Honka päätti kautensa pronssijuhliin

20.4.2006 Kolme peräkkäistä Suomen mestaruutta vuosina 2001-2003 voittanut Espoon Honka palasi mitalikantaan koripallon pääsarjassa. Honka päätti pitkän kautensa kotiyleisön edessä SM-pronssijuhliin kaatamalla Namika Lahden toisessa osaottelussa numeroin 100-80 (46-43).

Namikan jo Lahdessa kukistanut Honka hoiti himmeimmät mitalit Espooseen yhteistuloksella 201-168.

Toisen osaotteluun 13 pisteen takaa-ajoasemassa lähtenyt Lahti määräsi hienokseltaan tahdin ensimmäiset 15 minuuttia ilmatilaa hallinneen Jonathan Jonesin (21/5) johdolla, mutta kun Hongan Olli Nikitin naulasi kolmoskaaren takaa tilanteeksi 37-35, ei kotijoukkuetta pidätellyt enää mikään.

Namikan toivonkipinä hiipui viimeistään kolmannella neljänneksellä, jolloin Honka karautti lopullisesti karkuteille ottelun hahmon Kimmo Muurisen mainiolla esityksellä. Yhden kauden parhaista otteluistaan pelannut maajoukkuemies Muurinen rankaisi Lahtea 17 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla.

Tim Kisner (18/2), Monte Cummings (14/4) Danny Horace (10/4), Heikki Zitting (10/5), Petteri Koponen (10/2) ja Nikitin (8/3) olivat voittajien muut näkyvät hahmot.

Namika Lahdesta jo taukoon mennessä 17 pistettä nostaneen ja loppua kohden hiipuneen Jonesin lisäksi kaksinumeroisille luvuille ylsivät Jesper Parve (18/1), Ville Mäkäläinen (14/3) ja Michael Kuebler (11/6).

Pavicevic oli ylpeä joukkueestaan

Hongan pitkäaikaisen montenegrolaisvalmentajan Mihailo Pavicevicin, 48, oli vaikea pukea tunteitaan sanoiksi pronssimitali kaulassaan. Sen himmeä hohde veti mielen matalaksi.

- Olen ylpeä pelaajistani, mutta samalla surullinen siitä, että emme ole mestareita. Se oli meidän kaikkien tavoite ja minä olen valmentajana vastuussa siitä, että emme yltäneet siihen.

- Kausi on hieno päättää voittoon ja pronssimitaleihin, mutta totuus on se, että vain mestarit muistetaan, pudotteli Pavicevic, joka antoi pelaajilleen täyden tunnustuksen pitkästä kaudesta.

- Heillä kaikilla oli oikea asenne ja he kaikki harjoittelivat todella lujaa. Pelasimme monta hienoa ja viihdyttävää ottelua ja osoitimme potentiaalimme tulevaisuutta ajatellen.

Pavicevicin oma tulevaisuus on vielä avoin.

- Sitä kannattaa kysyä tuolta mieheltä, viittasi Pavicevic Hongan toimitusjohtajan Mika Sohlbergin suuntaan.

Honka-ikoni ja joukkueen kapteeni Markus Hemdahl ei pelannut kauden viimeisessä ottelussa minuuttiakaan vatsalihaksen revähdyksestä johtuen.

- Ensi kausi on osaltani edelleen auki. Katsotaan nyt, jos paikat kestävät.  Tällaisessa kunnossa en lähde enää mukaan missään tapauksessa, totesi työt Tapiolan Hongan urheilutoimenjohtajana aloittava Hemdahl, jonka come back-kautta varjostivat myös jalkavammat.

- Lähdimme hakemaan kultaa, joten siinä mielessä emme voi olla tyytyväisiä pronssiin. Joka tapauksessa kausi on aina mukava päättää voittoon ja mitali kaulassa. Me halusimme tätä Lahtea enemmän, hypisteli Hemdahl pronssimitaliaan.

Hongan kipparin mukaan joukkue ei löytänyt koko kauden aikana tasaista vaihdetta, jolloin loppusilaus jäi tekemättä.

- Pelimme ailahteli läpi kauden ja yhden ottelun sisälle saattoi mahtua aivan liikaa mustia hetkiä.

Ekström: “Loistava kausi”

Namika Lahden valmentaja Lars Ekström ei suuremmin surrut himmeimpien mitalien menetystä.

- Kausi oli meiltä aivan loistava. Saimme sisäänajettua joukkueeseen paljon nuoria voittajatyyppejä. On hieno tehdä töitä tällaisen porukan kanssa, jossa kaikki ovat mukana tosissaan ja suurella sydämellä.

- Aloitimme playoff-pelit hienosti, mutta pronssiottelut olivat meille yksinkertaisesti jo aivan liian raskaita henkisesti, myönsi Ekström.

Joukkueen kapteeni ja edelleen ainakin ensi kaudella Namika Lahden riveissä jatkava Teemu Laine kuittasi koutsinsa puheet.

- Kauden loppu ei mennyt enää suunnitelmien mukaan.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

Näytä lisää vastaavia