LrNMKY tasoitti finaalisarjan

23.4.2006 Koripallon hallitseva Suomen mestari Lappeenrannan NMKY toipui yhdessä vuorokaudessa Joensuussa kokemastaan tyrmäyksessä. LrNMKY tasoitti finaalisarjan 1-1:een kaatamalla Katajan kotiyleisönsä edessä numeroin 81-76 (45-38). Kolmas finaali pelataan keskiviikkona Joensuussa.

Namika hallitsi ottelua hienokseltaan alusta asti. Voitto alkoi kypsyä lopullisesti viisi minuuttia ennen loppua, jolloin tulostaululla tuikkivat 73-63.

- Puolustimme jo lauantain ottelussa hyvin, mutta silloin heitot eivät vielä menneet sisään. Nyt ne upposivat jo aika hyvällä prosentilla, totesi voittajien Pasi Riihelä tyytyväisenä.

Riihelä oli LrNMKY:n pikaisen paluun ilmentymä. Hän jäi vielä Joensuussa nollille, mutta heitti kotiottelussa 19 pistettä ja otti kahdeksan levypalloa.

Riihelän kanssa samoille pisteille ylsivät myös Jussi Kumpulainen ja Andre Foreman. Chanan Colman ja Katajan Petri Virtasen kanssa paljon töitä tehnyt Matt Williams säestivät 11:llä sekä kahdeksalla pisteellä.

- Lisäksi pääsimme jo levypalloissakin (38-42) tasaisesti lähelle Katajaa. Vastustajalla on vaikea työ sulkea neljää miestä irtopalloista, painotti Riihelä.

Parhaiten siinä onnistui Sami Lehtoranta 15 levypallolla ja kymmenellä pisteellä. Yhdeksän pistettä nostanut Bastian Kordyaka kauhoi hänkin omista korkeuksistaan kymmenen irtopalloa.

Tappio himmensi Virtasen showta

Voitokkaassa kotiottelussa mainiosti Katajan peliä johtanut, mutta huonolla prosentilla vain kolme pistettä upottanut Virtanen otti vahingon korkojen kera takaisin Lappeenrannassa. Tosin henkilökohtaisten tilastojen kohentaminen oli laiha lohtu, kun voitto lipui käsistä.

Virtanen nakutti kovat 33 pistettä, joista 21 syntyi tarkasti kolmoskaaren takaa. Lisäksi Virtasen tilille merkittiin viisi koriin johtanutta syöttöä Namikan Colmanin tapaan.

- Ottelun toinen jakso oli katajalaisittain täydellinen Virtanen-show. Emme saaneet Virtaseen otetta, mutta tärkeintä oli sittenkin pitää muut vastustajat kurissa, korosti Riihelä.

- Virtanen pelasi hyvän ottelun, mutta hän jäi turhan yksinäiseksi. Olemme hävinneet kevään playoff-sarjassa kolme ottelua ja niiden kaikkien taustalla on ollut normaalia alhaisempi valmiustila. Polvi ei noussut tarpeeksi puolustuksessa ja hyökkäys hyytyi staattiseksi, kuvaili Katajan valmentaja Timo Heinonen omiensa otetta parketilla.

LrNMKY vei ottelua, eikä virhevaikeuksiin ajautunut Kataja pystynyt haastamaan isolla viisikolla isäntiä.

- Kaikki kunnia Lappeenrannan puolustukselle. He ottivat tyylikkään torjuntavoiton. Joukkueesta löytyi syvyyttä, minkä tilastotkin kertovat. Mutta ei tässä mitään sen ihmeempää, finaalisarja alkaa udelleen keskiviikkona Joensuussa, korosti Lappeenrannan tappion nopeasti nollannut Heinonen.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
14.1.2023 19:41 Korisliiga

Kataja vei kultamitalit Hirvosen hurjien syöttötilastojen siivittämänä – miesten Suomen Cup -finaalia jännitettiin jatkoajalle asti

Kataja Basket kaatoi Helsinki Seagullsin jatkoajalla miesten Suomen Cup -finaalissa.

14.1.2023 09:21 Suomen Cup

Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Suomen Cupin finaalissa klo 17

Miesten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa lauantaina, kun Helsinki Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Seagulls tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

13.1.2023 21:57 Pääjuttu

Seagulls ja Kataja miesten Suomen Cup -finaaliin – Tuomas Hirvosella tehokas ilta välierävoitossa

Kumpikin miesten Suomen Cup -välieristä ratkesi selkeällä erolla. Huomiseen finaaliin etenevät Kataja Basket ja Helsinki Seagulls.

12.1.2023 13:00 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina luvassa kaksi huimaa välierää

Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan perjantaina ja lauantaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät BC Nokia, Helsinki Seagulls, Kataja Basket ja Kauhajoki.

10.1.2023 21:58 FIBA Europe Cup

Kauhajoki jatkaa hurjana eurokentillä – haki arvokkaan vierasvoiton Israelista lohkon kärkiottelusta

Kauhajoen vierassaldo FIBA Europe Cupissa pysyi puhtaana, kun joukkue kaatoi tiistaina jatkolohkon kärkiottelussa israelilaisen Hapoel Haifan 59–66 (30–41). Kauhajoki jatkaa lohkon kärjessä puhtaalla pelillä.

10.1.2023 20:30 Korisliiga

LJ Thorpen lähes koko kentän kolmonen siivitti Pyrinnön voittoon – Katajalle kotivoitto Nokiasta

Miesten Korisliigassa nähtiin tänä iltana kaksi kotivoittoa, kun sarjapisteet menivät Tampereen Pyrinnölle ja Kataja Basketille.

10.1.2023 12:00 Korisliiga

Seagullsin Jeffrey Carroll on Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Joulukuussa 2022 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi valittiin Helsinki Seagullsin Jeffrey Carroll.

8.1.2023 18:55 Korisliiga

Kauhajoki otti vierasvoiton Kouvoista – pitää kiinni paalupaikastaan

Illan ainoa Korisliiga-ottelu päättyi Kauhajoen vierasvoittoon Severi Kaukiaisen johdolla.

7.1.2023 19:37 Korisliiga

Vilpas pelasi KTP:n kumoon tasaisen varmalla esityksellä – valmentaja kiitteli kohentunutta joukkuepuolustusta

Salon Vilpas otti kovan kotivoiton KTP-Basketista Korisliiga-illan ainoassa ottelussa.

7.1.2023 19:10 Korisliiga

Korihait-Pyrintö-ottelun tulos jää voimaan

Suomen Koripalloliiton sääntö- ja kurinpitoyksikkö on käsitellyt 30.12.2022 pelatun Korisliiga-ottelun Korihait-Pyrintö tapahtumat ja päättänyt jättää lopputuloksen (84–81) voimaan.

7.1.2023 12:54 Korisliiga

Honka järjesti jymy-yllätyksen kaatamalla sarjakärjen – "Pakko myöntää, että oli yllätys vähän meillekin"

Miesten Korisliigassa pelattiin loppiaisena neljä ottelua, joista ehdottomasti suurin yllätys nähtiin Espoossa.

3.1.2023 20:33 Korisliiga

Arttu Saarijärvi ratkoi jatkoaikavoiton Lahdelle – Kauhajoki ja Seagulls jatkavat nousuaan

Miesten Korisliigassa pelattiin tänään täysi kierros. Voittoja keräsivät niin yllättäjät kuin kärkinimetkin.

2.1.2023 11:53 Korisliiga

Suomen mestari Simeon Carter palaa Kauhajoelle

Hallitseva Suomen mestari ja Korisliigan kärkipaikalla voittoputkessa viilettävä Kauhajoki vahvistaa joukkuettaan viime kaudella joukkueessa pelanneella Simeon Carterilla.

31.12.2022 18:02 Korisliiga

Nokia kävi lähellä yllätystä, mutta Kauhajoki selvitti lopulta uudenvuoden väännön

Kauhajoki otti täpärän kotivoiton uudenvuoden aaton ainoassa Korisliiga-pelissä.

30.12.2022 21:48 Korisliiga

Kotijoukkueet vahvoilla Korisliigassa – Seagulls illan ainoaan vierasvoittoon

Sarja jatkui viidellä ottelulla. Voitokkaasti vuotensa päättivät Kouvot, KTP, Seagulls, Kataja sekä Korihait.

28.12.2022 20:42 Korisliiga

Perttu Blomgren ja Vilpas ottivat roiman voiton – Kobrat ja Kouvot väänsivät viime sekunneille asti

Miesten Korisliiga-illan viidestä ottelusta sarjapisteet menivät Vilpaalle, Seagullsille, Kauhajoelle, Nokialle ja Kouvoille.

28.12.2022 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin mestaruudet ratkeavat tammikuussa, liput nyt myynnissä

Naisten ja miesten koripallon Suomen Cup huipentuu tammikuun 13.–15. päivä Urhea-hallissa Helsingissä pelattavaan Final Fouriin. Koriksen superviikonloppu pitää sisällään sekä naisten että miesten välierät sekä finaalin.

27.12.2022 21:08 Korisliiga

Chris Clarke hurjasteli triplatuplan paluuottelussaan, Lahti Basketballin tappioputki poikki

Korisliiga palasi joulutauolta tiistaina, kun Lahti Basketball ja KTP-Basket kohtasivat illan ainoassa ottelussa. Lahtelaisjoukkueeseen palannut Chris Clarke johdatti joukkueensa voittoon lukemin 99–87 (54–43).

21.12.2022 08:50 Korisliiga

Kuukauden vahvin, Zena Edosomwan: ”Korisliigan taso yllätti minut”

Marraskuun 2022 vahvin pelaaja, Harvardin kasvatti Zena Edosomwan, arvostaa suomalaisen Korisliigan taktista pelitapaa mutta yllättyi siitä, kuinka fyysistä peli samalla on.

20.12.2022 23:08 FIBA Europe Cup

Kauhajoki haki maukkaan voiton BC Budivelnyk Kiovasta

Kauhajoki jatkoi voittokulkuaan FIBA Europe Cupin jatkolohkon toisessa ottelussa, kun se voitti ukrainalaisen BC Budivelnyk Kiovan Italiassa pelatussa ottelussa lukemin 72–65 (42–36).

Näytä lisää vastaavia