Koponen valittu tähdistöottelun aloitusviisikkoon

5.4.2007 Espoon Hongan maajoukkuekoripalloilija Petteri Koponen, 18, on lunastanut paikkansa lauantaina Memphisissä pelattavan Nike Hoop Summit –otteluun tähdistöjoukkueen aloittavana pelintekijänä. Valinnasta kertoi muun maailman sikermää valmentava australialainen Rob Beveridge, joka valmistaa nuoria tähtiään kohtaamaan USA:n alle 19-vuotiaiden maajoukkueen.

Koponen on vakuuttanut taidoillaan Beveridgen jo ensimmäisistä harjoituksista lähtien.

- Koponen on fyysisesti ja henkisesti vahva pelaaja, joka kuuntelee tarkasti ohjeita. Pidän hänen tyylistään ja olen valinnut hänet joukkueeni aloittavaksi pelintekijäksi. Minulla ei ole epäilystäkään siitä, etteikö hän johda hienosti peliämme, kertoi Beveridge.

Beveridge näkee Koposen tulevaisuuden varsin valoisana.

- Hänellä on edessään hieno ura ammattilaisena. Valmentajat tulevat pitämään Petteristä, sillä hän toteuttaa kaiken sen, mitä häneltä pyydetään.

Koponen on itsekin ollut tyytyväinen Memphis-visiittiinsä.

- Hieno matka ja kokemus jo tähän mennessä. Joukkuekaverit ovat mahtavia niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Harjoitukset ovat olleet kovia. Nyt voin todellisuudessa havaita, millä tasolla olen koripalloilijana muihin ikäisiini nähden. Näen myös sen, mitä osa-alueita minun on harjoiteltava entistä enemmän kehittyäkseni edelleen koripalloilijana.

Nashin tapaaminen oli yksi unelmien täyttymys

Koposen yksi unelmista toteutui heti tiistaina, kun hän oli seuraamassa Memphis Grizzliesin ja Phoenix Sunsin välistä NBA-ottelua, jonka vierasjoukkue voitti pistein 116-111.

Koponen tapasi ottelun jälkeen suuren idolinsa, NBA:n kahden edellisen kauden hallitsevan MVP-pelaajan Steve Nashin, 33, joka heitti illan ottelussa voittajille erehtymättömästi 15 pistettä.

- Steve Nashin tapaaminen oli fantastinen juttu. Hän on takamiehenä minun ja varmasti monen muunkin ehdoton esikuva. Yritän pelata kuten Nash, kertoi hieman hämillään idolinsa vieressä poseerannut Koponen.

Nashin lisäksi Suns-pelaajista myös muun muassa Amare Stoudemire ja Shawn Marion olivat ottelun jälkeen tapaamassa muun maailman joukkueen tulevaisuuden tähtiä.

Nashin mukaan Nike Hoop Summit -tapahtuma on kokonaisuudessaan sellainen viikko, josta jokaiselle pelaajalle on varmasti hyötyä jatkoa ajatellen - monessakin mielessä.

- Tämä on hieno mahdollisuus ja arvokas tilaisuus näille nuorille, niin pelaajana kuin ihmisenä. Nike Hoop Summit on jotain sellaista, mitä et unohda koskaan.

Johannesburgissa Etelä-Afrikassa syntynyt, mutta jo nuorukaisena Kanadaan vanhempiensa kanssa muuttanut Nash aloitti kansainvälisen uransa 17-vuotiaana.

- Pääsin mukaan Kanadan maajoukkueeseen ollessani 18-19-vuotias, eli samassa iässä kuin nämä pelaajat ovat nyt. Se auttoi minua paljon urallani, kertoo Nash.

Nash on Dallas Mavericsissa pelaavan saksalaistähti Dirk Nowitzkin entinen joukkuekaveri ja läheinen ystävä. Nowitzki oli mukana muun maailman tähdistöjoukkueessa vuonna 1998, jolloin kotijoukkue USA kaatui tähän mennessä viimeisimmän kerran vieraidensa edessä.

- Se ottelu auttoi Dirkiä (Nowitzki) huomattavasti urallaan. Nike Hoop Summit -ottelu on maailman parhaiden nuorten pelaajien näyteikkuna, korosti Nash.

Beveridgella on loukkaantumishuolia

Maailman tähdistöjoukkue on ehtinyt pelata jo yhden valmistavan ottelun, jossa se kohtasi Memphisin alueen parhaista lukiopelaajista kootun sikermän. Peli päättyi muun maailman 81-67 -voittoon.

Heittoaan hakenut Koponen teki ottelussa kaksi pistettä.

Kolmatta vuotta muun maailman joukkuetta valmentavalle Beveridgelle on ilmaantunut myös huolia loukkaantumisten muodossa. Joukkueen isoista miehistä Nemanja Aleksandrovia vaivaa kipeytynyt akillesjänne ja Giorgi Shermadinilla on reisivamma.

- Molempien tilannetta on tarkkailtava päivä päivältä ja toivottava parasta. Tämä on turhauttavaa, mutta sen kanssa on vain elettävä, totesi Beveridge, joka on kutsunut harjoituksiin täydennystä vasta 15-vuotiaan englantilaisen Ryan Richardsin hahmossa.

- Ilman häntä emme saisi harjoituksissa aikaan kunnollista 5 vastaan 5 -peliä.
Beveridge on silti luottavainen joukkueensa mahdollisuuksiin lauantain ottelussa.

- Muutama loukkaantuminen saattaa haavoittaa meitä hieman, mutta tämä joukkue on vahva ja varmuudella urheilullisempi kuin aiemmin valmentamani. Pelaajani ovat taidoiltaan todellakin potentiaalisia ja minulla on hyvä tunne jo nyt lauantain ottelun osalta. Meidän mahdollisuutemme on nimenomaan joukkuepelissä, korosti Beveridge.

Petteri Koponen pelaa lauantaina yhden uransa tähän mennessä tärkeimmistä otteluista. Koposella ja hänen seurajoukkueellaan Hongalla on paljon pelissä myös ensi maanantaina, kun KTP saapuu Tapiolaan Korisliigan ensimmäisen puolivälieräottelun merkeissä.

Koposen kone laskeutuu Helsinki-Vantaalle maanantaina klo 16.50. Kiire ja varmasti myös väsymys painavat päälle, mutta Koponen aikoo olla sonnustautunut Hongan peliasuun, kun ottelu KTP:tä vastaan käynnistyy klo 18.30.

Lisätietoja Nike Hoop Summit –ottelun tämänvuotisista joukkueista löytyy tästä.Lisätietoja: http://www.usabasketball.com/men/2007/07_mhs_fact-sheet.html
 
10.10.2018 21:07 Korisliiga

Pyrintö tulitti Ura Basketin nurin – KTP vei Kymenlaakson derbyn

Helsinki Seagulls aloitti kautensa vahvasti Korihaiden kustannuksella.

6.10.2018 11:13 Korisliiga

Korisliiga 2018-19 ennakko 1/3: Viime kauden finalistit ottavat varaslähdön kauteen – Ottelu sunnuntaina suorana Yle TV2:lla

Muutoksia kokenut Karhu Basket ja hyvin kasassa pysynyt Salon Vilpas hakevat jälleen paikkaa loppuotteluissa.

4.10.2018 14:59 Ajankohtainen

Kotimainen koriskausi vahvasti esillä Elisa Viihde Sportilla

Uutuutena katsottavissa on myös suomalaisia vilisevä Saksan Bundesliiga.

Rene Rougeau vei Karhu Basketin Korisliigan finaaleihin

Kauhajoen Karhu Basket selvitti ensimmäistä kertaa seurahistoriansa aikana tiensä Korisliigan finaaleihin, joukkueen kaadettua BC Nokian välierissä otteluvoitoin 4-1. Ratkaisevassa ottelussa Kauhajoen liikuntahallilla BC Nokia johti ottelua vielä päätösjakson puolivälin jälkeen, mutta Karhu Basket käänsi ottelun nimiinsä Rene Rougeaun viime hetken korilla numeroin 84-82 (34-42).

Karhu Basket venyi jatkoajan kautta 3-1 -johtoon

Kauhajoen Karhu Basket nousi voiton päähän Korisliigan finaaleista, joukkueen kairattua jatkoajan kautta tiensä voittoon perjantai-illan neljännessä välieräottelussa BC Nokiaa vastaan. Takamatkalta neljännelle jaksolle lähtenyt Karhu Basket voitti varsinaisen peliajan viimeisen neljänneksen yhdeksällä pisteellä ja venyi jatkoajan jälkeen 105-102 (42-46, 93-93) -vierasvoittoon.

Greg Gibsonin ja Kataja Basketin tiet eroavat

Joensuulaisjoukkuetta kaksi edelliskautta valmentanut amerikkalainen Greg Gibson suuntaa seuraavaksi ulkomaille.

Vilpas suorin 4-0 voitoin finaaleihin

Salon Vilpas suoritti tyylipuhtaan lakaisun, viikinkipurren selvittäessä tiensä Korisliigan finaaleihin 4-0 -voitoin ohi Helsinki Seagullsin. Torstai-illan ottelussa lokkipaidat hallitsivat tapahtumien kulkua avausjakson, mutta viimeiset kolme neljännestä menivät salolaismerkeissä, Vilppaan juostua lopulta 86-69 (33-29) -vierasvoittoon.

Tomi Kaminen KTP-Basketin päävalmentajaksi

Tomi Kaminen, 48, on KTP-Basketin uusi päävalmentaja. Seura kertoi 1+1 -vuotisesta sopimuksesta torstaina.

25.4.2018 22:22 Huippu- ja kilpaurheilu

Karhu Basket jatkoi kotivoittojen sarjaa

Karhu Basketin ja BC Nokian välinen välieräsarja jatkoi keskiviikkona tutulla kaavalla, joukkueiden ottaessa kolmannen kerran mittaa toisistaan. Kauhajoen liikuntahallin 1147-päinen kotiyleisö sai todistaa Karhu Basketin karatessa vierailijoilta päätösjaksolla, mesikämmenten venyessä lopulta kotivoittoon lukemin 78-72 (38-34). Karhu Basket johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1.

Salon Vilpas voiton päähän finaalipaikasta

Salon Vilpas kaatoi tiistaina Helsinki Seagullsin jo kolmatta kertaa peräkkäin välieräsarjassa. Vilpas kaatoi helsinkiläisvieraat numeroin 79–71.

BC Nokia tasoitti välieräsarjan

Sunnuntai-illan välieräkamppailu pelattiin Nokian palloiluhallissa, jossa näätäpaitainen BC Nokia onnistui tasoittamaan välieräsarjan Kauhajoen Karhu Basketia vastaan. Tasaisen avauspuolikkaan jälkeen BC Nokia nousi kuskin paikalle kolmannella jaksolla, pysytellen loppuun asti kuskin paikalla matkalla 89-84 (38-37) -voittoon.

Vilpas venyi jatkoajan kautta 2-0 -johtoon

Salon Vilpas otti tuiki tärkeän vierasvoiton lauantai-iltana, joukkueen matkattua välieräsarjan toisessa ottelussa Helsinki Seagullsin vieraaksi Töölön Kisahalliin. Kisiksen parketilla tahtipuikkoa heilutti pitkään Seagulls, mutta jatkoajalle venynyt Vilpas otti kuskin paikan ylimääräisellä viisiminuuttisella ja karkasi 77-86 (35-35, 72-72) -vierasvoittoon.

Lapuan Kobrat liigakarsinnan voittoon – jatkaa Korisliigassa kaudella 2018/19

Lapuan Kobrat päihitti HBA-Märskyn suoraan kahdessa ottelussa kuluvan vuoden liigakarsinnoissa. Paikka ensi kauden Korisliigassa varmistui Kobrien perjantaisella 84–72-voitolla.

BC Nokia ja Karhu Basket vääntämään finaalipaikasta

Korisliigan toinen välieräsarja käynnistyy perjantai-iltana, kun runkosarjan kolmanteen sijaan päättänyt BC Nokia matkustaa sarjataulukon toisen sijan valloittaneen Karhu Basketin vieraaksi. Molemmat joukkueet selvittivät tiensä puolivälierien läpi suoraan kolmessa ottelussa ja ottelusarjasta onkin ennakoitavissa äärimmäisen tasainen.

Karhu Basket säilytti kotiedun

Kauhajoen Karhu Basket otti komealla tavalla välieräsarjan avausvoiton BC Nokiaa vastaan perjantai-iltana Kauhajoen liikuntahallilla. Jokaisen jakson nimiinsä vieneet mesikämmenet karkasivat lopulta 92-78 (39-31) -voittoon, kauhajokisten pitäessä täten tiukasti kiinni sarjasijoituksen tuomasta kotiedusta.

Timo Heinonen kaikkien aikojen ykkönen pudotuspeliotteluissa

Helsinki Seagullsin ja Kouvolan Kouvojen välisen puolivälieräsarjan ratkaisuottelussa tehtiin viime sunnuntaina liigahistoriaa. Lokkipaitojen laituri ja puolustuspelaamisen kulmakivi Timo Heinonen siirtyi nimittäin kaikkien aikojen listalla ykköseksi pelatuissa pudotuspeliotteluissa.

Vilppaalle ensimmäinen kiinnitys finaalipaikkaan

Salon Vilpas otti ensimmäisenä välieräjoukkueena askeleen kohti finaalipaikkaa, joukkueen aloittaessa välieräsarjan Helsinki Seagullsia vastaan torstai-iltana Salohallissa. Päätösjakson alkupuolella vielä tasoissa ollut ottelu kääntyi lopulta Vilppaan aavistuksen leveämmän materiaalin ansiosta isännille lukemin 78 -71 (37-38).

Seagulls haastaa Vilppaan taistelussa finaalipaikasta

Korisliigan välierät polkaistaan käyntiin torstaina, kun Salon Vilppaan ja Helsinki Seagullsin välinen ottelusarja saa alkunsa Salohallin täpötäysien lehtereiden edessä. Runkosarjan ykkösjoukkue Vilpas eteni 3-1 -otteluvoitoin finaaliin, kuten myös lokkipaitainen runkosarjan nelonen.

Näytä lisää vastaavia