Korisliiga-ennakko: Okko Järvi totuttelee Kauhajoella vanhemman pelaajan rooliin

11.10.2020 10:00 Okko Järven mielestä Korisliigan hallitsevan mestarin täytyy nyt vain jatkaa siitä, mihin katkennut kausi joukkueen jätti.

Kesken jäänyt viime kausi oli tilastojen valossa Okko Järvelle uran paras, kun hänen ottelukohtainen pistekeskiarvonsa oli 13,2. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Kauhajoen Karhu Basket jäi keväällä jännittävään paikkaan, kun Korisliiga tyssäsi kesken kauden. Hallitseva mestari oli vain neljän pisteen päässä Vilppaasta ja Seagullsista, jotka pitivät hallussaan sarjataulukon kahta ylintä sijaa, ja kolmen ennakkosuosikin oli tarkoitus päästä pian tiukkaan taistoon Suomen koripalloherruudesta.

– Outo fiilishän siitä jäi. Olimme joukkueena pääsemässä juuri oikeaan aikaan siihen parhaaseen muotoomme, mutta lopputulos jäi arvoitukseksi, toteaa Karhun heittävä takamies Okko Järvi.

Loppusuoraa kohti Karhu pelasi koko ajan paremmin, ja Järveä kieltämättä harmitti tilanne. Mutta hän lisää harmituksensa perään, että niin oli toimittava, koska ei tilanteelle voinut mitään.

Kun Karhu juoksee taas kentälle ja lähtee tavoittelemaan kolmatta perättäistä mestaruuttaan – tämä siksi, että viime kaudella mestari jätettiin kokonaan kruunaamatta – joukkueen tavoitteet ovat selkeät. Ennakkotapausten valossa ei ole tarvetta tyytyä tähtäämään yhtään korkeinta sijaa matalammalle.

Omassa pelissään Järvi näki jo viime kaudella yhden selkeän kehityskohteen, jolla hän voisi auttaa joukkuettaan.

– Jo viime kaudella tavoittelin tasaisempaa tuloksen tekemistä. Onnistumisessani on aiemmin ollut ailahtelevaisuutta, ja yritin korjata pois niitä sellaisia pelejä, joissa pelaaja vain katoaa jonnekin taustalle. Mielestäni onnistuin siinä hyvin verrattuna aiempiin kausiin.

Hänestä tuntui keväällä siltä, että joukkueen menestyksen lisäksi omakin tekeminen oli löytänyt huippunsa juuri, kun peli vihellettiin poikki.

– Mitä tähän kauteen tulee, niin nyt pitää jatkaa vain suoraan siitä, mihin silloin jäätiin.

 

Tulevalla kaudella Järven suurin kehityskohde on enemmän henkinen kuin fyysinen. Hän on pitkän kesätauon aikana ehtinyt tehdä fysiikkaharjoituksia jopa poikkeuksellisen paljon, mutta ne eivät ole valmistaneet häntä tilanteeseen, jossa jalkoihin täytyy alkaa uran ensimmäisen kerran sovitella johtajan kenkiä.

– Meillä on nyt paljon nuorempi joukkue kuin aiemmilla kausillani. Huomasin harjoituksissa yhtäkkiä olevani ikäni puolesta vanhojen pelaajien joukkueessa, joten se kertoo jotakin.

Vaikka joukkueessa on iältään monta selkeästi 24-vuotiasta Järveä vanhempaakin pelaajia, Korisliiga-vuosien määrässä hän alkaa olla lähempänä kaikkein kokeneinta kastia. Hän puki Suomen korkeimmalle sarjatasolle kuuluvan pelipaidan ylleen ensimmäisen kerran jo Hongassa vuonna 2013.

Järven mukaan Karhun kokoonpano vaikuttaa nyt erinomaiselta ja harjoituksissa sekä kilpailu- että yhteishenki tuntuvat toimivan. Thomas Vehmasen kaltaiset vähemmän pelanneet parikymppiset nousevat epäilemättä entistä isompiin rooleihin nuoressa joukkueessa, ja Järven itsensä – nuoresta vanhaksi muuttuvan pelaajan – täytyy vain löytää oma roolinsa muuttuvassa dynamiikassa.

– Kyllä kentän puolellakin varmasti tulee itselleni koko ajan enemmän pallollista roolia, mutta isoin muutos näkyy pukukopin puolella. Pitää olla enemmän äänessä ja uskaltaa sanoa mielipiteensä ja puuttua näkemiinsä virheisiin, epäkohtiin ja löysäilyihin.

Karhu Basket 20-21 pähkinänkuoressa

Korisliiga käynnistyy 13.10., kun avausottelussa Seagulls kohtaa Kauhajoen. Kaikki Korisliigan ottelut ovat katsottavissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

Henkilöt

 
21.10.2020 20:11 Korisliiga

Kobrat yllätysvoittoon hallitsevasta mestarista – illan kierroksella viisi kotivoittoa, joista neljä reippaalla piste-erolla

Illan viiden ottelun Korisliiga-kierroksella voittajiksi selvisivät Kobrat, Seagulls, Pyrintö, Lahti ja Kataja.

20.10.2020 20:49 Korisliiga

KTP:n Greg Mangano hurjasteli Vilppaan kumoon

KTP-Basket vei kotikentällään Salon Vilppaasta voiton. Gregory Mangano upotti 32 pistettä.

20.10.2020 14:29 Korisliiga

Jordan Semple Katajan etukentälle – kokenut laituri voittanut Euroopassa levypallokuninkuuksia

Uusi ulkomaalaisvahvistus Jordan Semple saapuu piakkoin Kataja Basketin riveihin. Nelospaikalla viihtyvä pelaaja kirjautti viime kaudella vakuuttavat tilastot Ruotsin liigassa.

18.10.2020 20:27 Korisliiga

Lahti aloitti vahvasti, mutta Karhu kiri ja ohitti – Okko Järvellä tehokas ilta

Karhu Basket otti voiton ensimmäisestä kotiottelustaan. Lahti Basketball avasi hyvin mutta taipui toisella puoliajalla.

17.10.2020 21:21 Korisliiga

Vilpas avausvoittoon viime sekunneilla – KTP, Pyrintö ja Seagulls voittoputkessa

Vilpas kaatoi Kobrat tiukan trillerin pääteeksi 95-94. Illan muissa otteluissa Tampereen Pyrintö, Seagulls ja KTP-Basket ottivat jo kauden toiset voittonsa.

16.10.2020 20:48 Korisliiga

Tuomas Hirvosen pelisilmä tarkkana – Kouvot kunnioitti Ville Kaunistoa sekä paitaseremonialla että kotivoitolla

Ville Kauniston pelipaita nousi tänään ”Manskarin” kattoon. Seremonian perään pelatussa Korisliigan runkosarjaottelussa Kouvot kukisti vieraana käyneen Uran.

14.10.2020 21:26 Korisliiga

Nokian Lehto veti Uran Nuutista pidemmän korren – Korisliigassa nyt ensimmäinen kierros pelattu

Miesten Korisliigassa kaikki joukkueet ovat nyt pelanneet oman avausottelunsa. Tänään voittajiksi selvisivät BC Nokia, Lahti Basketball, KTP-Basket, Kobrat ja Tampereen Pyrintö.

14.10.2020 14:15 Koripalloliitto tiedottaa

Pääsarjat pyörähtäneet käyntiin – tehdään ottelutapahtumasta yhdessä turvallinen

Suomen Koripalloliitto on yhdessä pääsarjaseurojen sekä asiantuntijoiden kanssa valmistellut yhteisen toimintaohjeen, jonka avulla halutaan tehdä ottelutapahtumasta mahdollisimman turvallinen niin pelissä mukana oleville kuin katsojillekin.

14.10.2020 13:30 Korisliiga

Korisliigojen avauskierroksilla nostetaan punainen kortti kiusaamiselle jo kolmatta kertaa

Punainen kortti kiusaamiselle -kampanjalla koko suomalainen koripalloyhteisö haluaa vastustaa kiusaamisen eri muotoja sekä kentällä että sen ulkopuolella.

13.10.2020 20:56 Korisliiga

Korisliiga-avaus äityi jännitysnäytelmäksi – Helsinki Seagullsille täpärä voitto

Helsinki Seagulls taivutti kotonaan Kauhajoen Karhu Basketin luvuin 84–82. Ottelun yllättäjä oli ensimmäistä Korisliiga-otteluaan pelannut Max Besselink.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

13.10.2020 08:17 Korisliiga

Osku Heinonen on Tampereen Pyrinnön uusi keulakuva

Kun Petri Heinonen lopetti mittavan koripallouransa ja Antero Lehto siirtyi BC Nokiaan, Tampereen Pyrinnön kokenein paljasjalkainen pyrintöläinen on Osku Heinonen, 28. Nyt tarkkakätinen Heinonen on se, joka edustaa pyrintöläisyyttä sekä parketilla että parketin ulkopuolella.

12.10.2020 19:00 Korisliiga

Miesten Korisliigan infopaketti 2020-21

Miesten Korisliiga-kausi käynnistyy tiistaina 13.10., kun Helsinki Seagulls isännöi kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanutta Kauhajokea. Keskiviikkona ohjelmassa on viisi ottelua.

12.10.2020 13:15 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Antti Kanervo luottaa Helsinki Seagullsiin siinä missä viime kaudellakin – huolet ovat nyt muualla

Helsinki Seagulls jäi viime kauden keskeytyessä tasapisteisiin Korisliigan ykkössijan kanssa. Antti Kanervo pitää joukkueensa voiton mahdollisuuksia varmempina kuin tulevan kauden mutkatonta onnistumista.

12.10.2020 08:14 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Vilppaan uusi päävalmentaja Sami Toiviainen tietää, että ainoa järkevä tavoite on mestaruus

Vilpas vaihtoi valmentajaa ja menetti Henri Kantosen kauas etelään, mutta kortit eivät pakasta lopu. Sami Toiviaisella on käytössään laaja ja tasapainoinen kokoonpano.

10.10.2020 15:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: KTP:n Joonas Lehtoranta sanoo, että mestaruudet voitetaan puolustamalla

KTP-Basket jäi katkenneella kaudella Korisliigan neljännelle sijalle, ja Joonas Lehtorannan mukaan nyt tavoitellaan tasaisempaa onnistumista.

10.10.2020 08:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Shawn Hopkins saa Pyrinnössä entistä suuremman roolin ja näkee joukkueessa toimivaa kemiaa

Länsinaapuri Nokialta Tampereelle siirtynyt takamies Shawn Hopkins kertoo, että Pyrinnölle on tehnyt hyvää päästä harjoittelemaan hyvissä ajoin.

9.10.2020 14:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Nokia lähtee pantterijahtiin itänaapurista loikanneen komentajan johdolla

BC Nokia sai kokemusta takakentälleen, kun Tampereen paikallisikoni Antero Lehto vaihtoi seuraa. Nyt Nokialla on tasapainoinen kokoonpano, joka vastaa vastustajan kokoon nopeudellaan.

8.10.2020 20:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Jamar Wilsonin tärkein tehtävä on johtaa Katajan nuoret entistä parempiin peliesityksiin

Jamar Wilson on kokenut konkari poikkeuksellisen nuoressa Kataja Basketin joukkueessa, ja tämä nimenomainen rooli on hänelle uusi koetinkivi.

8.10.2020 17:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Tuomas Oja on uuden kauden kynnyksellä tyytyväinen Kouvojen nuoreen joukkueeseen

Kouvoilla on käytössään potentiaalinen kokoonpano pullollaan nuorta verta. Päävalmentaja Tuomas Oja toivoo viime kauteen nähden lähinnä tasaisempaa onnistumista.

Näytä lisää vastaavia