Jatkosopimuksen tehnyt Teemu Rannikko: ”Katajassa asiat hoidetaan niin kuin pitää”

24.3.2015 13:18 Kataja Basketin kapellimestarina viimeiset kaksi kautta viihtynyt Teemu Rannikko, 34, kirvoitti riemunkiljahduksia monen pohjoiskarjalaisen koripallofanin suista aiemmin viikolla allekirjoitettuaan jatkosopimuksen joensuulaisseuran kanssa. Susijengi-legendaa kosiskeltiin takaisin ulkomaan rahakkaisiin liigoihin, mutta Joensuu vei voiton.

Teemu Rannikko jatkaa Kataja Basketissa aina kevääseen 2017.

Pekka Salmisen komentama joukkue on ollut kauden 2014/15 kenties suurin yllättäjä.

Rannikko kehuu vuolaasti joukkuetovereitaan, kuten Ken Hortonia.

Rannikko uskoo Kataja Basketin hakevan lisää nuorta voimaa riveihinsä myös tuleviksi kausiksi.

Joensuulaisten tavoitteet ovat syvällä pudotuspeleissä. Kuvat: Vesa Kuukka/Kuvanmaailma.

Eräs tärkeimmistä jatkosopimukseen johtaneista tekijöistä Rannikon osalta oli Kataja Basketin ammattimaisuus organisaationa.

– Olen kiertänyt 13 vuotta Euroopassa ja saanut aika hyvän kuvan siitä, miten asiat pitää hoitaa ja miten niitä ei pidä hoitaa. Täällä pelaajista pidetään hyvää huolta ja täällä on hyvä pelata koripalloa. Sen puolesta päätös oli helppo, Rannikko hymyilee.

Ennen saapumistaan Joensuuhun syksyllä 2013 Rannikko päätti pitkän ulkomaankiertueensa slovenialaiseen Union Olimpija Ljubljanaan. Kuluvan kauden aikana turkulaislähtöisen pelinrakentajan puhelin on soinut kerran jos toisenkin, mutta Suomesta lähtöä Teemu ei realistisesti ajatellut.

– Kyselyitä on tullut pitkin kautta ja suoriakin tarjouksia, mutta missään vaiheessa ei tullut sellainen olo, että tästä vielä lähdettäisiin, selvittää Rannikko.

– Lapsiperheen kanssa elo on ihan erilaista kuin vielä lapsettomana, jolloin saattoi vain pakata laukkunsa ja lähteä. Nyt halusimme tehdä mahdollisimman varhain sopimuksen ja tietää varmuudella, mitä seuraavat pari vuotta tuovat tullessaan sen sijaan, että kesällä olisi taas alkanut ruletti, että minneköhän lähdetään.

Katajako yllätysjoukkue?

SM-hopeaan päättyneellä pelikaudella 2013/14 Rannikkoa komensi Kataja Basketissa joukkueen monivuotinen luotsi Jukka Toijala, jonka Pohjois-Karjalaan kokoama pelaajapaletti hajosi käytännössä Rannikkoa ja Petri Virtasta lukuun ottamatta pitkin Suomea viime kesänä.

Kataja Basketista ei odotettu suuria ennen kuluvan pelikauden alkua, mutta joensuulaiset ovat yllättäneet asiantuntijatkin pelaamalla ennakkoluulotonta ja näyttävää koripalloa.

– Jos tällä hetkellä katsotaan Korisliigan taulukkoa, uskon, että olemme koripalloihmisten papereissa kaikkein suurin yllättäjä. Aika paljon sai kauden alussa kuulla, että hyvä jos playoffseihin pääsette. Joukkueen tavoitteet olivat kuitenkin jo kauden alkaessa ihan erilaiset, Teemu virnistää.

– Iso kunnia menestyksestämme kuuluu Pekka Salmiselle päävalmentajana ja nuorille jätkille, keitä tänne on tullut. He uskalsivat ja halusivat lähteä Joensuuhun pelaamaan ja ovat nostaneet tasoaan pitkin vuotta. Ei ole tarvinnut ajatella, kuka kentälle tulee, kun kaikki tietävät, mitä pitää tehdä ja peli toimii moitteettomasti.

Koripalloväkeä on miellyttänyt erityisesti Kataja Basketin jouheva hyökkäyspelaaminen, jossa Rannikko ja amerikkalaislaituri Robert Arnold muodostavat koko Korisliigan luovimman duon.

– Liikutamme palloa hyökkäyksessä aika hyvin ja meillä on paljon optioita, ketkä voivat tehdä pisteitä. Reggie (Arnold) on varmaan liigan paras ulkomaalaisvahvistus ja Pekka (Salminen) antaa minulle ja Reggielle paljon vapauksia toteuttaa. Totta kai meillä on ollut vaikeita hetkiäkin ja puolustuspäätä ja levypallopelaamista on pakko parantaa kevättä kohti mentäessä

Lisää nuoria koneeseen

Vaikka Rannikko siirtyy syyskuussa ikänsä puolesta ikämiessarjaan kelpaavaksi, veteraani on vain petrannut tehokkaasta viime kaudesta.

– Kivalta on tuntunut pelata, vaikka muutaman matsin poissaolo tuossa tulikin. Olen pystynyt pelaamaan mielestäni hyvällä tasolla ja olen ihan tyytyväinen, jos tällaiseen suoritustasoon pystyy kahdella seuraavallakin kaudella.

Rannikko uskoo, että Kataja Basket jatkaa uuden toiminnanjohtajansa Ville Tuomisen johdolla joukkueen menestyksekästä nuorentamista taas ensi syksystä alkaen.

– Villen kanssa juteltiin ennen kuin tein sopimuksen, mutta hänellä on nyt pudotuspelit vedettävänä Tanskassa ja hänen pitää antaa keskittyä niihin. Sen jälkeen on aikaa miettiä, mitä Katajassa tehdään, Rannikko virkkoo.

– Tällä kaudella nuoret jätkät ovat saaneet Katajassa vastuuta ja kehittyneet ja se on linja, mitä tulemme jatkamaan varmasti myös tulevaisuudessa. Haluamme, että lahjakkaat pelaajamme saavat mahdollisimman hyvän kasvuympäristön ja kehityspaikan ja itse tietysti haluan veteraanipelaajana antaa heille parhaan mahdollisen opin.

Lisätietoja: Teemu Rannikko
 
13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

Näytä lisää vastaavia