Juho Nenonen: ”Susipaita päällä pelissä on aina lisälatausta”

4.12.2018 11:45 Viime helmikuun MM-karsintaikkunassa Juho Nenonen kunnostautui Susijengin jokerikorttina ja toi joukkueelleen tarvittavan energialatauksen kotivoitossa Bulgariasta. Nenosta tarvittiin uudelleen maanantaina Zenicassa, kun Susijengi oli taipumassa siltaan Bosniaa vastaan. 31-vuotias ikitaistelija kertoo vaalivansa jokaista Suomi-paidassa viettämäänsä hetkeä.

Juho Nenonen on ollut avainasemassa jo kahdessa Susijengin MM-karsintavoitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

Bosnia-vierasottelun ensimmäiset minuutit lupailivat Susijengille tuskaista iltapuhdetta. Bosnian iso miehistö puikkelehti puolustuksen siimeksestä joukkueensa 9-0-johtoon ja kun vielä kaukoheitotkin alkoivat pudota, johti Bosnia pisteissä 28-11.

Vaikka Susijengi sai vähän kerrallaan tilkittyä puolustuspäänsä vuotoja toisella neljänneksellä, Bosnian paraatimarssia MM-karsintavoittoon ei näyttänyt estävän mikään.

- Tiesimme ennalta, että Bosnia tulee kovaa korille ja että heidän parhaiden yksilöidensä taitotaso on kova, mutta ajauduimme silti tosi vaikeaan paikkaan. Aika monelta näytti jääneen jalat Venäjä-matsiin, Nenonen pohtii maanantai-illan matsin alkua.

Päävalmentaja Henrik Dettmann kierrätti pelaajiaan kentällä tiuhaan tahtiin yrittäessään löytää oikean viisikon kääntämään ottelun kulun. Kun Susijengi edelleen hävisi ison pään taistelupallot yksi toisensa jälkeen, kohdistui Dettmannin valinta Nenoseen, joka syöksyi irtopalloihin mustelmia kaihtamatta ja alkoi antaa avausneljänneksellä 10 pistettä taituroineelle Miralem Halilovicille puolustuspäässä isän kädestä.

Päätösneljänneksellä Nenonen nousi jälleen valokeilaan härnäämällä Bosnian isoa kalustoa puolustuksellaan ja virheidenkalastuksellaan. Ottelun päätyttyä Nenosen sarakkeeseen pöytäkirjassa merkittiin Susijengin paras +/- -lukema, +15.

- Kun taululla oli kymmenen pistettä miinusta ja viisi minuuttia peliaikaa, Petsku (Koponen) sanoi että sehän on selvää, että tämä on meidän peli, Neponen murahtaa.

- Pikkaisen jänskätti kentälle tullessa kuten aina Susijengin kanssa, mutta siitä tuli vain ekstravipinää kinttuihin. Kun pääsi keskittymään peliin, kaikkihan luisti ihan vanhasta muistista. Susipaita päällä pelissä on aina lisälatausta.

”Virheitä pelkäämättä kroppaa likoon”

Nenonen haki ensimmäistä kertaa tuntumaa miesten maajoukkueympyröistä kesällä 2010, jolloin hänet nostettiin isojen susien rinkiin yhdessä Petri Heinosen ja Antti Kanervon kanssa.

Yhden kesän leirityksen jälkeen Nenonen sai kutsun rinkiin uudelleen 2016 debytoituaan ammattilaisena Argentiinan liigassa. Susijengi-debyyttinsä Nenonen teki kuukautta vaille 29 vuoden iässä Tampereen Hakametsän jäähallin siirtoparketilla Belgiaa vastaan.

Vuosien 2017-18 MM-karsinnoissa Nenonen kuului Susijengin kokoonpanoon otteluissa Tshekkiä ja Islantia vastaan, muttei vielä päässyt kyseisissä otteluissa kentille. MM-karsintojen debyyttiminuuttinsa Nenonen lunasti 25. helmikuuta Helsingin Jäähallissa, kun Bulgaria oli karkaamassa FC Barcelona -laiturinsa Alexander Vezenkovin johdolla vierasvoittoon Susijengistä.

Bulgariaa vastaan pelaamassa kuudessatoista minuutissa Nenonen käänsi ottelun kulun. Taistelupallot yksi kerrallaan hävinnyt Susijengi alkoi Nenosen uhrautuvan pelin myötä saada taas energiaa ja Vezenkov turhautui Tapiolan Hongan kasvatin hellässä huomassa. Nenonen kirjautti neljä pistettä ja kahdeksan levypalloa Susijengin hakiessa elintärkeän voiton.

Maanantai-iltana Nenonen kaivettiin esille taas, kun hätä oli suurin. Konkari keräsi 12 peliminuutissa yhden maaottelun piste-ennätyksensä (10) sekä kaksi levypalloa ja palautti energian ja peli-ilon joukkueensa tekemiseen.

- Roolini Susijengissä on se, että pitää mennä sata lasissa virheitä pelkäämättä, laittaa kroppaa likoon ja tehdä kaikkensa. Se on sen verran yksinkertainen tehtävänanto, että mikäs siinä noudattaessa, Nenonen tunnelmoi.

MM-jatkokarsintalohko K:n viimeisen MM-kisapaikan kohtalo ratkaistaan Venäjän, Susijengin ja Bulgarian kesken helmikuun 2019 karsintaikkunassa ja tie Kiinaan on Susijengille vielä täysin auki.

Jännityksen kasvaessa Nenonen kertoo nauttivansa jokaisesta Susijengin matkassa viettämästään hetkestä.

- Jos Kiinan kisapaikka lohkeaa, mulle merkkaisi mielettömän paljon tietää, että olen ollut omalta osaltani ansaitsemassa sitä kaikille näille äijille, vaikka en kisajoukkueeseen pääsisikään, Nenonen tunnelmoi.

- Voi vain olla kiitollinen siitä, että pääsee vielä näin vanhoilla päivillään edustamaan Suomi-paita päällä ja antamaan kaikkensa joukkueen puolesta. Sitähän tuntee itsensä ihan nuoreksi pojaksi, kun pääsee tuonne maailmanmiesten sekaan tekemään mitä parhaiten osaa.

 

Susijengi jatkaa MM-karsintojaan 21. helmikuuta kotiottelulla Ranskaa vastaan. Lipunmyynti otteluun täällä.

Henkilöt

 
14.9.2021 17:49 Susijengi

Ruotsi vie marraskuun kotipelinsä Susijengiä vastaan Globeniin

Susijengi aloittaa vuosien 2021–23 MM-karsintansa komeimmissa mahdollisissa puitteissa, sillä marraskuun MM-karsinta-avauksen isäntäjoukkue Ruotsi on ilmoittanut vievänsä torstain 25.11. Susijengi-derbyn Tukholmaan, paremmin ”Globenina” tunnetulle Avicii Areenalle, jonne mahtuu peräti 13 850 katsojaa.

1.9.2021 09:22 Susijengi

FIBA vahvisti MM-karsintojen otteluaikataulun

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on vahvistanut vuosina 2021–22 pelattavien MM-karsintojen ensimmäisen vaiheen otteluaikataulun. Karsintojen C-lohkossa pelaava Susijengi aloittaa urakkansa marraskuussa vieraskentällä ”paikallisottelulla” Ruotsia vastaan ja kohtaa toisessa ottelussaan kotikentällään Kroatian.

31.8.2021 14:55 Susijengi

Susijengi MM-karsintoihin Euroopan mestarin lohkossa

Hallitseva Euroopan mestari Slovenia, perinteinen koripallovalta Kroatia ja rakas kilpakumppani Ruotsi arvottiin tänään tiistaina Susijengin kanssa MM-karsintalohko C:hen. Päävalmentaja Henrik Dettmannin mukaan kivikovassa lohkossa päivän kunnon merkitys on arvossa arvaamattomassa.

25.2.2019 08:58 Susijengi

Huff pistetilaston Top 10:een, Koivisto kohosi pelatuissa maaotteluissa

Susijengin kapteeni Shawn Huff (1658p) ohitti Jorma Pilkevaaran (1657p) miesten maaotteluiden pistetilastossa ja kohosi kaikkien aikojen maaottelutilaston Top 10:een. Mikko Koivisto nousi puolestaan pelatuissa maaotteluissa Mikko Koskisen ja Heikki Taposen ohi kaikkien aikojen 15. sijalle.

24.2.2019 17:51 Susijengi

Venäjä varmisti MM-kisapaikkansa kaukoheitoillaan, Susijengin MM-karsinnoille haikea päätös

Susijengi johti sunnuntain ratkaisevaa MM-karsintaottelua 11 pisteellä kolmannen jakson loppuhetkillä, mutta Venäjän pitkään rautoihin kalahdelleet kaukoheitot alkoivat kuitenkin löytää tietään korisukkaan päätösneljänneksen alussa ja 7500-päinen kotiyleisö sai nautiskella Venäjän rynnätessä Kiinan MM-kisoihin 91-75 (37-38)-voitollaan.

23.2.2019 21:30 Susijengi

Susijengi ja Venäjä nimesivät kokoonpanonsa ratkaisevaan MM-karsintaotteluun

Petteri Koponen kirmaa kentälle susipaidassa sunnuntain 24.2. ratkaisevassa MM-karsintaottelussa Venäjän Permissä. Venäjä puolestaan juoksuttaa joukkoihinsa Moskovan TsSKA:sta saapuneet Semen Antonovin, Nikita Kurbanovin ja Ivan Uhovin.

23.2.2019 12:09 Pääjuttu

Sunnuntain isäntä Venäjä laittaa kaiken likoon

Asetelmat Susijengin ja Venäjän MM-karsintahuipennukseen ovat kutkuttavat. Venäjä kuroi marraskuun lopussa Susijengin selvän kotijohdon kahden pisteen voitokseen ja lähtee sunnuntain ratkaisevaan otteluun ennakkosuosikkina kotiyleisönsä edessä. Susijengi puolestaan hakee horjutusmahdollisuuttaan tutusta haastajan asemasta.

22.2.2019 16:09 Susijengi

Kotti ja Salin kiittelivät kotiyleisöä tuesta

Susijengin pelikauden 2018-19 MM-karsintojen kotiottelurupeama päättyi voittoon myöhään torstai-iltana, kun Ranska joutui poistumaan Espoo Metro Areenalta tappio niskassaan. Susijengin avainpelaajat Tuukka Kotti ja Sasu Salin ylistivät kotiyleisön roolia kolmessa loppuunmyydyssä karsintaottelussa.

22.2.2019 10:09 Susijengi

Susijengi matkustaa ratkaisupeliin Venäjälle, Koponen liittyy laumaan

Puolitoistavuotinen karsintarupeama pääsystä Kiinan 2019 MM-kisoihin huipentuu sunnuntaina Venäjän Permissä. Susijengi matkustaa ratkaisuotteluun Uralvuorten kupeeseen neljäntoista pelaajan vahvuisena, kun torstaina Ranskaa vastaan kentälle juossut tusina vahvistuu Ville Tahvanaisella ja lauantaina Madridista matkustavalla Petteri Koposella.

21.2.2019 22:10 Susijengi

Wilsonin kikkapussista löytyi 29 pistettä, Susijengin MM-unelma elää Ranska-voitolla

Susijengi iski kyntensä syvälle Ranskan lihaan 7009 katsojan edessä Espoo Metro Areenalla ja pääsi tuulettamaan rankasti elintärkeää 76-69 (31-33)-voittoa MM-karsintojen viimeisessä kotiottelussa. Susijengi sai tarvittavan vetoavun Bosnian voittaneelta Tshekiltä ja sai MM-kisapaikan kohtalon omiin tassuihinsa. Sunnuntaina Susijengi tarvitsee MM-kisoihin päästäkseen vähintään kolmen pisteen voiton Venäjästä Permissä.

21.2.2019 22:07 Susijengi

Venäjä murskavoittoon Bulgariasta, Tshekki antoi Susijengille tulitukea

Susijengin sunnuntaisen MM-karsintaottelun isäntäjoukkue Venäjä oli odotetun kova vierasottelussaan Botevgradissa ja höykytti Bulgariaa murskapistein 60-104 (30-52). Tshekki antoi puolestaan Susijengille tarvittavaa tulitukea nipistämällä Bosnia-Hertsegovinan 69-64 (39-33).

21.2.2019 10:29 Susijengi

50 maaottelun Carl Lindbom: ”Koko ajan on enemmän annettavaa joukkueelle”

Kesällä 2012 Susijengi-tulikasteensa saanut Tapiolan Hongan kasvatti Carl Lindbom, 27, rikkoo 50 miesten maaottelun rajapyykin tänään torstaina MM-karsintamittelössä Ranskaa vastaan. Viimeisen kahden vuoden aikana jengin rotaatioon noussut 206-senttinen Lindbom kokee olevansa jatkuvasti suuremmaksi hyödyksi joukkueelleen.

20.2.2019 20:55 MM-karsinnat

Susijengi valittu Ranska-maaotteluun

Päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt kaksitoista pelaajaa torstaiseen MM-karsintaotteluun Ranskaa vastaan.

20.2.2019 11:10 Susijengi

”Parkerin manttelinperijä” ja nälkäisiä näytönantajia: Ranska Susijengin kiusaksi värikkäällä joukkueella

MM-kisapaikkansa ja MM-jatkokarsintalohkon voiton varmistanut Ranska juoksuttaa torstaina Espoossa Susijengin kimppuun nälkäisen ja nuorekkaan tulevaisuuden joukkueen. Erityisen mielenkiintoinen nimi ranskalaisvahvuudessa on legendaarisen Tony Parkerin manttelinperijäksi arvioitu 17-vuotias Theo Maledon.

19.2.2019 14:18 Susijengi

Susipaitaan palannut Alexander Madsen: ”Iso haaste edessä”

Marras-joulukuun MM-karsintaikkunasta sivussa ollut Alexander Madsen, 24, palaa susipaitaan puolen vuoden tauon jälkeen MM-karsintojen helmikuun huipentumassa. Euroliigan CB Gran Canarian kehitysjoukkueessa korkoa kasvavalle 207-senttiselle Madsenille avautuu mahdollisuus suureen vastuuseen Matti Nuutisen ja Alex Murphyn ollessa joukoista poissa.

19.2.2019 10:25 Susijengi

Susijengin MM-karsintaottelu jälleen loppuunmyyty

Susijengi pääsee huipentamaan MM-karsinnat otteluissa, joista panosta ei puutu. Torstain kotiotteluun Ranskaa vastaan joukkue saa tuekseen jälleen täyden Espoo Metro Areenan.

18.2.2019 12:06 Susijengi

Jamar Wilson valmis antamaan kaikkensa Susijengille

Miesten koripallomaajoukkueella on edessään kohtalon hetket tällä viikolla, kun MM-karsinnat saadaan päätökseen. Susijengin väkkärämäinen takamies Jamar Wilson on valmis jättämään kaikkensa kentälle.

14.2.2019 14:17 Susijengi

Susijengi nimetty helmikuun ratkaisevaan MM-karsintaikkunaan

Päävalmentaja Henrik Dettmann on lähettänyt kuudelletoista pelaajalle kutsun osallistua Susijengin viimeisen ja ratkaisevan MM-karsintaikkunan maanantaina käynnistyvään leiritykseen. Susijengin matkalla kohti Kiinan MM-kisoja viimeiset kannot kaskessa ovat lohkokärki Ranska sekä Susijengin kanssa viimeisestä kisapaikasta kisaava Venäjä.

28.1.2019 14:24 Susijengi

Sasu Salin: ”Tavoite on voittaa molemmat jäljellä olevat ottelut”

Susijengin lähtölaskenta helmikuun 2019 ratkaisevaan MM-karsintaikkunaan on alkanut. Asetelma on kutkuttava, sillä MM-jatkokarsintalohko K:n kolmannesta ja viimeisestä kisapaikasta kisaavat rinta rinnan Susijengi ja Venäjä. ”Malmin roskidyykkari” Sasu Salin, 27, odottaa helmikuun karsinnoista kutkuttavaa jatkoa Susijengin tarinalle.

11.1.2019 18:27 Susijengi

Tule tekemään Susijengin MM-karsintaottelua – vapaaehtoisten haku käynnissä

Miesten koripallon MM-karsintaottelu Suomi–Ranska pelataan torstaina 21.2.2019 Espoo Metro Areenalla. Iloiseen ja osaavaan vapaaehtoisten joukkoon haetaan nyt uusia vapaaehtoisia. MM-karsintaottelun järjestämisessä tarvitaan noin 100 vapaaehtoista erilaisiin ottelu- ja tapahtumatoteutuksen tehtäviin. Hakuaikaa on 27.1. saakka.

Näytä lisää vastaavia