Korisliiga-ennakko: Okko Järvi totuttelee Kauhajoella vanhemman pelaajan rooliin

11.10.2020 10:00 Okko Järven mielestä Korisliigan hallitsevan mestarin täytyy nyt vain jatkaa siitä, mihin katkennut kausi joukkueen jätti.

Kesken jäänyt viime kausi oli tilastojen valossa Okko Järvelle uran paras, kun hänen ottelukohtainen pistekeskiarvonsa oli 13,2. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Kauhajoen Karhu Basket jäi keväällä jännittävään paikkaan, kun Korisliiga tyssäsi kesken kauden. Hallitseva mestari oli vain neljän pisteen päässä Vilppaasta ja Seagullsista, jotka pitivät hallussaan sarjataulukon kahta ylintä sijaa, ja kolmen ennakkosuosikin oli tarkoitus päästä pian tiukkaan taistoon Suomen koripalloherruudesta.

– Outo fiilishän siitä jäi. Olimme joukkueena pääsemässä juuri oikeaan aikaan siihen parhaaseen muotoomme, mutta lopputulos jäi arvoitukseksi, toteaa Karhun heittävä takamies Okko Järvi.

Loppusuoraa kohti Karhu pelasi koko ajan paremmin, ja Järveä kieltämättä harmitti tilanne. Mutta hän lisää harmituksensa perään, että niin oli toimittava, koska ei tilanteelle voinut mitään.

Kun Karhu juoksee taas kentälle ja lähtee tavoittelemaan kolmatta perättäistä mestaruuttaan – tämä siksi, että viime kaudella mestari jätettiin kokonaan kruunaamatta – joukkueen tavoitteet ovat selkeät. Ennakkotapausten valossa ei ole tarvetta tyytyä tähtäämään yhtään korkeinta sijaa matalammalle.

Omassa pelissään Järvi näki jo viime kaudella yhden selkeän kehityskohteen, jolla hän voisi auttaa joukkuettaan.

– Jo viime kaudella tavoittelin tasaisempaa tuloksen tekemistä. Onnistumisessani on aiemmin ollut ailahtelevaisuutta, ja yritin korjata pois niitä sellaisia pelejä, joissa pelaaja vain katoaa jonnekin taustalle. Mielestäni onnistuin siinä hyvin verrattuna aiempiin kausiin.

Hänestä tuntui keväällä siltä, että joukkueen menestyksen lisäksi omakin tekeminen oli löytänyt huippunsa juuri, kun peli vihellettiin poikki.

– Mitä tähän kauteen tulee, niin nyt pitää jatkaa vain suoraan siitä, mihin silloin jäätiin.

 

Tulevalla kaudella Järven suurin kehityskohde on enemmän henkinen kuin fyysinen. Hän on pitkän kesätauon aikana ehtinyt tehdä fysiikkaharjoituksia jopa poikkeuksellisen paljon, mutta ne eivät ole valmistaneet häntä tilanteeseen, jossa jalkoihin täytyy alkaa uran ensimmäisen kerran sovitella johtajan kenkiä.

– Meillä on nyt paljon nuorempi joukkue kuin aiemmilla kausillani. Huomasin harjoituksissa yhtäkkiä olevani ikäni puolesta vanhojen pelaajien joukkueessa, joten se kertoo jotakin.

Vaikka joukkueessa on iältään monta selkeästi 24-vuotiasta Järveä vanhempaakin pelaajia, Korisliiga-vuosien määrässä hän alkaa olla lähempänä kaikkein kokeneinta kastia. Hän puki Suomen korkeimmalle sarjatasolle kuuluvan pelipaidan ylleen ensimmäisen kerran jo Hongassa vuonna 2013.

Järven mukaan Karhun kokoonpano vaikuttaa nyt erinomaiselta ja harjoituksissa sekä kilpailu- että yhteishenki tuntuvat toimivan. Thomas Vehmasen kaltaiset vähemmän pelanneet parikymppiset nousevat epäilemättä entistä isompiin rooleihin nuoressa joukkueessa, ja Järven itsensä – nuoresta vanhaksi muuttuvan pelaajan – täytyy vain löytää oma roolinsa muuttuvassa dynamiikassa.

– Kyllä kentän puolellakin varmasti tulee itselleni koko ajan enemmän pallollista roolia, mutta isoin muutos näkyy pukukopin puolella. Pitää olla enemmän äänessä ja uskaltaa sanoa mielipiteensä ja puuttua näkemiinsä virheisiin, epäkohtiin ja löysäilyihin.

Karhu Basket 20-21 pähkinänkuoressa

Korisliiga käynnistyy 13.10., kun avausottelussa Seagulls kohtaa Kauhajoen. Kaikki Korisliigan ottelut ovat katsottavissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

Henkilöt

 
26.2.2021 10:16 Korisliiga

Pekka Saros viheltää lauantaina 1200. liigaottelunsa

Erotuomari Pekka Saros saavuttaa jälleen huiman rajapyykin, kun lauantaina hän viheltää erotuomariuransa 1200. pääsarjaottelun. Saros on viheltänyt miesten pääsarjassa yhtäjaksoisesti jo kaudesta 1987–88.

24.2.2021 19:55 Korisliiga

Pyrinnön Shawn Hopkins hassutti kasvattajaseuraansa Pirkanmaan derbyssä – Antero Lehdon 16 syöttöäkään eivät kamppailussa riittäneet

Miesten Korisliigassa voittoja hakivat Tampereen Pyrintö, Kauhajoki ja Lahti Basketball. Playoff-viivan ylä- ja alapuoliset joukkueet pysyivät ennallaan.

13.2.2021 19:32 Suomen Cup

Seagulls uusi cup-mestaruutensa Kisahallin heittorallissa

Helsinki Seagulls ja Tampereen Pyrintö kiskoivat vuoden 2021 Suomen cupin finaalissa kolmen pisteen heittoja kahteen pekkaan paitsi enemmän kuin yhdessäkään ottelussa aiemmin, myös erinomaisin tarkkuuksin. Lopussa Seagullsin kylmähermoisuus ratkaisi periksiantamattoman Pyrinnön rynnistyksessä ja cup-pokaali pysyi Helsingissä pistein 97–95 (51–46).

13.2.2021 17:11 Korisliiga

Kobrat jatkoi pirteitä otteitaan, Vilppaalle murskavoitto Korihaista

Edellisessä ottelussaan Lahti Basketballille kapsahtanut Lapuan Kobrat haki viidennen voittonsa kuuteen matsiin luutimalla loppuhetkillä BC Nokian tieltään pistein 105-96 (49–48). Samaan aikaan Salohallissa Vilpas vankisti asemiaan pudotuspelien kotietuasetelmissa höykyttämällä liigajumbo Korihaita 119–66 (55–28).

12.2.2021 20:08 Korisliiga

KTP vaikeuksien kautta voittoon Kymenlaakson derbyssä – pudotuspelit askeleen lähempänä

KTP-Basket isännöi Kouvoja ja otti hankalan kamppailun jälkeen tiukan 101–95-voiton.

12.2.2021 08:56 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu Seagullsin ja Pyrinnön finaaliotteluun – Yle TV2 televisioi ottelun suorana

Lauantaina 13. helmikuuta klo 17:15 Töölön Kisahallissa pelataan Suomen Cupin finaaliottelu, jossa kohtaavat Helsinki Seagulls ja Tampereen Pyrintö. Ottelun televisioi suorana lähetyksenä Yle TV2, selostajanaan Antti-Jussi Sipilä.

10.2.2021 21:00 Korisliiga

Uralle ja Korihaille kummallekin kauden toinen voitto – Kauhajoki kiilasi Pyrinnön ohi kakkoseksi

Miesten Korisliigassa Ura Basket ja Korihait ottivat molemmat vihdoin kauden toisen voittonsa. Kakkossijasta käy kiihkeä taisto, kun Kauhajoki ja Salon Vilpas vahvistivat omaa asemaansa.

9.2.2021 20:15 Korisliiga

Lahden pyörteet liikaa Kobrille – Seagulls vahvisti sarjajohtoaan

Miesten Korisliigassa illan otteluvoitot menivät Lahti Basketballille ja Helsinki Seagullsille.

8.2.2021 08:30 Korisliiga

Tammikuun Valopilkku Antto Nikkarinen: ”Olemme sijoitustamme parempi joukkue”

Lupaavaan nousukiitoon päässeen Kobrien pelinjohtaja Antto Nikkarinen valittiin miesten Korisliigassa tammikuun Valopilkuksi. Nikkarisen mukaan Kobrien sijoitus sarjataulukossa antaa virheellisen kuvan joukkueen potentiaalista.

6.2.2021 19:04 Korisliiga

Pyrinnöstä ei ollut pysäyttämään Seagullsia – Kauhajoki hengittää kärkikaksikon niskaan

Korisliigan kärkikolmikko tiivistyy, kun kauden loppusuora lähenee. Seagulls pitää visusti kiinni ykköspaikastaan, mutta Pyrinnön ja Kauhajoen välillä nousee jo jännitys.

5.2.2021 20:15 Korisliiga

Kobrat ryöväsi pisteet Mansikka-aholta – Grimes syttyi toisella puolikkaalla

Kouvojen ja Kobrien kohtaaminen miesten Korisliigassa päättyi isäntien 85–95-tappioon.

5.2.2021 13:39 Korisliiga

Rajapyykkeihin yltänyt Sami Toiviainen nauttii päivittäisestä valmentajan työstä ja jatkuvasta oppimisesta

Salon Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen tuuletti kahta merkkipaalua tammikuussa, kun hän saavutti 600 Korisliiga-ottelun sekä 300 runkosarjavoiton rajapyykit päävalmentajana - molemmat vasta historian neljäntenä valmentajana.

5.2.2021 10:25 Korisliiga

Korisliigan kärkiottelu Seagulls-Pyrintö lauantaina ilmaiskanavalla – Jim näyttää ottelun suorana

Korisliigan huippuottelu on nähtävissä vapaalla kanavalla tulevana lauantaina, kun sarjan kaksi parasta joukkuetta kohtaavat toisensa. Ennakkostudio käynnistyy klo 16.00 ja ottelu puoli tuntia myöhemmin.

3.2.2021 20:30 Korisliiga

Korisliigassa nähtiin kaksi jatkoeräjännäriä – Kaukiainen ja Kouvot juhlivat voittoa Nuutisen loistopelistä huolimatta

Voitonjuhlia miesten Korisliigassa viettivät tänään Kouvot, Pyrintö, Seagulls ja Kauhajoki.

2.2.2021 20:09 Korisliiga

Kobrien putki jatkuu – Vilpas kaadettiin varmoin ottein

Kobrat otti neljännen perättäisen voittonsa miesten Korisliigassa kaatamalla kotikentällään Salon Vilppaan 98–74.

2.2.2021 13:15 Korisliiga

Antto Nikkarisesta tammikuun Valopilkku

Lupaavaan nousukiitoon päässeen Kobrien pelinjohtaja Antto Nikkarinen valittiin miesten Korisliigassa tammikuun Valopilkuksi.

30.1.2021 18:48 Korisliiga

Seagulls runnoi tiensä taas Suomen cup -finaaliin – Korisliigassa Kobrille kolmas voitto putkeen

Eilisen tavoin miesten Suomen cup -välierissä tasoero näkyi enemmän kuin Korisliigan puolella. Voittajina Helsinki Seagulls ja Kobrat.

29.1.2021 20:39 Korisliiga

Pyrintö hoiti Suomen cup -välierän helposti vajaamiehistä Karhua vastaan – Korisliigan puolella juhli Vilpas

Miesten koripalloa pelattiin kahden eri sarjan puitteissa, kun Tampereen Pyrintö voitti Suomen cupissa ja Salon Vilpas Korisliigassa.

29.1.2021 09:14 Suomen Cup

Miesten Suomen cupin finalistit ratkaistaan viikonloppuna

Perjantain välierässä Pyrintö kohtaa kotikentällään Kauhajoen. Lauantaina pelattavassa toisessa välierässä sarjakärki Seagulls isännöi BC Nokiaa. Ruutu näyttää suorana lähetyksenä molemmat välierät kanavallaan.

27.1.2021 20:04 Korisliiga

Okko Järvi laittoi ennätyslistat uusiksi – Kauhajoki järjesti jymy-yllätyksen ja katkaisi Seagullsin voittoputken

Miesten Korisliigassa pelattiin viiden ottelun ilta, jossa voittajiksi selvisivät myös Kataja, Nokia, Kobrat ja Pyrintö, mutta huomion vei yksinoikeudella sarjakärjen kaatanut Kauhajoki. Illan kohokohta olivat Okko Järven 47 pistettä.

Näytä lisää vastaavia