Korisliigan ennakkokatsaus 1/3: Seagulls kasvattaa korisbuumia Helsingissä – Korikobrat, Vilpas ja Namika Lahti hamuavat pudotuspelejä

29.9.2014 Helsinki Seagulls palauttaa helsinkiläisten huippukoriksen miesten pääsarjakartalle kaudella 2014/2015 ja heidän tavoitteensa on vakiinnuttaa toiminta, luoda hyvä fiilis peleihin ja pudotuspelit. Lapuan Korikobrien ja Namika Lahti taas tavoittelevat pudotuspelejä, kuten myös Salon Vilpas, jonka tavoitteena on voittaa enemmän pelejä kuin viime kaudella ja ansaita sitä kautta pudotuspelipaikka.

Seagullsin divarinousun avainpelaajiin kuulunut Jouko Järvinen tekee paluun Korisliigaan kahden divarikauden jälkeen.

Carl Lindbomia kannattaa seurata ensi kaudella.

Itseoikeutettu "Korisliigan hauskin jätkä" Juho Nenonen siirtyi Joensuusta lakeuksille edustamaan Korikobria.

Jukka Kataja johtaa Salon Vilppaan peliä laidasta käsin.

Vesa Mäkäläinen tekee paluun Namika Lahteen viiden vuoden tauon jälkeen. Kuvat: Francois Perthuis, Kai Kilappa & Tytti Nuoramo.


Seagullsin liigajoukkueen paidassa nähdään alkavalla kaudella sekoitus divarinousun takuumiehiä ja debyyttinsä Gulls-paidassa tekeviä stadilaistaustaisia pelaajia. Takamiespari Jarkko Kyllönen (186 cm/27 vuotta) ja Jouko Järvinen (188/27) tekevät molemmat paluunsa Korisliigaan kahden kauden tauon jälkeen.

Uusina tulokkaina joukkueen riveissä nähdään Eero Lehtinen (194/29), Antti Niskanen (188/28) ja nimekkäimpänä aikuisten maajoukkueestakin tuttu tarkkakätinen Carl Lindbom (206/22).

- Kaikki on toiminut Seagullsissa erinomaisesti ja on ollut kiva palata Stadiin, kotiseuduille. Uskon kyllä, että saadaan paljon katsojia ja hyvä fiilis katsomoon, Lindbom kertoo viitaten joukkueen päätavoitteeseen pudotuspelien lisäksi.

Ulkomaalaisosastolla Seagulls pisti pakan uusiksi ja hankki takamies Deremy Geigerin (180/24) ja San Antonio Spurs -taustaisen Wesley Witherspoonin (206/24).

- Joukkueen kasaaminen on vielä vähän kesken, yksi amerikkalainen on vielä tulossa. Ne jätkät, jotka joukkueeseemme halusimme, niin ne myös saimme, kertoo Korisliiga-debyyttinsä päävalmentajana tekevä Mikko Larkas.

- Kun joukkue voittaa, niin tulee hyvä fiilis. Pudotuspelit on ainoa oikea tavoite stadilaiselle korikselle. Pitää ansaita sekä katsojat että kunnioitus muilta joukkueilta.

 

Lisätietoja: Helsinki SeagullsVanha tuttu Stefanovic ja uusi tuttu Nenonen Korikobrissa

 

Lapuan Korikobrat nousi yllätysvalmiiksi haastajaksi viime kaudella lähinnä huikean Kyle Foggin myötä. Fogg lähti kuitenkin hakemaan uusia haasteita, samoin kuin aloitusviisikon laituri Cedric Latimer.

Korikobrat eivät kauaa jääneet seisomaan kannuksilleen, vaan nappasivat rämäpäisen Juho Nenosen (202/27) vahvistamaan joukkueen isoa kalustoa sekä loukkaantumisista viime kaudella kärsineen Pyry Rainamaan (194/23) Korihaista.

- Innolla tuli lähdettyä Lapualle. Sinne kun vieri, niin sammaleet ikään kuin rapisivat matkalla. Hyvä vaihtaa välillä maisemaa ja tällä kertaa toiselle puolelle Suomea, Nenonen kertoi siirrostaan.

Viime marraskuusta lähtien joukkueen päävalmentaja toiminut Derrick Crayton päätti jatkaa Lapualla apuvalmentajana ja päävalmentajaksi pestattiin Korikobrien vanha tuttu Nenad Stefanovic.

- Kun minut kutsuttiin takaisin Lapualle, olin innoissani. Halusin joukkueeseen pelaajia, jotka tunnen. Juhon (Nenonen) olen tuntenut 12-vuotiaasta ja myös Pyryn (Rainamaa) pitkään, kommentoi Stefanovic, joka on asettanut joukkueen tavoitteeksi pudotuspelit.

Korikobria vahvistavat Illinoisin kaksikko D.J. Richardson (190/23) ja Paul Carter (204/27) sekä sentteri Stephen Lumpkins (206/24).

 

Lisätietoja: Lapuan Korikobrat

 


Vilpas haluaa korkeamman numeron voittosarakkeeseenViimeisenä pudotuspelien ulkopuolelle viime kaudella jäänyt Salon Vilpas on asettanut kauden tavoitteeksi yksinkertaisesti ”voittaa enemmän kuin viime kaudella”.

- Voitimme enemmän pelejä myös viime kaudella, mutta se ei vain monen edellisvuoden tapaan riittänyt viime kauden sarjassa pudotuspeleihin. Katsotaan, mihin se tänä vuonna riittää, päävalmentaja Mikko Tupamäki kertoo.

Eero Lehtisen palattua kotiseuduilleen ja Mikael Sandbergin lähdettyä Tampereen Pyrintöön, Vilpas nappasi taitavan Sami Ikävalkon (188/24) pyörittämään vastustajan puolustuksia ja houkutteli Sakari Salmisen (200/27) tekemään paluunsa Korisliigaan.

- Peliaika pitää tietenkin ansaita, mutta omalla tekemisellä on aika paljon vaikutusta myös joukkueen tekemiseen, Ikävalko kertoo.

Monipuolinen Jukka Kataja (197/32) taas aloittaa peräti kolmannentoista kautensa miesten pääsarjatasolla ja Vilppaan peli pyöriikin tuttuun tapaan hänen ”point forward” -kykyjensä ympärillä.

Vahvistuksissa Adam Constantine ei vakuuttanut, vaan tilalle hankittiin sentteri Paul Harrison (203/25). Ulkomaalaiskolmikon täydentävät takamies Darren Duncan (180/25) ja laituri William Walker (200/27).

 

Lisätietoja: Salon VilpasLahti ja Palviainen povaavat nuorten esiinmarssia


Viimeiselle pudotuspaikalle edelliskaudella sijoittunut Namika Lahti sai jobinpostia kesäkaudella, kun lupaava Valtteri Mäkäläinen joutui lopettamaan uransa loukkaantumisten takia ja luova Eldar Skamo siirtyi BC Nokiaan.

Lahti kuitenkin reagoi ja toi kokoonpanoonsa Atte Pertun (202/24) ja Matias Ojalan (197/25) sekä paluun kasvattajaseuraansa viiden vuoden kiertelyn jälkeen tekevän Vesa Mäkäläisen (200/28), joka kuuluu Namikan suomalaisosaston kärkeen yhdessä junnujoukkuekaveri Ilkka Vuoren (181/28) kanssa.

- Viisi vuotta ehti vierähtää siitä, kun olen viimeksi pelannut Lahdessa. Nyt ollaan viisi vuotta vanhempia, mutta myös viisi vuotta viisaampia, Mäkäläinen kommentoi paluutaan.

Kanadalaisella Ryan Wrightilla (206/27) ja amerikkalaisilla David Gonzalvesilla (193/26) sekä Cameron Bennermanilla (193/30) vahvistettu Lahti ilmoittaa tavoitteekseen pudotuspelit, mutta tulevaisuudessa siintää pidempi projekti.

- Vaihtuvuus oli kesällä suurta. Lahdessa haluttiin tehdä joukkue, joka on pitkän tähtäimen joukkue. Meillä on mm. kuusi pelaajaa, jotka pelasivat nuorten maaotteluita viime kesänä. Toivottavasti heistä jokunen nousee myös maan eliittiin, päävalmentaja Ilkka Palviainen kertoo.

Palviainen viittaa kommentillaan Lahden erinomaisiin 1996- ja 1998-syntyneiden ikäluokkiin, joista 18-vuotiaiden maajoukkuetta tähditti neljä ja 16-vuotiaiden maajoukkuetta kaksi lahtelaispelaajaa.

 

Lisätietoja: Namika Lahti
 
4.4.2021 20:15 Korisliiga

Vilpas näytti Seagullsille kaapin paikan palaamalla takaisin sarjajohtoon

Helsinki Seagullsin ja Salon Vilppaan kolmas välierävääntö venyi jatkoerään, josta vieraat poistuivat voittonsa ansainneina.

3.4.2021 08:50 Susijengi

Aapeli Alanen loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan

Vahvan kauden joensuulaisessa Kataja Basketissa pelannut 201-senttinen ja 25-vuotias lahtelaiskasvatti Aapeli Alanen siirtyy loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan. Susijengissäkin viisi ottelua pelanneen Alasen kevään työnantaja on Tshekin liigan viidennellä sijalla majaileva Basket Brno.

2.4.2021 19:39 Korisliiga

Kauhajoki löysi lääkkeen Pyrinnön paikkaa vastaan – Okko Järvi sai heittokoneensa käyntiin

Kauhajoki tasoitti välieräsarjan Tampereen Pyrintöä vastaan 1–1:een.

1.4.2021 20:12 Korisliiga

Seagulls tasoitti ottelusarjan loppuhetken trillerissä – Vilppaan takamiesten kaukoheittosade ei riittänyt hoitamaan hommaa kotiin

Korisliigan välierätaisto tiukkeni, kun Helsinki Seagulls tasoitti sarjansa Salon Vilpasta vastaan.

30.3.2021 21:19 Korisliiga

Pyrinnön kuuluisa paikka oli liikaa Kauhajoelle – välieräsarja 1–0 tamperelaisten hyväksi

Miesten Korisliigan toisessa välieräsarjassa Pyrintö isännöi Kauhajokea ja otti ensimmäisen voiton itselleen.

29.3.2021 20:08 Korisliiga

Vilpas ryösti Seagullsin kotiedun välieräavauksessa – kentän tähtinä takamiehet Rannikko ja Kivimäki

Runkosarjavoittaja Helsinki Seagulls joutui yllättäen taipumaan kotikentällään Salon Vilppaalle miesten Korisliigan ensimmäisessä välieräottelussa.

29.3.2021 14:21 Korisliiga

Hallitseva Suomen mestari Kauhajoki yrittää hidastaa Pyrinnön vauhtia

Korisliigan toisessa välieräsarjassa kohtaavat tämän kauden ehdoton valopilkku Tampereen Pyrintö ja kaksi edellistä mestaruutta voittanut Karhu Basket. Ennakossa äänessä joukkueiden tähtipelaajat Shawn Hopkins ja Bojan Sarcevic.

28.3.2021 11:45 Korisliiga

Korisliiga-välierässä kohtaa kaksi joukkuetta, jotka tavoittelevat seurahistorian ensimmäistä Suomen mestaruutta

Sekä Helsinki Seagulls että Salon Vilpas ovat kuuluneet miesten Korisliigan eliittiin jo muutaman vuoden, mutta kummallekaan ei ole tippunut mestaruutta. Nyt he kohtaavat toisensa jo välierissä.

26.3.2021 12:18 Korisliiga

Michael Pounds lopettaa ansiokkaan pelaajauransa

KTP:n kasvatti Michael Pounds, 32, on päättänyt ripustaa koripallokenkänsä naulaan. Päättynyt kausi oli ensiesiintymisensä Korisliigassa 2006–07 tehneelle Poundsille uran 15:s pääsarjassa.

24.3.2021 17:24 Korisliiga

Korisliigan välierien otteluohjelma vahvistettu

Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas aloittavat välieräsarjansa maanantaina 29.3. Tampereen Pyrintö ja Karhu Basket päivää myöhemmin. Kaikki välierät ovat katsottavissa Ruutu-palvelun kautta.

23.3.2021 20:46 Korisliiga

Korisliigan puolivälierät päätökseen – Kauhajoki ja Pyrintö etenevät

Kauhajoki ja Tampereen Pyrintö etenivät miesten Korisliigassa välieriin. Kesälomalle lähtevät Kataja Basket ja BC Nokia.

21.3.2021 18:50 Korisliiga

Kataja perui Pyrinnön voitonjuhlat – pari tuntia myöhemmin Nokia teki saman Kauhajoelle

Korisliigan viimeiset käynnissä olevat puolivälieräsarjat kaventuivat kumpikin 3–1-tilanteeseen.

20.3.2021 19:59 Korisliiga

Korisliigassa ratkesi kaksi puolivälieräsarjaa – jatkoon Seagulls ja Vilpas

Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas veivät omat puolivälieräsarjansa voitoin 4–0.

19.3.2021 20:12 Korisliiga

Vieraat kävivät jo niskan päällä, mutta isännät käänsivät suunnan – Korisliigan kaikki puolivälierät nyt 3–0

Sekä Tampereen Pyrintö että Kauhajoki nostivat voittosaldonsa 3–0:aan, vaikka haastajat lähtivät otteluihinsa energisempinä.

18.3.2021 20:39 Korisliiga

Vilpas jatkoerän avulla kolmanteen voittoon – Seagullsin kotimainen kolmikko vireessä

Puolivälierät jatkuvat yhä kotietua nauttivien joukkueiden juhlina. Sekä Vilpas että Seagulls nosti voittosaldonsa kolmeen.

18.3.2021 09:58 Korisliiga

Susijengin teräsmies Tuukka Kotti jatkosopimukseen Seagullsin kanssa

Korisliigan runkosarjan selkeä ykkönen, Helsinki Seagulls on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen Susijengi-ikoni Tuukka Kotin, 40, kanssa. Forssan Koripoikien on pelannut pitkällä urallaan käsittämättömät 226 miesten maaottelua.

17.3.2021 20:29 Korisliiga

Joonas Lehtoranta loppukaudeksi Hollannin pääsarjaan

27-vuotias KTP-kasvatti on solminut loppukauden mittaisen sopimuksen rotterdamilaisen Feyenoordin kanssa.

16.3.2021 20:11 Korisliiga

Pyrintö ja Kauhajoki pitivät johtonsa vieraskentällä – Korisliigan kaikki puolivälierät nyt tilanteessa 2–0

Miesten Korisliigassa nähtiin tänään kotijoukkueita, jotka taipuivat korkeamman sijan vastustajilleen. Asemaansa vahvistivat Kauhajoki ja Tampereen Pyrintö.

15.3.2021 20:26 Korisliiga

Nenonen heilutti korisukkaa Vilppaan toisessa voitossa – Seagulls kohtasi vahvempaa vastarintaa kuin viimeksi

Salon Vilpas ja Helsinki Seagulls nostivat miesten Korisliigan puolivälierissä kumpikin voittosaldonsa 2–0:aan.

14.3.2021 19:56 Korisliiga

Pyrinnön ja Katajan puolivälierästä trilleri – Kauhajoen ja Nokian välillä ei epäselvyyksiä

Ensimmäinen ottelukierros miesten Korisliigan puolivälieriä on nyt pelattu. Tänään voitot ottivat Tampereen Pyrintö ja Kauhajoki.

Näytä lisää vastaavia