Maajoukkuelaituri Kotti siirtyy Ranskasta Honkaan

26.2.2009 Kolmatta peräkkäistä Suomen mestaruutta tavoitteleva Espoon Honka on hankkinut riveihinsä kovan luokan vahvistuksen. Maajoukkuemies Tuukka Kotti, 27, siirtyy Honkaan loppukauden kattavalla sopimuksella Ranskan kakkosliigassa pelaavasta Brestistä.

205-senttinen suomalaislaituri pelasi ennen Ranskan pestiään kolme kautta Italiassa.

- Emme empineet tarttua hienoon tilaisuuteen, kun myös Kimmo Muurisen asioita hoitava Kotin manageri otti meihin yhteyttä ja kertoi Tuukan olevan lähdössä Ranskasta. Olemme olleet aikaisempinakin vuosina kiinnostuneita Kotista, kertoo Hongan manageri Sampsa Rekonen.

Runkosarjan viimeisen neljänneksen kynnyksellä liigassa kuudentena oleva Honka on kärsinyt pitkin kautta loukkaantumisista.

- Monipuolinen Kotti tuo meille tietynlaista turvaa ja lisää mahdollisuuksia kevään tärkeisiin pudotuspeleihin, koska neljästä ulkomaalaispelaajastamme kolme on tässä vaiheessa lievästi loukkaantuneina, Rekonen viittaa Monte Cummingsin, Chanan Colmanin ja Ben Perkinsin suuntaan.

Torstaina alkuillasta Suomeen palanneella Kotilla riitti kysyntää myös muilta tahoilta. Euroopassa on kuitenkin parhaillaan siksi paljon pelaajia markkinoilla, että katseet kääntyivät kotimaan suuntaan.

- Keskustelin alustavasti myös parin muun suomalaisseuran kanssa. Tiedän, että Hongalla on hyvä organisaatio ja haluan pelata joukkueessa, jolla on mahdollisuus voittaa mestaruus, perustelee Kotti päätöstään.

Kotti debytoi Hongassa kasvattajaseuraansa vastaan

Honka ei ole aikaillut Kotin osalta myöskään käytännön järjestelyissä.

- Paperiasiat ovat kunnossa ja Kotti on edustuskelpoinen lauantain kotiottelussamme hänen kasvattajaseuraansa Forssan Koripoikia vastaan, vahvistaa Rekonen.

Viime syksyn EM-karsinnoissa edukseen esiintynyt ja Suomen lisäkarsintapaikan varmistaneessa Unkari-ottelussa tehoilla 18/12 loistanut Kotti ehti pelata Noam Rudmanin valmentaman Brestin paidassa 21 ottelua.

Kotti hoiti työnsä ammattimiehen ottein mallikkaasti 28 minuutin, kymmenen pisteen, 6,9 levypallon ja kahden koriin johtaneen syötön keskiarvoilla. Brest majailee 18 joukkueen ProB:ssä sijalla 14 kahdeksalla voitolla.

- Brestillä on ollut vaikeuksia pitkin kautta. Peli ei ole hitsautunut kunnolla yhteen ja joukkueessa alkoi tapahtua pelaajamuutoksia joulun jälkeen. Brestiin hankittiin iso 5-paikan pelaaja helmikuussa ja kun minulle tarjoutui samalla tilaisuus vaihtaa seuraa, niin aloin selvitellä heti muita vaihtoehtoja, kertoo Kotti.

Kotti myöntää, että Brestin pelisysteemi ja -paikka eivät sopineet hänelle aivan toivotulla tavalla.

- Olen kuitenkin tyytyväinen omaan esitykseeni. Itsestäni tuntui ihan hyvältä, vaikka muutama ottelu kulkikin vähän tehottomammin.

Yhteensä 93 miesten maaottelua pelannut Kotti valittiin vuonna 1999 Suomen pääsarjan vuoden tulokkaaksi. Kotti pelasi tähän mennessä viimeisimmän SM-sarjakautensa 2000-01 neljänneksi sijoittuneen Salon Vilppaan riveissä. Kotti kirjautti silloin nimiinsä tehot 15,1/7,6 ennen lähtöään neljäksi kaudeksi Yhdysvaltojen yliopistokentille Providencen väreissä.

Lauantaina on siis vuorossa paluu pitkän tauon jälkeen Suomen pääsarjaan kaikin puolin mielenkiintoisissa merkeissä.

- Olen seurannut Korisliigaa lähinnä netin välityksellä. On mielenkiintoista nähdä miten tämä sarja on kehittynyt. Tavallaan on ihan hauska palata kotimaan sarjaan juuri ottelussa FoKoPoa vastaan, heittää Kotti.

Honka-FoKoPo käynnistyy lauantaina klo 17 Tapiolan Urheiluhallissa.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

Henkilöt

 
28.9.2022 22:21 Suomalaiset ulkomailla

Katajan taival FIBA Europe Cupissa katkesi - Hopkinsin ja Palmin Craiova finaaliin

FIBA Europe Cupin karsintaturnaukset pelataan viikolla ja suomalaisedustusta on Joensuun Kataja Basketin sekä Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin muodossa. Katajan urakka päättyi, mutta Susijengi-kaksikon jatkuu.

11.7.2022 20:26 Susijengi

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson lyö pelitossut naulaan

Susijengin sähikäinen, kesästä 2015 asti Suomea maajoukkuetasolla edustanut Bronxin kasvatti Jamar ”Jammu” Wilson, 38, on ilmoittanut lyövänsä tossut naulaan. Wilson edusti Susijengiä viimeisen kerran helmikuun voitokkaassa MM-karsintaikkunassa ja pelasi seurajoukkuekaudella 2021-22 Kataja Basketin ja ranskalaisen Boulazacin paidassa.

31.5.2022 15:03 Susijengi

Max Besselink pitkällä sopimuksella Würzbürgiin

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Saksan Bundesliigaa edustavan s.Oliver Würzbürgin riveihin.

10.12.2021 08:41 Korisliiga

Topias Palmi vahvistaa Limburgia

Belgian ja Alankomaiden yhteisliiga vahvistuu jo neljännellä suomalaispelaajallaan, kun Korisliigan syyskauden paras kotimainen pistemies ja Susijengin täsmätykki Topias Palmi, 195 cm ja 27 vuotta, siirtyy kasvattajaseuransa Tampereen Pyrinnön edustusjoukkueesta Limburgin riveihin.

18.7.2021 12:03 Susijengi

Shawn Hopkinsille sopimus Islannin liigaan

Viimeisen kahden kauden ajan Korisliigan ystäviä Tampereen Pyrinnössä ja BC Nokiassa ihastuttanut BC Nokian kasvatti Shawn Hopkins, 26, on allekirjoittanut ensimmäisen Suomen ulkopuolisen ammattilaissopimuksensa. Susijengin vahvuuteen kuuluva 195-senttinen Hopkins edustaa ensi kaudella KK Stjarnania Islannin liigassa.

27.6.2021 08:34 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi Belgian pääsarjan Phoenix Brysseliin

Korisliigan Vuoden pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, siirtyy urallaan ensimmäistä kertaa ulkomaille, kun hän solmi vuoden mittaisen sopimuksen belgialaisseuran kanssa. Järvi on kesän ajan kuulunut Susijengin Open Gym -leiritykseen.

30.5.2021 14:12 Korisliiga

Aatu Kivimäki Tigers Tübingenin vahvuuteen

Kevään 2021 Suomen mestaruuden salolaiselle Vilpas Vikingsille ratkaisseiden pelaajien eliittiin ryminällä kohonnut karkkilalaislähtöinen Aatu Kivimäki, 23, siirtyy ensi kaudeksi Saksan kakkostasolle Pro A:han. Kivimäen uusi työnantaja on suomalaisen valmentajakaksikon Daniel Jansson-Hussain Dassouki luotsaama Tigers Tübingen.

3.4.2021 08:50 Susijengi

Aapeli Alanen loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan

Vahvan kauden joensuulaisessa Kataja Basketissa pelannut 201-senttinen ja 25-vuotias lahtelaiskasvatti Aapeli Alanen siirtyy loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan. Susijengissäkin viisi ottelua pelanneen Alasen kevään työnantaja on Tshekin liigan viidennellä sijalla majaileva Basket Brno.

17.3.2021 20:29 Korisliiga

Joonas Lehtoranta loppukaudeksi Hollannin pääsarjaan

27-vuotias KTP-kasvatti on solminut loppukauden mittaisen sopimuksen rotterdamilaisen Feyenoordin kanssa.

14.1.2021 09:40 Susijengi

Samuel Haanpään ansiokas pelaajaura päätökseen

Ikäpolvensa ansiokkaimpiin suomalaisiin koripalloilijoihin lukeutuva Keravan Kori-80:n kasvatti Samuel Haanpää, 34, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. Haanpää ehti pitkän uransa aikana edustaa Suomea EM-kisoissa, rikkoa yliopistonsa kolmen pisteen heittoennätyksen ja pelata ammattilaisena mm. Espanjassa, Kyproksella ja Argentiinassa.

11.8.2020 08:21 Pääjuttu

Fiifi Aidoo suuntaa Espanjaan

Viime kaudella Kataja Basketia ja Lapuan Kobria Korisliigassa edustanut helsinkiläisen Visa-Basketin kasvatti Fiifi Aidoo, 24, on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla LEB Platassa pelaavan CB Benicarlón kanssa.

18.4.2020 10:41 Korisliiga

Ville Tuominen Helsingborgin peräsimeen

Kesken jääneellä 2019-20-seurajoukkuekaudella Korisliigan Salon Vilpasta valmentanut Ville Tuominen, 38, siirtyy Ruotsin Damliganin nousijajoukkue Helsingborgin peräsimeen kaudeksi 2020-21. ToPon kasvatteihin lukeutuva Tuominen on Suomen lisäksi valmentanut aiemmin Tanskassa sekä Bakken Bearsia että paikallista naisten maajoukkuetta.

18.2.2020 10:59 Korisliiga

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson Kataja Basketiin

Alkukaudella Ranskan Pro A:ssa Bourg-en-Bresseä edustanut Susijengin pelinrakentaja Jamar Wilson, 35, palaa kahdeksan ja puolen vuoden jälkeen Suomeen ja Korisliigaan. 185-senttisen, kaksissa arvokisoissa Suomea edustaneen Wilsonin uusi osoite on joensuulainen Kataja Basket, jota hän edustaa loppukauden ajan. Sopimukseen sisältyy optio kaudesta 2020-21.

17.2.2020 10:42 Susijengi

Katsaus Susijengin pelaajien seurajoukkuekauteen 2019-2020

Susijengin pelaajat kerääntyvät yhteen ensimmäisen EM-karsintaikkunan merkeissä tänään maanantaina. Susipelaajien kausi 2019-20 seurajoukkueissaan on ollut tuloksellinen niin kansainvälisillä kentillä kuin kotoisessa Korisliigassakin, arvioi Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann.

27.11.2019 21:36 FIBA Europe Cup

Kataja päätti FIBA Europe Cupin riemukkaaseen kotivoittoon

Unkarilaisen BC Körmendin kaataminen ei riittänyt Katajalle jatkopaikkaan. Kuudesta lohkovaiheen ottelustaan joensuulaisjoukkue voitti kaksi.

30.10.2019 21:57 FIBA Europe Cup

Kataja kärsi tappion Tanskassa Bakken Bearsille

Joensuulaisjoukkue ei onnistunut avaamaan voittotiliään FIBA Europe Cupin lohkovaiheessa.

22.10.2019 16:27 FIBA Europe Cup

Kataja aloittaa keskiviikkona FIBA Europe Cupin lohkovaiheen Puolassa: "Haluamme pelata mahdollisimman kovia pelejä"

H-lohkossa pelaavat Katajan lisäksi puolalainen Legia Varsova, tanskalainen Bakken Bears sekä unkarilainen BC Körmend.

15.7.2019 09:24 Susijengi

Ilari Seppälä käyttää ulkomaanoptionsa, siirtyy Ranskaan

Alkukesällä sopimuksen Korisliigan Helsinki Seagullsin kanssa tehnyt Susijengin takamies Ilari Seppälä, 26, käyttää sopimuksensa ulkomaanoption ja siirtyy Ranskan Pro B -liigaan Aix-Mauriennen joukkueeseen. Ulkomaanpesti on Lapuan Korikobrien kasvatille uran ensimmäinen.

27.6.2019 12:40 Susijengi

Topias Palmi kolmivuotisella sopimuksella Italian Serie A:n Cremonaan

Korisliigan vuoden pelaajana palkittu ja Susijengissä vuosien 2018-19 MM-karsinnoissa maajoukkueläpimurtonsa tehnyt Tampereen Pyrinnön kasvatti Topias Palmi, 24, siirtyy joensuulaisesta Kataja Basketista kolmivuotisella sopimuksella Italian Serie A:n Guerino Vanoli Basket Cremonaan.

17.5.2019 09:41 Susijengi

Susijengi-kapteeni Shawn Huff Seagullsiin kolmivuotisella sopimuksella

Korisliigaa edellisen kerran pelikaudella 2003-04 pelannut Susijengi-kapteeni Shawn Huff, 35, on solminut kolmivuotisen sopimuksen Helsinki Seagullsin kanssa. 198-senttinen Torpan Poikien kasvatti palaa Suomeen pelattuaan yli vuosikymmenen Saksan, Italian ja Kreikan ammattilaisparketeilla.

Näytä lisää vastaavia