Lassi Tuovi siirsi seurajoukkueen kauden jälkeen katseet maajoukkuepeleihin

23.5.2018 14:44 Lassi Tuovi toimi tällä kaudella Ranskan liigassa pelanneen Gravelines-Dunkerquen apuvalmentajana. Joukkue jäi runkosarjan päätteeksi ulos pudotuspeleistä, mutta Tuovi löysi pettymyksestä huolimatta myös paljon positiivisia asioita.

Lassi Tuovi valmensi toista kauttaan Ranskassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Gravelines-Dunkerque sijoittui runkosarjassa lopulta sijalle 13. Ranskan liiga oli erittäin tasainen ja joukkueen pudotuspelipaikka jäi lopulta kolmen voiton päähän.

- Kautemme oli äärimmäisen epätasainen ja siitä johtuu myös sarjasijoituksemme. Aloitimme kautemme tappioputkella, mutta sitten marraskuussa pelasimme todella hyvää koripalloa. Vuodenvaihteessa hävisimme sitten taas paljon pelejä. Sellaista tasaisuutta ei löytynyt, Tuovi kertaa kautta.

 

Gravelines-Dunkerquen akilleenkantapäänä olivat tiukkojen ottelujen häviäminen. Sen 19 tappiosta peräti 13 tuli kahdeksalla tai vähemmällä pisteellä. Toisaalta vastaavanlainen marginaali oli kahdeksassa voitto-ottelussa. Gravelines-Dunkerquen vahva puolustuspelaaminen antoi joukkueelle mahdollisuuden voittaa, mutta viimeinen silaus puuttui ratkaisuhetkillä.

- Olimme ennen viimeistä kierrosta sarjan toiseksi paras puolustusjoukkue. Se oli kunnioitettava saavutus eikä meille tullut juuri yli 10 pisteen tappioita. Meiltä puuttui tietynlaista johtajuutta. Meillä oli myös loukkaantumisia ja pelaajia vaihtui, joten nekin vaikuttivat siihen, ettemme saaneet peliämme valmiiksi. Tavoitteena oli kauteen lähdettäessä olla paras puolustava joukkue ja pääsimme lähelle sitä. Se ei vain riittänyt pudotuspeleihin, harmittelee Tuovi.

 

Viime kaudella Tuovi valmensi Strasbourgissa ja täksi kaudeksi hän siirtyi Pohjois-Ranskaan aivan Belgian rajan tuntumaan Gravelinesin pieneen kaupunkiin. Tuovi nautti kuluneesta vuodesta.

- Tämä on sitä minkä takia elän ja reissaan. Viime vuonna olin Alsacen alueella ja nyt pääsin kokemaan Pohjois-Ranskan kulttuurin. Vaikka ollaan Ranskassa, niin tuntui siltä, että olin ihan eri maassa. Tämä on pieni kylä, joka on fanaattinen koripallokaupunki. On mahtava nähdä miten näin pienessä paikassa onnistutaan kuitenkin saamaan ison budjetin ja tavoitteen joukkue.

 

Islantia ja Tshekkiä vastaan sopivasti hampaankolossa

 

Seurajoukkueen osalta Tuovin jatko-osoite on vielä hämärän peitossa, mutta maajoukkueen kanssa seuraavat tapahtumat siintävät edessä jo kesäkuussa, kun Susijengi kokoontuu yhteen viimeisiin MM-karsintojen alkulohkon otteluihin.

Lassi Tuovi on seurannut ilolla maajoukkuepelaajien edesottamuksia. (Kuva: Ville Vuorinen)

Suomi pääsee kahteen viimeiseen alkulohkon otteluun hyvistä asemista, sillä kahdella voitolla Susijengi nappaisi lohkovoiton. Kaksi ensimmäistä karsintaikkunaa missanneet Lauri Markkanen, Petteri Koponen ja Sasu Salin ovat jälleen vapaita pukemaan Susijengin pelipaidan ylleen.

- Nyt katseet siirretään taas MM-karsintoihin. Saamme näihin kahteen peliin hieman eri joukkueen kuin aikaisempiin peleihin ja se tuo mukanaan pelillisesti hieman uusia asioita. Kahdella voitolla saisimme hyvät asetelmat jatkolohkoa ajatellen ja meillä on sopivasti hampaankolossa Tshekkiä ja Islantia vastaan.

 

Tuovi on seurannut tyytyväisenä Susijengin pelaajien edesottamuksia maailmalla.  Markkasen huikea tulokaskausi NBA:ssa, Koposen ja Salinin vahvat otteet Espanjan liigassa sekä muun muassa Matti Nuutisen, Anton Odabasin ja Carl Lindbomin vahvat loppukaudet ovat innostaneet Tuovia.

- Meillä on tällainen tilanne mistä olemme haaveilleet ja sieltä on tulossa vielä tosi hyviä pelaajia. Aiemmat pioneerit ovat avanneet portit ja nyt seuraavat nuoret pelaajat ottavat sitä vastuuta. Sitä on ollut tosi kiva seurata sekä valmentajana että ihan korisfanina, hehkuttaa Tuovi.

 

Henkilöt

 
18.2.2019 12:06 Susijengi

Jamar Wilson valmis antamaan kaikkensa Susijengille

Miesten koripallomaajoukkueella on edessään kohtalon hetket tällä viikolla, kun MM-karsinnat saadaan päätökseen. Susijengin väkkärämäinen takamies Jamar Wilson on valmis jättämään kaikkensa kentälle.

10.5.2018 18:59 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomilla vaiherikas kausi

Carl Lindbomin monimuotoinen kausi sai päätöksensä viikonloppuna, kun hänen edustamansa Osijekin kausi päättyi Kroatian liigan pudotuspeleissä. Lindbomin kauteen mahtui paljon ja samalla oppia tarttui matkaan runsaasti.

28.11.2021 12:04 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Koen olevani pelityyliltäni Jugo-koriksen edustaja”

Panokset ovat sunnuntai-iltana huipussaan, kun MM-karsintojen C-lohkon voitottomat joukkueet Susijengi ja Kroatia kohtaavat Espoo Metro Areenalla. Pallollisia pelaajia koko kentän paineella vartioivan Kroatian puristuksessa paljon vartijana on Susijengin kosovolaistaustainen pelinrakentaja Edon Maxhuni, 23, jolle Kroatia-koris on hyvin tuttua.

26.11.2021 11:10 Susijengi

Kapteeni Huff: ”Otetaan oppi eilisestä ja suunnataan katseet sunnuntaihin”

Susijengin MM-karsintataival kohti syyskesän 2023 MM-kisoja sai karvaan startin myöhään torstai-iltana, kun jääkylmästä heittopäivästä kärsinyt jengi taipui Ruotsille lukemin 72–62 (31–19). Urallaan kaiken nähnyt susikapteeni Shawn Huff, 37, kertoo joukkueen ammentavan kaiken opin avausottelusta ja saapuvan entistä ehompana sunnuntain Kroatia-kotipeliin.

25.11.2021 10:41 Susijengi

Daniel Dolenc: ”Hyvä tulee, kun puolustetaan fiksusti”

Kesällä 2020 Susijengissä debytoineen Espoo Basket Teamin kasvatin Daniel Dolencin, 205 cm ja 28 vuotta, harteilla on torstai-illan ottelussa paljon. MM-karsinta-avauksen isäntäjoukkue Ruotsi on kookkaampi, mutta Susijengin ison pään rouhijan roolissa uurastava Dolenc uskoo huolelliseen valmistautumiseen ja fiksuun puolustukseen ruotsalaiskolosseja vastaan.

22.11.2021 10:03 Susijengi

Sasu Salin: ”Suomi-Ruotsi-otteluissa on aina spesiaalitunnetta”

Susijengin karsinnat kohti syyskesän 2023 MM-kisoja alkavat tällä viikolla, kun joukkue kohtaa torstaina täpötäydessä Tukholman Globenissa Ruotsin ja sunnuntaina kotipesässään Espoo Metro Areenalla Kroatian. Jengin veteraanikööriin lukeutuva Sasu Salin, 30, ammentaa karsinnat avaavaan Ruotsi-peliin motivaatiota nuorten PM-kisoista ja Espanjan liigasta.

19.11.2021 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä viihtynyt Romaniassa – ”Täällä on kiva pelata”

Ilari Seppälä, 28 aloitti kolmannen vuotensa ulkomailla tehtyään sopimuksen romanialaisen Arges Pitestin kanssa. Pienen loukkaantumisen jälkeen Susijengin MM-karsintajoukkueeseen valittu Seppälä on päässyt jälleen tositoimiin.

17.11.2021 13:43 Suomalaiset ulkomailla

Aapeli Alasella iso vastuu Itävallassa – ”Olen johtavassa roolissa”

Aapeli Alanen kävi haistelemassa viime kauden lopuksi keskieurooppalaista koripalloa pelatessaan loppukauden tshekkiläisessä Brnossa. Täksi kaudeksi Alanen teki sopimuksen itävaltalaisen SKN St. Pöltenin kanssa.

4.11.2021 11:56 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkins nauttinut vahvistuksena olemisen paineista – ”Tuntuu todella hienolta”

Shawn Hopkins, 26, siirtyi kesällä ensimmäistä kertaa ulkomaille ammattilaispelaajana, kun hän teki sopimuksen Islannin liigassa pelaavan Stjarnanin kanssa. Ulkomaalaispelaajana Hopkinsiin kohdistuvat erilaiset odotukset ja paineet, mutta nokialaislähtöinen peluri on nauttinut uudesta asemasta.

2.11.2021 14:53 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc hakee taas uusia kokemuksia epämukavuusalueeltaan – ”Jatkettiin samalla teemalla”

Viime kauden päätteeksi Itävallan mestaruutta Swans Gmundenissa juhlinut Daniel Dolenc, 28, vaihtoi täksi kaudeksi joukkuetta, kun hän siirtyi Ranskan Nationale Masculine 1 pelaavan Les Sablesin joukkueeseen. Dolenc jatkaa jo viime kaudelta tuttua teemaa hakiessaan uudenlaisia haasteita.

22.10.2021 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi lähti hakemaan uusia haasteita Belgiasta – ”Uskomattoman paljon lisää motivaatiota”

Viime kauden päätteeksi Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, koki kauden jälkeen, että on aika kokeilla jotain uutta. Järvi teki jo alkukesästä sopimuksen belgialaisen Phoenix Brysselin kanssa ja siirtyi ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaan kentille.

15.10.2021 13:14 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni nauttii suuresta roolista – ”Olen tottunut siihen”

Edon Maxhuni, 23, johdatti Pärnun viime kaudella Viron liigan hopealle ja täksi kaudeksi hän siirtyi Hollannin viime kauden hopeajoukkue Heroes Den Boschin joukkueeseen. Maxhuni on ottanut alkukaudesta heti ison ja johtavan roolin joukkueessa.

8.10.2021 13:08 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen saanut jo oppia ammattilaisuransa alkutaipaleella – ”Tein urani kannalta oikean ratkaisun”

Mikael Jantunen, 21, jätti USA:n yliopistokentät taakseen kahden vuoden jälkeen ja otti ensimmäisen askeleen ammattilaisurallaan tehtyään sopimuksen Belgian hallitsevan mestari Filou Oostenden kanssa. Jantunen on ollut tyytyväinen kauden alkuun.

1.10.2021 12:28 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla uusi pelipaikka täksi kaudeksi – ”Peli muuttuu ja täytyy muuttua sen mukana”

Alexander Madsen aloittaa Latvian mestari VEF Riiassa kolmannen kautensa. Vielä viime kaudella nelos- ja vitospaikan välillä sukkuloinut Madsen lähtee kauteen nyt selkeänä sentterinä.

25.9.2021 13:29 Suomalaiset ulkomailla

Aatu Kivimäki ei pelkää vahvistuksen paineita – ”Sitä on tultu hakemaankin”

Aatu Kivimäki, 24, otti ensimmäisen askeleensa ulkomaan kentille tänä kesänä, kun hän siirtyi Saksan ProA:ssa pelaavan Tigers Tübingenin riveihin. Kivimäkeä odottaa iso rooli Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentamassa joukkueessa.

17.9.2021 17:26 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen lähtee ennakkoluulottomasti Espanjan valloitukseen

Elias Valtonen otti ison hyppäyksen urallaan, kun hän teki kesällä kolmivuotisen sopimuksen kivikovassa Espanjan liigassa pelaavan Manresan kanssa. Valtonen on osoittanut harjoitusotteluissa olevansa valmis tulevaan haasteeseen.

11.9.2021 10:45 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin haluaa palkintokaappiinsa täytettä – ”Olisi hieno päästä voittamaan jotain”

Sasu Salin pelasi viime kaudella yhden uransa parhaimmista kausista ja pääsi ensimmäistä kertaa maistamaan Espanjan liigan välierien tunnelmaa. Tällä kaudella Salin haluaa voittaa jotain ja ensimmäisen kerran siihen on mahdollisuus jo viikonloppuna.

27.7.2021 16:15 Susijengi

Roope Ahonen: ”Koen kehittyneeni kolmessa vuodessa tosi paljon”

Susijengi on saanut vahvuuteensa tervetulleen paluumuuttajan, kun Salon Vilppaan kasvatti ja tuore Espanjan kakkosliigan mestari Roope Ahonen, 31, on vetänyt susipaidan ylleen kolmen vuoden tauon jälkeen. Kuin varkain eurokenttien konkariksi varttunut Ahonen kertoo palavansa halusta tuoda taitonsa ja kokemuksensa maajoukkueen käyttöön.

11.7.2021 11:48 Suomalaiset ulkomailla

Nousu kruunasi Roope Ahosen kauden – ”Oli tosi hieno kausi”

Roope Ahonen selätti vaikean alaraajavamman ja palasi talvella vuoden tauon jälkeen pelikentille. Ahonen oli tärkeässä roolissa, kun Breogan juhli kauden päätteeksi nousua Espanjan ACB-liigaan.

9.7.2021 19:12 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovin katse tulevassa – ”Pidämme isot tavoitteet mielessä ja teemme töitä pitkäjänteisesti”

Lassi Tuovin ensimmäinen täysi kausi SIG Strasbourgin päävalmentajana oli menestyksekäs. Tuovi valmensi joukkueen Ranskan liigassa runkosarjan kolmanneksi ja pudotuspeleissä välieriin sekä myös Mestarien liigassa neljän parhaan joukkoon. Myös kaksi seuraavaa kautta joukkueen päävalmentajana jatkavalle Tuoville kausi oli hyvä lähtölaukaus alkaneelle kehitysprojektille.

Näytä lisää vastaavia