Maxhuni vei NCAA:n suomalaiskohtaamisen, Michelsenille kuusi kolmosta

12.11.2017 Miesten NCAA pyörähti käyntiin viikonlopun aikana, kun kauden ensimmäisessä suomalaiskohtaamisessa Edon Maxhunin Long Beach State veti pidemmän korren Remu Raitasen San Franciscosta. Oskar Michelsen taas oli tulessa kaaren takaa Davidsonin voitossa.

Edon Maxhuni ja Long Beach State päihittivät Remu Raitasen San Franciscon.

Toms Murphyllä oli myös menestyksekäs debyytti Northeasternissä.

Fiifi Aidoo käytti minuuttinsa tehokkaasti. Kuvat: Ville Vuorinen.


Maxhunin Long Beach State nappasi johdon jo ensimmäisen puoliajan aikana. Tauon jälkeen San Francisco kykeni tasoittamaan pelin vielä kolmesti, mutta Long Beach Staten vahva vapaaheittotyöskentely takasi 83-71 (37-34) -voiton vieraille.
 

Tulokaskauttaan pelaava Maxhuni sai viljalti vastuuta pelaten 20 minuuttia, joiden aikana hän tehtaili 2 pistettä, 3 levypalloa ja 2 syöttöä. Toista kauttaan pelaava Raitanen taas repi 12 levypalloa, säkitti 3 pistettä, jakoi 2 syöttöä ja riisti kerran 24 minuutin aikana.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Michelsen ja Davidson olivat hurjassa vauhdissa kaataen Charleston Southernin murskalukemin 62-110 (23-58). Michelsen oli liekeissä kaaren takaa heittäen yhdeksästä yrityksestään sisään kuusi. Kokonaisuudessaan Michelsenin saldo 18 minuutissa oli 18 pistettä, 2 levypalloa, riisto ja torjunta.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Murphyn veljeskatraan nuorin Tomas Murphy oli avainosassa ensimmäisessä yliopisto-ottelussaan, kun Northeastern selätti Boston Universityn 65-59 (35-26). Murphy oli joukkueensa pistekärki 15 pisteellä, 6 levypallolla ja kolmella syötöllä 31 minuutissa.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Fiifi Aidoo ja Grand Canyon aloitti kautensa railakkaan kotiyleisönsä edessä 51-67 (17-35) -voitolla. Grand Canyonin vankka ensimmäisen puoliajan puolustus oli jo itsessään tarpeeksi, jotta purppurainen yleisömeri pääsi juhlimaan voittoa. Aidoo käytti ansaitsemansa 11 peliminuuttia tehokkaasti heittäen 11 pistettä ja kahmimalla 4 levypalloa. Pelitilanneheittonsa Aidoo heitti 4/9 ja kolmosensa 3/6.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Shawn Hopkins ja Troy aloittivat kautensa trillerillä, kun Troy taipui lopulta North Dakotalle 80-83 (33-30). Kolme sekuntia ennen loppusummeria North Dakotan Geno Crandallia rikottiin kolmosyrityksessä ja 41 pistettä koko ottelussa tehnyt Crandall naulasi jokaisen vapaaheiton sisään loppulukemiin. Kolmatta kauttaan Troyssa pelaava Hopkins viihtyi parketilla 13 minuuttia, joiden aikana hän jäi pisteittä, mutta noukki kaksi levypalloa.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Samuli Niemisen Stephen F. Austin voitti ensimmäisessä ottelussaan Longwoodin 74-61 (41-31). Nieminen jäi pisteittä 13 minuutissa, mutta haki yhden levypallon ja riiston.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Joonas Tahvanaisen Utah Valley pelasi kaksi ottelua huippujoukkueita vastaan viikonlopun aikana. Ensimmäisessä pelissä Utah Valley hävisi Kentuckylle 63-73 (34-25). Tahvanainen pelasi viisi minuuttia ilman tilastomerkintöjä.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Toisessa ottelussa vastus ei ainakaan helpottunut, kun vastaan tuli legendaarinen Duke, joka voitti ottelun selkeästi 69-99 (33-48). Tahvanainen kirjasi kaksi pistettä ja kaksi levypalloa kahdeksassa minuutissa.

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
17.6.2018 10:50 Suomalaiset ulkomailla

Jukka Toijalalla uran opettavaisin ja antoisin kausi

Jukka Toijala valmensi Steaua Bukarestin toisena vuotena peräkkäin Romanian liigan hopealle. Vaikka finaalitappio luonnollisesti kismitti Toijalaa, niin hän piti kautta uransa opettavaisimpana.

15.6.2018 08:29 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi lämmitti Koposta

Petteri Koposen, 30, toinen kausi maineikkaassa FC Barcelonassa päättyi sunnuntaina, kun Barcelona taipui Espanjan liigan välierissä Baskonialle otteluvoitoin 1-3. Koposelle kausi oli henkilökohtaisella tasolla hyvin kaksijakoinen, mutta hieno loppukausi jätti hyvän maun.

8.6.2018 13:29 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorin vahva kausi Israelissa päättyi pettymykseen

Ensimmäisenä suomalaispelaajana Israelin liigassa pelanneen Gerald Lee Juniorin, 30, kausi loppui alkuviikosta, kun hänen seuransa Maccabi Ashdod putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Vaikka kausi päättyi pettymykseen, oli Lee kokonaisuudessaan tyytyväinen kauteen.

7.6.2018 08:48 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua nappasi kotiedun Romanian finaaleissa

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest tasoitti Romanian liigan finaalisarjan Oradeaa vastaan ja nappasi samalla itselleen kotiedun. Petteri Koposen Barcelona sen sijaan koki toisen tappion Espanjan liigan välierissä.

5.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koponen Barcelonan paras pistemies tappiossa

Petteri Koponen oli Barcelonan paras pistemies, kun Barcelona aloitti Espanjan liigan välierät selvällä tappiolla Baskoniaa vastaan. Tappion kärsivät myös Jukka Toijalan Steaua Bukarest Romanian liigan finaaleissa ja Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod Israelin liigan pudotuspeleissä.

4.6.2018 14:20 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin suhteellisen tyytyväinen kauteen Malagassa

Sasu Salinin ensimmäinen kausi Malagassa päättyi pettymykseen, kun joukkue putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Baskonialle suoraan kahdessa ottelussa. Kokonaisuudessaan Salin piti kautta kuitenkin kohtuullisen hyvänä.

3.6.2018 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Romanian liigassa alkavat finaalit – Toijalan Steaua havittelee mestaruutta

Jukka Toijalan Steaua Bukarest on osoittanut Romanian liigan pudotuspeleissä hienoa venymiskykyä, kun joukkue raivasi tiensä finaaleihin. Maanantaina käynnistyvässä finaalisarjassa Steaua saa vastaansa Oradean.

2.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koposen Barcelona välieriin

Petteri Koposen Barcelona eteni välieriin, kun se voitti Espanjan liigan puolivälierien ratkaisevassa kamppailussa Andorran. Israelin liigassa Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod taipui Hapoel Tel Avivin vieraana.

31.5.2018 08:09 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua Romanian liigan finaaliin

Jukka Toijalan luotsaama Steaua Bukarest eteni upeasti Romanian liigan finaaleihin. Espanjassa Petteri Koponen oli jälleen Barcelonan parhaimmistoa johdattaessaan joukkueen pakkovoittoon Andorrasta.

30.5.2018 09:11 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorille komea tupla-tupla Israelin pudotuspelien avauksessa

Gerald Lee Junior loisti Maccabi Ashdodin avatessa Israelin pudotuspelit voitolla. Lee merkkautti komeasti tupla-tuplan Ashdodin kaataessa Hapoel Tel Avivin. Sasu Salinin kausi Espanjassa sen sijaan tuli päätökseen.

28.5.2018 16:12 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Junior aloittaa pudotuspelit Israelissa

Israelin liigan runkosarja saatiin päätökseen monen mutkan kautta sunnuntaina ja pudotuspelit käynnistyvät jo tiistaina. Vielä viime viikolla koko kauden loppu oli vaakalaudalla.

28.5.2018 10:12 Suomalaiset ulkomailla

Koposen tehoilta ei riittänyt - Toijalan Steaua tasasi otteluvoitot

Petteri Koponen oli Barcelonan ykköstykki, mutta sekään ei riittänyt voittoon Espanjan liigan pudotuspelien avauksessa. Myös Sasu Salinin Malaga joutui taipumaan. Jukka Toijalan valmentama Steaua otti kuitenkin tärkeän voiton ja Gerald Lee Juniorin runkosarja Israelissa päättyi voittoon.

27.5.2018 17:55 Suomalaiset ulkomailla

Suuri rooli maistui Huffille: ”Mitä enemmän tulee ikää, niin sitä helpompi on pelata”

Shawn Huffin Frankfurt Skyliners oli lähellä suuryllätystä, kun se pisti Saksan Bundesliigan pudotuspeleissä runkosarjan ykkösen Bayern Münchenin tiukoille. Kausi päättyi lopulta putoamiseen otteluvoitoin 2-3. Kokonaisuudessaan Huff piti kuitenkin sekä omaa että joukkueensa kautta onnistuneena.

27.5.2018 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Koponen ja Salin aloittavat pudotuspelit Espanjan liigassa

Espanjan koripalloliigassa alkavat pudotuspelit sunnuntaina. Petteri Koposen Barcelona saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa Andorran ja Malagaa edustavan Sasu Salinin avauskierroksen vastustaja on Baskonia.

25.5.2018 10:41 Suomalaiset ulkomailla

Koposen ja Salinin runkosarja päätökseen

Espanjan liigassa Petteri Koponen ja Sasu Salin päättivät runkosarjan ja edessä siintävät seuraavaksi pudotuspelit. Koposen sihti kolmen pisteen viivan takaa oli runkosarjassa toiseksi tarkin.

21.5.2018 21:45 Suomalaiset ulkomailla

Jamar Wilson aloittaa taistelun Ranskan mestaruudesta

Ranskan liigan runkosarja saatiin viime viikolla päätökseen ja Jamar Wilson sekä Nanterre aloittavat pudotuspelit tiistaina Strasbourgia vastaan.

20.5.2018 08:17 Suomalaiset ulkomailla

Salin ilmiömäisessä iskussa – uusi piste-ennätys Espanjan liigassa

Sasu Salin pussitti uudeksi piste-ennätyksekseen Espanjan liigassa 26 pistettä, kun Malaga nappasi tärkeän voiton Andorrasta. Petteri Koponen oli niin ikään iskussa, kun Barcelona otti makean voiton. Shawn Huffin ja Gordon Herbertin kausi Saksan Bundesliigassa sen sijaan tuli päätökseen.

19.5.2018 19:12 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi toi Anton Odabasille itseluottamusta

Anton Odabasilla, 22, oli tapahtumarikas kausi turkkilaisessa Trabzonsporissa. Kauteen mahtui paljon sekä kentällä että sen ulkopuolella, mutta vahvan loppukauden myötä kausi jäi hienosti plussan puolelle.

16.5.2018 09:39 Suomalaiset ulkomailla

Toijala luotsasi Steauan välieriin

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest voitti Romanian liigan pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ratkaisevan pelin edeten pudotuspeleihin. Ranskan liigassa Jamar Wilsonin ja Lassi Tuovin runkosarja saatiin paketoitua.

14.5.2018 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Huffin ja Gordonin Frankfurt nappasi kotiedun - Salin tehokkaana

Shawn Huffin ja Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners ryösti kotiedun itselleen Saksan Bundesliigan pudotuspeleissä. Romanian liigassa Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest otti pakkovoiton, kun taas Matti Nuutisen kausi tuli päätökseen ja Espanjassa Sasu Salin upotti komeasti 16 pistettä.

Näytä lisää vastaavia