Kauhajoki yllätti ToPon Helsingissä

9.12.2009 Korisliigan jumbojoukkue Kauhajoen Karhu vastasi keskiviikkokierroksen yllätyksestä haettuaan kauden toisen voittonsa ja ensimmäisen vierasvoittonsa Helsingistä ToPosta 98-90 (49-40) -tuloksella. Lauantaina Suomen cup –finaalissa kohtaavista joukkueista Tampereen Pyrintö tarvitsi kaksi jatkoaikaa Salon Vilppaan kukistamiseen, kun finaalivastus Espoon Honka puolestaan selvitti helposti Forssan Koripoikien heittämän haasteen.

Kauhajoen Karhu katkaisi Roni Leimun johdolla 12 ottelun mittaisen tappioputkensa.

Nichola Bradford nosteli Katajalle 21 pistettä voitokkaassa KTP-ottelussa.

Jouko Järvinen upotti ratkaisevat pisteen Lappeenrannalle Kouvolassa.

Damon Williamsin Pyrintö tarvitsi cup-kenraalissaan kaksi jatkoaikaa Vilppaan kukistamiseen.

Ricky Hickman taiteili peräti 35 pistettä, kun Lahti haki pisteet Uudestakaupungista.

Lauantaina cup-finaalissa pelaavat Tuukka Kotti ja Honka vakuuttivat Forssassa. Kuvat: Francois Perthuis & Kimmo Metsälä & Matti Koskinen.

12 pelin tappioputkensa katkaissut Karhu johti peliä lähes alusta asti. Toisella neljänneksellä se venytti johtonsa jo 16 pisteeseen. ToPo nousi vielä useaan otteeseen parin pisteen päähän ja viimeisellä minuutillakin 87-90 -tilanteeseen, mutta Karhu ei luopunut johdostaan.

- Olemme vihdoin saavuttaneet luottamuksen omaan tekemiseemme ja myös henkisen puolen kuntoon. Kun joukkueen rakenteet ja materiaalikin ovat nyt kunnossa, emme enää sorru, vaikka vastustaja pääsisikin edelle, analysoi pari viikkoa Karhun valmentajana toiminut Timo Hakamaa joukkueen ehkä alkavaa nousua.

Tasaisen tehokkaan Karhun parhaiksi pistemiehiksi pääsivät Roni Leimu 18:lla ja Sad Niskanen 17 pisteellä. Reginald Colson pelasi ensimmäisen ottelunsa 12 pisteen teholla.

ToPolle eivät riittäneet Corey Smithin 28 ja Obie Trotterin 20 pistettä.

Kataja yllätti KTP:n

Sarjan peräpään joukkueista myös Joensuun Kataja haki arvokkaan vierasvoiton Kotkasta, jossa se päihitti KTP:n 78-70 (31-35).

Tasaisessa pelissä Kataja alkoi hivuttautua kohti voittoa kolmannen jakson lopulla. KTP ei päässyt viimeisellä neljänneksellä enää kertaakaan edelle, mutta lähelle kylläkin muun muassa 70-71 -tilanteeseen. Kataja vei noista numeroista viimeiset minuutit 7-0.

Nicholas Bradford nakkasi Katajalle 21 pistettä ja Jeb Ivey 18.

KTP:n korinteosta vastasivat Eric Washington 20:llä ja Mikael Holme 18 pisteellä. Ryan McDade kahmi 18 levypalloa.

LrNMKY:lle niukka voitto Kouvoista

Kierroksen niukimman voiton haki Lappeenrannan NMKY, joka voitti vieraspelissään Kouvot 76-74 (36-42).

Kouvot johti peliä ensimmäiset 33 minuuttia parhaimmillaan 11 pisteellä. Joukkueen korinteko hyytyi 62-54 -tilanteessa viideksi minuutiksi, jonka aikana vieraat kipusivat ohi. Viimeisellä minuutilla syntyi vain kaksi pistettä vapaaheitoilla, joilla Jouko Järvinen nosti LrNMKY:n voittoon.

Voittajien tehokkaimpia olivat J’son Stamper 19:llä ja Sami Pekkola 17 pisteellä.

Ajene Moye heitti Kouvoille 14 pistettä ja Ville Kaunisto keräsi 13 pistettä sekä 14 levypalloa.

Vain Pyrintö kotivoittoon jatkoajoilla

Vierasvoittojen värittämällä kierroksella vain kärkijoukkue Tampereen Pyrintö ylsi kotivoittoon ja sekin sai puurtaa kovan iltapuhteen eli kaksi jatkoaikaa Salon Vilpasta vastaan, ennen kuin kotivoitto irtosi 112-100 (76-76, 40-45) -tuloksella.

Pyrintö on kärsinyt kauden toistaiseksi ainoan tappionsa juuri Vilppaalle, silloinkin kahden jatkoajan pelissä Salossa.

Lawrence Hamm nosti vapaaheitolla Vilppaan ensimmäiselle jatkoajalle, kun taas Joni Harjula nakkasi kolmosellaan Pyrinnön toiselle viisiminuuttiselle. Sitä Pyrintö hallitsi alusta asti.

Pyrinnön tehosta vastasivat jälleen Kenneth Lowe 27:llä ja Damon Williams 26 pisteellä.
Hamm heitti Vilppaalle 31 pistettä ja Roope Ahonen 23.

Namika Lahti kukisti jatkoajalla Korihait

Namika Lahti otti viidennen peräkkäisen voittonsa kukistettuaan vieraspelissään Uudessakaupungissa Korihait jatkoajalla 90-83 (75-75, 39-34).

Peli eteni pitkään vierasjohdossa, kunnes Korihait nousi neljännellä jaksolla edelle. Lahtelaiset kirivät kuitenkin jakson lopun nimiinsä 8-2 ja siirsivät edellispelinsä tavoin ratkaisun jatkoajalle. Jatkoajan viimeinen minuuttikin alkoi tasanumeroissa, mutta vieraat veivät lopun 7-0.

Ricky Hickman rakensi vierasvoittoa peräti 35 pisteellä. Corey Rouse kahmi 18 pistettä ja 17 levypalloa.

Korihaista Josh Gonner ja Arizona Reid heittivät 26 pistettä mieheen. Korihaiden uutena yhdysvaltalaispelaajana esiintyi aiemmin Kauhajoella Korisliigaa pelannut Darryl Hudson, joka pestattiin sormimurtuman vuoksi Korihaiden kokoonpanosta poistuneen Ray Cunninghamin tilalle. Hudson teki kuusi pistettä.

Honka vakuuttava Forssassa

Espoon Honka haki Forssasta vakuuttavan voiton kukistettuaan FoKoPon pistein 87-66 (34-28).

FoKoPo pyristeli puoliaikaan asti Hongan tahdissa, kun molempien joukkueen puolustuspeli toimi, mutta hyökkäys kangerteli. Hongan peli vapautui kolmannella jaksolla, jolloin se myös ratkaisi voittonsa venytettyään johtonsa pariinkymmeneen pisteeseen.

Hongasta Carl Elliot heitti 20 ja Corey Belser 18 pistettä.

Vaisusti hyökänneestä FoKoPosta Ashley Champion keräsi 19 ja Kwamena Brace sekä Durell Vinson 11 pistettä.

Honka matkustaa lauantaina Tampereen Pyrinnön vieraaksi Suomen cupin finaaliin.

- Cupin finaalista on tulossa ihan erilainen ottelu, jossa on oltava hereillä ehdottomasti alusta alkaen. Se on samalla tällä kaudella ensimmäinen kerta, kun meillä on mahdollisuus voittaa jotain merkittävää, puntaroi Hongan Tuomas Iisalo.

(STT)

Lisätiedot: Ottelutilastot
 
1.4.2020 18:49 Korisliiga

Yleisöäänestys Korisliigojen parhaista käynnistyy nyt

Tänä keväänä yleisö saa valita suosikkinsa naisten ja miesten liigojen parhaiksi eri kategorioissa. Äänestysaikaa on sunnuntaihin 5.4. asti.

31.3.2020 11:18 Korisliiga

Henri Kantonen aloittaa harjoitukset yksin – sopimus on katkolla ja urheilubisnes seisauksessa

Korisliigassa kovassa nousujohteessa ollut Henri Kantonen ei vielä tiedä tulevan kauden työnantajaansa. Mutta ensin täytyy keksiä, miten parhaaseen ikään tuleva pelaaja pääsee poikkeustilassa edes treenaaman.

30.3.2020 10:05 Korisliiga

Jyri Lehtonen Kouvojen ja Vilppaan viidennestä puolivälierästä: ”Meidän olisi pitänyt hävitä se peli”

Elisa Viihde palaa maanantaina kevääseen 2016. Kouvojen ja Vilppaan puolivälieräsarjasta muodostui hurja trilleri, joka ratkesi viidennessä pelissä Kouvojen noustua päätöskympillä 14 pisteen takaa voittoon.

27.3.2020 09:04 Haastattelu

Michael Pounds: Minun valmentajani

KTP-Basketin Michael Pounds, 31, on kolmenkymmenen ikävuoden ylittänyt Korisliiga-konkari, jolta löytyy taustaltaan liuta valmentajia, jotka ovat jättäneet häneen jälkensä. Neljäntoista pääsarjakauden veteraani nostaa esille Pekka Konttisen, Ray Ailuksen, Sami Toiviaisen ja Joonas Iisalon valmentajina, joilla on ollut erityinen merkitys hänen urallaan.

26.3.2020 11:21 Korisliiga

Pieti Poikola on Lahti Basketballin uusi valmentaja

Kolminkertainen vuoden valmentaja ja Korisliiga-mestari Pieti Poikola tarttuu Lahti Basketballin tahtipuikkoon.

25.3.2020 16:08 Korisliiga

Korisseurat julkaisseet runsaasti kannatuskampanjoita

Koronavirusepidemia on pakottanut seuroja miettimään uusia lähestymiskulmia varainhankintaan vaikealla hetkellä. Viime aikoina on nähty toinen toistaan hienompia kannatuskampanjoita tulevaisuuden turvaamiseksi.

24.3.2020 13:42 Korisliiga

Teemu Rannikko uskoo koripallon, urheilun suosioon – seurojen talousongelmiin puolestaan ei ole helppoa vastausta tarjolla

Salon Vilppaan 39-vuotias pelinjohtaja Teemu Rannikko yrittää jatkaa yhä uraansa, vaikka polvivamma ja kansallinen poikkeustila laittavat kapuloita rattaisiin.

23.3.2020 13:30 Korisliiga

Elisa Viihde näyttää Korisliigan klassikko-otteluita maanantaisin, Laakso muistelee viime vuoden finaalisarjaa

Elisa Viihteen Korismaanantai niputtaa tänään studiolähetyksessään kuluneen kauden. Luvassa ajankohtaisia kuulumisia sekä kauden parhaiden valitsemisia. Lähetyksen jälkeen nähdään uusintana viime vuoden 1. finaali Kauhajoki-Kouvot. Mestarivalmentaja Jussi Laakso muistelee finaalisarjaa lämmöllä.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

19.3.2020 12:39 Susijengi

Shawn Huff kehottaa keskittymään oleelliseen – ”kun päästään murehtimaan koripallosta, asiat ovat jo aika hyvin”

Kotimaan koripallosankari Shawn Huff ottaa koronan vuoksi päättyneen kauden aikaisena kesälomana ja kokee, että keskeyttämisratkaisu oli ainoa oikea.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

11.3.2020 20:57 Korisliiga

Vilpas takaisin kärkeen – Kataja nousee uhkaavasti

Illan ottelukierroksella Salon Vilpas otti Korisliigan kärkipaikan takaisin, Kouvot vahvisti paikkaansa playoff-viivan päällä ja Kataja antoi jälleen myrskyvaroituksen pudotuspeleihin.

11.3.2020 13:50 Pelaajat

Huff, Kotti ja Tuukkanen FIBA:n Time Out 2.0 -koulutusohjelmaan

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

10.3.2020 21:00 Korisliiga

Seagulls ei ole valmis luopumaan paalupaikasta – Kobrat kotonaan Uraa parempi

Ottelun yllättävänä tähtenä hääri veteraanisentteri Timo Heinonen, kun Seagulls voitti Lahden. Illan toisessa ottelussa Kobrat kaatoi kotonaan Uran.

9.3.2020 10:15 Korisliiga

Korismaanantai: Nokia haastaa kotonaan Kauhajoen

Elisa Viihteen Korismaanantaissa Kauhajoki vierailee Nokialla.

7.3.2020 22:18 Korisliiga

Ennakkosuosikit vahvoja päivän otteluissa

Lauantain otteluissa ei nähty yllätyksiä. Voittoihin ylsivät Seagulls, Vilpas, Kauhajoki ja UraBasket eGameStars.

6.3.2020 20:20 Korisliiga

Daniel Dolencilla loistoilta Nokian murskavoitossa – Kouvot kaatoi Pyrinnön pisteellä

Korisliigan molemmat pirkanmaalaisjoukkueet matkustivat tänään vieraskentille. Pyrintö taipui pisteellä, mutta Nokia palasi kotiin huima voitto kainalossa.

4.3.2020 21:21 Korisliiga

Vilpas ja Seagulls molemmat voittoihin – Kanervolla sensaatiomainen ilta kaarella

Helmikuun pelaajaksi juuri valittu Tim Coleman varmisti runkosarjan kärkipaikan säilymisen Vilppaalle, ja Antti Kanervo huolehti 36 pisteellään, että Seagulls pysyy kintereillä. Muissa otteluissa voitot keräsivät Pyrintö ja Kobrat.

4.3.2020 10:29 Korisliiga

Vilppaan Tim Coleman jälleen Korisliigan kuukauden pelaaja

Miesten Korisliigan helmikuun pelaajaksi on valittu Vilppaan monipuolinen laituri Tim Coleman.

Näytä lisää vastaavia