Kurinpitopäällikkö tutki Kotin kontaktin Pierceen, tapaus ei johda kurinpitomenettelyyn

22.1.2021 13:50 Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on tutkinut Seagullsin Tuukka Kotin kontaktin Kobrien Justin Pierceen ja tilanne ei etene kurinpitomenettelyyn.

Kurinpitopäällikkö on tutkinut Kobrien Justin Piercen ilmoituksen kurinpitosääntöjen 8 §:n 2 momentin mukaisena muun henkilön tarkoin yksilöitynä ilmoituksena rikkomuksesta. Tällainen ilmoitus voidaan ottaa käsittelyyn kurinpitosääntöjen 8 §:n 2 momentin mukaan ainoastaan erittäin painavista syistä.

Tilanteessa Kobrien Justin Pierce pääsee nopeaan hyökkäykseen ja hänellä on ns. vapaa väylä korille. Seagullsin Tuukka Kotti lähtee yrittämään pallon torjuntaa takaapäin. Pierce hidastaa koria lähestyttäessä hieman vauhtiaan ja lähtee donkkiin. Kotti aiheuttaa vartalokontaktin korirenkaassa vielä kiinniolevaan Pierceen. Kontaktin ja siitä aiheutuneen heiluriliikkeen johdosta Piercen kädet irtoavat korirenkaasta ja hän putoaa hallitsemattomasti lattiaan lyöden päänsä voimakkaasti parkettiin. Pierce loukkaantuu tilanteessa, eikä pelannut enää ottelussa.

Erotuomarit tuomitsivat tilanteesta ensin Kotille henkilökohtaisen virheen (ns. normaali kosketusvirhe). Erotuomarit päättivät käyttää tilanteessa videotarkistusta ja videotarkistuksen jälkeen kovensivat virheen sääntökohdan F.3.3. nojalla epäurheilijamaiseksi virheeksi, koska tilanne täytti sääntökohdan 37.1.1 mukaiset epäurheilijamaisen virheen kriteerin C2 (”aiheutetaan kohtuuttoman kova kontakti yritettäessä pelata palloa tai pelaajaa”). 

Tilanteessa erotuomarit ovat siis päätyneet harkintavaltansa puitteissa siihen, että kysymyksessä on epäurheilijamainen virhe, eikä sääntökohdan 38.1.1 mukainen pelistä erottava virhe.

Kotti toimi tilanteessa varomattomasti, sillä hänen tulisi ottaa huomioon, että Pierce saattaa lähteä donkkiin. Ottaen kuitenkin huomioon, että Kotilla oli ponnistushetkellään tarkoitus ja mahdollisuus pelata palloa, videotallenteelta ei ole tehtävissä johtopäätöstä, että tilanteesta olisi riidattomasti tullut tuomita sääntökohdan 38.1.1 mukainen pelistä erottava virhe.

Aikaisemmassa ratkaisukäytännössä on erittäin painavina syinä kurinpitokäsittelyyn käsiteltäväksi ottamiselle käytetty esimerkiksi sitä, että kurinpitosääntöjen 4 §:n 1 momentin 5-kohdan tahallinen fyysisen koskemattomuuden loukkaus on jäänyt erotuomareilta kokonaan näkemättä tai se on ollut heidän asemistaan huonosti havaittavissa ja jälkikäteen on riidattomasti osoitettavissa, että tilanteesta olisi tullut tuomita sääntökohdan 38.1.1 mukainen pelistä erottava virhe.

Justin Piercen yksilöidyn ilmoituksen johdosta kurinpitopäällikkö ei aloita kurinpitomenettelyä, koska siihen ei ole edellä kuvatuilla perusteilla erittäin painavia syitä.

 

Asiat

 
6.3.2021 19:23 Korisliiga

Lahti varmisti pudotuspelipaikkansa – voittoja Pyrinnölle ja Kauhajoelle

Korisliiga-illassa Lahti Basketball varmisti pudotuspelipaikkansa ja Tampereen Pyrintö sekä Kauhajoki keräsivät lisää voittoja pinoonsa.

5.3.2021 20:43 Korisliiga

Kobrat otti kriittisen voiton – Seagulls ja Vilpas vahvistivat asemaansa

Korisliiga-illassa voittoa juhlivat Kobrat, Seagulls ja Vilpas. Kobrille voitto oli korvaamaton – paikkansa varmistaneille Seagullsille ja Vilppaalle panokseton.

5.3.2021 15:00 Korisliiga

Helmikuun Valopilkku on Kauhajoen huimaan lentoon piiskannut Okko Järvi

Kuukauden Valopilkku -kunnia osui helmikuun 2021 osalta Kauhajoen viiteen voittoon johtaneeseen Okko Järveen.

3.3.2021 20:20 Korisliiga

Kataja kiipesi pudotuspeliviivan päälle – Pyrintö kiilasi Kauhajoen ohi kakkoseksi

Miesten Korisliigassa käy kova kamppailu niin kärkisijoista kuin viimeisistä playoff-paikoistakin. Illan voittajia olivat Kataja Basket ja Tampereen Pyrintö.

2.3.2021 20:13 Korisliiga

Vilpas taisteli, mutta Seagulls piti pintansa – Shawn Huff johti korintekoa

Salon Vilpas antoi kotikentällään kovan vastuksen Helsinki Seagullsille, mutta sarjakärki ei suostunut taipumaan.

1.3.2021 20:06 Korisliiga

Sisuuntunut KTP kynsi tiensä takaisin viivan päälle – Lahden heitot satoivat rautoihin

KTP-Basket haki pisteet Lahdesta ja pitää playoff-haaveensa yhä hengissä.

27.2.2021 18:35 Korisliiga

Seagulls, Pyrintö ja Kauhajoki porskuttavat karkuun – viimeisillä playoff-sijoilla tiukka sumppu

Korisliigan kolmen kärki Helsinki Seagulls, Tampereen Pyrintö ja Kauhajoki vahvistivat asemaansa illan voitoilla.

26.2.2021 10:16 Korisliiga

Pekka Saros viheltää lauantaina 1200. liigaottelunsa

Erotuomari Pekka Saros saavuttaa jälleen huiman rajapyykin, kun lauantaina hän viheltää erotuomariuransa 1200. pääsarjaottelun. Saros on viheltänyt miesten pääsarjassa yhtäjaksoisesti jo kaudesta 1987–88.

24.2.2021 19:55 Korisliiga

Pyrinnön Shawn Hopkins hassutti kasvattajaseuraansa Pirkanmaan derbyssä – Antero Lehdon 16 syöttöäkään eivät kamppailussa riittäneet

Miesten Korisliigassa voittoja hakivat Tampereen Pyrintö, Kauhajoki ja Lahti Basketball. Playoff-viivan ylä- ja alapuoliset joukkueet pysyivät ennallaan.

22.2.2021 12:29 Korisliiga

Korisliiga-legenda Timo Heinonen jatkaa Seagullsissa

Kaikkien aikojen eniten otteluita miesten Korisliigassa pelannut Timo Heinonen jatkaa Helsinki Seagullsissa vielä ensi kaudella.

13.2.2021 19:32 Suomen Cup

Seagulls uusi cup-mestaruutensa Kisahallin heittorallissa

Helsinki Seagulls ja Tampereen Pyrintö kiskoivat vuoden 2021 Suomen cupin finaalissa kolmen pisteen heittoja kahteen pekkaan paitsi enemmän kuin yhdessäkään ottelussa aiemmin, myös erinomaisin tarkkuuksin. Lopussa Seagullsin kylmähermoisuus ratkaisi periksiantamattoman Pyrinnön rynnistyksessä ja cup-pokaali pysyi Helsingissä pistein 97–95 (51–46).

13.2.2021 17:11 Korisliiga

Kobrat jatkoi pirteitä otteitaan, Vilppaalle murskavoitto Korihaista

Edellisessä ottelussaan Lahti Basketballille kapsahtanut Lapuan Kobrat haki viidennen voittonsa kuuteen matsiin luutimalla loppuhetkillä BC Nokian tieltään pistein 105-96 (49–48). Samaan aikaan Salohallissa Vilpas vankisti asemiaan pudotuspelien kotietuasetelmissa höykyttämällä liigajumbo Korihaita 119–66 (55–28).

12.2.2021 20:08 Korisliiga

KTP vaikeuksien kautta voittoon Kymenlaakson derbyssä – pudotuspelit askeleen lähempänä

KTP-Basket isännöi Kouvoja ja otti hankalan kamppailun jälkeen tiukan 101–95-voiton.

12.2.2021 08:56 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu Seagullsin ja Pyrinnön finaaliotteluun – Yle TV2 televisioi ottelun suorana

Lauantaina 13. helmikuuta klo 17:15 Töölön Kisahallissa pelataan Suomen Cupin finaaliottelu, jossa kohtaavat Helsinki Seagulls ja Tampereen Pyrintö. Ottelun televisioi suorana lähetyksenä Yle TV2, selostajanaan Antti-Jussi Sipilä.

10.2.2021 21:00 Korisliiga

Uralle ja Korihaille kummallekin kauden toinen voitto – Kauhajoki kiilasi Pyrinnön ohi kakkoseksi

Miesten Korisliigassa Ura Basket ja Korihait ottivat molemmat vihdoin kauden toisen voittonsa. Kakkossijasta käy kiihkeä taisto, kun Kauhajoki ja Salon Vilpas vahvistivat omaa asemaansa.

9.2.2021 20:15 Korisliiga

Lahden pyörteet liikaa Kobrille – Seagulls vahvisti sarjajohtoaan

Miesten Korisliigassa illan otteluvoitot menivät Lahti Basketballille ja Helsinki Seagullsille.

9.2.2021 08:47 Korisliiga

Roope Mäkelästä KTP-Basketin valmentaja kaudelle 2021–22

Naisten Korisliigassa PeKaa valmentava Roope Mäkelä on tehnyt KTP:n Korisliiga-joukkueen kanssa 1+1-vuotisen päävalmentajasopimuksen.

8.2.2021 08:30 Korisliiga

Tammikuun Valopilkku Antto Nikkarinen: ”Olemme sijoitustamme parempi joukkue”

Lupaavaan nousukiitoon päässeen Kobrien pelinjohtaja Antto Nikkarinen valittiin miesten Korisliigassa tammikuun Valopilkuksi. Nikkarisen mukaan Kobrien sijoitus sarjataulukossa antaa virheellisen kuvan joukkueen potentiaalista.

6.2.2021 19:04 Korisliiga

Pyrinnöstä ei ollut pysäyttämään Seagullsia – Kauhajoki hengittää kärkikaksikon niskaan

Korisliigan kärkikolmikko tiivistyy, kun kauden loppusuora lähenee. Seagulls pitää visusti kiinni ykköspaikastaan, mutta Pyrinnön ja Kauhajoen välillä nousee jo jännitys.

6.2.2021 13:53 Korisliiga

Miikka Sopaselle jatkosopimus Pyrinnössä

Tampereen Pyrintö ja päävalmentaja Miikka Sopanen ovat tehneet ensi kautta koskevan jatkosopimuksen.

Näytä lisää vastaavia