Lassi Tuovi siirsi seurajoukkueen kauden jälkeen katseet maajoukkuepeleihin

23.5.2018 14:44 Lassi Tuovi toimi tällä kaudella Ranskan liigassa pelanneen Gravelines-Dunkerquen apuvalmentajana. Joukkue jäi runkosarjan päätteeksi ulos pudotuspeleistä, mutta Tuovi löysi pettymyksestä huolimatta myös paljon positiivisia asioita.

Lassi Tuovi valmensi toista kauttaan Ranskassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Gravelines-Dunkerque sijoittui runkosarjassa lopulta sijalle 13. Ranskan liiga oli erittäin tasainen ja joukkueen pudotuspelipaikka jäi lopulta kolmen voiton päähän.

- Kautemme oli äärimmäisen epätasainen ja siitä johtuu myös sarjasijoituksemme. Aloitimme kautemme tappioputkella, mutta sitten marraskuussa pelasimme todella hyvää koripalloa. Vuodenvaihteessa hävisimme sitten taas paljon pelejä. Sellaista tasaisuutta ei löytynyt, Tuovi kertaa kautta.

 

Gravelines-Dunkerquen akilleenkantapäänä olivat tiukkojen ottelujen häviäminen. Sen 19 tappiosta peräti 13 tuli kahdeksalla tai vähemmällä pisteellä. Toisaalta vastaavanlainen marginaali oli kahdeksassa voitto-ottelussa. Gravelines-Dunkerquen vahva puolustuspelaaminen antoi joukkueelle mahdollisuuden voittaa, mutta viimeinen silaus puuttui ratkaisuhetkillä.

- Olimme ennen viimeistä kierrosta sarjan toiseksi paras puolustusjoukkue. Se oli kunnioitettava saavutus eikä meille tullut juuri yli 10 pisteen tappioita. Meiltä puuttui tietynlaista johtajuutta. Meillä oli myös loukkaantumisia ja pelaajia vaihtui, joten nekin vaikuttivat siihen, ettemme saaneet peliämme valmiiksi. Tavoitteena oli kauteen lähdettäessä olla paras puolustava joukkue ja pääsimme lähelle sitä. Se ei vain riittänyt pudotuspeleihin, harmittelee Tuovi.

 

Viime kaudella Tuovi valmensi Strasbourgissa ja täksi kaudeksi hän siirtyi Pohjois-Ranskaan aivan Belgian rajan tuntumaan Gravelinesin pieneen kaupunkiin. Tuovi nautti kuluneesta vuodesta.

- Tämä on sitä minkä takia elän ja reissaan. Viime vuonna olin Alsacen alueella ja nyt pääsin kokemaan Pohjois-Ranskan kulttuurin. Vaikka ollaan Ranskassa, niin tuntui siltä, että olin ihan eri maassa. Tämä on pieni kylä, joka on fanaattinen koripallokaupunki. On mahtava nähdä miten näin pienessä paikassa onnistutaan kuitenkin saamaan ison budjetin ja tavoitteen joukkue.

 

Islantia ja Tshekkiä vastaan sopivasti hampaankolossa

 

Seurajoukkueen osalta Tuovin jatko-osoite on vielä hämärän peitossa, mutta maajoukkueen kanssa seuraavat tapahtumat siintävät edessä jo kesäkuussa, kun Susijengi kokoontuu yhteen viimeisiin MM-karsintojen alkulohkon otteluihin.

Lassi Tuovi on seurannut ilolla maajoukkuepelaajien edesottamuksia. (Kuva: Ville Vuorinen)

Suomi pääsee kahteen viimeiseen alkulohkon otteluun hyvistä asemista, sillä kahdella voitolla Susijengi nappaisi lohkovoiton. Kaksi ensimmäistä karsintaikkunaa missanneet Lauri Markkanen, Petteri Koponen ja Sasu Salin ovat jälleen vapaita pukemaan Susijengin pelipaidan ylleen.

- Nyt katseet siirretään taas MM-karsintoihin. Saamme näihin kahteen peliin hieman eri joukkueen kuin aikaisempiin peleihin ja se tuo mukanaan pelillisesti hieman uusia asioita. Kahdella voitolla saisimme hyvät asetelmat jatkolohkoa ajatellen ja meillä on sopivasti hampaankolossa Tshekkiä ja Islantia vastaan.

 

Tuovi on seurannut tyytyväisenä Susijengin pelaajien edesottamuksia maailmalla.  Markkasen huikea tulokaskausi NBA:ssa, Koposen ja Salinin vahvat otteet Espanjan liigassa sekä muun muassa Matti Nuutisen, Anton Odabasin ja Carl Lindbomin vahvat loppukaudet ovat innostaneet Tuovia.

- Meillä on tällainen tilanne mistä olemme haaveilleet ja sieltä on tulossa vielä tosi hyviä pelaajia. Aiemmat pioneerit ovat avanneet portit ja nyt seuraavat nuoret pelaajat ottavat sitä vastuuta. Sitä on ollut tosi kiva seurata sekä valmentajana että ihan korisfanina, hehkuttaa Tuovi.

 

Henkilöt

 
18.2.2019 12:06 Susijengi

Jamar Wilson valmis antamaan kaikkensa Susijengille

Miesten koripallomaajoukkueella on edessään kohtalon hetket tällä viikolla, kun MM-karsinnat saadaan päätökseen. Susijengin väkkärämäinen takamies Jamar Wilson on valmis jättämään kaikkensa kentälle.

21.9.2018 14:15 Susijengi

Lassi Tuovin ja Jamar Wilsonin kaudet käynnistyvät viikonloppuna

Ranskassa ja Liettuassa pyörähtävät kaudet käyntiin viikonlopun aikana ja samalla Lassi Tuovin sekä Jamar Wilsonin joukkueet pääsevät tositoimiin. Tuovi palasi kesällä tuttuun osoitteeseen tehtyään valmentajasopimuksen SIG Strasbourgin kanssa ja Wilsonia odottavat uudet haasteet Liettuassa Lietkabelisin riveissä.

17.6.2018 10:50 Suomalaiset ulkomailla

Jukka Toijalalla uran opettavaisin ja antoisin kausi

Jukka Toijala valmensi Steaua Bukarestin toisena vuotena peräkkäin Romanian liigan hopealle. Vaikka finaalitappio luonnollisesti kismitti Toijalaa, niin hän piti kautta uransa opettavaisimpana.

15.6.2018 08:29 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi lämmitti Koposta

Petteri Koposen, 30, toinen kausi maineikkaassa FC Barcelonassa päättyi sunnuntaina, kun Barcelona taipui Espanjan liigan välierissä Baskonialle otteluvoitoin 1-3. Koposelle kausi oli henkilökohtaisella tasolla hyvin kaksijakoinen, mutta hieno loppukausi jätti hyvän maun.

8.6.2018 13:29 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorin vahva kausi Israelissa päättyi pettymykseen

Ensimmäisenä suomalaispelaajana Israelin liigassa pelanneen Gerald Lee Juniorin, 30, kausi loppui alkuviikosta, kun hänen seuransa Maccabi Ashdod putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Vaikka kausi päättyi pettymykseen, oli Lee kokonaisuudessaan tyytyväinen kauteen.

4.6.2018 14:20 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin suhteellisen tyytyväinen kauteen Malagassa

Sasu Salinin ensimmäinen kausi Malagassa päättyi pettymykseen, kun joukkue putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Baskonialle suoraan kahdessa ottelussa. Kokonaisuudessaan Salin piti kautta kuitenkin kohtuullisen hyvänä.

3.6.2018 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Romanian liigassa alkavat finaalit – Toijalan Steaua havittelee mestaruutta

Jukka Toijalan Steaua Bukarest on osoittanut Romanian liigan pudotuspeleissä hienoa venymiskykyä, kun joukkue raivasi tiensä finaaleihin. Maanantaina käynnistyvässä finaalisarjassa Steaua saa vastaansa Oradean.

1.6.2018 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Wilsonin kauteen mahtui ylä- ja alamäkiä

Jamar Wilsonin kausi Ranskan liigassa päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, kun Nanterre hävisi Strasbourgille suoraan kahdessa ottelussa. Wilson manasi kauden aikaista epätasaisuutta joukkueen otteissa.

28.5.2018 16:12 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Junior aloittaa pudotuspelit Israelissa

Israelin liigan runkosarja saatiin päätökseen monen mutkan kautta sunnuntaina ja pudotuspelit käynnistyvät jo tiistaina. Vielä viime viikolla koko kauden loppu oli vaakalaudalla.

27.5.2018 17:55 Suomalaiset ulkomailla

Suuri rooli maistui Huffille: ”Mitä enemmän tulee ikää, niin sitä helpompi on pelata”

Shawn Huffin Frankfurt Skyliners oli lähellä suuryllätystä, kun se pisti Saksan Bundesliigan pudotuspeleissä runkosarjan ykkösen Bayern Münchenin tiukoille. Kausi päättyi lopulta putoamiseen otteluvoitoin 2-3. Kokonaisuudessaan Huff piti kuitenkin sekä omaa että joukkueensa kautta onnistuneena.

27.5.2018 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Koponen ja Salin aloittavat pudotuspelit Espanjan liigassa

Espanjan koripalloliigassa alkavat pudotuspelit sunnuntaina. Petteri Koposen Barcelona saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa Andorran ja Malagaa edustavan Sasu Salinin avauskierroksen vastustaja on Baskonia.

21.5.2018 21:45 Suomalaiset ulkomailla

Jamar Wilson aloittaa taistelun Ranskan mestaruudesta

Ranskan liigan runkosarja saatiin viime viikolla päätökseen ja Jamar Wilson sekä Nanterre aloittavat pudotuspelit tiistaina Strasbourgia vastaan.

19.5.2018 19:12 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi toi Anton Odabasille itseluottamusta

Anton Odabasilla, 22, oli tapahtumarikas kausi turkkilaisessa Trabzonsporissa. Kauteen mahtui paljon sekä kentällä että sen ulkopuolella, mutta vahvan loppukauden myötä kausi jäi hienosti plussan puolelle.

12.5.2018 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Iisalo siirsi finaalitappion jälkeen katseet jo kohti Bundesliigaa

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentaman Crailsheim Merlinsin upea kausi Saksan ProA:ssa jäi ilman lopullista kirsikkaa kakun päältä, kun Crailsheim taipui kahden ottelun finaalisarjassa Vechtalle yhteistuloksin 158-165. Finaalipaikka kuitenkin riitti jo nostamaan Crailsheimin ensi kaudeksi Bundesliigaan ja valmentajakaksikon katseet ovat jo tiukasti tulevassa

10.5.2018 18:59 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomilla vaiherikas kausi

Carl Lindbomin monimuotoinen kausi sai päätöksensä viikonloppuna, kun hänen edustamansa Osijekin kausi päättyi Kroatian liigan pudotuspeleissä. Lindbomin kauteen mahtui paljon ja samalla oppia tarttui matkaan runsaasti.

4.5.2018 15:00 Haastattelu

Huffin Frankfurt yllätysvalmiina pudotuspeleihin

Shawn Huffin ja Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners selvitti tiensä Saksan Bundesliigan pudotuspeleihin viimeisenä joukkueena. Pudotuspeleissä vastaan asettuu kovin mahdollinen haaste, kun se kohtaa runkosarjan ykkösjoukkue Bayern Münchenin.

3.5.2018 15:16 Suomalaiset ulkomailla

Nousu ei tyydyttänyt Iisalon joukkueen menestysnälkää – finaalit edessä viikonloppuna

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim Merlins juhli viikonloppuna nousua Saksan ProA-liigasta Bundesliigaan. Edessä siintää kuitenkin vielä viikonloppuna pelattava finaalisarja Vechtaa vastaan.

24.3.2018 Haastattelu

Lauri Markkanen: ”Olen vähitellen tottunut tähän rytmiin”

Lauri Markkasen ensimmäinen kausi NBA:n Chicago Bullsissa on kääntynyt loppusuoralleen. Tulokaskausi on ollut vasta 20 vuotta täyttävälle Markkaselle ikimuistoinen, mutta jyväskyläläisen HoNsUn kasvatin tavoitteena on pitkä ammattilaisura maailman parhaassa koripalloliigassa ja tulokaskausi on siinä vain ensimmäinen luku.

26.11.2017 19:00 Haastattelu

50 maaottelun Roope Ahonen: ”Pelaajana pitää olla valmis, kun tilaisuus tarjoutuu”

Salon Vilppaan kasvatti Roope Ahonen, 27, siirtyi osaksi Susijengin kokenutta kaartia perjantai-iltana, kun Suomi aloitti MM-karsintansa päihittämällä Bulgarian vieraskentällä Botevgradissa. Uransa 50. A-maaottelun pelannut Ahonen on toipunut viime kesän alaraajavammastaan ja uskoo pystyvänsä suureen rooliin tiellä kohti Kiinan MM-kisoja.

16.10.2017 Haastattelu

Dettmann: ”Euroliigan ahneus uhkaa koripallon tulevaisuutta”

Koripallon MM-karsintojen kolkutellessa ovella jatkuu FIBA Euroopan ja Euroliigan välinen aikataulukiista, joka koskee marras- ja helmikuun MM-karsintaikkunoita. Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann harmittelee pattitilannetta, jossa pelaajat ovat joutuneet pelinappuloiksi valtataistelussa lajiliiton ja maanosan suurseurojen välillä.

Näytä lisää vastaavia