17.10.2019 14:30 Historian 1. korisalumnien toteuttama RIBARI-lehti on ilmestynyt. Se on toteutettu talkootyönä ja sponsorien tuella on tätä ensimmäistä lehteä myös painettu 2.100 kappaletta jaettavaksi.
TÄSTÄ linkistä pääset tutustumaan historian ensimmäiseen RIBARI-lehteen.
RIBARI-lehti on yksi tapa konkretisoida alumnitoimintaa. Julkaisun tarkoitus on kertoa värikkäitä tarinoita koripalloon liittyen ja innostaa aiemmin lajin parissa mukana olleita takaisin hienoon yhteisöön. Alumnien kesken on haikailtu KORI-lehden perään ja tätä puutosta koitetaan myös paikata RIBARI:n avulla. Yksi keino tulla mukaan on ostaa alumnilisenssi (20€) verkkokaupasta, jolla varmistaa vastaisuudessa verkkolehden saapuminen omaan sähköpostiin ja samalla tukee alumnitoimintaa. Osta lisenssi TÄSTÄ.
Lehteä jaetaan eilisen Seagulls-pelin lisäksi printtiversiona lauantaina 19.10 Lahti-Korihait Korisliigaottelussa ja naisten maaottelussa marraskuussa. Vastaisuudessa lehti toteutetaan vähintään verkossa ja myös printtinä, jos tukijoita löytyy.
Me kaikki olemme saaneet koripallolta paljon, usein enemmän kuin muistammekaan. Nyt on mahdollisuus antaa lajille takaisin omaa kertynyttä osaamista niin työelämän kuin siviilielämän merkeissä, miksei koriksenkin. Tutustu alumnitoimintaan TÄSTÄ.
Ribarin sisällön tukipylväänä toimii alumniyhteisön perusajatus:
”Alumnitoiminnan tavoitteena on jakaa ja edistää niitä arvoja, jotka ovat rikastuttaneet jäsenten elämää koripalloon liittyvien kokemusten kautta. Alumnihenkeä kuvastaa toiminnan ”henkisen isän” Petteri Petersenin johtoajatus, jossa peli toimi alustana henkilökohtaiselle, elinikäiselle oppimiselle, kehittymiselle ja ystävyyssuhteille.”
Korisalumni Hanno Möttölän terveiset:
"Koripallon alumnitoiminta on tärkeää ja onkin hienoa, että tällä vuosikymmenellä se on saatu käytiin. Toivotaan, että kaikki koripalloilijat lähtevät siihen mukaan ja pystytään historiaa, sekä kulttuuria, jakamaan eteenpäin."
Mukavia lukuhetkiä!
RIBARI-työryhmän ja alumnitoiminnan puolesta,
Jari Toivonen, toiminnanjohtaja
Finnish Basketball Hall of Fame
www.koripallomuseo.fi
Koripallomuseo järjesti Kentältä johtajuuteen -mentoriohjelman infotilaisuuden verkossa kertomaan, mitä mentoroinnilla tarkoitetaan ja kenelle ohjelma on suunnattu.
Tapahtumassa pyritään vastaamaan: Mitä mentorointi on? Miten mentorointi avuksi valmennukseen ja seuratyöhön? Mitä hyötyä mentoroinnista on? Kuinka ohjelmaan mukaan?
Perjantaina 19.3. kello 14-15 verkkotilaisuus, jossa kerrotaan korispelaajille ulkomaan kokemuksista, sekä käytännön tasolla, kuinka järjestelyt lähtöön toimivat.
Koripalloilija hae mukaan saamaan tukea opiskeluun, työelämään tai koripallouraan. Tutustu myös tapahtumatarjontaan, jossa kerrotaan mm. ulkomaille lähtömahdollisuuksista.
Yhteisötapahtuma verkossa naisten maajoukkuetta edustaneille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille lauantaina 13.3. kello 20 alkaen. Liity mukaan kuuntelemaan tarinoita ja osallistu itsekin!
Urheilupsykologi: Nyt ei tarvitse jäädä yksin opiskelumurheiden kanssa vaan konkreettista apua on saatavilla!
Mentoriohjelma ja kummitoiminta? Lotta-Maj Lahtinen kertoo pelaajan näkökulmasta, ja Erkki Saaristo alumnina, millaisia mahdollisuuksia avautuu korisalumnien tuella pelaajien avuksi.
Maajoukkueiden legendat muistelevat kaikille avoimessa verkkotapahtumassa la 20.2. klo 20-22 pelimatkojen kommelluksia ja kepposia, matkakohteiden eksoottisuutta, sekä olosuhteiden tuomia ihmetyksiä.
Historiallisen ensimmäisen alumnivuoden kunniaksi aloitettiin perinne palkita kiertopalkinnolla alumnitoimintaa edistäneitä henkilöitä. Vuoden 2020 korisalumnit ovat Pirta Mikkola ja Mikko Simon.
Monipuolinen 48-sivuinen verkkolehti lähetetään sähköpostinsa antaneille korisalumnikirjeen mukana.
Koripallomuseoyhdistyksen hallinnoima suomalaisen koripalloilun Hall of Fame täydentyy kymmenellä uudella lajilegendalla, jotka poikkeusolosuhteiden takia julkaistiin poikkeuksellisesti Ylen suorassa TV-lähetyksessä Susijengin ja Serbian välisessä ottelussa.
Koripallomuseoyhdistys ry:n hallitus päätyi kokouksessaan lomauttamaan taloudellisista syistä 9.11.2020 alkaen toiminnanjohtajan loppuvuoden ajaksi.
Get Back in the Game! Koripalloyhteisön alumni-verkosto tuo uusilla ohjelmilla lajia rakastavat takaisin koripallon pariin.
Koripallomuseon kokoelmiin kuuluu tällä hetkellä 1313 esinettä. Museoiden tehtävänä on kulttuuriperinnön säilyttäminen tuleville sukupolville sekä kulttuuriperintöön liittyvän tiedon, tarinoiden ja elämysten välittäminen yleisölle.
Mentorointiohjelma tukee koripalloilijoiden siirtymistä työelämään, ammatillista kehittymistä ja urasuunnittelua. Nyt etsitään ohjelmalle myös tukijoita varmistamaan ohjelman jatko 2021.
Koripallomuseon Hall of Fame-kolumnisarjassa kirjoittajat jakavat näkemyksiään ja kokemuksiaan koripalloon liittyen. Ensimmäiset kirjoittajat ovat Teijo Finneman ja Mikko Koskinen.
Koripallomuseo kerää nyt kesän aikana valtakunnallisesti esineistöä kokoelmaansa talteen tulevia näyttelyitä varten ja tuleville sukupolville kertomaan lajin eri aikakausista, ilmiöistä ja henkilöistä.
Korisihmisten kotibileet lauantaina kello 19-21 on täynnä koripallopersoonia ympäri Suomen ja rajojemme ulkopuoleltakin.
Koko korisperheen kotibileissä tarjolla haastatteluja, korisviihdettä, tietovisailuja ja kuulumisia Susijengin pelaajilta.
Kehitämme alumnitoimintaa - auta kertomalla mielipiteesi! Vaikka et mieltäisi itseäsi alumniksi tai et olisi ikinä kuullutkaan korisalumnitoiminnasta, niin pyydämme, että vastaatte kyselyyn.