Korisliiga-ennakko: Vilppaan uusi päävalmentaja Sami Toiviainen tietää, että ainoa järkevä tavoite on mestaruus

12.10.2020 08:14 Vilpas vaihtoi valmentajaa ja menetti Henri Kantosen kauas etelään, mutta kortit eivät pakasta lopu. Sami Toiviaisella on käytössään laaja ja tasapainoinen kokoonpano.

Sami Toiviainen on Korisliigan kokenein valmentaja. Hän on 587 ottelulla pääsarjahistorian neljänneksi eniten päävalmentajana toiminut valmentaja. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Jos joukkue on jäänyt keskeytyneellä kaudella Korisliigan kärkipaikalle, olisi hölmön vaatimatonta tähdätä mihinkään muuhun kuin mestaruuteen. Salon Vilppaassa tämä tiedetään varsin hyvin.

– Aina pitää olla realisti, mutta kyllä se mestaruus näillä eväillä on ihan realistinen maali tähdätä. Runkosarjaakaan ei saa pelata ohi, vaan täytyy pitää mielessä mahdollisimman korkea sijoitus sielläkin, mutta tärkeintä on, että peli on keväällä sellaisessa kuosissa, että mestaruus on mahdollinen, kertoo uusi päävalmentaja Sami Toiviainen.

Tampereen Pyrinnöstä Saloon siirtynyt Toiviainen täyttää nyt roolissaan Ville Tuomiselta jääneet saappaat. Edeltäjä on jättänyt joukkueen varsin hyvään tilaan, eikä Toiviainen aio raivata sitä työtä pois vaan rakentaa enemmänkin valmiin perustan päälle.

– Olen viime kaudella valmentanut Vilpasta vastaan ja nähnyt, kuinka hyvää työtä Tuominen teki molemmissa päissä kenttää, niin enhän minä sieltä hyviä ominaisuuksia ala rikkomaan. Sieltä on otettu paljon, ja sekaan on lisätty mausteita omasta kirjastani aina sellaisissa paikoissa, joissa itse näen asiat vähän eri tavalla, Toiviainen kommentoi.

Joukkueen tämänhetkiseen kokoonpanoon Toiviainen on varsin tyytyväinen. Suomalaisten pelaajien osalta on tullut pieniä muutoksia, koska merkittävässä roolissa ollut takamies Henri Kantonen sai esityksillään lentolipun Ranskaan, ja amerikkalaisvahvistuksistakin kolme on vaihtunut. Nämä muutokset ovat kuitenkin kokonaiskuvassa varsin pieniä, joten millekään valtavalle sopeutumisoperaatiolle ei ole tarvetta.

Kantosen jättämän aukon täyttämisen kannalta on varsin tärkeää, että mukaan on saatu aiemmin HBA:ssa ja Kobrissa pelannut nuori lupaava pelinjohtaja Perttu Blomgren.

– Blomgren on esittänyt harjoituspeleissä hyvinkin kypsiä otteita. Hän saa Vilppaassa Teemu Rannikosta hyvän mentorin, Toiviainen toteaa.

Toiviainen ei odota Blomgreniltä heti kättelyssä mitään tähtitason esityksiä, mutta roolia on varmasti tarjolla, koska Rannikon peliminuutit kauden alussa ovat yhä epävarmoja. Taikurin terveydentila on sen verran hyvä, että hän pääsee mukaan kyllä pian, mutta Toiviaisen mielestä tässä tilanteessa ei kannata turhaan hätiköidä.

 Kyllä hän sieltä tulee taas pelaamaan, mutta olisimme suoraan sanoen tyhmiä, jos kiirehtisimme asiaa. Hän on niin tärkeä palanen pelissä, että odottaa mieluummin sitten vaikka liian pitkään, kunhan on kunnossa sitten, kun häntä eniten tarvitaan.

 

Kaikilla pelipaikoilla on parhaillaan varsin hyvä tasapaino. Myös tärkeässä kehitysvaiheessa oleva Aatu Kivimäki on vielä toistaiseksi Rannikon tavoin loukkaantuneiden listalla, mutta mitkään loukkaantumiset eivät aiheuta katastrofaalista uudelleenrakentamisen tarvetta. Muita vaihtoehtoja on aina valmiiksi tarjolla.

– Meillä ehkä kolmospaikka on ainoa sellainen haavoittuvainen. Mutta nykyisessä pelipaikattomassa koripallossa on vähän vaikea sanoa, että mikä nyt sitten ylipäätään edes on kolmospaikka. Jos tarve vaatii, siinä voi käyttää ihan hyvin Riku Lainetta ja Mikko Koivistoakin, Toivianen pohtii.

Joukkueet rakennetaan nykyään niin, että pelipaikkojen on tarkoituskin elää, ja tämä on myös Toiviaisen filosofia. Kokoonpanosta löytyvät takamiehet, isot miehet ja niin sanotut välimallin jätkät.

– Meidän pelitavassamme pitää pystyä pelaamaan monella eri paikalla. Niitä paloja sovitellaan niin kuin joukkueen kannalta tarve milloinkin on. Moniosaajat ovat arvossaan.

Vilpas 20-21 pähkinänkuoressa

Korisliiga käynnistyy 13.10., kun avausottelussa Seagulls kohtaa Kauhajoen. Kaikki Korisliigan ottelut ovat katsottavissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

 
21.10.2020 20:11 Korisliiga

Kobrat yllätysvoittoon hallitsevasta mestarista – illan kierroksella viisi kotivoittoa, joista neljä reippaalla piste-erolla

Illan viiden ottelun Korisliiga-kierroksella voittajiksi selvisivät Kobrat, Seagulls, Pyrintö, Lahti ja Kataja.

20.10.2020 20:49 Korisliiga

KTP:n Greg Mangano hurjasteli Vilppaan kumoon

KTP-Basket vei kotikentällään Salon Vilppaasta voiton. Gregory Mangano upotti 32 pistettä.

20.10.2020 14:29 Korisliiga

Jordan Semple Katajan etukentälle – kokenut laituri voittanut Euroopassa levypallokuninkuuksia

Uusi ulkomaalaisvahvistus Jordan Semple saapuu piakkoin Kataja Basketin riveihin. Nelospaikalla viihtyvä pelaaja kirjautti viime kaudella vakuuttavat tilastot Ruotsin liigassa.

18.10.2020 20:27 Korisliiga

Lahti aloitti vahvasti, mutta Karhu kiri ja ohitti – Okko Järvellä tehokas ilta

Karhu Basket otti voiton ensimmäisestä kotiottelustaan. Lahti Basketball avasi hyvin mutta taipui toisella puoliajalla.

17.10.2020 21:21 Korisliiga

Vilpas avausvoittoon viime sekunneilla – KTP, Pyrintö ja Seagulls voittoputkessa

Vilpas kaatoi Kobrat tiukan trillerin pääteeksi 95-94. Illan muissa otteluissa Tampereen Pyrintö, Seagulls ja KTP-Basket ottivat jo kauden toiset voittonsa.

16.10.2020 20:48 Korisliiga

Tuomas Hirvosen pelisilmä tarkkana – Kouvot kunnioitti Ville Kaunistoa sekä paitaseremonialla että kotivoitolla

Ville Kauniston pelipaita nousi tänään ”Manskarin” kattoon. Seremonian perään pelatussa Korisliigan runkosarjaottelussa Kouvot kukisti vieraana käyneen Uran.

14.10.2020 21:26 Korisliiga

Nokian Lehto veti Uran Nuutista pidemmän korren – Korisliigassa nyt ensimmäinen kierros pelattu

Miesten Korisliigassa kaikki joukkueet ovat nyt pelanneet oman avausottelunsa. Tänään voittajiksi selvisivät BC Nokia, Lahti Basketball, KTP-Basket, Kobrat ja Tampereen Pyrintö.

14.10.2020 14:15 Koripalloliitto tiedottaa

Pääsarjat pyörähtäneet käyntiin – tehdään ottelutapahtumasta yhdessä turvallinen

Suomen Koripalloliitto on yhdessä pääsarjaseurojen sekä asiantuntijoiden kanssa valmistellut yhteisen toimintaohjeen, jonka avulla halutaan tehdä ottelutapahtumasta mahdollisimman turvallinen niin pelissä mukana oleville kuin katsojillekin.

14.10.2020 13:30 Korisliiga

Korisliigojen avauskierroksilla nostetaan punainen kortti kiusaamiselle jo kolmatta kertaa

Punainen kortti kiusaamiselle -kampanjalla koko suomalainen koripalloyhteisö haluaa vastustaa kiusaamisen eri muotoja sekä kentällä että sen ulkopuolella.

13.10.2020 20:56 Korisliiga

Korisliiga-avaus äityi jännitysnäytelmäksi – Helsinki Seagullsille täpärä voitto

Helsinki Seagulls taivutti kotonaan Kauhajoen Karhu Basketin luvuin 84–82. Ottelun yllättäjä oli ensimmäistä Korisliiga-otteluaan pelannut Max Besselink.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

13.10.2020 08:17 Korisliiga

Osku Heinonen on Tampereen Pyrinnön uusi keulakuva

Kun Petri Heinonen lopetti mittavan koripallouransa ja Antero Lehto siirtyi BC Nokiaan, Tampereen Pyrinnön kokenein paljasjalkainen pyrintöläinen on Osku Heinonen, 28. Nyt tarkkakätinen Heinonen on se, joka edustaa pyrintöläisyyttä sekä parketilla että parketin ulkopuolella.

12.10.2020 19:00 Korisliiga

Miesten Korisliigan infopaketti 2020-21

Miesten Korisliiga-kausi käynnistyy tiistaina 13.10., kun Helsinki Seagulls isännöi kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanutta Kauhajokea. Keskiviikkona ohjelmassa on viisi ottelua.

12.10.2020 13:15 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Antti Kanervo luottaa Helsinki Seagullsiin siinä missä viime kaudellakin – huolet ovat nyt muualla

Helsinki Seagulls jäi viime kauden keskeytyessä tasapisteisiin Korisliigan ykkössijan kanssa. Antti Kanervo pitää joukkueensa voiton mahdollisuuksia varmempina kuin tulevan kauden mutkatonta onnistumista.

11.10.2020 10:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Okko Järvi totuttelee Kauhajoella vanhemman pelaajan rooliin

Okko Järven mielestä Korisliigan hallitsevan mestarin täytyy nyt vain jatkaa siitä, mihin katkennut kausi joukkueen jätti.

10.10.2020 15:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: KTP:n Joonas Lehtoranta sanoo, että mestaruudet voitetaan puolustamalla

KTP-Basket jäi katkenneella kaudella Korisliigan neljännelle sijalle, ja Joonas Lehtorannan mukaan nyt tavoitellaan tasaisempaa onnistumista.

10.10.2020 08:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Shawn Hopkins saa Pyrinnössä entistä suuremman roolin ja näkee joukkueessa toimivaa kemiaa

Länsinaapuri Nokialta Tampereelle siirtynyt takamies Shawn Hopkins kertoo, että Pyrinnölle on tehnyt hyvää päästä harjoittelemaan hyvissä ajoin.

9.10.2020 14:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Nokia lähtee pantterijahtiin itänaapurista loikanneen komentajan johdolla

BC Nokia sai kokemusta takakentälleen, kun Tampereen paikallisikoni Antero Lehto vaihtoi seuraa. Nyt Nokialla on tasapainoinen kokoonpano, joka vastaa vastustajan kokoon nopeudellaan.

8.10.2020 20:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Jamar Wilsonin tärkein tehtävä on johtaa Katajan nuoret entistä parempiin peliesityksiin

Jamar Wilson on kokenut konkari poikkeuksellisen nuoressa Kataja Basketin joukkueessa, ja tämä nimenomainen rooli on hänelle uusi koetinkivi.

8.10.2020 17:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Tuomas Oja on uuden kauden kynnyksellä tyytyväinen Kouvojen nuoreen joukkueeseen

Kouvoilla on käytössään potentiaalinen kokoonpano pullollaan nuorta verta. Päävalmentaja Tuomas Oja toivoo viime kauteen nähden lähinnä tasaisempaa onnistumista.

Näytä lisää vastaavia