Naisten divisioona käyntiin torstaina

7.10.2015 Koripallon naisten ykkösdivisioona pyörähtää käyntiin torstaina 8.10. Divarissa on mukana kaksi viime kaudella Naisten Korisliigaa pelannutta joukkuetta Torpan Pojat ja Turun Riento. Mukana on myös kaksi kakkosdivisioonasta noussutta nippua, Raholan Pyrkivä ja Kouvottaret. Viime kauden joukkueista divarissa jatkavat BC Nokia, Helmi Basket HBA, Helmi Capitals, Helsingin NMKY, Joensuun Kataja ja Puhuttaret.

Yli 300 liigapelin kokemuksella joukkojaan johtavan Venlakaisa Pursiaisen ToPo pyrkii takaisin Korisliigaan.

Viime keväänä Teemu Rannikon ja Katajan Suomen mestariksi luotsannut Pekka Salminen valmentaa tällä kaudella Suomen nuoria tyttölupauksia Helmi Basket HBA:ssa.

Helsingin NMKY:n sekoitus kokemusta ja edustusjoukkueeseen nostettuja nuoria ovat valmiina haastamaan. Kuvassa konkari Asta Leinonen.

EBT:tä Korisliigaan nostamassa ollut Inari Syrjänen vahvistaa alkavalla divisioonakaudella Turun Rientoa. Kuvat: Francois Perthuis & Tytti Nuoramo & Harri Vallila & Kari Mattila.

Sarjan joukkueet odottavat alkavalta sarjakaudelta voittoja ja menestystä, pelaajakehitystä, sarjapaikan säilyttämistä ja hyvää koripalloa. Yleisö saa nauttia vauhdikkaasta pelistä, tunteita herättävistä taisteluista sekä mitä todennäköisimmin myös nuorten lahjakkuuksien esiinmarssista.

”Tavoitteena liiga”

Naisten ykkösdivisioona on viime vuosina ollut tasaistakin tasaisempi sarja, mutta tänä vuonna divarista löytyy selviä suosikkeja.

Torpan Pojat marssittaa parketeille joukkueen, jossa on useampi viime kauden SM-pronssijoukkueen pelaaja. Ryhmän kirkkaimpana tähtenä säkenöi yli 300 liigaottelun kokemuksella Venlakaisa Pursiainen, tukenaan Kaisa Valtakari, Hanna Valkeinen ja Vilja Kesänen.  Kokeneiden pelureiden rinnalla nuoret Siiri Ukkonen (-95), Veera Kesänen (-95) ja Johanna Soikkeli (-96) ovat ottaneet ison roolin ja ovat tärkeä osa joukkueen iskukykyä.

- Meillä on vain yksi tavoite: nousu liigaan, linjaa ToPon valmentaja Janne Rauramo päättäväisesti.

Nuorista maajoukkuepelaajista koostuva Helmi Basket HBA heittää vahvan haasteen ToPolle. Se lähtee sarjaan teemalla ”Naiskoripallon tulevaisuus tässä ja nyt ”. Penkin päässä säkenöi naisten maajoukkueenkin tuore päävalmentaja Pekka Salminen, joka viime keväänä luotsasi joensuulaisen Kataja Basketin miesten Korisliigassa Suomen mestariksi.

Valmiina haastamaan

Helmen toinen joukkue Helmi Capitals hakee paikkaa neljän parhaan joukkoon. Capitals on vahvistunut viime kaudesta kahdella kovalla paluumuuttajalla, kun Janniina Koivunen ja Anna-Sofia Tuomaala pelaavat jälleen Capitals-paidassa. Kun heidän rinnalleen lisätään Emma Nikula, Asta Sillanpää, Ada Marjunen sekä joukko nuorten maajoukkuepelaajia, voidaan helsinkiläisryhmältä odottaa voittoisaa kautta.

Kataja Basket Joensuusta pelasi viime kaudella terävää ja liikkuvaa koripalloa ja oli sarjan positiivisin yllättäjä. Katajan naiset saivat arvostusta myös kentän ulkopuolisista toimista, sillä pelaajat pyörittävät joukkuetta vastaten koko toiminnasta aina varainhankintaa myöten. Joukkue on vahvistunut myös pelillisesti: Salla Pelkosen kaltaiset vahvistukset nostavat odotuksia Pohjois-Karjalassa.

- Tavoite on olla runkosarjan loputtua neljän joukossa ja siten mukana jatkopeleissä, tuumii joensuulaisvalmentaja Antti Halonen.

Myös Helsingin NMKY on uudistunut. Namika on tuplannut harjoitusmääränsä edelliskauteen verrattuna ja nostanut ryhmäänsä junioripelaajia. Tavoitteena on, että kausi jatkuu runkosarjan jälkeen pudotuspeleissä.

- Meillä on hieno tilanne kun joukkueessa on kokenut kolmikko Erja Laaksonen – Asta Leinonen – Laura Vatanen.  He pystyvät kantamaan pelillistä vastuuta mutta sen lisäksi tarjoamaan erinomaisen haasteen junioreille harjoituksissa, päävalmentaja Riku Punkkinen kuvailee.

Vantaalainen PuHu Juniorit lähtee kauteen mielessään voittavan koripallon pelaaminen. Kokeneen valmentajan Timo Niemisen reseptit ovat edelliskausilla osoittautuneet toimiviksi – onhan Puhuttaret ollut divarin pudotuspelien vakiojoukkue.

BC Nokian joukkueessa painopiste on nuorten pelaajien kehittämisessä. Nokialla on koko joukko lupaavia nuoria pelaajia, joille halutaan tarjota peliaikaa naisten valtakunnallisissa sarjoissa. Nuorisokaartin rinnalla juoksee joitakin kokeneempia pelaajia, mikä tekee nokialaisista hyvin tasapainoisen ryhmän ykkösdivariin. Viime kaudella BC Nokia ylsi aina pudotuspeleihin saakka.

Sarjanousija Kouvottaret katsoo alkavaa kautta pelillisten kysymysten kautta kouvolalaisuuteen nojaten. Paikalliselle yleisölle on tarjolla varmasti mieluista nähtävää.

- Meillä on kouvolalainen pelitapa miehistä/naisista junioreihin ja kouvolalainen valmennus, joka on hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta, kertoo Marko Frimodig.

Kouvottaret havittelee paikkaa sarjan keskikastissa yhdistelemällä kokemusta ja nuorta energiaa; omia kasvatteja sekä muualta tulleita.

Innostuneen positiivisesti

Turun Riennon joukkue on kokenut vuodessa täydellisen muodonmuutoksen; turkulaisia pelaajia on siirtynyt runsaasti ulkomaille kesän aikana ja uudet kasvot saavat nyt vastuuta.  Viime kaudella liigassa pelannut Riento on liikkeellä erittäin nuorella joukkueella, joka tähtää sarjapaikan säilyttämiseen.

Kakkosdivisioonasta noussut Raholan Pyrkivä lähtee sarjaan niin ikään maltillisin tavoittein.

- Raholan Pyrkivä lähtee sarjaan junioripitoisella joukkueella, joka haluaa pelata ykkösdivaria myös seuraavalla kaudella uudessa hallissa, maalailee Raholan luotsi Kari Nousiainen

Pirkanmaalaisyleisöllä riittää seurattavaa niin Pyrkivän joukkueessa kuin uuden hallin rakennustyömaassa. Odotukset ovat innostuneen positiivisia molemmilla osa-alueilla.

Divisioonan avauskierroksen ottelut

08.10. klo 18:00   Helmi Capitals  -  Helmi Basket HBA   

09.10. klo 19:00   Puhuttaret  -  Kouvottaret   

11.10. klo 13:00   RaPy  -  Kataja Basket   

11.10. klo 15:30   Torpan Pojat  -  BC Nokia   

11.10. klo 17:00   Turun Riento  -  Helsingin NMKY 

Sarjan neljä parasta etenee pudotuspeleihin, josta kaksi parasta nousee Naisten Korisliigaan. Sarjan viimeiseksi jäänyt putoaa alueelliseen kakkosdivisioonaan.

Lisätiedot: Naisten Divisioona
 
22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

26.11.2021 12:34 Pääjuttu

Susiladies-yhteistyöverkosto on aloittanut toimintansa

Nais- ja tyttökoripalloilun kehittämiseen keskittyvä yhteistyöverkosto on kokoontunut syksyn aikana kaksi kertaa ja seuraava tapaaminen on sovittu tammikuulle. Verkoston toiminnassa on ollut mukana ensimmäisessä vaiheessa päävalmentajat kymmenestä pääsarjojemme seurasta.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

1.10.2021 08:12 Naisten I divisioona

”Kovia pelejä tulossa” – Helmi Capitals ja tusinallinen muita joukkueita aloittaa naisten divarikauden sunnuntaina

Naisten I divisioona käynnistyy 13 joukkueen ja yhteensä kuuden ottelun voimin sunnuntaina 3. lokakuuta. Ykkösdivisioonan ennakossa paneudutaan ennakkoastelemiin ja Helmi Capitalsin projektiin päävalmentaja Santeri Savolaisen kanssa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

22.4.2021 21:40 Naisten I divisioona

Torpan Pojat II vei naisten ykkösdivisioonan mestaruuden Nokian nenän edestä

Naisten ykkösdivisioonan voittoa juhli Torpan Pojat II, joka voitti viidennessä loppuottelussa BC Nokian 70-67 (25-27). Jännittävä ykkösdivisioonan loppuhuipennus ratkesi vasta viimeisellä minuutilla helsinkiläisten hyväksi.

23.3.2021 09:31 Naisten I divisioona

Naisten divari huipentuu neljän joukkueen pudotuspeleihin: ToPo II, HNMKY sekä BC Nokia, Helmi Capitals välieräpareina

Naisten ykkösdivisioonan pudotuspelit käynnistyvät tällä viikolla, kun jo huomenna keskiviikkona 24.3. sarjakakkonen BC Nokia saa vastaansa runkosarjakolmosen Helmi Capitalsin. Sarjakärki Torpan Pojat II:n ja nelosen Helsingin NMKY taas aloittavat välieränsä perjantaina 26.3.

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

7.12.2020 15:00 Naisten Korisliiga

Pääsarjojen tulevien viikkojen otteluohjelma on varmistunut

Naisten Korisliigassa ja miesten sekä naisten divisioonissa pelataan otteluita kyseisenä ajanjaksona mutta ilman yleisöä.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

15.10.2020 08:33 Naisten I divisioona

”Kova taistelu käydään molemmissa päissä sarjataulukkoa” – Naisten divari alkaa sunnuntaina

Naisten ykkösdivisioonassa pelataan ensimmäiset viisi ottelua ympäri Suomen sunnuntaina 18.10. Sarjaennakossa paneudutaan ykkösdivisioonan ennakkoasetelmiin BC Nokian päävalmentaja Denis Kucevicin avustuksella.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

3.8.2020 10:00 Korisliiga

Ruudusta pääsarjakoriksen uusi koti – Koripalloliitto ja Nelonen Media solmivat mittavan mediakumppanuuden

Korisliiga ja kaikki muut suomalaisen aikuiskoripallon pääsarjat siirtyvät Nelonen Median omistamaan Ruutuun monivuotisella sopimuksella.

27.7.2020 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan sekä miesten ja naisten I divisioonien otteluohjelmat julkaistu kaudelle 2020-21

Naisten Korisliigan ja naisten sekä miesten I divisioonien otteluohjelmat kaudelle 2020-21 on julkaistu. Naisten Korisliiga käynnistyy 8.10. Sekä naisten että miesten divisioonat starttaavat lokakuun puolessa välissä.

16.6.2020 18:45 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2020-21 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2020-21. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

Näytä lisää vastaavia