Matti Nuutinen sopeutunut hienosti Ranskaan

14.12.2016 Viime kaudella Kreikassa Arkadikosin joukkueessa pelannut Matti Nuutinen pakkasi kesällä muuttokuormansa ja muutti perheineen Roannen kaupunkiin ja joukkueen ylpeyden Chorale Roannen joukkueeseen. Nuutinen on asettunut hyvin aloilleen Loiren varrelle sekä pelikentällä että sen ulkopuolella.

Matti Nuutinen on sopeutunut hyvin Ranskaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Nuutinen on kuulunut Roannen avainpelaajiin. (Kuva: Ville Vuorinen)

Nuutinen teki arvokisadebyyttinsä MM-kilpailuissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Roanne selvitti tiensä ProB:n Leaders Cupin finaaliin, kun se voitti kaksiosaisessa välierässä Aix-Mauriennen yhteispistein 159-153. Leaders Cup alkoi ennen varsinaisen kauden alkua kolmen joukkueen alkulohkoilla, joista lohkovoittajat etenivät kaksiosaisiin pudotuspeleihin. Finaali pelataan helmikuussa Pariisissa.  Roanne on aloittanut myös sarjakauden lupaavasti. Joukkue on tällä hetkellä jaetulla viidennellä sijalla ja tähtäin on tiukasti nousussa. ProB:stä nousee kauden päätteeksi kaksi joukkuetta: runkosarjan voittaja suoraan ja lisäksi pudotuspelien voittaja kipuaa sarjaporrasta ylemmäs.

- Leaders Cup on yksi meidän tämän kauden etapeista. Aloitimme kilpailun hyvin ja tavoitteena on mennä loppuun asti. Seuran päätavoite on kuitenkin keväällä, että nousisimme. Leaders Cup oli kuitenkin hyvä välietappi ja vielä on finaali edessä, Nuutinen miettii.

Ranskassa nähdään vankka suomalaislegioona tällä kaudella, sillä maassa patonkinsa tienaa tällä kaudella peräti neljä suomalaispelaajaa sekä valmentaja Lassi Tuovi. Kaikki ovat kuvailleet Ranskan sarjoja ja joukkueita äärimmäisen atleettisiksi. Nuutisen mukaan Roanne ei kuitenkaan asetu aivan samaan muottiin muiden ranskalaisseurojen kanssa.

- Pelityylimme on ehkä hieman erilainen verrattuna muihin. Pelaamme aika vapaata peliä ilman ihmeellisempiä settejä. Nopeista ja puolinopeista hyökkäyksistä pyrimme ratkaisuihin.

Pelikentällä Nuutinen on kuulunut joukkueen kantaviin voimiin ja on selkeä aloitusviisikon pelaaja.

- Joukkueeseen on ollut helppo tulla eikä ole tarvinnut kuin keskittyä olennaiseen eikä murehtia muista asioista.

Aina ammattilaisruoho ei ole vihreämpää aidan toisella puolella. Maailmankirjat ovat pullollaan esimerkkejä seuroista, jotka eivät täytä lupauksiaan ja pelaaja jää oman onnensa nojaan. Nuutisella ei ole ollut kuitenkaan valittamisen sijaa.

- On tosi tärkeä, ettei joudu kuluttamaan energiaa muihin asioihin eikä tarvitse alkaa kysellä asioiden perään. Täällä oli kaikki jo valmiiksi hoidettuna jo kun tulimme, ja kaikki ovat auttaneet. Täytyy antaa siitä iso kiitos seuralle.

Roanne on perinteinen seura, joka on voittanut Ranskan mestaruuden historiansa aikana kahdesti ja pelasi 12 kautta peräkkäin ProA:ssa ennen putoamistaan ProB:hen kauden 2013-14 päätteeksi. Seuran pääsarjajuuret näkyvät vahvasti myös jokapäiväisessä tekemisessä.

- Kyllä se näkyy, että seura on pelannut ennen ProA:ssa ja sillä on pitkä historia sekä ja se on suuri seura. Puitteet ovat hyvät ja organisaatio on hyvin hoidettu aina toimistotyöntekijöistä kokopäiväisiin fysioterapeutteihin, Nuutinen kehuu.

Ensi kesä siintää jo mielessä

Nuutinen teki debyyttinsä Susijengissä jo kesällä 2012 ja arvokisadebyytti oli edessä Bilbaon MM-kilpailuissa. Nuutisen rooli maajoukkueessa on kasvanut koko ajan ja hänestä on kehittynyt ajan myötä tärkeä lenkki Henrik Dettmannin johtamaan orkesteriin. Ensin kesän EM-lopputurnauksen alkulohkojen arvontaa Nuutinen seurasikin mielenkiinnolla.

- Olemme täällä jutelleet siitä keitä tuli vastaan ja paikalliset tuulettivat, kun Ranska pääsee pelaamaan Suomea vastaan. Välillä treeneissä siitä tulee heitettyä vitsiä.

Ranskan lisäksi Suomen lohkossa nähdään Kreikka, Puola, Slovenia ja Islanti.

- Lohko on kova ja siinä on erinomaisia koripallomaita. Uskon meidän mahdollisuuksiin, sillä ovathan ne kotikisat ja meillä on kotifanit takanamme.

- Ranska ja Kreikka ovat isoja korismaita ja Islannista on varmasti tulossa paljon faneja, joten tunnelmaa tulee varmasti piisaamaan. Vähän tässä jo ensi kesää odottelee, mutta pelataan nyt tämä kausi ensin, Kaarinan Urasta maailmalle ponnahtanut Nuutinen arvioi. 

Lisätietoja: Matti Nuutinen
 
9.10.2020 20:52 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-kolmikko aloittaa kautensa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina 2:ssa pelaa tällä kaudella kolme suomalaista. Elina Koskimies aloittaa toisen kautensa GDKO Ibaizabalin joukkueessa ja hän sai täksi kaudeksi joukkuekaverikseen Helmi Tulosen. Lisäksi Anniina Äijänen aloittaa toisen kautensa Universitario de Ferrolin joukkueessa.

6.10.2020 20:13 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds palasi hyvillä mielin Belgiaan – ”Hyvä paikka jatkaa uraa”

Kesken viime kauden belgialaisjoukkue Pepinsteriin siirtynyt Anissa Pounds jatkaa seurassa myös tällä kaudella. Pounds aloittaa nyt ensimmäisen kokonaisen kautensa seurassa.

3.10.2020 17:07 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc ei pelkää isoa vastuuta – ”Se oli sellainen asia mitä kaipasin”

Itävallassa sarjakausi alkaa viikonloppuna ja suomalaisittain mielenkiintoisin joukkue on ehdottomasti Swans Gmunden. Anton Mirolybov aloittaa toisen kautensa joukkueen päävalmentajana apunaan Aleksi Koskinen. Lisää suomalaisväriä joukkue sai tällä kaudella, kun Daniel Dolenc kirjoittaa uuden luvun omalla urallaan pelatessaan ensimmäistä kauttaan ulkomailla.

2.10.2020 19:42 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin ammattilaisura starttaa Italiassa – ”Toivottavasti pystyn kehittymään paljon”

Awak Kuier teki kesällä italialaisen Ragusan kanssa sopimuksen ja aloittaa ensimmäisen kautensa ammattilaisena. Kuier antoi jo osviittaa siitä mitä tuleman pitää kauden alla pelatussa Supercupissa. Pelaaja itse lähtee kuitenkin jalat maassa kauteen.

2.10.2020 11:35 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen toivoo ehjää kautta – ”Se on ykkösprioriteetti”

Alexander Madsen aloittaa toisensa kautensa hallitsevan Latvian mestari VEF Riian joukkueessa. Madsen on parin edelliskauden ajan tuskaillut loukkaantumisten kanssa, mutta niiden suhteen on vihdoin valoa tunnelin päässä.

1.10.2020 09:57 Suomalaiset ulkomailla

Ruotsin liigassa tällä kaudella kolme suomalaispelaajaa - Karsten ja Salmi aloittavat ammattilaisuransa

Ruotsin sarjassa nähdään tällä kaudella kolme suomalaispelaajaa, kun Ninni Salmi ja Sandra Karsten aloittavat ammattilaisuransa Wetterbydgen Sparksin riveissä. Isabella Kaukopaasi sen sijaan aloittaa toisen kautensa Visbyn joukkueessa.

22.9.2020 21:00 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen valmiina vastuuseen Islannissa – ”Tavoitteena on kehittyä johtajana kentällä”

Annika Holopainen aloittaa neljännen kautensa ammattilaisena ja kesällä hän otti suunnakseen Islannin ja reykjavikilaisen KR:n joukkueen. Holopaisella on odotettavissa iso rooli joukkueessa ja hän on siihen valmis tarttumaan.

18.9.2020 15:41 Suomalaiset ulkomailla

Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina käynnistyy tulevana viikonloppuna ja tällä kaudella sarjassa nähdään kaksi suomalaispelaajaa, kun Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa CB Bembibren joukkueessa.

16.9.2020 16:15 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla vaiherikas kesä – ”En tiedä kuinka monta U-käännöstä siinä kesän aikana tuli”

Italialaisessa Vanoli Cremonassa pelaavan Topias Palmin kesä oli varsin vuoristoratamainen. Ensin seurasta ilmoitettiin, ettei se pysty pelaamaan Serie A:ssa tulevaa kautta, mutta kurssi saatiin kääntymään ja seura pysyi pystyssä. Palmi on aloittanut vahvasti uudistuneessa joukkueessa ja lähtee toiveikkaana tulevaan kauteen.

4.8.2020 08:57 Susiladies

Carolina Kert: Kuinka paljon voi tapahtua kahden kesän välissä?

Vähän yli vuosi sitten Carolina Kert, 19, ei ollut pelannut yhtään maaottelua missään ikäluokassa. Edelliskesä täyttyi haastajamaajoukkueen ja 20-vuotiaiden naisten otteluilla, vuodenvaihde siirrolla Tallinna Ülikooliin ja nyt loppukesästä hänellä on mahdollisuudet debytoida Susiladiesissa.

22.7.2020 11:29 Susijengi

Edon Maxhuni: Itseluottamusta, säpinää ja korintekotaitoa

Edon Maxhunin juniorimaajoukkueura hakee vertaistaan. Pelaamassaan 125 nuorten ja haastajien maaotteluissa Hyvinkään Pontevan kasvatti on liekittänyt korisukkaa yhteensä 1809 pisteen edestä. Susijengi-debyyttinsä vuosi sitten tehnyt Maxhuni on nyt murtautumassa jengiin ennen kaikkea pohjattomalla itseluottamukselle varustettuna energiapelaajana.

4.7.2020 11:05 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla positiivinen kausi lopputurnauksen pettymyksestä huolimatta – ”Henkilökohtaisesti tämä oli varmaan paras kauteni”

Sasu Salinin Teneriffa lähti korkein odotuksin Espanjan liigan kauden päättäneeseen lopputurnaukseen, mutta joukkueen tie tyssäsi jo alkulohkoon. Se ei kuitenkaan himmentänyt joukkueen muuten vahvaa kautta.

2.7.2020 15:45 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen pettyi kauteen - "Täytyy jokaisen katsoa peiliin”

Bayern Münchenin kausi päättyi pettymykseen, kun hallitseva mestari jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa puolivälierävaiheeseen. Petteri Koposen mukaan koko kausi oli kaikin puolin hankala.

30.6.2020 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Janssonilla hienot jäähyväiset Ulmille – ”Rotsi oli aika tyhjä”

Daniel Janssonin kuusi vuotta kestänyt valmennustaival Ulmin kanssa päättyi ainakin toistaiseksi Bundesliigan lopputurnauksen välierään. Seuraavaksi Janssonia odottavat Tigers Tübingenin päävalmentajatehtävät.

25.6.2020 22:06 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo tyytyväinen Merlins Crailsheimin kauteen – ”Löysimme perusajatuksen nopeasti eikä menestys ollut sattumaa”

Iisalon veljesten Tuomaksen ja Joonaksen valmentama Merlins Crailsheim jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa jumbosijalle. Päävalmentaja Tuomas Iisalo oli kuitenkin tyytyväinen lopputurnauksen antiin ja kokonaisuudessaan sensaatiomaiseen kauteen.

16.6.2020 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan lopputurnaus alkaa – Sasu Salin haluaa saavuttaa jotain hienoa Teneriffan kanssa

Espanjan koripallokausi viedään loppuun 12 joukkueen lopputurnauksena. Sasu Salinin Teneriffa lähtee hakemaan lopputurnauksesta menestystä.

6.6.2020 10:49 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Herbertin valmentama Skyliners lähtee hakemaan yllätystä Bundesliigan lopputurnauksesta

Saksan Bundesliigan kauden päättävä turnaus käynnistyy lauantaina. Frankfurt Skylinersin apuvalmentajana toimiva Daniel Herbert uskoo joukkueensa yllätysmahdollisuuksiin.

5.6.2020 12:38 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen mestaruus mielessä Bundesliigan lopputurnaukseen – ”Tiukka rutistus on tulossa”

Saksan Bundesliigan lopputurnaus käynnistyy lauantaina ja Petteri Koposen Bayern München lähtee puolustamaan mestaruutta. Koposen mukaan lopputurnauksesta ei tule helppoa ja siinä piilee yllätysmomentti.

3.6.2020 20:21 Suomalaiset ulkomailla

Iisalojen Merlins Crailsheim vaikeista lähtökohdista Bundesliigan lopputurnaukseen

Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Merlins Crailsheim lähtee viikonloppuna Bundesliiga-kauden päättävään lopputurnaukseen haastavista lähtökohdista.

31.5.2020 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena – ”Kaudesta jäi tosi hyvä maku”

Edon Maxhuni, 22, vaihtoi täksi kaudeksi USA:n yliopistokentät Euroopan ammattilaisparkettiin pelattuaan espanjalaisen Gran Canarian reservijoukkueessa. Maxhuni oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

Näytä lisää vastaavia