Koponen valittu tähdistöottelun aloitusviisikkoon

5.4.2007 Espoon Hongan maajoukkuekoripalloilija Petteri Koponen, 18, on lunastanut paikkansa lauantaina Memphisissä pelattavan Nike Hoop Summit –otteluun tähdistöjoukkueen aloittavana pelintekijänä. Valinnasta kertoi muun maailman sikermää valmentava australialainen Rob Beveridge, joka valmistaa nuoria tähtiään kohtaamaan USA:n alle 19-vuotiaiden maajoukkueen.

Koponen on vakuuttanut taidoillaan Beveridgen jo ensimmäisistä harjoituksista lähtien.

- Koponen on fyysisesti ja henkisesti vahva pelaaja, joka kuuntelee tarkasti ohjeita. Pidän hänen tyylistään ja olen valinnut hänet joukkueeni aloittavaksi pelintekijäksi. Minulla ei ole epäilystäkään siitä, etteikö hän johda hienosti peliämme, kertoi Beveridge.

Beveridge näkee Koposen tulevaisuuden varsin valoisana.

- Hänellä on edessään hieno ura ammattilaisena. Valmentajat tulevat pitämään Petteristä, sillä hän toteuttaa kaiken sen, mitä häneltä pyydetään.

Koponen on itsekin ollut tyytyväinen Memphis-visiittiinsä.

- Hieno matka ja kokemus jo tähän mennessä. Joukkuekaverit ovat mahtavia niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Harjoitukset ovat olleet kovia. Nyt voin todellisuudessa havaita, millä tasolla olen koripalloilijana muihin ikäisiini nähden. Näen myös sen, mitä osa-alueita minun on harjoiteltava entistä enemmän kehittyäkseni edelleen koripalloilijana.

Nashin tapaaminen oli yksi unelmien täyttymys

Koposen yksi unelmista toteutui heti tiistaina, kun hän oli seuraamassa Memphis Grizzliesin ja Phoenix Sunsin välistä NBA-ottelua, jonka vierasjoukkue voitti pistein 116-111.

Koponen tapasi ottelun jälkeen suuren idolinsa, NBA:n kahden edellisen kauden hallitsevan MVP-pelaajan Steve Nashin, 33, joka heitti illan ottelussa voittajille erehtymättömästi 15 pistettä.

- Steve Nashin tapaaminen oli fantastinen juttu. Hän on takamiehenä minun ja varmasti monen muunkin ehdoton esikuva. Yritän pelata kuten Nash, kertoi hieman hämillään idolinsa vieressä poseerannut Koponen.

Nashin lisäksi Suns-pelaajista myös muun muassa Amare Stoudemire ja Shawn Marion olivat ottelun jälkeen tapaamassa muun maailman joukkueen tulevaisuuden tähtiä.

Nashin mukaan Nike Hoop Summit -tapahtuma on kokonaisuudessaan sellainen viikko, josta jokaiselle pelaajalle on varmasti hyötyä jatkoa ajatellen - monessakin mielessä.

- Tämä on hieno mahdollisuus ja arvokas tilaisuus näille nuorille, niin pelaajana kuin ihmisenä. Nike Hoop Summit on jotain sellaista, mitä et unohda koskaan.

Johannesburgissa Etelä-Afrikassa syntynyt, mutta jo nuorukaisena Kanadaan vanhempiensa kanssa muuttanut Nash aloitti kansainvälisen uransa 17-vuotiaana.

- Pääsin mukaan Kanadan maajoukkueeseen ollessani 18-19-vuotias, eli samassa iässä kuin nämä pelaajat ovat nyt. Se auttoi minua paljon urallani, kertoo Nash.

Nash on Dallas Mavericsissa pelaavan saksalaistähti Dirk Nowitzkin entinen joukkuekaveri ja läheinen ystävä. Nowitzki oli mukana muun maailman tähdistöjoukkueessa vuonna 1998, jolloin kotijoukkue USA kaatui tähän mennessä viimeisimmän kerran vieraidensa edessä.

- Se ottelu auttoi Dirkiä (Nowitzki) huomattavasti urallaan. Nike Hoop Summit -ottelu on maailman parhaiden nuorten pelaajien näyteikkuna, korosti Nash.

Beveridgella on loukkaantumishuolia

Maailman tähdistöjoukkue on ehtinyt pelata jo yhden valmistavan ottelun, jossa se kohtasi Memphisin alueen parhaista lukiopelaajista kootun sikermän. Peli päättyi muun maailman 81-67 -voittoon.

Heittoaan hakenut Koponen teki ottelussa kaksi pistettä.

Kolmatta vuotta muun maailman joukkuetta valmentavalle Beveridgelle on ilmaantunut myös huolia loukkaantumisten muodossa. Joukkueen isoista miehistä Nemanja Aleksandrovia vaivaa kipeytynyt akillesjänne ja Giorgi Shermadinilla on reisivamma.

- Molempien tilannetta on tarkkailtava päivä päivältä ja toivottava parasta. Tämä on turhauttavaa, mutta sen kanssa on vain elettävä, totesi Beveridge, joka on kutsunut harjoituksiin täydennystä vasta 15-vuotiaan englantilaisen Ryan Richardsin hahmossa.

- Ilman häntä emme saisi harjoituksissa aikaan kunnollista 5 vastaan 5 -peliä.
Beveridge on silti luottavainen joukkueensa mahdollisuuksiin lauantain ottelussa.

- Muutama loukkaantuminen saattaa haavoittaa meitä hieman, mutta tämä joukkue on vahva ja varmuudella urheilullisempi kuin aiemmin valmentamani. Pelaajani ovat taidoiltaan todellakin potentiaalisia ja minulla on hyvä tunne jo nyt lauantain ottelun osalta. Meidän mahdollisuutemme on nimenomaan joukkuepelissä, korosti Beveridge.

Petteri Koponen pelaa lauantaina yhden uransa tähän mennessä tärkeimmistä otteluista. Koposella ja hänen seurajoukkueellaan Hongalla on paljon pelissä myös ensi maanantaina, kun KTP saapuu Tapiolaan Korisliigan ensimmäisen puolivälieräottelun merkeissä.

Koposen kone laskeutuu Helsinki-Vantaalle maanantaina klo 16.50. Kiire ja varmasti myös väsymys painavat päälle, mutta Koponen aikoo olla sonnustautunut Hongan peliasuun, kun ottelu KTP:tä vastaan käynnistyy klo 18.30.

Lisätietoja Nike Hoop Summit –ottelun tämänvuotisista joukkueista löytyy tästä.Lisätietoja: http://www.usabasketball.com/men/2007/07_mhs_fact-sheet.html

Asiat

 
17.5.2021 09:21 Korisliiga

Niilo Kärkkäinen kaksivuotisella sopimuksella Vilppaan riveihin

Tuore koripallon Suomen mestari Salon Vilpas on tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen JBA:ssa viime vuosina pelanneen Niilo Kärkkäisen kanssa.

12.5.2021 12:07 Korisliiga

Miikka Marttinen Karhu Basketiin, Rousku joukkueen valmennukseen

Kauhajoki on solminut kaksivuotisen sopimuksen 29-vuotiaan Miikka Marttisen kanssa. Apuvalmentajaksi saapuvan Risto-Matti Rouskun sopimus on 1+1-mallinen.

11.5.2021 21:55 Korisliiga

Juri Heinämäki KTP:n apuvalmentajaksi

Korisliigan pudotuspelien ulkopuolelle päättyneellä kaudella jäänyt KTP-Basket on sopinut valmentajasopimuksen Juri Heinämäen kanssa.

11.5.2021 21:42 Korisliiga

Mestarit pysyvät yhdessä - Juho Nenonen Vilppaan kanssa jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen Juho Nenosen kanssa. Tuleva kausi on Nenoselle 17. Korisliigassa.

10.5.2021 13:52 Korisliiga

Daniel Rantapaju Kouvoihin

Kouvot on tehnyt pelaajasopimuksen 182-senttisen takamiehen Daniel Rantapajun kanssa. Sopimus on kestoltaan kaksivuotinen.

10.5.2021 08:24 Korisliiga

Brandon Peel jatkaa Lahti Basketballin riveissä

Lahtelaisseura on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen viime kaudella joukkueessa pelanneen 26-vuotiaan yhdysvaltaisen kanssa.

10.5.2021 08:16 Korisliiga

Vilpas ja seuran kasvatti Onni Mäkynen sopimukseen

Suomen mestari Salon Vilpas on solminut pelaajasopimuksen oman kasvattinsa Onni Mäkysen kanssa. Sopimus on 1+1-mallinen.

7.5.2021 17:00 Korisliiga

Okko Järvi on Korisliigan Vuoden pelaaja, Pyrinnölle rutkasti tunnustusta

Kauhajoen Karhu Basketia edustanut Okko Järvi äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Tampereen Pyrintö putsasi palkintopöytää kolmessa eri kategoriassa.

7.5.2021 14:13 Korisliiga

Sebastian Lindberg ja Korihait sopimukseen

Uudenkaupungin Korihait on solminut 1+1-mallisen sopimuksen viime kaudella HBA-Märskyssä pelanneen Sebastian Lindbergin kanssa.

7.5.2021 08:30 Korisliiga

Tomi Lommi jatkaa Kataja Basketissa seuraavat kaksi kautta

Puolivälierissä päättyneellä kaudella tippunut Kataja Basket solmi tarkkana kolmeen pisteen heittäjänä tunnetun Lommin kanssa jatkosopimuksen.

6.5.2021 08:34 Korisliiga

Severi Kaukiainen Kauhajoelle – Malcolm ja Innamaa jatkavat oranssipaidoissa

Karhu Basket on solminut kaksivuotisen sopimuksen edelliset neljä kautta Kouvoja edustaneen Kaukiaisen kanssa. Seura käytti optiovuoden Collin Malcolmiin sekä sorvasi vuoden jatkosopimuksen Eero Innamaan kanssa.

4.5.2021 21:38 Korisliiga

Tuomas Hirvonen ja Kouvot vuoden mittaiseen jatkosopimukseen

Kausi 2021–22 tulee olemaan Kouvolan Poikien kasvatille jo kymmenes Kouvojen paidassa. Hirvosen sopimus sisältää ulkomaan option.

3.5.2021 15:30 Korisliiga

Juho Nenonen: ”Vilppaan mestaruus on rakennettu yhdessä”

Juho Nenonen saapui Salon Vilppaaseen syksyllä 2015. Nenonen on nähnyt läheltä sen työn, mitä salolaisjoukkueessa on tehty menestymisen eteen. Viime viikolla voitettu Suomen mestaruus on palkinto pitkäjänteisestä työstä.

3.5.2021 13:30 Korisliiga

Korisliigojen parhaat palkitaan Korisliigan somekanavissa tämän viikon aikana

Joukkueiden kapteenit ja päävalmentajat ovat äänestäneet miesten ja naisten Korisliigan parhaat pelaajat kaudella 2020–21.

3.5.2021 12:43 Korisliiga

Bojan Sarcévic palaa Korihaihin pitkällä sopimuksella

Uudenkaupungin Korihait ja taiturimainen takamies Bojan Sarcévic on solminut kolmivuotisen sopimuksen. Sarcévicin ansiokas ura Suomessa käynnistyi juuri Korihaissa.

1.5.2021 15:18 Korisliiga

Kanadansuomalainen Tevaun Kokko liittyy BC Nokian vahvuuteen

BC Nokia ja kanadansuomalainen Tevaun Kokko, 25, ovat solmineet yhden kauden mittaisen pelaajasopimuksen. Ensimmäisen ammattilaiskautensa aloittava 180-senttinen takapelaaja saapuu Näätiin suoraan torontolaisesta Ryersonin yliopistosta.

30.4.2021 14:23 Korisliiga

Nokialaiskasvatti Antti Ahonen ja BC Nokia jatkosopimukseen

BC Nokia ja Antti Ahonen, 20, ovat solmineet jatkosopimuksen, joka kattaa seuraavat kaksi kautta, minkä lisäksi sopimuksesta löytyy pykälä, joka mahdollistaa molempien osapuolien optiovuoden myös kolmannelle kaudelle.

27.4.2021 20:25 Korisliiga

Pantteri jäi Saloon! Vilpas raskaan puolustusväännön jälkeen seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen

Salon Vilpas nappasi seurahistoriansa ensimmäisen Suomen mestaruuden, ja hopeamitalit jaettiin Kauhajoelle. Korisliiga-finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Vilppaan sentteri Jeremiah Wood.

27.4.2021 09:05 Korisliiga

Atte Perttu jatkaa Korihaissa 1+1-mallisella sopimuksella

Korisliigassa pelaava Uudenkaupungin Korihait on tehnyt jatkosopimuksen Atte Pertun kanssa. Tuleva kausi on Pertulle 12. Korisliigassa ja toinen Korihaissa.

25.4.2021 19:46 Korisliiga

Kauhajoki perui kesälomat – Karhun huikea energia venytti Korisliiga-finaalit vähintään kuudenteen otteluun

Kauhajoki kavensi kotivoitollaan miesten Korisliigan finaalit 3–2-tilanteeseen. Pelejä jatketaan tiistaina Salossa.

Näytä lisää vastaavia