KTP:n vuoro kaataa Kataja

9.3.2012 Korisliigan kärkijoukkue Joensuun Katajan kaula lähimpiin haastajiin on kutistumassa, kun joukkue on hävinnyt neljästä viime pelistään kolme. Tuorein tappio tuli perjantaina Kotkassa, missä KTP otti 105–87 (49–33)-voiton.

Jukka Matinen masensi Katajan kolmosillaan.

DeAndre Haynesin LrNMKY tyrmistytti Korihait. Kuvat: Matti O. Koskinen & Francois Perthuis.

KTP venytti kolmannella jaksolla johtonsa jo 22 pisteeseen, mutta viime minuuteilla Kataja onnistui kuromaan eron vielä kuuteen pisteeseen. Kotijohto kuitenkin piti ja KTP teki ensimmäisenä joukkueena tällä kaudella Katajan koriin yli sata pistettä.

 

KTP:n viikko oli epätasainen; joukkue hävisi keskiviikkona jumbojoukkue Namika Lahdelle, mutta voitti nyt liigakärjen.

 

– Tunteet heilahtivat kahden vuorokauden aikana laidasta laitaan, ensin katkeran tappion ja nyt hienon voiton seurauksena. Ensimmäinen puolisko oli meiltä tosi hyvä. Jatkossa Kataja kiri ensin juoksemalla hyvin ja sen jälkeen paikkapuolustuksella. Hyökkäyspelimme kuitenkin toimi ja pysyimme edellä, analysoi KTP:n päävalmentaja Sami Toiviainen, joka nosti esiin Jared Newsonin puolustajana onnistuneen Jeremy Williamsin.

 

15 kolmosta 50% tarkkuudella heittäneen KTP:n tehomiehinä erottuivat Timothy Blue (30/11/3 riistoa) ja kuusi kolmosta kairannut Jukka Matinen (20/2). Lisäksi hyökkäyspäässä erottuivat Antonio Crocker (19/5/5 syöttöä) ja Bojan Sarcevic (14/6/4 syöttöä).

 

Katajan tehomiehet olivat B.A. Walker (25/2) ja Sami Lehtoranta (19/11).

 

LrNMKY:lle tärkeä vierasvoitto

 

Tasapisteissä pudotuspeliviivan molemmilla puolilla olleet Korihait ja Lappeenrannan NMKY kohtasivat Uudessakaupungissa. Kevättalvella alavireessä ollut LrNMKY otti vahvan askeleen kohti pudotuspelipaikkaa lyömällä kotijoukkueen 70–71 (36–39).

 

Korihait johti vielä toiseksi viimeisellä minuutilla pistein 68-67, mutta Jouko Järvisen kori ja DeAndre Haynesin vapaaheitot antoivat etulyöntiaseman LrNMKY:lle. Korihait kavensi vielä Petri Heinosen vapaaheitoilla, mutta joukkueen viimeinen heittoyritys epäonnistui.

 

Vierasvoiton arkkitehdit olivat amerikkalaispelaajat Tyler Tiedeman (19/2/3 syöttöä), Lawrence Hamm (18/9/3 riistoa/2 blokkia) ja DeAndre Haynes (17/5/7 syöttöä/4 riistoa). Korihaiden tehokkaimmat olivat Jonathan Heard (17/8/3 syöttöä) ja Nigel Moore (15/5/4 syöttöä).

 

(STT)

Lisätietoja: Korisliiga
 
 
5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Näytä lisää vastaavia