Miesten Divisioona A:n kausi on oven takana – ToPolla sekoitus kokemusta ja nuoruutta

7.10.2021 10:49 Miesten I divisioona A pelataan tällä kaudella 12 joukkueen sarjana, joka käynnistyy yhdellä ottelulla torstaina, mutta kaikki joukkueet saavat tulikasteensa viikonlopun aikana. Sarjaennakossa pureudutaan Divisioona A:n ennakkoasetelmiin Torpan Poikien päävalmentaja Jussi Syrjäsen avulla.

Jussi Syrjäsen (oik.) valmentama Torpan Pojat aloittaa Divisioona A -kautensa sunnuntaina. Kuva: Samira Lee/ToPo.

Jos katselee ToPon kokoonpanolistaa, niin sieltä välittömästi verkkokalvoille välähtää kolme Yhdysvaltojen lippua. ToPolla tulee todellakin olemaan tulevalla kaudella kokoonpanossaan kolme yhdysvaltalaispelaajaa, mutta yhtään heistä ei ole Suomeen lennätetty.

– Tosiasiassa he kaikki kolme asuvat jo valmiiksi Helsingissä. Kaikilla on oma tarinansa, miksi he ovat Suomessa ja Helsingissä, ToPon päävalmentaja Jussi Syrjänen avaa taustoja.

Toisena esille nousee sekoitus kokeneita, Korisliigaa myöten, kannuksiaan keränneitä pelaajia ja Suomen nuorisomaajoukkueista tuttuja kahdenkymmenen ikävuoden alkupuolen lupauksia. Paljon löytyy kuitenkin korvattavaa: ToPon viime kauden joukkueessa olivat mm. Tuomas Laine, Santeri Makkonen, Juuso Kauppinen ja Mikael Sandberg.

– Ei tuo ole kevyt porukka korvata. Onneksi olemme saaneet uusina pelaajina Topi Halmeen, Eldar Skamon ja Karl Engelvuoren. Lisäksi Miki Kuusisto palasi meille takaisin. He paikkaavat menetyksiä.

Suoranaisia nousutavoitteita ToPolla ei ole.

– Ei meille ole seuran puolesta mitään tavoitteita asetettu. Mutta kyllä me olemme puhuneet, että joka vuosi tavoitellaan sarjan voittoa. Turha muuten mennä pelaamaan, jollei voittoa tavoittele, Syrjänen aloittaa.

– ToPo ei ole pelkästään edustusurheilua, vaan meillä tärkeää on myös juniorityö. On tärkeää, että meillä on edustusjoukkue, joka tarjoaa junioreille esikuvia ja polun ylös asti. Edustusjoukkueen ottelut ovat seuran ihmisille paikka kohdata. 

Munkkiniemeläinen ToPo on yksi Suomen koripallohistorian legendaarisimmista seuroista, jolta löytyy historiastaan yhdeksän Suomen mestaruutta miesten puolelta. Paikka pääsarjassa vaatisi kuitenkin enemmän.

– Jos mietitään meidän miesten proggista, niin kyllä meidän pitkän matkan tavoite on varmasti joskus taas nostaa ToPo Korisliigaan. Mutta ennen kuin se on mahdollista, niin pitää tapahtua todella paljon taustoilla. Jos jossain vaiheessa sarjapaikka avautuisi, niin se vaatisi ulkopuolista rahoitusta.

Torpan Pojat kohtaa sarjakauden ensimmäisessä ottelussaan sunnuntaina 10. lokakuuta Oulu Basketballin vieraissa, upouudessa Ouluhallissa.

”Kellään ei ole paineita sen takana, että nyt pitää nousta”

Miesten I divisioona A pelataan tulevalla kaudella kahdentoista joukkueen voimin. Maantieteellisesti joukkueet ovat jakautuneet pohjoisimmillaan Ouluun ja itäisimmillään Joensuuhun.

Lähivuosina Divisioona A:n ennakkosuosikit ovat usein olleet selkeät. Yksi tai kaksi joukkuetta pyrkii tietoisesti ylöspäin – ja on kasannut sen mukaisen joukkueen. Syrjäsen mukaan selkeästi nousua hamuavaa joukkuetta ei tänä vuonna välttämättä ole.

– Luulen, että sellainen joukkue tänä vuonna puuttuu; kellään ei ole painetta sen takana, että nyt pitää nousta, Syrjänen aloittaa ennakkosuosikkien mietinnän.

– Turku on vahvistunut. Siellä on varmasti löydetty isoja tukijoita ja nostettu valtavasti budjettia, jos he ovat saaneet kasattua noinkin kovan ryhmän. HBA:n uskon olevan viime kautta kovempi.

Lusikkansa soppaan heittävät Korisliiga-joukkueiden kakkosjoukkueet tai yhteistyötä Korisliiga-joukkueiden kanssa tekevät.

– Kouvoilla on kiinni siitä ketkä pelaavat. Namikalla ketkä siellä pelaavat. Tampereella ketkä siellä pelaa. Niin sanottujen farmijoukkueiden kanssa se on aina kiinni siitä, että keitä heillä kulloinkin pääsee pelaamaan.

– Lisäksi Oulu tulee olemaan varmasti kovempi kuin viime kaudella. Nostaisin heidät pohjalta takaisin keskivaiheen paremmalle puolelle.

Miesten I divisioona A alkaa torstaina 7. lokakuuta, kun Tapiolan Honka kohtaa kotonaan Pyrintö Akatemia A:n. Todenteolla sarja käynnistyy viikonloppuna, jolloin jokainen joukkue saa tulikasteensa.

 
20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

22.3.2023 09:10 Miesten I divisioona A

Taistelu I divisioona A:n mestaruudesta alkaa – voittajalle luvassa paikka Korisliigaan

Miesten I divisioona A:n pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona. Runkosarjan voittanutta Bisons Loimaata lähtee haastamaan vahva edustus Keski- ja Etelä-Suomesta.

14.11.2022 08:56 NCAA

Viljami Vartiainen on sitoutunut Weber Staten yliopistoon

HBA-Märskyssä pelaava Viljami Vartiainen, 18, siirtyy syksyksi 2023 Yhdysvaltojen yliopistokentille, kun Tapiolan Hongan kasvatti on sitoutunut Weber Staten yliopistoon.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

22.3.2022 07:46 Miesten I divisioona A

Torpan Pojat ja Tapiolan Honka voittoputkissa Divisioona A:n pudotuspeleihin

Miesten I divisioona A:n pudotuspelit käynnistyvät tällä viikolla. Ennakkosuosikkeina Divisioona A:n pudotuspeleihin lähtevät Torpan Pojat ja Tapiolan Honka, jotka ovat molemmat keränneet alleen mittavat voittoputket.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

23.4.2021 22:05 Miesten I divisioona A

LoKoKo Bisons juhli Divisioona A:n mestaruutta ja nousua Korisliigaan

LoKoKo Bisons voitti kolmannessa finaaliottelussa Torpan Pojat 80-64 (45-36) ja pääsi täten juhlimaan miesten Divisioona A:n mestaruutta. Bisons nousee voiton myötä Korisliigaan viiden vuoden tauon jälkeen.

24.3.2021 09:46 Miesten I divisioona A

Divisioona A:n pudotuspelit käynnistyvät torstaina, Bisons selkeä ennakkosuosikki

Miesten Divisioona A:n pudotuspelit saavat käynnistyvät kolmen ottelun voimin torstaina 25.3. ja viimeinenkin puolivälieräsarja saadaan käyntiin perjantaina 26.3. Pudotuspeliennakossa kotietuvalmentajat kertovat tosipelien lähtöasetelmista ja puolivälierävastuksistaan.

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

7.12.2020 15:00 Naisten Korisliiga

Pääsarjojen tulevien viikkojen otteluohjelma on varmistunut

Naisten Korisliigassa ja miesten sekä naisten divisioonissa pelataan otteluita kyseisenä ajanjaksona mutta ilman yleisöä.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

14.10.2020 16:12 Miesten I divisioona A

”Näyttää todella laadukkaalta” – Divisioona A vilisee Korisliiga-konkareita

Miesten Divisioona A:n ensimmäiset ottelut pelataan jo torstaina ja todenteolla sarja pyörähtää käyntiin tulevana viikonloppuna. Sarjaennakossa käydään lävitse tulevaa kautta Jyväskylä Basketball Academyn näkökulmasta asiantuntijanaan päävalmentaja Mikko Tupamäki.

14.10.2020 14:15 Koripalloliitto tiedottaa

Pääsarjat pyörähtäneet käyntiin – tehdään ottelutapahtumasta yhdessä turvallinen

Suomen Koripalloliitto on yhdessä pääsarjaseurojen sekä asiantuntijoiden kanssa valmistellut yhteisen toimintaohjeen, jonka avulla halutaan tehdä ottelutapahtumasta mahdollisimman turvallinen niin pelissä mukana oleville kuin katsojillekin.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

3.8.2020 10:00 Korisliiga

Ruudusta pääsarjakoriksen uusi koti – Koripalloliitto ja Nelonen Media solmivat mittavan mediakumppanuuden

Korisliiga ja kaikki muut suomalaisen aikuiskoripallon pääsarjat siirtyvät Nelonen Median omistamaan Ruutuun monivuotisella sopimuksella.

27.7.2020 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan sekä miesten ja naisten I divisioonien otteluohjelmat julkaistu kaudelle 2020-21

Naisten Korisliigan ja naisten sekä miesten I divisioonien otteluohjelmat kaudelle 2020-21 on julkaistu. Naisten Korisliiga käynnistyy 8.10. Sekä naisten että miesten divisioonat starttaavat lokakuun puolessa välissä.

16.6.2020 18:45 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2020-21 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2020-21. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

21.4.2020 09:30 Miesten I divisioona A

Teemu Suokas on valinnut yliopistokseen Ball Staten

HBA-Märskyn Teemu Suokas, 19, on valinnut menevänsä tulevaksi kaudeksi Yhdysvaltojen yliopistosarjaan, jossa hänen uusi osoitteensa on Ball State.

Näytä lisää vastaavia