Kataja taisteli EuroChallengen 16 parhaan joukkoon

11.12.2012 22:15 Joensuun Kataja lähti EuroChallengen alkulohkon viimeiseen otteluunsa pahasti vajaamiehisenä, mutta joensuulaisjoukkueen paletti riitti niukkaan tappioon ennakkosuosikki Samaran vieraana. Kun Ploiesti päihitti samaan aikaan Romaniassa Keravnos Nikosian, lunasti Kataja historiallisen paikan EuroChallengen 16 parhaan joukkueen joukossa.

Juho Nenosen Kataja jyräsi EuroChallengen 16 parhaan joukkoon.

Petri Virtanen ja kumppanit saavat EuroChallengen jatkolohkossa vastaansa vastustajia Turkista, Latviasta ja Romaniasta. Kuvat: Ville Vuorinen.

Samarakaan ei ollut ottelussa räväkimmillään, mutta pelasi juuri riittävän kovalla rutiinilla hankkiakseen runsaan kymmenen pisteen johdon jo kolmen pelatun minuutin jälkeen.

 

Käytännössä kuudella miehellä pelanneen Katajan jalat riittivät kuitenkin sen verran, ettei ottelusta kehkeytynyt murskajaisia. Rutiinisuunnitelmastaan täydellisesti poikennut Kataja tervasi pelitempoa, piipahti toisen jakson alussa kahden pisteen päässä eikä päästänyt Samaraa kasvattamaan johtoaan 19 pistettä suuremmaksi.

 

Neljännen jakson puolenvälin jälkeen Antti Kanervon ja Jonte Flowersin perättäiset kolmoset kuroivat Samaran johdon kymmeneen pisteeseen, ja aivan lopussa Petri Virtanen jallitteli venäläisten voittonumeroiksi 66–58 (35–23). Kun samaan aikaan Romaniassa CSU Asesoft Ploiesti päätti oman EuroChallenge-urakkansa 90–87 (37–48)-voittoon Keravnosista, varmistui Joensuun Katajan paikka EuroChallengen 16 parhaan joukkueen joukossa.

 

– Jo lauantaina oli selvää, että loukkaantumistilanteestamme johtuen tulemme hidastamaan peliä ja pelaamaan hyvin hitaalla tempolla. Kävelimme palloa ylös ja pelasimme kaikkea muuta kuin kaunista korista, mutta jätkät taistelivat todella kovaa jalat aivan hapoilla. Tulimme tänne hakemaan tulosta ja otamme ilolla vastaan paikkamme EuroChallengen 16 parhaan joukossa, Katajan päävalmentaja Jukka Toijala iloitsi.

 

Edellisen kerran Suomesta selviytyi EuroChallengen 16 parhaan joukkoon Lappeenrannan NMKY kaudella 2007/08.

 

Toijala: ”Pakkohan näistä jätkistä on olla ylpeä”

 

Kataja lähti otteluun todella hankalista lähtökohdista, sillä pitkäaikaistoipilaiden Sami Lehtorannan ja Vesa Mäkäläisen lisäksi joukkueen pelivahvuudesta puuttuivat loukkaantuneet amerikkalaispelaajat Johnell Smith ja Julian Terrell.

 

Päävalmentaja Toijalan käytettävissä olleet Kataja-pelaajat olivat kuitenkin täyttä rautaa. Jonte Flowers ja Jerald Fields kunnostautuivat molemmissa päissä kenttää, Petri Virtanen ja Antti Kanervo säkittivät vapauttavia koreja sekä Juho Nenonen ja Juho Lehtoranta raatoivat hartiavoimin puolustuspäässä. Toijala kiittelikin vuolaasti omiensa työmoraalia vaikeissa olosuhteissa.

 

– Pakkohan näistä jätkistä on olla ylpeä, etenkin kokonaisuutta arvioiden. Olemme nyt pelanneet kahdeksan peliä EuroChallengessa ja voittaneet niistä viisi. Kolmesta tappiosta kaksi on tullut Krasnie Krilijaa vastaan. Kun miettii, minkälaisia muutoksia joukkueessa on tehty ja minkä verran ukkoja on ollut sairastuvalla, onhan tämä huikea suoritus.

 

Katajan kumppaneiksi EuroChallengen jatkolohko I:hin selvisivät Euroopan kovimpien koripalloliigojen kermaan kuuluvan Turkin liigan neljättä sijaa hallitseva Pinar Karsiyaka, Tampereen Pyrinnön alkusarjasta kahdesti kaatanut latvialainen BK Ventspils sekä romanialainen CS GAZ Metan Medias.

 

– Karsiyaka on Turkin liigassa ihan Euroliiga-jengien vanavedessä ja pisti juuri Galatasarayn nurin jäätävällä puolustuksella. Ventspilsiä scoutatessamme saamme varmasti vähän vetoapua Pyrinnöltä. Todella kovia jengejä taas kerran vastassa, mutta olemme edelleen tässä liigassa kilpailemassa, emme osallistumassa, Toijala arvioi.

 

EuroChallengen jatkosarja käynnistyy runsaan kuukauden päästä, kun Kataja kohtaa tammikuun puolessavälissä Joensuussa Ventspilsin. Toijala toivoo ja uskoo, että Katajan sairasosasto palailee pelikuntoon jatkosarjan alkaessa.

 

– Julian Terrellin kanssa sopimuksemme päättyy, ja hänellä on pöydällään kaksi todella kovaa sopimustarjousta. Jää toki nähtäväksi, miten hänen loukkaantumisensa vaikuttaa tarjoustilanteeseen. Tuohon vielä Sami Lehtoranta ja Vesa Mäkäläinen mukaan, niin on mukavampi jatkaa kohti kevättä myös Korisliigassa.

 


Krasnie Krilija Samara – Joensuun Kataja 66–58 (18–12, 35–23, 58–40)

Kataja: Jonte Flowers 18/5, Jerald Fields 16/6/4 syöttöä, Petri Virtanen 10/4, Antti Kanervo 9/4, Juho Nenonen 5/6, Juho Lehtoranta 0/0, Ville Viita 0/0, Johnell Smith, Johannes Lasaroff, Julian Terrell.

Samara:
Chester Simmons 15/3, Nikita Balashov 10/7/2 blokkia, Jevgeni Kolesnikov 10/3.

 

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
13.9.2021 23:18 Mestarien liiga

Vilpas taipui Mestarien liigan karsinnoissa

Salon Vilppaan historian ensimmäinen euro-ottelu päättyi karvaaseen tappioon romanialaista Cluj-Napocaa vastaan. Vastustajan salama-alusta toipunut Vilpas taisteli takaisin peliin, mutta taipui lopulta 106–97 (51–51).

12.9.2021 12:53 Mestarien liiga

Vilpas-leiri luottavaisena Mestarien liigan karsintaan

Hallitseva Suomen mestari Salon Vilpas matkasi perjantaina Ateenaan, jossa se aloittaa maanantaina Mestarien liigan karsinnan romanialaista Cluj Napocaa vastaan. VeikkausTV näyttää ottelun suorana.

17.8.2021 18:23 Susijengi

Hannes Pöllä Kouvojen paitaan

Viimeiset neljä kautta yliopistokoripalloa Yhdysvaltain NCAA-liigan Oklahomassa ja Tennessee-Martinissa pelannut Susijengin sentteri ja Lahti Basketball Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 211 cm ja 23 vuotta, edustaa alkavalla 2021-22 Korisliiga-kaudella Kouvoja.

16.8.2021 09:50 Korisliiga

Henri Kantonen, Cameron Jones ja Rene Rougeau tekevät paluun Korisliigaan ja Kauhajoelle

Susijengiin murtautunut ja viime kaudella Ranskan Pro B:ssä pelannut Henri Kantonen vahvistaa Karhu Basketia alkavalla kaudella. Edellisen mestaruuden takuumiehet Rene Rougeau ja Cameron Jones pukevat oranssin paidan jälleen.

13.8.2021 10:58 Korisliiga

Petteri Koponen Korisliigaan pitkän tauon jälkeen, vahvistaa Seagullsia

Korisliigasta keväällä 2008 Suomen mestarina ja liigan arvokkaimpana pelaajana lähtenyt MaSu-Basketin kasvatti Petteri Koponen, 33, palaa kotimaan pääsarjakentille kolmentoista ulkomaan ammattilaisvuoden jälkeen. Susijengin pitkäaikaisen keulakuvan, mm. Espanjassa, Venäjällä ja Italiassa uraa tehneen Koposen uusi seura on Helsinki Seagulls.

5.8.2021 13:34 Susijengi

Roope Ahonen Vilppaaseen kymmenen vuoden jälkeen

Korisliigan hallitseva mestarijoukkue, salolainen Vilpas Vikings sai haaviinsa yhden kesän siirtomarkkinoiden kovimmista pelaajista, kun Vilppaan oma kasvatti Roope Ahonen, 31, allekirjoitti seuran kanssa yksivuotisen sopimuksen. Keväällä Espanjan kakkosliigan mestaruutta juhlineen Ahosen sopimuksessa on ulkomaanoptio 15.8. asti.

23.7.2021 10:01 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2021-2022 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuussa alussa ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 9.5.2022. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

18.7.2021 12:03 Susijengi

Shawn Hopkinsille sopimus Islannin liigaan

Viimeisen kahden kauden ajan Korisliigan ystäviä Tampereen Pyrinnössä ja BC Nokiassa ihastuttanut BC Nokian kasvatti Shawn Hopkins, 26, on allekirjoittanut ensimmäisen Suomen ulkopuolisen ammattilaissopimuksensa. Susijengin vahvuuteen kuuluva 195-senttinen Hopkins edustaa ensi kaudella KK Stjarnania Islannin liigassa.

7.7.2021 09:00 Korisliiga

Joonas Lehtoranta palaa KTP-Basketiin

Kevään Hollannin liigassa Feyenoordissa pelannut Joonas Lehtoranta, 27, on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen kasvattajaseuransa KTP-Basketin kanssa. Lehtoranta siirtyi Korisliiga-kauden jälkeen juuri Kotkasta Hollantiin.

27.6.2021 08:34 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi Belgian pääsarjan Phoenix Brysseliin

Korisliigan Vuoden pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, siirtyy urallaan ensimmäistä kertaa ulkomaille, kun hän solmi vuoden mittaisen sopimuksen belgialaisseuran kanssa. Järvi on kesän ajan kuulunut Susijengin Open Gym -leiritykseen.

24.6.2021 08:46 Korisliiga

Kobrat julkaisi ensi kauden joukkueensa rungon: Carter, Kilpinen ja JBA-kaksikko Lapualle

Korisliiga-kauteen valmistuva Kobrat on solminut sopimukset Paul Carterin, Justus Kilpisen, Henry Boydin ja Chrysostom Chukwuman kanssa. Lapualaisjoukkue luottaa jatkossakin Jussi Turjaan ja Juho Lehtorantaan.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

16.6.2021 13:08 Korisliiga

Vuoden ulkomaalaispelaaja Jeremiah Wood ja Vilpas jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas ja finaaleiden arvokkaimmaksi pelaajaksi sekä Vuoden ulkomaalaispelaajaksi valittu Jeremiah Wood solmivat yksivuotisen jatkosopimuksen.

9.6.2021 14:50 Korisliiga

Osku Heinoselle kahden vuoden jatkosopimus Pyrintöön

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen Osku Heinosen kanssa. Kokenut ja tarkkakätinen Heinonen aloittaa jo 12. kautensa Pyrinnön Korisliiga-joukkueessa.

7.6.2021 11:26 Korisliiga

Pyrinnölle merkittävä jatkosopimus, David Gonzalvez jatkaa Tampereella kevääseen 2023

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen kapteeninsa David Gonzalvezin, 33, kanssa. Tuleva kausi on amerikkalaisen kuudes Korisliigassa.

3.6.2021 10:00 Susijengi

Matti Nuutinen nostaa tossut naulaan

Kolmet arvokisat, kahdet EM-karsinnat ja yhdet MM-karsinnat Susijengin sinivalkopaidassa pelannut likaisen työn tekijä ja kaksinkertainen Suomen mestari, kaarinalaisen Ura Basketin kasvatti Matti Nuutinen, 31, lopettaa koripallouransa.

2.6.2021 15:00 Mestarien liiga

Suomen mestari Vilpas lähtee Mestarien liigan karsintoihin

Keväällä ensimmäisen koripalloilun Suomen mestaruutensa voittanut Salon Vilpas on päättänyt osallistua syyskuussa Mestarien liigan karsintoihin. Mestarien liigan karsinnat pelataan 13.–17. syyskuuta. Arvonta suoritetaan heinäkuussa ja otteluohjelma varmistetaan heinäkuun viimeinen päivä.

2.6.2021 13:00 Suomen Cup

Koripallon Suomen Cup Ylelle pitkällä sopimuksella

Suomen Koripalloliitto ja Yle solmivat kolmivuotisen sopimuksen miesten ja naisten Suomen Cupin finaaliviikonloppujen tv-oikeuksista.

2.6.2021 08:34 Korisliiga

Korisliigassa ja Susijengissä debytoinut Remu Raitanen siirtyy KTP:hen

KTP-Basket ja Susijengin nuorempaan osastoon kuuluva Remu Raitanen solmivat 1+1-mallisen sopimuksen. 206-senttinen Raitanen esiintyi viime kesänä ensimmäistä kertaa Susijengin paidassa.

30.5.2021 14:12 Korisliiga

Aatu Kivimäki Tigers Tübingenin vahvuuteen

Kevään 2021 Suomen mestaruuden salolaiselle Vilpas Vikingsille ratkaisseiden pelaajien eliittiin ryminällä kohonnut karkkilalaislähtöinen Aatu Kivimäki, 23, siirtyy ensi kaudeksi Saksan kakkostasolle Pro A:han. Kivimäen uusi työnantaja on suomalaisen valmentajakaksikon Daniel Jansson-Hussain Dassouki luotsaama Tigers Tübingen.

Näytä lisää vastaavia