Kataja ja KTP aloittavat EuroChallenge-urakkansa tiistaina kotipeleillä

3.11.2014 Joensuulaisen Kataja Basketin ja kotkalaisen KTP-Basketin europelit rymähtävät käyntiin tiistaina, kun molemmat joukkueet isännöivät Euroopan huippujoukkueita kotonaan. Kataja joutuu kovaan testiin, kun LähiTapiola Areenalle saapuu Ranskan liigan kakkonen ja viime kaudella Euroliigaa pelannut JSF Nanterre. Steveco Areenalle taas KTP:n vieraaksi saapuu italialainen Bonprix Biella, joka voitti viime kaudella Italian alasarjojen Cupin.

Kataja ja Teemu Rannikko saavat vastaansa viime kaudella mm. FC Barcelonan Euroliigassa voittaneen JSF Nanterren.

KTP ja LaMonte Ulmer taas kohtaavat Steveco Areenalla...

... BJ Raymondin edustaman Bonprix Biellan. Kuvat: Kai Kilappa.


Viime aikoina loukkaantumisista kärsinyt Kataja sai iloisia uutisia viikonloppuna, kun näyttää vahvasti siltä, että viimeiset neljä Korisliiga-ottelua sivussa ollut Susijengi-takamies Teemu Rannikko on pelikunnossa tiistain kamppailussa.

- Teemu pystyi vetämään juuri täyden harjoituksen – ja Jesse (Niemi) myös – eli näyttää varovaisen positiiviselta. Jos ei ihmeitä tapahdu, niin saamme koko miehistön jalkeille, Katajan päävalmentaja Pekka Salminen kertoo.

JSF Nanterre nousi eilisiltana hallitsevan Euroopan mestari- ja MM-pronssimaan pääsarjan, 18 joukkuetta käsittävän Pro A:n kakkoseksi, kun se kaatoi vieraskentällä Rouenin 69-60. Joukkueen saldo liigassa on viisi voittoa ja yksi tappio.

Ennen liigakauden alkua pelatusta Supercupista, johon Nanterre pääsi viime kauden Cup-voittajana, se nappasi kauden ensimmäisen pystinsä kaatamalla viime kauden liigamestarin, täksi kaudeksi Euroliigaan selvinneen Limogesin.

 

- Olemme katselleen heidän otteitaan ja heillä on ollut ongelmia tietyn tyylisen pelitavan kanssa. Meidän tulee koettaa passivoittaa peliä, aggressiivisuudessa emme tule pärjäämään. Koitamme laittaa pelitemmon jäihin ja pitää oman kolme sekunnin alueemme tiukkana.

Ranskalaisten joukkueesta löytyy tukku mielenkiintoisia pelaajia, kuten kokenut takamies Joseph Gomis (36 v./180 cm), monipuolinen Kyle Weems (25/198) ja huippulupaus Mouhammadou ”Mam” Jaiteh (20/208).

 


KTP:lle vastaan BJ Raymondin tähdittämä Bonprix Biella


KTP-Basket taas saa isännöitäväkseen Steveco Areenalle Bonprix Biellan, joka tekee ensimmäisen esiintymisensä EuroChallengessä, kun taas kotkalaisille kyseessä on jo heidän toinen perättäinen kautensa Euroopan kolmanneksi arvostetuimmassa seurajoukkuesarjassa.

Bonprix Biella oli viime kaudella Italian alasarjojen Cup-voittaja, mutta ei onnistunut saavuttamaan lopullista tavoitettaan eli paluuta Italian pääsarjaan Serie A:han, jossa seura voitti mestaruuden kaudella 2001 ennätysrekordilla 30 voittoa ja 6 tappiota.

Serie A2 Goldissa pelaavan Biellan tähtiin kuuluu laiturit Alan Voskuil (28/191) ja Tampereen Pyrinnössä viime keväänä Korisliigan mestaruutta juhlinut fyysinen BJ Raymond (27/198).

Talentti ei lopu kuitenkaan siihen, koska joukkueen rivistöstä löytyy myös Italian maajoukkuettakin edustanut Luca Infante (32/204) sekä 20-vuotiaiden EM-kisoissa taidoillaan ihastuttanut 191-senttinen Tommaso Laquintana, joka pelkästään 19-vuotiaana todennäköisesti nähdään Biellan aloitusviisikossa.

Sekä Katajan että KTP:n ottelut alkavat kello 18:30 ja näkyvät suorina nettilähetyksinä KorisliigaTV:n kautta.

 

Lisätietoja: KorisliigaTV

Asiat

 
17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

16.4.2024 21:19 Miesten I divisioona B

Lappeenrannan NMKY I divisioona B:n mestaruuteen liki tuhatpäisen kotiyleisön edessä

Lappeenrannan NMKY kaatoi neljännessä finaalissa Karkkilan 81–72 (35-35) ja vei Divari B:n mestaruuden otteluvoitoin 3-1.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

15.4.2024 14:55 Susijengi

Susijengin Nokia Arenalla pelattavaan Latvia-otteluun myyty yli 5200 lippua

Susijengi pelaa olympiakarsintojen kenraaliharjoituksensa Tampereella perjantaina 28. kesäkuuta Latviaa vastaan. Otteluun on myyty jo yli 5200 lippua.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

15.4.2024 09:24 Pääjuttu

Joukkuepelit vetoavat liikunnan ja urheilun rahoituksen puolesta

Suomen suurimpien joukkuepelien huippu-urheilun ryhmä on huolissaan liikunnan ja urheilun rahoitusleikkauksista. Suurimmat joukkuepelit liikuttavat seuratoimintojensa kautta yli miljoonaa suomalaista. Uhkana on, että liikuntaan ja urheiluun kohdistuu jopa neljänneksen leikkaukset.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

Näytä lisää vastaavia