Mikael Laihonen Kataja Basketin haaviin

27.5.2021 08:14 Joensuulainen Kataja Basket on solminut yksivuotisen sopimuksen kolme edellistä Korisliiga-kautta Karhu Basketia edustaneen Mikael Laihosen kanssa.

Mikael Laihonen voitti Suomen mestaruuden Karhu Basketin riveissä keväällä 2019. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

27-vuotias ja 202-senttinen Laihonen on Raision Palloseuran kasvatti, joka on pelannut Korisliigassa ennen Joensuuhun siirtymistään kolmen kauden verran.

– Samulin poistumisen myötä olimme hetken tilanteessa, jossa meillä ei ollut isossa päässä yhtään kotimaista pelaajaa, päävalmentaja Petri Virtanen kertoo seuran tiedotteessa.

– Keskustelin Mikaelin kanssa ensimmäisen kerran vuodenvaihteen tienoilla ja olemme pitäneet yhteyttä siitä lähtien. Olikin kerrassaan upea juttu, että löysimme yhteisen sävelen ja sopimus syntyi, hän iloitsee.

– Kyseessä on ennen kaikkea erinomainen joukkuepelaaja, joka painaa aina kovalla energialla ja taisteluilmeellä. Hän puolustaa hyvin eikä välttele fyysisiä kontakteja. Kolmen pisteen heittonsa on kehittynyt käyttökelpoiseksi aseeksi mikä antaa mahdollisuuden peluuttaa häntä hyökkäyspäässä myös nelospaikalla.

Laihosen läpimurtokausi Korisliiga-tasolla oli 2019–20, jolloin hän kirjautti keskimäärin 6,1 pistettä ja 2,7 levypalloa. Viime syksynä hän ehti pelata vain kolme virallista ottelua ennen kuin polvivamma päätti kautensa.

– Mikaelin pelissä on ollut näkyvissä selkeä kehityskaari, johon tuli viime kauden alussa valitettava stoppi, Virtanen sanoo ja tarkentaa, että tällä hetkellä Laihonen on kunnossa ja pystyy harjoittelemaan.

Laihonen hakee seurasiirrolla ennen kaikkea uusia haasteita uralleen.

– Viime kausi meni käytännössä polvea kuntouttaessa. Nälkää jäi kovasti varsinkin, kun oli pakko vain seurata sivusta kuinka muita pelaajia tippui kauden edetessä pois kokoonpanosta eikä voinut auttaa joukkuetta, Laihonen avaa.

– Juuri nyt fiilis on odottavainen. Kataja on organisaationa huippuluokkaa ja yksi niistä, johon olen aina kokenut haluavani jossakin vaiheessa kuulua. ”Pete” teki keskusteluissamme selväksi, että ominaisuuksilleni on käyttöä ja myös sillä on iso merkitys.

– Uskon, että monipuolisuuteni tulee auttaamaan joukkuetta, nyky-Kataja-miehistä tätä ennen Tomi Lommin (Kristika Turku) ja Valtteri Pihlajamäen (Karhu Basket) kanssa yhdessä pelannut Laihonen päättää.

Kataja Basketin sopimustilanne 26.5.2021: Niko Mattila, Jamar Wilson, Valtteri Pihlajamäki, Valtteri Mervola, Tomi Lommi, Mikael Laihonen.

Henkilöt

Asiat

 
16.6.2021 13:08 Korisliiga

Vuoden ulkomaalaispelaaja Jeremiah Wood ja Vilpas jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas ja finaaleiden arvokkaimmaksi pelaajaksi sekä Vuoden ulkomaalaispelaajaksi valittu Jeremiah Wood solmivat yksivuotisen jatkosopimuksen.

16.6.2021 09:12 Korisliiga

Michael Besselink vuoden mittaiseen jatkosopimukseen BC Nokian kanssa

Michael Besselink, 22, ja BC Nokia ovat sopineet vuoden mittaisesta jatkosopimuksesta. Kyseessä on optiovuosi vuoden takaisesta 1+1-mallisesta sopimuksesta.

11.6.2021 12:00 Korisliiga

Tomas Pihlajamäki jatkaa Pyrinnössä kevääseen 2023

Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen hienon debyyttikauden pelanneen Tomas Pihlajamäen kanssa.

9.6.2021 14:50 Korisliiga

Osku Heinoselle kahden vuoden jatkosopimus Pyrintöön

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen Osku Heinosen kanssa. Kokenut ja tarkkakätinen Heinonen aloittaa jo 12. kautensa Pyrinnön Korisliiga-joukkueessa.

9.6.2021 14:43 Korisliiga

Marcus LoVett Vilppaan takakentälle

Hallitseva Suomen mestari Salon Vilpas on solminut 183-senttisen yhdysvaltalaisen Marcus LoVettin kanssa. Vasenkätinen LoVett voitti viime kaudella Portugalin liigan korikuninkuuden.

8.6.2021 09:29 Korisliiga

Joona Airenne Bisonsin riveihin

Korisliiga-paluuseen valmistautuva LoKoKo Bisons on solminut 1+1-mallisen sopimuksen viime kaudella Ura Basketissa pelanneen Joona Airenteen kanssa.

7.6.2021 11:26 Korisliiga

Pyrinnölle merkittävä jatkosopimus, David Gonzalvez jatkaa Tampereella kevääseen 2023

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen kapteeninsa David Gonzalvezin, 33, kanssa. Tuleva kausi on amerikkalaisen kuudes Korisliigassa.

7.6.2021 08:56 Korisliiga

Brian Fobbs Vilppaan ensimmäinen vahvistuskiinnitys

Suomen mestaruuden voittanut Salon Vilpas on kiinnittänyt 196-senttinen Brian Fobbsin ensi kauden joukkueeseensa. Vasenkätinen Fobbs pelasi kaksi viimeistä kauttaan Towsonin yliopistossa.

7.6.2021 08:14 Korisliiga

Eero Lehtonen ja Pyrintö jatkosopimukseen

Korihaiden kasvatti Eero Lehtonen jatkaa Tampereen Pyrinnössä, kun 23-vuotias pelaaja solmi vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

4.6.2021 10:30 Korisliiga

Santeri Makkonen on Seagullsin miehistöön

PuHu Junioreiden kasvatti on edustanut kaksi edellistä kautta miesten I divisioona A:ssa pelaavaa ToPoa. Makkonen pelaa ensi kaudella Seagullsin lisäksi Helsingin NMKY:ssä.

3.6.2021 13:00 Korisliiga

Valtteri Leppänen jatkaa Pyrinnössä

Pyrintö on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen Valtteri Leppäsen, 23, kanssa.

3.6.2021 10:30 Korisliiga

Sarjalisenssien hakuaika päättyi – Korisliigan sarjalisenssiä haki 12 joukkuetta

Korisliigassa viime kaudella pelannut kaarinalainen Ura Basket ilmoitti Koripalloliitolle ettei se hae Korisliigan sarjalisenssiä kilpailuvuodelle 2021–22. Muissa huippu- ja kilpakoripallosarjoissa kaikki urheilullisesti sarjaan oikeutetut joukkueet hakivat sarjalisenssejä.

3.6.2021 10:00 Susijengi

Matti Nuutinen nostaa tossut naulaan

Kolmet arvokisat, kahdet EM-karsinnat ja yhdet MM-karsinnat Susijengin sinivalkopaidassa pelannut likaisen työn tekijä ja kaksinkertainen Suomen mestari, kaarinalaisen Ura Basketin kasvatti Matti Nuutinen, 31, lopettaa koripallouransa.

2.6.2021 15:00 Mestarien liiga

Suomen mestari Vilpas lähtee Mestarien liigan karsintoihin

Keväällä ensimmäisen koripalloilun Suomen mestaruutensa voittanut Salon Vilpas on päättänyt osallistua syyskuussa Mestarien liigan karsintoihin. Mestarien liigan karsinnat pelataan 13.–17. syyskuuta. Arvonta suoritetaan heinäkuussa ja otteluohjelma varmistetaan heinäkuun viimeinen päivä.

2.6.2021 13:00 Suomen Cup

Koripallon Suomen Cup Ylelle pitkällä sopimuksella

Suomen Koripalloliitto ja Yle solmivat kolmivuotisen sopimuksen miesten ja naisten Suomen Cupin finaaliviikonloppujen tv-oikeuksista.

2.6.2021 12:26 Korisliiga

Korihait kiinnitti kaksi omaa kasvattiaan

Uudenkaupungin Korihait on solminut 1+1-malliset pelaajasopimukset Akseli Arvosen ja Mio Hyvösen kanssa.

2.6.2021 12:15 Korisliiga

Aleksanteri Ahola ja Lahti Basketball jatkosopimukseen

Lahti Basketball on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen Aleksanteri Aholan, 26, kanssa. Ahola aloittaa jo seitsemännen kauden Lahti Basketballin riveissä.

2.6.2021 08:34 Korisliiga

Korisliigassa ja Susijengissä debytoinut Remu Raitanen siirtyy KTP:hen

KTP-Basket ja Susijengin nuorempaan osastoon kuuluva Remu Raitanen solmivat 1+1-mallisen sopimuksen. 206-senttinen Raitanen esiintyi viime kesänä ensimmäistä kertaa Susijengin paidassa.

1.6.2021 15:44 Korisliiga

Thomas Vehmanen Bisonsin takakentälle

Korisliiga-paluuseen valmistautuva Bisons on solminut 1+1-vuotisen pelaajasopimuksen Thomas Vehmasen kanssa.

31.5.2021 21:42 Korisliiga

Joona Tuomala kaksivuotisella sopimuksella Katajaan

Joensuulainen Kataja Basket on solminut sopimuksen viime kaudella Ura Basketissa pelanneen Joona Tuomalan, 24, kanssa.

Näytä lisää vastaavia