Ilari Seppälä tykitti 38 pistettä Ranskassa

5.3.2021 23:59 Ilari Seppälän käsi kävi tulikuumana, kun hän heitti uskomattomat 38 pistettä Ranskassa. Alex Murphy, Elias Valtonen ja Edon Maxhuni merkkauttivat myös kovia pisteitä ja Carl Lindbom debytoi uuden joukkueensa riveissä.

Ilari Seppälä oli huippuiskussa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Seppälä ja Henri Kantonen joutuivat ylitöihin, kun Aix-Maurienne ja Rouen urakoivat peräti kolme jatkoaikaa ennen kuin Rouen selviytyi ottelun voittajaksi lukemin 106-102 (89-89, 80-80, 72-72, 53-42). Seppälä heitti ottelussa peräti 18 kolmen pisteen yritystä joista yhdeksän meni sisään. Yhteensä hän keräsi 48,5 minuutissa hurjat 38 pistettä ja koristeli tilastoja myös neljällä levypallolla ja kahdella riistolla. Kantonen urakoi 30 minuuttia kahdeksan pisteen, neljän levypallon ja kahdeksan syötön tilastoilla.

- Melkoinen taistelu. Oli mahdollisuus hoitaa voitto muutamaan kertaan, mutta ei pystytty sitä tekemään, niin aika paljon harmittaa. Vaikean alkukauden jälkeen oli kuitenkin selkeästi parempaa tekemistä meiltä, mikä oli mukava nähdä. Pieniä korjauksia vielä, niin eiköhän palkinto sieltä tule, Seppälä pohti pelin jälkeen.

Omaa huippupeliään enemmän Seppälän mielessä oli kuitenkin kirvelevä tappio.

- Ihan tyytyväinen kai pitää olla. Toki tuntuisi paljon kivemmalta, jos olisimme voittaneet, Seppälä harmitteli.

Aix-Maurienne on ProB:n jaetulla viimeisellä sijalla kahdella voitolla ja seitsemällä tappiolla.
Ottelutilastot

Carl Lindbom debytoi Antibes Sharksin riveissä Ranskan ProB:ssä ja oli heti avausviisikossa, mutta Sharks hävisi Nantesin vieraana 67-96 (30-53). Lindbom pelasi debyytissään 25 minuuttia tilastoiden seitsemän pistettä, kaksi levypalloa, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Espanjan LEB Oron A-lohkossa Roope Ahonen on karistamassa pitkän loukkaantumisen tuomaa ruostetta pois, kun hän heitti 11 pistettä Breoganin voittaessa Caceresin 91-78 (51-38). Ahonen otti myös yhden levypallon, yhden syötön ja riiston. Breogan johtaa lohkoa.
Ottelutilastot

B-lohkossa Alex Murphy johdatti Granadan tärkeään 77-70 (38-40)-voittoon Real Canoesta. Murphy oli joukkueensa tilastokärki sekä pisteissä (16) että levypalloissa (7). Lisäksi hän sai yhdet merkinnät syöttö-, riisto-, ja torjuntatilastoihin. Granada on lohkossaan toisena.
Ottelutilastot

Edon Maxhunin Pärnu koki kolmannen peräkkäisen tappionsa, kun se hävisi Viron ja Latvian liigan kärkiottelussa BC Kalev/Cramolle jatkoajalla 71-76 (70-70, 32-38). Maxhuni oli joukkueensa paras pistemies 15 pisteen saldolla ja tilastoihin kertyi myös yksi levypallo, viisi syöttöä ja riisto. Pärnu on Viron lohkossa toisena.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Tuomas ja Joonas Iisalon sekä Juho Kailion valmentama Merlins Crailsheim taipui Bayreuthin vieraana 78-97 (41-52). Tappio oli Merlinsille kolmas peräkkäinen, mutta se on sarjassa neljäntenä.
Ottelutilastot

Saksan ProA:ssa Elias Valtonen oli jälleen Tigers Tübingenin parhaimmistoa, mutta Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin luotsaama Tigers taipui Kirchheim Knightsin vieraana 85-90 (39-54). Valtonen heitti 16 pistettä, otti neljä levypalloa, antoi viisi syöttöä ja torjui kertaalleen. Tigers on ProA:ssa sijalla 12.
Ottelutilastot

 
10.4.2021 07:50 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni ja Ilari Seppälä jälleen hyville pisteille

Edon Maxhuni ja Ilari Seppälä olivat joukkueensa parhaat pistemiehet, mutta harmittavasti heidän vahvat esityksensä eivät kantaneet voittoon saakka.

8.4.2021 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen ja Edon Maxhuni taistelevat Viron ja Latvian yhteisliigan voitosta

Viron ja Latvian yhteisliigan runkosarja saatiin päätökseen viime viikonloppuna ja sarjan kausi huipentuu loppuviikosta pelattavaan lopputurnaukseen. Alexander Madsenin VEF Riika selvisi suoraan välieriin voitettuaan Latvian lohkon ja Viron lohkossa toiseksi sijoittunut Edon Maxhunin Pärnu kohtaa puolivälierässä latvialaisen BK Ogren.

7.4.2021 22:24 Suomalaiset ulkomailla

Tuovi valmensi Strasbourgin Mestarien liigassa jatkoon

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg nousi sillasta voittamalla kolme viimeistä otteluaan Mestarien liigan jatkolohkossa ja eteni Final Eight -lopputurnaukseen voittamalla keskiviikkona Türk Telekomin.

5.4.2021 09:08 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajat hurjina loppuviikon peleissä

Viime viikon lopulla nähtiin taas hienoja edesottamuksia Susijengin pelaajilta. Sasu Salin, Elias Valtonen ja Edon Maxhuni rikkoivat 20 pisteen rajapyykin ja Ilari Seppälä, Petteri Koponen sekä Murphyn veljekset Alex ja Erik pääsivät kaksinumeroisille. Lisäksi Aapeli Alanen debytoi Tshekin liigassa.

3.4.2021 08:50 Susijengi

Aapeli Alanen loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan

Vahvan kauden joensuulaisessa Kataja Basketissa pelannut 201-senttinen ja 25-vuotias lahtelaiskasvatti Aapeli Alanen siirtyy loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan. Susijengissäkin viisi ottelua pelanneen Alasen kevään työnantaja on Tshekin liigan viidennellä sijalla majaileva Basket Brno.

1.4.2021 08:40 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffa lähellä jatkopaikkaa Mestarien liigassa – Swans Gmunden avasi Itävallan pudotuspelit voitolla

Mestarien liigassa nähtiin suomalaispelaajien kohtaaminen, kun Sasu Salinin sekä Emir Sulejmanovicin Teneriffa haki Latviasta voiton kaadettuaan Alexander Madsenin VEF Riian. Alex Murphy oli liekeissä Espanjassa ja Itävallan liigassa suomalaiskolmikon Swans Gmunden otti ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan.

30.3.2021 18:47 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikon joukkue luottavaisena Itävallan pudotuspeleihin

Itävallan liigassa pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona ja Anton Mirolybovin sekä Aleksi Koskinen valmentama ja Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana.

29.3.2021 09:15 Suomalaiset ulkomailla

Salin juhli kovaa voittoa – Tuovin Strasbourg venytti voittoputkeaan

Espanjan liigassa Sasu Salinin Teneriffa nappasi ison voiton kaataessaan tiukan taistelun jälkeen Valencian. Petteri Koposen Reggiana ei sen sijaan selvittänyt tietään FIBA Europe Cupin Final Four –lopputurnaukseen. Ranskassa Lassi Tuovin valmentama Strasbourg on kovassa liidossa.

25.3.2021 09:06 Suomalaiset ulkomailla

Koposen Reggiana raivasi tiensä jatkoon FIBA Europe Cupissa – Valtoselle 30 pistettä Saksassa

FIBA Europe Cupissa pelataan tällä viikolla 16 parhaan joukkueen kesken pelattavat pudotuspelilohkot. Petteri Koposen Reggiana selvitti tieltään ensimmäisen esteen ennen kauden päättävää Final Four –turnausta voittamalla romanialaisen Sibiun. Elias Valtonen oli taas hurjana Saksassa ja Erik Murphy merkkautti tupla-tuplan Japanissa.

21.3.2021 22:04 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc ylsi kauden piste-ennätykseensä

Daniel Dolenc heitti 24 pistettä Itävallan liigassa ja Elias Valtosen vahvat esitykset jatkuivat Saksassa hänen rikottua myös 20 pisteen rajapyykin.

18.3.2021 08:37 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin hurja vire Mestarien liigassa jatkuu

Sasu Salinin upeat otteet Mestarien liigassa saivat jälleen jatkoa, kun hän heitti 17 pistettä Teneriffan voitossa. Ilari Seppälä oli jälleen tehokkaana Ranskassa ja Elias Valtonen osoitti jälleen potentiaaliaan Saksassa.

15.3.2021 09:38 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni loisti Virossa, Ranskassa nähtiin suomalaisten yhteenotto

Edon Maxhuni osoitti jälleen korintekotaitojaan, kun hän heitti 26 pistettä Viron liigan ottelussa. Ranskassa nähtiin suomalaispelaajien kohtaaminen ja suomalaisvalmentajat pääsivät juhlimaan makeita voittoja.

11.3.2021 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin loisti jälleen Mestarien liigassa

Sasu Salin oli Teneriffan ykkösnimi Mestarien liigassa, mutta voittoon saakka Salinin tehoilta ei riittänyt. Elias Valtonen ja Edon Maxhuni jatkoivat niin ikään hyviä otteitaan.

8.3.2021 09:17 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikon Swans Gmunden taipui Itävallan cupin finaalissa

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama ja Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden joutui pettymään Itävallan cupin finaalissa. Elias Valtosen hienot esitykset saivat jatkoa Saksassa.

6.3.2021 11:34 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikko jahtaa Itävallan cupin voittoa – ”Cup on täällä tosi iso”

Itävallan cupin mestaruus ratkaistaan sunnuntaina, kun Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden kohtaa finaalissa Oberwart Gunners.

4.3.2021 08:34 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin hurjana Mestarien liigassa – ”Pelasimme ihan kelpo pelin”

Mestarien liigan jatkolohkot käynnistyivät ja Sasu Salin näytti jälleen heittotaitonsa johdattaessaan Teneriffan voittoon. Daniel Dolenc oli niin ikään vahvalla pelipäällä Itävallan liigassa.

1.3.2021 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen, Alex Murphy ja Elias Valtonen kaksinumeroisille pisteille

Petteri Koponen alkaa päästä vauhtiin Italiassa, Espanjassa Alex Murphy pääsi juhlimaan viime viikolla kahta voittoa ja Elias Valtonen jatkoi Saksassa siitä mihin Susijengin paidassa jäi.

14.2.2021 23:18 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc jälleen tehokkaana – suomalaisvalmentajien joukkueille voittoja

Miesten korisparketeilla pelattiin viikonloppuna vielä ennen maajoukkuetauon alkua. Daniel Dolenc osoitti oivaa virettä Itävallassa ja hyviä suomalaissuorituksia nähtiin myös Espanjassa ja Ranskassa.

12.2.2021 08:00 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin liekeissä Teneriffan voitossa

Sasu Salin aloitti Espanjan Copa del Reyn tulikuumana upottaen 18 pistettä johdattaessaan Teneriffan välieriin. Petteri Koposen Reggianan tie sen sijaan nousi pystyyn Italian cupissa.

7.2.2021 23:40 Suomalaiset ulkomailla

Roope Ahonen palasi pelikentille – Erik Murphylle kaksi tupla-tuplaa

Roope Ahonen pelasi ensimmäiset minuuttinsa yli vuoteen, kun hän palasi viikonloppuna pelikentille pitkän loukkaantumisen jälkeen. Erik Murphy mätti Japanissa taas hurjia tehoja.

Näytä lisää vastaavia