Naisten divisioona käyntiin torstaina

7.10.2015 Koripallon naisten ykkösdivisioona pyörähtää käyntiin torstaina 8.10. Divarissa on mukana kaksi viime kaudella Naisten Korisliigaa pelannutta joukkuetta Torpan Pojat ja Turun Riento. Mukana on myös kaksi kakkosdivisioonasta noussutta nippua, Raholan Pyrkivä ja Kouvottaret. Viime kauden joukkueista divarissa jatkavat BC Nokia, Helmi Basket HBA, Helmi Capitals, Helsingin NMKY, Joensuun Kataja ja Puhuttaret.

Yli 300 liigapelin kokemuksella joukkojaan johtavan Venlakaisa Pursiaisen ToPo pyrkii takaisin Korisliigaan.

Viime keväänä Teemu Rannikon ja Katajan Suomen mestariksi luotsannut Pekka Salminen valmentaa tällä kaudella Suomen nuoria tyttölupauksia Helmi Basket HBA:ssa.

Helsingin NMKY:n sekoitus kokemusta ja edustusjoukkueeseen nostettuja nuoria ovat valmiina haastamaan. Kuvassa konkari Asta Leinonen.

EBT:tä Korisliigaan nostamassa ollut Inari Syrjänen vahvistaa alkavalla divisioonakaudella Turun Rientoa. Kuvat: Francois Perthuis & Tytti Nuoramo & Harri Vallila & Kari Mattila.

Sarjan joukkueet odottavat alkavalta sarjakaudelta voittoja ja menestystä, pelaajakehitystä, sarjapaikan säilyttämistä ja hyvää koripalloa. Yleisö saa nauttia vauhdikkaasta pelistä, tunteita herättävistä taisteluista sekä mitä todennäköisimmin myös nuorten lahjakkuuksien esiinmarssista.

”Tavoitteena liiga”

Naisten ykkösdivisioona on viime vuosina ollut tasaistakin tasaisempi sarja, mutta tänä vuonna divarista löytyy selviä suosikkeja.

Torpan Pojat marssittaa parketeille joukkueen, jossa on useampi viime kauden SM-pronssijoukkueen pelaaja. Ryhmän kirkkaimpana tähtenä säkenöi yli 300 liigaottelun kokemuksella Venlakaisa Pursiainen, tukenaan Kaisa Valtakari, Hanna Valkeinen ja Vilja Kesänen.  Kokeneiden pelureiden rinnalla nuoret Siiri Ukkonen (-95), Veera Kesänen (-95) ja Johanna Soikkeli (-96) ovat ottaneet ison roolin ja ovat tärkeä osa joukkueen iskukykyä.

- Meillä on vain yksi tavoite: nousu liigaan, linjaa ToPon valmentaja Janne Rauramo päättäväisesti.

Nuorista maajoukkuepelaajista koostuva Helmi Basket HBA heittää vahvan haasteen ToPolle. Se lähtee sarjaan teemalla ”Naiskoripallon tulevaisuus tässä ja nyt ”. Penkin päässä säkenöi naisten maajoukkueenkin tuore päävalmentaja Pekka Salminen, joka viime keväänä luotsasi joensuulaisen Kataja Basketin miesten Korisliigassa Suomen mestariksi.

Valmiina haastamaan

Helmen toinen joukkue Helmi Capitals hakee paikkaa neljän parhaan joukkoon. Capitals on vahvistunut viime kaudesta kahdella kovalla paluumuuttajalla, kun Janniina Koivunen ja Anna-Sofia Tuomaala pelaavat jälleen Capitals-paidassa. Kun heidän rinnalleen lisätään Emma Nikula, Asta Sillanpää, Ada Marjunen sekä joukko nuorten maajoukkuepelaajia, voidaan helsinkiläisryhmältä odottaa voittoisaa kautta.

Kataja Basket Joensuusta pelasi viime kaudella terävää ja liikkuvaa koripalloa ja oli sarjan positiivisin yllättäjä. Katajan naiset saivat arvostusta myös kentän ulkopuolisista toimista, sillä pelaajat pyörittävät joukkuetta vastaten koko toiminnasta aina varainhankintaa myöten. Joukkue on vahvistunut myös pelillisesti: Salla Pelkosen kaltaiset vahvistukset nostavat odotuksia Pohjois-Karjalassa.

- Tavoite on olla runkosarjan loputtua neljän joukossa ja siten mukana jatkopeleissä, tuumii joensuulaisvalmentaja Antti Halonen.

Myös Helsingin NMKY on uudistunut. Namika on tuplannut harjoitusmääränsä edelliskauteen verrattuna ja nostanut ryhmäänsä junioripelaajia. Tavoitteena on, että kausi jatkuu runkosarjan jälkeen pudotuspeleissä.

- Meillä on hieno tilanne kun joukkueessa on kokenut kolmikko Erja Laaksonen – Asta Leinonen – Laura Vatanen.  He pystyvät kantamaan pelillistä vastuuta mutta sen lisäksi tarjoamaan erinomaisen haasteen junioreille harjoituksissa, päävalmentaja Riku Punkkinen kuvailee.

Vantaalainen PuHu Juniorit lähtee kauteen mielessään voittavan koripallon pelaaminen. Kokeneen valmentajan Timo Niemisen reseptit ovat edelliskausilla osoittautuneet toimiviksi – onhan Puhuttaret ollut divarin pudotuspelien vakiojoukkue.

BC Nokian joukkueessa painopiste on nuorten pelaajien kehittämisessä. Nokialla on koko joukko lupaavia nuoria pelaajia, joille halutaan tarjota peliaikaa naisten valtakunnallisissa sarjoissa. Nuorisokaartin rinnalla juoksee joitakin kokeneempia pelaajia, mikä tekee nokialaisista hyvin tasapainoisen ryhmän ykkösdivariin. Viime kaudella BC Nokia ylsi aina pudotuspeleihin saakka.

Sarjanousija Kouvottaret katsoo alkavaa kautta pelillisten kysymysten kautta kouvolalaisuuteen nojaten. Paikalliselle yleisölle on tarjolla varmasti mieluista nähtävää.

- Meillä on kouvolalainen pelitapa miehistä/naisista junioreihin ja kouvolalainen valmennus, joka on hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta, kertoo Marko Frimodig.

Kouvottaret havittelee paikkaa sarjan keskikastissa yhdistelemällä kokemusta ja nuorta energiaa; omia kasvatteja sekä muualta tulleita.

Innostuneen positiivisesti

Turun Riennon joukkue on kokenut vuodessa täydellisen muodonmuutoksen; turkulaisia pelaajia on siirtynyt runsaasti ulkomaille kesän aikana ja uudet kasvot saavat nyt vastuuta.  Viime kaudella liigassa pelannut Riento on liikkeellä erittäin nuorella joukkueella, joka tähtää sarjapaikan säilyttämiseen.

Kakkosdivisioonasta noussut Raholan Pyrkivä lähtee sarjaan niin ikään maltillisin tavoittein.

- Raholan Pyrkivä lähtee sarjaan junioripitoisella joukkueella, joka haluaa pelata ykkösdivaria myös seuraavalla kaudella uudessa hallissa, maalailee Raholan luotsi Kari Nousiainen

Pirkanmaalaisyleisöllä riittää seurattavaa niin Pyrkivän joukkueessa kuin uuden hallin rakennustyömaassa. Odotukset ovat innostuneen positiivisia molemmilla osa-alueilla.

Divisioonan avauskierroksen ottelut

08.10. klo 18:00   Helmi Capitals  -  Helmi Basket HBA   

09.10. klo 19:00   Puhuttaret  -  Kouvottaret   

11.10. klo 13:00   RaPy  -  Kataja Basket   

11.10. klo 15:30   Torpan Pojat  -  BC Nokia   

11.10. klo 17:00   Turun Riento  -  Helsingin NMKY 

Sarjan neljä parasta etenee pudotuspeleihin, josta kaksi parasta nousee Naisten Korisliigaan. Sarjan viimeiseksi jäänyt putoaa alueelliseen kakkosdivisioonaan.

Lisätiedot: Naisten Divisioona
 
16.6.2020 18:45 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2020-21 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2020-21. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

18.10.2019 09:00 Korisliiga

Elisa Viihde Sport vapaassa katselussa sunnuntaista perjantaihin – tarjolla huimat 33 ottelua!

Elisa Viihde Sport -kanavat sekä -kirjasto ovat vapaassa katselussa 20.-25.10., kun televisioviikko tuo huippukoripallon kaikkien katsottavaksi.

9.10.2019 13:07 Korisliiga

Elisa Viihteeltä lähemmäs 900 kotimaista koripallo-ottelua

Tällä kaudella Elisa Viihde näyttää Korisliigan ja miesten I divisioona A:n lisäksi naisten Korisliigan ja I divisioonan sekä miesten I divisioona B:n kaikki runkosarja- sekä pudotuspeliottelut.

5.10.2019 15:44 Naisten I divisioona

Naisten I divisioona pyörähtää käyntiin sunnuntaina

Naisten I divisioonan kausi 2019-20 käynnistyy huomenna sunnuntaina neljän ottelun voimin. Muutoksen tuulia sarjaan tuovat Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin uudet haastajajoukkueet sekä Ringside-yhteistyön päättymisen myötä paluun tekevä Puhuttaret.

12.8.2019 15:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan ja divarien otteluohjelmat julkaistu kaudelle 2019-20

Naisten Korisliigan ja naisten sekä miesten I divisioonien otteluohjelmat kaudelle 2019-20 on julkaistu. Naisten Korisliiga käynnistyy 26.9. Divisioonat starttaavat lokakuun ensimmäisellä viikolla.

19.6.2019 20:58 Pääjuttu

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2019-20 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2019-20. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Tavoitetila seurojen määrän suhteen korkeimmilla sarjatasolla täyttyi, kun miesten divisioonissa pelaa 12 joukkuetta ja naisten 10.

6.6.2019 20:26 Naisten Korisliiga

HBA:n Sara Bejedi palkittiin arvokkaimpana pelaajana, Peli-Karhut rohmusi palkintoja

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 18-vuotiaan huippulupauksen, Sara Bejedin, sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Suomen mestari Peli-Karhujen pelaajia palkittiin kolmessa kategoriassa.

2.4.2019 22:59 Naisten I divisioona

Tapiolan Honka juhlii naisten I divisioonan mestaruutta

Tapiolan Honka vei finaalisarjan voiton suvereenisti kolmessa ottelussa ja Helmi Capitals joutui viime kevään tapaan tyytymään himmeämpään mitaliin. Honka vei ratkaisevan finaaliottelun selkeästi numeroin 83-52 (40-35).

29.3.2019 21:09 Naisten I divisioona

Hongalle toinen voitto naisten Divarin finaaleissa

Tapiolan Honka haki naisten I divisioonan toisessa loppuottelussa 66-81 (37-41) -vierasvoiton Helmi Capitalsista ja siirtyi finaalisarjassa 2-0-johtoon.

26.3.2019 21:07 Naisten I divisioona

Tapiolan Honka avausvoittoon naisten Divarin finaaleissa

Naisten I divisioonan finaalisarjan avausottelu päättyi tiukan taistelun päätteeksi Tapiolan Hongan voittoon, kun Helmi Capitals kaatui Espoossa lukemin 71-62 (29-24).

24.3.2019 19:26 Naisten I divisioona

Helmi Capitals kolmatta kertaa peräkkäin naisten Divarin finaaliin

Kestomenestyjä Helmi Capitals eteni naisten I divisioonan finaaleihin nujertamalla Ringsiden otteluvoitoin 2-3. Ringside kaatui ratkaisevassa ottelussa numeroin 71-87 (26-44).

20.3.2019 21:48 Naisten I divisioona

Tapiolan Honka naisten I divisioonan finaaleihin

Honka varmisti paikkansa naisten Divarin finaalissa onnistuessaan kaatamaan Turun Riennon kolmannen kerran välierissä. Voitto irtosi jatkoajalla lukemin 78-67. Toisessa otteluparissa Ringside kavensi voitot 1-2:een.

17.3.2019 20:32 Naisten I divisioona

Honka ja Capitals voiton päässä naisten I divisioonan finaalipaikasta

Tapiolan Honka ja Helmi Capitals nappasivat toiset voittonsa naisten Divarin välieräpareissa ja tarttuivat samalla tiukemmin kiinni sarjan finaalipaikkaan.

14.3.2019 21:08 Naisten I divisioona

Naisten I divisioonan pudotuspelit käyntiin – Honka ja Capitals voittoihin

Sunnuntaina päättyneen runkosarjan myötä paikkansa naisten I divisioonan välierissä varmistivat sarjakärki Tapiolan Honka, toiseksi sijoittunut Ringside, viime kauden finalisti Helmi Capitals sekä yhden pisteen erolla viivan yläpuolelle kivunnut Turun Riento.

9.1.2019 12:34 Pääjuttu

Sudenpentujen Emerita Mashaire: ”Vahvat ajot kohti koria on mun juttu”

Viime viikolla perinteikkäässä Baltic Sea Basketball Cupissa nähtiin jälleen kerran Suomen tulevaisuuden koripallolupauksia. Yhtenä tähtenä tuikki Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen Emerita Mashaire, 17.

15.12.2018 13:54 Naisten I divisioona

Naisten I divisioona puolivälissä - Honka porskuttaa kärjessä

Naisten valtakunnallisen I divisioonan puoliväli häämöttää ja syyskauden viimeiset ottelut pelataan huomenna sunnuntaina 16.12. Sarjan kärkipaikkaa pitää Tapiolan Honka ja tiiviisti kintereillä seuraavat vantaalaisjoukkue Ringside sekä Helsingin NMKY.

Näytä lisää vastaavia