Meral Bedretdin mukana mentoriohjelmassa

6.8.2021 13:37 Mentoriohjelma tukee koripalloilijoiden siirtymistä työelämään, ammatillista kehittymistä ja urasuunnittelua. Meral Bedretdin kertoo osallistumisestaan ohjelmaan.

Meral Bedretdin, mitä tiesit ja odotit mentoriohjelmalta etukäteen?

- En hirveästi tiennyt mentoriohjelmasta etukäteen, enkä siitä mitä mahdollisuuksia se avaa. Odotin, että sen kautta voisi saada jalkaa oven väliin työympäristössä näin vastavalmistuneena, niinpä koin sen potentiaalisena apuna sen hetken tilanteeseeni. Tarkkaa odotusta mentorointia kohtaan minulla ei siis ollut, joten ajattelin, että kokeillaan ja katsotaan. Olin nähnyt Vilma Kesäsen blogin omasta osallistumisestaan mentoriohjelmaan, joten se toimi yhtenä kimmokkeena ja ainakin se oli antanut hiukan ajatuksia, mitä ohjelma voisi tarkoittaa. Kun ensi kerran tapasin mentorini, avautuivat silmäni todella ja odotukset kohosivat pilviin.
 

Millainen prosessi sinun kohdallasi mentoriohjelma käytännössä oli?

- Viestittelimme sähköpostitse alkuun mentorini kanssa ja sovimme koronan takia etäyhteyden. Ensi tapaaminen jännitti itseäni, kuten myöhemmätkin, kun ei aina tiennyt, mitä seuraavaksi taas tehdään. Jännitin esittäytymistäkin, mutta mentori kannusti avaamaan itseäni ja olemaan oma itseni. Se oli startti koko prosessille ja loi luottamusta väillemme heti alkuun.

- Meillä oli tapaamiset kerran viikossa. Joka kerta käsiteltiin eri asioita, mm. työnhakuun liittyen ja peilasimme myös kiinnostukseni kohteita. Joka kerta sain tehtäviä, joita seuraavaksi kerraksi tuli tehdä: itsensä kuvailun näkökulmat, CV:n parantaminen, työhakemukset, jne. Opin, että olennaista on työnhaussa osata kertoa kahdessa ensimmäisessä lauseessa tärkeimmät asiat – tätäkin hiottiin, kuten työhaastatteluihin valmistautumista ylipäänsä.

- Teimme ja harjoittelimme niin isoja linjoja, mutta myös hioimme hyvinkin pieniä nyansseja. Yksi tapaaminen kesti noin tunnin, mutta välillä pidimme jopa lyhyempiäkin palavereja tilanteesta riippuen. Kestona se tuntui sopivalta, jolloin ei jääty jaarittelemaan, mutta käytiin tehokkaasti sen kerran teema läpi. Prosessi kesti kaikkiaan kohdallani toukokuusta heinäkuun alkuun, eli minulla mentorointi oli tehokas lyhyen aikavälin, mutta usean tapaamisen, prosessi. Tiedän, että joillekin sopivampi on pidempi aikaväli ja harvemmat tapaamiset, jolloin kyseessä on pitkäkestoinen kehitystyö. Itselläni tavoite oli löytää töitä ja siinä samalla oppia itsestäni ja työnhaun näkökulmista.

- Korostan, että mentoriohjelma vaatii sitoutumista osallistujalta. Jos sitoutumiseen ei ole valmis on se väärin mentoria kohtaan ja ohjelmalta ei voi saada irti sitä, mihin se kykenee. Olin itse hyvin motivoitunut tapaamisiin ja sovimme aluksi tapaamisiin liittyvät pelisäännöt, jotta odotukset ja tavoitteet kohtaavat – tätä suosittelen kaikille.
 

Mitä mentoriohjelma sinulle antoi?

- Mentoriohjelma antoi minulle itseluottamusta ja osaamista työnhakuun ja itsensä tehokkaaseen esittelyyn hissipuhemaisesti. Se antoi erinomaista opastusta myös itsetuntemukseen, kuka olen ja mitkä ovat vahvuuteni. Ohjelman kautta opin ymmärtämään verkostoitumisen merkitystä, kuinka huomioida toiset ja ottaa oppia ympäristöstä. Mentorini järjesti useita haastatteluja ja keskusteluja minulle, joiden avulla opin näkemään erilaisia työtehtäviä erilaisia taustoja omaavilla ihmisillä. Samalla tutustuin näihin ihmisiin.

- Aivan konkreettisesti ohjelma auttoi työnsaannissa, sillä aloitan elokuun puolivälissä uudessa työssä. Yhden haastattelun kautta sainkin vinkin tästä työpositiosta. Varmasti tulen hyödyntämään mentoriohjelmaa hyväkseni tulevaisuudessakin. Näen, että tulevaisuudessa se erityisesti toimii minulla verkostoitumisen tukena.

- Viimeiseksi on todettava, että sain mentorista itselleni elinikäisen ystävän.
 

Kenelle suosittelisit mentoriohjelmaan osallistumista?

- Suosittelisin ohjelmaa kaikille niille, jotka ovat opiskelemassa, vastavalmistuneille, mutta myös jo pidempään työelämässäkin oleille. Jokainen voi saada merkittävää apua kulloiseenkin tilanteeseensa mentoroinnilta. Mentoreita löytyy monenlaiseen tilanteeseen, joten ottakaa rohkeasti yhteyttä mentoriohjelmasta vastaavaan Jari Toivoseen!


 


Lisätietoja mentoriohjelmasta:

Jari Toivonen
040 5708078
jari.toivonen@koripallomuseo.fi

 
16.5.2023 13:59 Koripallomuseo

Suomen koripallon isähahmon Robert "Petteri" Petersenin syntymäpäivä 16.5

Petterin syntymäpäivään on liittynyt aina koripalloa. Tämäkään päivä ei tee poikkeusta. Töölön Kisahallissa pelataan miesten Korisliigan kuudes finaali Helsinki Seagullsien ja Kauhajoen Karhu Basketin välillä.

16.2.2023 09:00 Koripallomuseo

Uusin Ribari-lehden digiversio nyt luettavissa ilmaiseksi

Uusimmassa lehdessä juhlistetaan 70 vuotta täyttänyttä naisten maajoukkuetta. Mukana on muun muassa legenda Hilkka Hakolan haastattelu sekä Anja Suomalaisen muistelmia Amerikan vuosiltaan.

2.12.2022 14:55 Koripallomuseo

Kohti unelmien naiskorista -seminaaritallenne nähtävissä Youtubessa

Ennen Susiladiesin sunnuntaina 27.11. pelattua EM-karsintaottelua Liettuaa vastaan Urhea-hallissa järjestettiin Kohti unelmien naiskorista -seminaari. Koripallomuseon järjestämä seminaaritallenne on nyt nähtävissä Koripalloliiton Youtube-kanavalla.

26.11.2022 20:30 Koripallomuseo

Koriksen Hall of Fame täydentyi viidellä lajilegendalla

Koripallomuseon järjestämä Alumnigaala 2022 vietettiin lauantaina Hilton Kalastajatorpalla. Hienossa tapahtumassa Hall of Fame -kunniagalleria sai viisi uutta jäsentä.

3.11.2022 11:00 Koripallomuseo

Koripallon Alumnigaalaa juhlitaan 26.11. Hilton Kalastajatorpalla - ilmoittaudu mukaan

Alumnigaala kokoaa korisihmiset yhteiseen illanviettoon, jossa mm. julkistetaan Hall of Fame 2022. Tule viettämään ikimuistoinen ilta loistavassa seurassa upean korisaiheisen ohjelman ympärillä.

3.11.2022 11:00 Koripallomuseo

Kohti unelmien naiskorista -seminaari Urhea-hallissa 27.11. – ilmoittaudu nyt

Naisten maajoukkue viettää juhlavuotta, kun ensimmäisestä maaottelusta tuli kesällä kuluneeksi 70 vuotta. Nyt on aika kerätä ihmiset tärkeän asian äärelle, kun Koripallomuseo järjestää naiskorisseminaarin. Seminaarin jälkeen käynnistyy Susiladiesin EM-karsintaottelu Liettuaa vastaan.

19.8.2022 12:31 Koripallomuseo

Suomen Koripallomuseoyhdistys ry joutuu lomauttamaan toiminnanjohtajan

Suomen Koripallomuseoyhdistys ry:n hallitus on joutunut tekemään erittäin ikävän ja vaikean päätöksen toiminnanjohtajan lomauttamisesta taloudellisin perustein alkaen 15.8.2022. Lomautuksen on ilmoitettu jatkuvan toistaiseksi.

11.8.2022 09:10 Koripallomuseo

Alumnilisenssi on oiva tapa edistää suomalaista koriskulttuuria – Stay in the game!

Alumnilisenssi on matalan kynnyksen tapa tukea yhteisön toimintaa. 22 euroa kustantavan lisenssin tuotto tulee kokonaisuudessaan alumnitoiminnan ja mentoriohjelman kehittämisen hyväksi.

2.7.2022 11:43 Koripallomuseo

Koripallolehti Ribari 1/2022 on ilmestynyt ja ilmaiseksi luettavissa verkossa

Uusimmassa lehdessä mm. Leena Vestalan (nyk. Martin) haastattelu ja Lassi Tuovin ajatuksia niin valmentamisesta kuin elämästä, sekä Oppikoulucupien historiaa.

30.5.2022 12:39 Koripallomuseo

70 vuotta naiskorista Suomessa - tule mukaan tukemaan juhlavuoden kirjaprojektia!

Kirja toteutetaan sponsorien ja yksityislahjoittajien tuella. Koripallomuseon pienkeräykseen lahjoittamalla tuet kirjahankkeen toteutumista!

Näytä lisää vastaavia