Kataja taisteli EuroChallengen 16 parhaan joukkoon

11.12.2012 22:15 Joensuun Kataja lähti EuroChallengen alkulohkon viimeiseen otteluunsa pahasti vajaamiehisenä, mutta joensuulaisjoukkueen paletti riitti niukkaan tappioon ennakkosuosikki Samaran vieraana. Kun Ploiesti päihitti samaan aikaan Romaniassa Keravnos Nikosian, lunasti Kataja historiallisen paikan EuroChallengen 16 parhaan joukkueen joukossa.

Juho Nenosen Kataja jyräsi EuroChallengen 16 parhaan joukkoon.

Petri Virtanen ja kumppanit saavat EuroChallengen jatkolohkossa vastaansa vastustajia Turkista, Latviasta ja Romaniasta. Kuvat: Ville Vuorinen.

Samarakaan ei ollut ottelussa räväkimmillään, mutta pelasi juuri riittävän kovalla rutiinilla hankkiakseen runsaan kymmenen pisteen johdon jo kolmen pelatun minuutin jälkeen.

 

Käytännössä kuudella miehellä pelanneen Katajan jalat riittivät kuitenkin sen verran, ettei ottelusta kehkeytynyt murskajaisia. Rutiinisuunnitelmastaan täydellisesti poikennut Kataja tervasi pelitempoa, piipahti toisen jakson alussa kahden pisteen päässä eikä päästänyt Samaraa kasvattamaan johtoaan 19 pistettä suuremmaksi.

 

Neljännen jakson puolenvälin jälkeen Antti Kanervon ja Jonte Flowersin perättäiset kolmoset kuroivat Samaran johdon kymmeneen pisteeseen, ja aivan lopussa Petri Virtanen jallitteli venäläisten voittonumeroiksi 66–58 (35–23). Kun samaan aikaan Romaniassa CSU Asesoft Ploiesti päätti oman EuroChallenge-urakkansa 90–87 (37–48)-voittoon Keravnosista, varmistui Joensuun Katajan paikka EuroChallengen 16 parhaan joukkueen joukossa.

 

– Jo lauantaina oli selvää, että loukkaantumistilanteestamme johtuen tulemme hidastamaan peliä ja pelaamaan hyvin hitaalla tempolla. Kävelimme palloa ylös ja pelasimme kaikkea muuta kuin kaunista korista, mutta jätkät taistelivat todella kovaa jalat aivan hapoilla. Tulimme tänne hakemaan tulosta ja otamme ilolla vastaan paikkamme EuroChallengen 16 parhaan joukossa, Katajan päävalmentaja Jukka Toijala iloitsi.

 

Edellisen kerran Suomesta selviytyi EuroChallengen 16 parhaan joukkoon Lappeenrannan NMKY kaudella 2007/08.

 

Toijala: ”Pakkohan näistä jätkistä on olla ylpeä”

 

Kataja lähti otteluun todella hankalista lähtökohdista, sillä pitkäaikaistoipilaiden Sami Lehtorannan ja Vesa Mäkäläisen lisäksi joukkueen pelivahvuudesta puuttuivat loukkaantuneet amerikkalaispelaajat Johnell Smith ja Julian Terrell.

 

Päävalmentaja Toijalan käytettävissä olleet Kataja-pelaajat olivat kuitenkin täyttä rautaa. Jonte Flowers ja Jerald Fields kunnostautuivat molemmissa päissä kenttää, Petri Virtanen ja Antti Kanervo säkittivät vapauttavia koreja sekä Juho Nenonen ja Juho Lehtoranta raatoivat hartiavoimin puolustuspäässä. Toijala kiittelikin vuolaasti omiensa työmoraalia vaikeissa olosuhteissa.

 

– Pakkohan näistä jätkistä on olla ylpeä, etenkin kokonaisuutta arvioiden. Olemme nyt pelanneet kahdeksan peliä EuroChallengessa ja voittaneet niistä viisi. Kolmesta tappiosta kaksi on tullut Krasnie Krilijaa vastaan. Kun miettii, minkälaisia muutoksia joukkueessa on tehty ja minkä verran ukkoja on ollut sairastuvalla, onhan tämä huikea suoritus.

 

Katajan kumppaneiksi EuroChallengen jatkolohko I:hin selvisivät Euroopan kovimpien koripalloliigojen kermaan kuuluvan Turkin liigan neljättä sijaa hallitseva Pinar Karsiyaka, Tampereen Pyrinnön alkusarjasta kahdesti kaatanut latvialainen BK Ventspils sekä romanialainen CS GAZ Metan Medias.

 

– Karsiyaka on Turkin liigassa ihan Euroliiga-jengien vanavedessä ja pisti juuri Galatasarayn nurin jäätävällä puolustuksella. Ventspilsiä scoutatessamme saamme varmasti vähän vetoapua Pyrinnöltä. Todella kovia jengejä taas kerran vastassa, mutta olemme edelleen tässä liigassa kilpailemassa, emme osallistumassa, Toijala arvioi.

 

EuroChallengen jatkosarja käynnistyy runsaan kuukauden päästä, kun Kataja kohtaa tammikuun puolessavälissä Joensuussa Ventspilsin. Toijala toivoo ja uskoo, että Katajan sairasosasto palailee pelikuntoon jatkosarjan alkaessa.

 

– Julian Terrellin kanssa sopimuksemme päättyy, ja hänellä on pöydällään kaksi todella kovaa sopimustarjousta. Jää toki nähtäväksi, miten hänen loukkaantumisensa vaikuttaa tarjoustilanteeseen. Tuohon vielä Sami Lehtoranta ja Vesa Mäkäläinen mukaan, niin on mukavampi jatkaa kohti kevättä myös Korisliigassa.

 


Krasnie Krilija Samara – Joensuun Kataja 66–58 (18–12, 35–23, 58–40)

Kataja: Jonte Flowers 18/5, Jerald Fields 16/6/4 syöttöä, Petri Virtanen 10/4, Antti Kanervo 9/4, Juho Nenonen 5/6, Juho Lehtoranta 0/0, Ville Viita 0/0, Johnell Smith, Johannes Lasaroff, Julian Terrell.

Samara:
Chester Simmons 15/3, Nikita Balashov 10/7/2 blokkia, Jevgeni Kolesnikov 10/3.

 

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

Näytä lisää vastaavia