittää kaikki finaalit kotikatsomoihin.

11.4.2021 19:29 Korisliiga

Vilpas finaaliin – Aatu Kivimäen kylmähermoinen ajo ratkaisi välierät

Salon Vilpas selätti vaikeat ennakkoasetelmat ja lähetti ennakkosuosikki Helsinki Seagullsin pronssipeliin.

Näytä lisää vastaavia