Korisliigan ennakkokatsaus 1/3: Seagulls kasvattaa korisbuumia Helsingissä – Korikobrat, Vilpas ja Namika Lahti hamuavat pudotuspelejä

29.9.2014 Helsinki Seagulls palauttaa helsinkiläisten huippukoriksen miesten pääsarjakartalle kaudella 2014/2015 ja heidän tavoitteensa on vakiinnuttaa toiminta, luoda hyvä fiilis peleihin ja pudotuspelit. Lapuan Korikobrien ja Namika Lahti taas tavoittelevat pudotuspelejä, kuten myös Salon Vilpas, jonka tavoitteena on voittaa enemmän pelejä kuin viime kaudella ja ansaita sitä kautta pudotuspelipaikka.

Seagullsin divarinousun avainpelaajiin kuulunut Jouko Järvinen tekee paluun Korisliigaan kahden divarikauden jälkeen.

Carl Lindbomia kannattaa seurata ensi kaudella.

Itseoikeutettu "Korisliigan hauskin jätkä" Juho Nenonen siirtyi Joensuusta lakeuksille edustamaan Korikobria.

Jukka Kataja johtaa Salon Vilppaan peliä laidasta käsin.

Vesa Mäkäläinen tekee paluun Namika Lahteen viiden vuoden tauon jälkeen. Kuvat: Francois Perthuis, Kai Kilappa & Tytti Nuoramo.


Seagullsin liigajoukkueen paidassa nähdään alkavalla kaudella sekoitus divarinousun takuumiehiä ja debyyttinsä Gulls-paidassa tekeviä stadilaistaustaisia pelaajia. Takamiespari Jarkko Kyllönen (186 cm/27 vuotta) ja Jouko Järvinen (188/27) tekevät molemmat paluunsa Korisliigaan kahden kauden tauon jälkeen.

Uusina tulokkaina joukkueen riveissä nähdään Eero Lehtinen (194/29), Antti Niskanen (188/28) ja nimekkäimpänä aikuisten maajoukkueestakin tuttu tarkkakätinen Carl Lindbom (206/22).

- Kaikki on toiminut Seagullsissa erinomaisesti ja on ollut kiva palata Stadiin, kotiseuduille. Uskon kyllä, että saadaan paljon katsojia ja hyvä fiilis katsomoon, Lindbom kertoo viitaten joukkueen päätavoitteeseen pudotuspelien lisäksi.

Ulkomaalaisosastolla Seagulls pisti pakan uusiksi ja hankki takamies Deremy Geigerin (180/24) ja San Antonio Spurs -taustaisen Wesley Witherspoonin (206/24).

- Joukkueen kasaaminen on vielä vähän kesken, yksi amerikkalainen on vielä tulossa. Ne jätkät, jotka joukkueeseemme halusimme, niin ne myös saimme, kertoo Korisliiga-debyyttinsä päävalmentajana tekevä Mikko Larkas.

- Kun joukkue voittaa, niin tulee hyvä fiilis. Pudotuspelit on ainoa oikea tavoite stadilaiselle korikselle. Pitää ansaita sekä katsojat että kunnioitus muilta joukkueilta.

 

Lisätietoja: Helsinki SeagullsVanha tuttu Stefanovic ja uusi tuttu Nenonen Korikobrissa

 

Lapuan Korikobrat nousi yllätysvalmiiksi haastajaksi viime kaudella lähinnä huikean Kyle Foggin myötä. Fogg lähti kuitenkin hakemaan uusia haasteita, samoin kuin aloitusviisikon laituri Cedric Latimer.

Korikobrat eivät kauaa jääneet seisomaan kannuksilleen, vaan nappasivat rämäpäisen Juho Nenosen (202/27) vahvistamaan joukkueen isoa kalustoa sekä loukkaantumisista viime kaudella kärsineen Pyry Rainamaan (194/23) Korihaista.

- Innolla tuli lähdettyä Lapualle. Sinne kun vieri, niin sammaleet ikään kuin rapisivat matkalla. Hyvä vaihtaa välillä maisemaa ja tällä kertaa toiselle puolelle Suomea, Nenonen kertoi siirrostaan.

Viime marraskuusta lähtien joukkueen päävalmentaja toiminut Derrick Crayton päätti jatkaa Lapualla apuvalmentajana ja päävalmentajaksi pestattiin Korikobrien vanha tuttu Nenad Stefanovic.

- Kun minut kutsuttiin takaisin Lapualle, olin innoissani. Halusin joukkueeseen pelaajia, jotka tunnen. Juhon (Nenonen) olen tuntenut 12-vuotiaasta ja myös Pyryn (Rainamaa) pitkään, kommentoi Stefanovic, joka on asettanut joukkueen tavoitteeksi pudotuspelit.

Korikobria vahvistavat Illinoisin kaksikko D.J. Richardson (190/23) ja Paul Carter (204/27) sekä sentteri Stephen Lumpkins (206/24).

 

Lisätietoja: Lapuan Korikobrat

 


Vilpas haluaa korkeamman numeron voittosarakkeeseenViimeisenä pudotuspelien ulkopuolelle viime kaudella jäänyt Salon Vilpas on asettanut kauden tavoitteeksi yksinkertaisesti ”voittaa enemmän kuin viime kaudella”.

- Voitimme enemmän pelejä myös viime kaudella, mutta se ei vain monen edellisvuoden tapaan riittänyt viime kauden sarjassa pudotuspeleihin. Katsotaan, mihin se tänä vuonna riittää, päävalmentaja Mikko Tupamäki kertoo.

Eero Lehtisen palattua kotiseuduilleen ja Mikael Sandbergin lähdettyä Tampereen Pyrintöön, Vilpas nappasi taitavan Sami Ikävalkon (188/24) pyörittämään vastustajan puolustuksia ja houkutteli Sakari Salmisen (200/27) tekemään paluunsa Korisliigaan.

- Peliaika pitää tietenkin ansaita, mutta omalla tekemisellä on aika paljon vaikutusta myös joukkueen tekemiseen, Ikävalko kertoo.

Monipuolinen Jukka Kataja (197/32) taas aloittaa peräti kolmannentoista kautensa miesten pääsarjatasolla ja Vilppaan peli pyöriikin tuttuun tapaan hänen ”point forward” -kykyjensä ympärillä.

Vahvistuksissa Adam Constantine ei vakuuttanut, vaan tilalle hankittiin sentteri Paul Harrison (203/25). Ulkomaalaiskolmikon täydentävät takamies Darren Duncan (180/25) ja laituri William Walker (200/27).

 

Lisätietoja: Salon VilpasLahti ja Palviainen povaavat nuorten esiinmarssia


Viimeiselle pudotuspaikalle edelliskaudella sijoittunut Namika Lahti sai jobinpostia kesäkaudella, kun lupaava Valtteri Mäkäläinen joutui lopettamaan uransa loukkaantumisten takia ja luova Eldar Skamo siirtyi BC Nokiaan.

Lahti kuitenkin reagoi ja toi kokoonpanoonsa Atte Pertun (202/24) ja Matias Ojalan (197/25) sekä paluun kasvattajaseuraansa viiden vuoden kiertelyn jälkeen tekevän Vesa Mäkäläisen (200/28), joka kuuluu Namikan suomalaisosaston kärkeen yhdessä junnujoukkuekaveri Ilkka Vuoren (181/28) kanssa.

- Viisi vuotta ehti vierähtää siitä, kun olen viimeksi pelannut Lahdessa. Nyt ollaan viisi vuotta vanhempia, mutta myös viisi vuotta viisaampia, Mäkäläinen kommentoi paluutaan.

Kanadalaisella Ryan Wrightilla (206/27) ja amerikkalaisilla David Gonzalvesilla (193/26) sekä Cameron Bennermanilla (193/30) vahvistettu Lahti ilmoittaa tavoitteekseen pudotuspelit, mutta tulevaisuudessa siintää pidempi projekti.

- Vaihtuvuus oli kesällä suurta. Lahdessa haluttiin tehdä joukkue, joka on pitkän tähtäimen joukkue. Meillä on mm. kuusi pelaajaa, jotka pelasivat nuorten maaotteluita viime kesänä. Toivottavasti heistä jokunen nousee myös maan eliittiin, päävalmentaja Ilkka Palviainen kertoo.

Palviainen viittaa kommentillaan Lahden erinomaisiin 1996- ja 1998-syntyneiden ikäluokkiin, joista 18-vuotiaiden maajoukkuetta tähditti neljä ja 16-vuotiaiden maajoukkuetta kaksi lahtelaispelaajaa.

 

Lisätietoja: Namika Lahti
 
18.2.2020 10:59 Korisliiga

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson Kataja Basketiin

Alkukaudella Ranskan Pro A:ssa Bourg-en-Bresseä edustanut Susijengin pelinrakentaja Jamar Wilson, 35, palaa kahdeksan ja puolen vuoden jälkeen Suomeen ja Korisliigaan. 185-senttisen, kaksissa arvokisoissa Suomea edustaneen Wilsonin uusi osoite on joensuulainen Kataja Basket, jota hän edustaa loppukauden ajan. Sopimukseen sisältyy optio kaudesta 2020-21.

17.2.2020 10:42 Susijengi

Katsaus Susijengin pelaajien seurajoukkuekauteen 2019-2020

Susijengin pelaajat kerääntyvät yhteen ensimmäisen EM-karsintaikkunan merkeissä tänään maanantaina. Susipelaajien kausi 2019-20 seurajoukkueissaan on ollut tuloksellinen niin kansainvälisillä kentillä kuin kotoisessa Korisliigassakin, arvioi Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann.

12.2.2020 21:28 Korisliiga

Korisliigan kärkikolmikko kasvattaa eroaan muihin – Seagulls ja Vilpas murskavoittoihin

Miesten Korisliigan runkosarjan kolmen korkeimmalla olevan joukkueen ero muihin kasvaa kasvamistaan.

10.2.2020 21:07 Korisliiga

KTP taivutti Katajan Samuli Vanttajan monipuolisesta esityksestä huolimatta

KTP-Basket onnistui kaatamaan Kataja Basketin tiukassa ottelussa 84–80.

10.2.2020 09:48 Korisliiga

Korismaanantai: KTP kohtaa kintereillä juoksevan Katajan

Elisa Viihteen Korismaanantaissa seurataan tänään, kun KTP-Basket isännöi Kataja Basketia.

9.2.2020 19:52 Korisliiga

Pyrinnöstä ei vastusta Vilppaalle – Nokian ilta tuotteliaampi

Pirkanmaan molemmat joukkueet pelasivat ottelun Korisliiga-illassa. Tampereen Pyrintö jäi kotonaan Salon Vilppaan jyrän alle. BC Nokia puolestaan kävi ruhtinaallisella ryöstöretkellä Uudessakaupungissa.

7.2.2020 21:13 Korisliiga

Ennakkosuosikit pärjäsivät Korisliiga-illassa – Seagulls ja KTP hakivat mukaansa vierasvoitot

Helsinki Seagulls haki pisteet Lapualta, ja KTP-Basket teki saman Kouvolassa.

5.2.2020 14:20 Korisliiga

Korisliigan tammikuun pelaaja on Karhu Basketin Cameron Jones

Loistavia otteita tammikuussa esittänyt Kauhajoen Karhu Basketin takamies Cameron Jones on valittu Korisliigan kuukauden pelaajaksi.

4.2.2020 20:45 Korisliiga

KTP:n ja Uran kohtaamisessa ei epäselvyyksiä – lopputulos murskaava 113–78

KTP-Basket hoiteli Ura Basket eGame Starsin jo ensimmäisessä jaksossa, ja lopun aikaa ottelusta ero vain kasvoi.

4.2.2020 08:05 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls #3: teatraalista virheen näyttelemistä ja IRS-tarkistus

Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

3.2.2020 09:15 Korisliiga

Korismaanantai: Näädät haastamaan sarjakärkeä – Nokia vahvistunut Larry Andersonilla

Elisa Viihteen Korismaanantaissa seurataan, kun BC Nokia haastaa Helsingissä sarjakärki Seagullsin. Nokian uuden vahvistuksen Larry Andersonin osallistuminen vielä epävarmaa.

1.2.2020 20:21 Korisliiga

Korihait yllätti KTP:n – Kobrat ei pystynyt samaan Vilppaan kanssa

Illan Korisliiga-kierroksen molempien otteluiden isäntänä toimi joukkue sarjan hänniltä. Viimeisellä sijalla oleva Korihait pystyi omassa ottelussaan yllätykseen, mutta toiseksi viimeistä sijaa pitävä Kobrat ei.

28.1.2020 21:20 Korisliiga

Illan otteluissa kunnioitettiin Kobe Bryantin muistoa – KTP kiilasi Pyrinnön edelle murskavoitolla

Joensuussa ja Kotkassa kunnioitettiin Kobe Bryantin muistoa NBA:sta lainatulla eleellä. Illan otteluiden voittajiksi selvisivät Kataja, KTP ja Vilpas.

28.1.2020 12:00 Pääjuttu

Tuore cup-mestari Timo Heinonen: ”Kiva välietappi matkalla kevääseen”

Lähes neljällä vuosikymmenellä Korisliigaa pelannut Pussihukkien kasvatti ja Helsinki Seagulls-ikoni Timo Heinonen, 38, sai lauantaina kaulaansa pitkän uransa ensimmäisen kultamitalin, kun Seagulls peittosi Suomen cupin finaalissa Salon Vilppaan 94-93. Kolmesti SM-hopeaa hakeneen Heinosen katse on nyt vahvasti kevään 2020 tosipeleissä.

27.1.2020 11:28 Korisliiga

Jeremiah Wood palaa Korisliigaan – osoitteena vajaalukuinen Vilpas

Aiemmin Joensuun Katajaa ja Kauhajoen Karhu Basketia edustanut Jeremiah Wood tekee paluun Korisliigaan.

27.1.2020 08:56 Korisliiga

Korismaanantai: Kobrat hakee Kouvolasta toista perättäistä voittoa Kouvoja vastaan

Elisa Viihteen Korismaanantaissa nähdään illan otteluna Kouvot–Kobrat ja jälkiruokana Alba Berlin–Crailsheim Merlins.

25.1.2020 22:05 Suomen Cup

Suomen Cupin finaali tarjosi huiman jatkoaikatrillerin, Seagullsille seurahistorian ensimmäinen mestaruus

Helsinki Seagulls ja Vilpas Vikings taistelivat Suomen Cupin mestaruudesta pitkän kaavan mukaan Töölön Kisahallissa. Kotijoukkue vei trillerin nimiinsä jatkoajan jälkeen 94-93 huiman koripalloillan pääteeksi.

24.1.2020 13:20 Suomen Cup

Ennakko: Kaksi parasta taistelee mestaruudesta, Vilpas lähtee kiusaamaan Seagullsia cup-finaaliin

Lauantaina pelattavassa Suomen Cupin finaalissa kohtaavat Korisliigan kaksi parasta joukkuetta, kun sarjakärki Helsinki Seagulls isännöi viime vuoden cup-mestari Vilpas Vikingsiä.

22.1.2020 21:21 Korisliiga

Pyrintö murskasi Lahden lähes 40 pisteen erolla – Vilpas vahvisti kakkossijaansa sarjassa

Illan murskavoittaja oli Tampereen Pyrintö, joka kaatoi Lahti Basketballin 101–65. Salon Vilpas puolestaan vahvisti kakkossijaansa voittamalla niskaan hengittävän Kauhajoen. Illan muita voittajia olivat BC Nokia, Ura Basket eGame Stars ja sarjakärki Helsinki Seagulls.

21.1.2020 09:17 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls #2: heittäjän häiritsemistä huutamalla ja vääriä päätöksiä sattuu tuomareillekin

Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

Näytä lisää vastaavia