Kataja kavensi eroaan edellä kulkevaan Pyrintöön – Niko Mattilan heittokäsi kuumana Nokian tappiossa

18.1.2020 20:44 Miesten Korisliigan kuudennella sijalla oleva Kataja pääsi keskinäisen ottelun voitettuaan kaventamaan eroa jaetulla neljännellä sijalla olevaan Pyrintöön. Illan muita voittajia olivat Kauhajoki ja KTP.

Niko Mattila tykitti 31 pistettä huimilla heittoprosenteilla, mutta Nokia hävisi ottelunsa Kauhajokea vastaan. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Joensuun Kataja Basket otti tärkeät sarjapisteet kotonaan, kun se kukisti Tampereen Pyrinnön selkein luvuin 99–82. Pyrintö on parhaillaan Korisliigan neljännellä sijalla tasapistein KTP:n kanssa 30 pisteellä, ja kuudentena kannoilla juokseva Kataja nosti omat pisteensä illan voitolla 26:een.

Ottelulla on erityistä arvoa ennusteiden kannalta, sillä kyseessä on potentiaalinen playoff-pari. Vaikka tämänhetkisen tilanteen säilyessä Pyrintö nauttisikin pudotuspeleissä kotietua, tilanne ei lupaa heidän kannaltaan hyvää, sillä Kataja on voittanut nyt joukkueiden kolme viimeisintä kohtaamista.

– Kyllähän tämä harmittaa. Pitkään pysyimme vauhdissa, mutta olisi ollut hienoa ottaa itselleni ensimmäinen voitto täältä Joensuusta, totesi Pyrinnön laituri Eero Lehtonen.

Ottelun korihaina häärivät Katajan Jarred Ogungbemi-Jackson 23 pisteellä, viidellä levypallolla ja peräti 11 koriin johtavalla syötöllä sekä Pyrinnön Benjamin Raymond 27 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla.

– Tämä oli tärkeä ottelu. Olen tyytyväinen siihen, miten pystyimme toipumaan huonommista pätkistä ja pitämään näin pelin kasassa. Pallo liikkui hyökkäyspäässä hyvin, ja se oli yksi syistä siihen, että hyökkäsimme tänään niin hienosti, kommentoi Katajan päävalmentaja Juha Sten.

Ottelutilastot

 

Niko Mattila tykitti pisteitä, mutta Kauhajoki kaatoi Nokian

Kauhajoen Karhu Basket otti kotonaan varmaotteisen voiton BC Nokiasta. Ottelu päättyi lukemiin 88–76. Vieraat eivät käyneet pelin aikana johdossa kertaakaan, vaikka onnistuivatkin vielä viimeisellä jaksolla pääsemään Karhusta vain kahden pisteen päähän. Kiri ei kuitenkaan tuottanut toivottua lopputulosta.

Kauhajoki on parhaillaan runkosarjassa kolmannella sijalla 38 pisteellä, ja matkaa ykkössijaa pitävään Helsinki Seagullsiin on vain kuusi pistettä. BC Nokia on puolestaan sijalla seitsemän, ja heidän sarjapistesaldonsa on vaatimattomampi 24.

– Nokia on pelannut hyviä pelejä meitä vastaan tällä kaudella, ja he ovat saaneet puolustuksellaan meidät pois raiteilta. Nyt olimme valmiimpia, ja kun heillä on ollut vaikeuksia loukkaantumisten kanssa, niin sarjapisteet jäivät tänne, kommentoi Kauhajoen laituri Antti Niskanen.

Häviäjäjoukkueen pirtein esitys nähtiin laituri Niko Mattilalta, jonka loistava heittovire tuotti yhteensä 31 pistettä. Mattilan menestyksen avain oli kaukoheittopeli, sillä hän osui 12:sta kolmen pisteen yrityksestään kahdeksan kertaa. Lisäksi Mattila antoi viisi onnistunutta koriin johtavaa syöttöä.

– Vaikka pisteitä tuli ja oma peli sujui, niin tämä on joukkueurheilua. Voitto ja sarjapisteet jäivät tänne, joten ei tässä tyytyväinen voi olla. Tulimme tasoihin viimeisellä kympillä, mutta ei ihan riittänyt. Meillä 17 menetystä, mikä on liikaa, summasi Mattila.

Kauhajoen puolella parhaasta yksilösuorituksesta vastasi Cameron Jones, joka tilastoi 20 pistettä ja yhdeksän koriin johtavaa syöttöä.

Ottelutilastot

 

KTP kiri Vilppaan ohi viime hetkellä

Salohallissa näytti ottelu jo ratkenneen, kun Vilpas nautiskeli neljännen jakson alussa 75–58-johtoasemasta. Kotkasta kylään saapunut KTP-Basket kuitenkin otti pelin päätteeksi hurjan kirin ja ohitti isännät Byron Wesleyn korin avulla viime hetkellä saaden loppunumeroiksi tauluun 88–90.

– 15 pisteen tappioasemassa valmentaja käski jatkamaan pelaamista, ja me tiesimme, että aikaa on riittävästi. Meillä oli jo aiemmin hyvät hetkemme ja aloimme saada stoppeja ja hyviä heittoja sisään. Viimeisen kolmosen jälkeen tunne oli hyvä ja sanoin valmentajalle, että haluan ottaa viimeisen heiton. Hän oli samaa mieltä, kertoi Wesley ottelun jälkeen.

Wesley oli KTP:n paras pistemies 27:llä, ja Vilppaan puolella eniten keräsi Tim Coleman, joka ehti 25:een asti. Myös Vilppaan tuore paluumuuttaja Tobin Carberry pelasi hyvän ottelun, sillä hän teki 23 pistettä osuen kahden pisteen yrityksistään 6/9 ja kolmen pisteen yrityksistään 3/4.

Salon Vilpas on Korisliigassa parhaillaan toisella sijalla 40 sarjapisteellä, ja KTP pitää jaettua neljättä sijaa 30 pisteellä.

Ottelutilastot

Asiat

 
28.11.2022 11:45 Suomen Cup

Suomen Cupin valintatilaisuus maanantaina suorana YouTubessa klo 13

Molempien Korisliigojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta selvittivät tiensä Suomen Cupin puolivälieriin. Yksiosaiset puolivälierät pelataan joulukuun alkupuolella.

27.11.2022 21:06 Pääjuttu

Hongalle kolmas voitto – "Onnistuimme aloittamaan paremmalla energialla"

Tapiolan Honka haki vierasvoiton Lahdesta miesten Korisliigassa.

26.11.2022 22:28 Korisliiga

Kauhajoelle voitto kärkikamppailussa – myös KTP vei derbyn nimiinsä

Korisliiga jatkui viidellä ottelulla. Voittoihin illan peleissä ylsivät Kauhajoki, Seagulls, Pyrintö, BC Nokia ja KTP.

24.11.2022 13:30 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat ratkenneet

Korisliigan ja naisten Korisliigan tulevan talven Suomen Cupin rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä. Joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä. Valintatilaisuus järjestetään 28.11. ja se näytetään suorana YouTubessa.

23.11.2022 23:38 FIBA Europe Cup

Kauhajoelle avaustappio eurokentillä – jatkopaikka silti äärimmäisen lähellä

Kauhajoki koki ensimmäisen kotitappion uudella IKH Areenalla, kun puolalainen Anwil Wloclawek haki 87–93 (43–48) -vierasvoiton FIBA Europe Cupin runkosarjan viidennellä kierroksella.

23.11.2022 21:53 Pääjuttu

Jatkoa kolmelle voittoputkelle – juhlijoina Vilpas, Kobrat ja Seagulls

Miesten Korisliigassa voiton veivät tänään Salon Vilpas, Kobrat ja Helsinki Seagulls.

22.11.2022 20:42 Korisliiga

KTP katkaisi tappioputkensa – Kataja hätyyttelee sarjakärkeä

Miesten Korisliigassa sarjapisteet ottivat tänään KTP-Basket ja Kataja Basket.

21.11.2022 08:09 Korisliiga

Lahti Basketballin ja Pieti Poikolan tiet eroavat

Viiden ottelun tappioputkeen Korisliigassa ajautunut lahtelaisseura on purkanut päävalmentaja Pieti Poikolan sopimuksen.

19.11.2022 20:13 Korisliiga

Hannes Pöllä palasi kentälle ja laittoi tuulemaan – suomalaissenttereillä onnistunut ilta

Miesten Korisliiga-illassa nähtiin neljän ottelun edestä jännitystä. Voittajina maaliin tulivat Kouvot, Kauhajoki, Salon Vilpas ja BC Nokia.

18.11.2022 21:22 Korisliiga

Lassi Nikkarisella tehokas ilta Seagullsin voitossa – Kobrat jatkaa yhä sarjakärkenä

Miesten Korisliigassa pelattiin kaksi ottelua, joista voittajiksi selvisivät Helsinki Seagulls ja Kobrat.

18.11.2022 19:07 Korisliiga

Jahlil Tripp liittyy Hongan Korisliiga-joukkueeseen

Jahlil Tripp tuo lisää ajouhkaa Tapiolan Hongalle.

16.11.2022 20:51 Korisliiga

Korisliiga palasi tauolta: Katajan Turnerille tuplatupla heti liigadebyytissä

Miesten Korisliigassa juhlivat tänään Kataja Basket ja sarjakärkeä hätyyttelevä Kauhajoki.

15.11.2022 10:49 Korisliiga

BC Nokialla iso kasa pelaajauutisia – Malik Benlevi, Ryan Batte ja Tevaun Kokko liittyvät, Xavier Ford poistuu

BC Nokia on kiinnittänyt pelaajistoonsa Malik Benlevin ja Ryan Batten. Tevauan Kokko palaa joukkueeseen Latviasta. Xavier Fordin sopimus on purettu.

10.11.2022 09:36 Korisliiga

Lamonte Turner täydentää Katajan kokoonpanoa

Tennesseessä ja Sloveniassa pelannut Lamonte Turner korvaa Christian Keelingin Kataja Basketissa.

8.11.2022 12:16 Korisliiga

Nenoselle 700 onnistunutta kolmen pisteen heittoa täyteen

Parhaillaan maajoukkuetauolla olevassa Korisliigassa nähtiin viikonloppuna yksi rajapyykin ylitys, kun Vilppaan Juho Nenonen ylsi 700. onnistuneeseen kolmen pisteen heittoon Korisliigan runkosarjassa.

6.11.2022 19:43 Korisliiga

Severi Kaukiaisen johtamat hyökkäykset veivät Kauhajoen yli 30 pisteen voittoon

Kauhajoki kaatoi kotonaan Korihait luvuin 80–48. Severi Kaukiainen merkkautti tuplatuplan.

5.11.2022 20:25 Korisliiga

Kobrat vahvisti sarjajohtoaan – Kataja kunnioitti Leon Huffia seremonialla ja voitolla

Illan voittajia miesten Korisliigassa olivat sarjakärki Kobrat ja viidettä sijaa pitävä Kataja. Joensuussa nautittiin lisäksi paidannostoseremoniasta.

4.11.2022 20:43 Korisliiga

Seagulls ja Kauhajoki jatkavat nousukiitoa – Vilppaalle vihdoin toinen peräkkäinen

Miesten Korisliigassa nähtiin voitot Helsinki Seagullsilta, Kauhajoelta ja Salon Vilppaalta.

3.11.2022 14:48 Korisliiga

Korisliiga-kauden ensimmäinen kuukauden pelaaja on Deshon Taylor

Kouvojen takamies Deshon Taylor on valittu lokakuun 2022 pelaajaksi. Toista kauttaan Suomessa pelaavalle Taylorille kunniamaininta on ensimmäinen.

2.11.2022 21:30 FIBA Europe Cup

Kauhajoen voittokulku jatkuu eurokentillä, Daniel Dolencin käsi jatkaa kuumana

Susijengin marraskuun MM-karsintaryhmään valittu Daniel Dolenc johdatti Kauhajoen neljänteen voittoon FIBA Europe Cupissa 22 pisteellään, kun joukkue voitti unkarilaisen Egis Körmendin vieraskentällä 89-90 (44–45).

Näytä lisää vastaavia