Naisten Korisliigan avauskierros jatkui kolmella ottelulla – ViVe, EBT ja PeKa avausvoittoihin

10.10.2020 19:54 Naisten Korisliigan avauskierros jatkui lauantaina kolmella ottelulla. Voittoihin päivän otteluissa ylsivät ViVe, PeKa ja jännittävien vaiheiden jälkeen EBT.

ViVe nappasi avausvoiton Destinee Youngin johdolla. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Vimpelille kauden avausvoitto

Vimpelin Veto sai vieraakseen lauantain ensimmäisessä ottelussa sarjanousijan Tampereen Pyrinnön. Vimpelissä nähtiin kahden nuoren joukkueen kohtaaminen. Molemmat joukkueet tulevat taistelemaan samoista sijoituksista, joten ottelu oli molemmille todella tärkeä. Vimpeli otti lopulta kauden avauspisteensä 79-75.

Ottelun ensimmäinen puoliaika pelattiin tasaisissa merkeissä. Pyrintö karkasi jaksolla parhaimmillaan seitsemän pisteen johtoon, mutta puoliajalle mentiin kotijoukkueen komennossa 36-33.

Pyrinnöstä Reetta-Sofia Tulkki oli tehokkaana ja upotti 12 pistettä. Kotijoukkueen pisteykkönen ensimmäisellä puoliajalla oli kapteeni Destinee Young kymmenellä pisteellä.

- Lähdimme peliin tosi kovaa, mutta Vimpelin paikkapuolustus sekoitti meitä. Meidän vahvuutemme on joukkuehenki, jonka kautta selvisimme notkahduksestamme ja saimme pelin raiteilleen, Tulkki sanoi pelin jälkeen.

Toiselle puoliajalle ViVe tuli vieraitaan terävämmin ja karkasi heittopelinsä ansiosta jo 16 pisteen johtoon. Viimeiselle tauolle mentiin kotijoukkueen kymmenen pisteen johdossa.

Pelasimme nousujohteisen ottelun. Pyrintö aloitti tosi hyvin hyökkäyspäässä. Rupesimme jo toisen erän lopussa pelaamaan paikkaa ja kolmannessa erässä saimme Pyrinnön hyökkäyspelin staattiseksi, ViVe:n päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala totesi.

Viimeisellä neljänneksellä Pyrintö viritteli vielä hyvän kirin ja ottelun voittajaa saatiin jännittää aivan ottelun loppuhetkille asti. Emilia Anttila toi joukkueen vielä kolmen pisteen päähän, mutta lopulta pisteet jäivät Vimpeliin pistein 79-75.

- Voittomme avain oli tänään puolustus ja se, kun vaihdoimme paikkapuolustukseen. Sen myötä pääsimme tarvittavalle karkumatkalle. Olen tyytyväinen joukkueena pelaamiseemme, Young sanoi.

Young saalisti lopulta ottelun korkeimman pistemäärän 24 pisteellä ja keräsi 11 levypalloa. Hänelle tulitukea tarjosi Mariah Miller, joka upotti 17 pistettä ja napsi 13 levypalloa. Pyrinnöstä Tulkki kirjautti 20 pistettä ollen joukkueensa paras pisteiden tekijä.

Ottelutilasto

EBT:lle viime hetkien voitto paikalliskamppailussa

Espoossa nähtiin kauden ensimmäinen paikalliskamppailu, jossa EBT ja Tapiolan Honka kohtasivat. Jännittävien vaiheiden jälkeen EBT nappasi pisteet 74-73.

Ottelun alussa molempien joukkueiden puolustus toimi, eikä kumpikaan joukkue päässyt juhlimaan pisteillä. Tasaisen ensimmäisen jakson vei nimiinsä Honka pistein 15-11.

Toisella jaksolla Hongan puolustus oli edelleen hyvää ja se pitikin vastustajien heittoprosentit alhaisina.  Joukkue onnistui laajalla rintamalla ja kaikki kentällä käyneet pelaajat pääsivät pisteiden makuun, kun joukkue kasvatti johtonsa puoliajalle kahdeksaan pisteeseen.

EBT sai kolmannella jaksolla hyökkäyspelinsä rullaamaan. Erityisesti Lotta Vesiluoma sai heittonsa uppoamaan ja hänen johdollaan kotijoukkue kuroi eron umpeen. Viimeiselle tauolle mentiin tasatilanteesta.

Kotijoukkue jatkoi hyvää pelaamistaan viimeisellä jaksolla ja oli pitkään kuskin paikalla. Honka nousi kuitenkin viimeisillä minuuteilla rinnalle ja oli loppuhetkillä johdossa.

Ottelussa nähtiin todella jännittävä loppu. Gabriela Bronson upotti kahdesta vapaaheitostaan toisen ja kasvatti Hongan johdon kahteen pisteeseen, kun peliä oli kahdeksan sekuntia jäljellä.  EBT pääsi vielä heittämään ottelun voitosta ja Lotta Eräkangas upotti kolmen pisteen heittonsa ja Espoo Basket Team nappasi kauden avauspisteensä 74-73.

Viime kaudelta tuttu Hannah Little oli kotijoukkueen tehokkain pelaaja. Hän kirjautti tripla-tuplan 19 pistettä, 14 levypalloa ja 11 syöttöä. Lotta Vesiluomalle kirjattiin 14 pistettä.  Hongasta Bronson teki 16 pistettä ja joukkueen paidassa debytoineelle Taru Tuukkaselle merkittiin tupla-tupla 14 pisteellä ja 15 levypallolla.

PeKa haki pisteet Helsingistä

ToPo sai Helsinkiin vieraakseen sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuvan Peli-Karhut. Kotkalaiset pelasivat hyvän ottelun ja hakivat pisteet 85-50.

Peli-Karhujen hyökkäyspeli oli heti ottelun alussa uomissaan ja joukkue upotti pelitilanneheittojaan hyvällä prosentilla. Vieraat karkasivat ensimmäisen jakson päätteeksi 26-14 johtoon.

Toisella jaksolla kotkalaiset kasvattivat johtoaan. Joukkueen puolustus terävöityi ja teki ToPon hyökkäyksen hankalaksi. Elena Melto oli puoliajan hahmo ja upotti 18 pistettä kovalla heittoprosentilla. Puoliajalla PeKa johti peliä 48-20.

- Saimme pelin aloitettua hyvin ja juostiin hyvin. Saatiin hyödynnettyä meidän kokoeroa hyvin heti alusta alkaen. Tosi iloista ja vauhdikasta hyökkäyspelaamista vaikka oli molemmat laituripelaajat poissa. Ja jos vastustajan pitää 50 pisteessä voi muutaman menetyksenkin ottaa. Niitä meille tuli liikaa, mutta silti hyvin kypsä ja ehjä esitys kauden avaukseksi, PeKan päävalmentaja Roope Mäkelä totesi ottelun jälkeen.

Kolmannella neljänneksellä peli tasoittui. ToPo sai hyökkäyspelinsä toimimaan paremmin ja joukkueet tekivät pisteitä tasatahtiin ja viimeiselle tauolle mentiin PeKa:n 69-40 johdossa. Viimeinen neljännes oli vain muodollisuus ja pisteet matkasivat Kotkaan 85-50.

PeKa heitti ottelussa 55 prosenttisesti pelitilanneheitot sisään. ToPon heittoprosentti jäi 31 prosenttiin.

- PeKa oli odotetun kova. Tiedettiin, että jos pysytään taistelemaan ja pelaamaan hyvällä tasolla pystymme kamppailemaan heitä vastaan. Niinä hetkinä, kun pystyimme kamppailemaan kovaa puolustuksessa ja taistelemaan levypalloista ottelu oli ihan tasainen. Kun näihin asioihin ei pystytty PeKa meitä rokotti. Ja niitä hetkiä tuli tänään liian paljon, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi totesi.

Hyvin ottelun aloittanut Melto upotti lopulta 26 pistettä hyvällä prosentilla. Zykera Rice kirjautti tupla-tuplan 21 pisteellä ja 13 levypallolla. Kotijoukkueesta Nea Kuisma pääsi kaksinumeroiseen pistesaaliiseen 12 pisteellä.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga

ToPon IImar’I Thomas naisten Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Upeaa kautta pelaavan Torpan Poikien IImar’I Thomas on valittu naisten Korisliigan helmikuun parhaaksi pelaajaksi.

2.3.2024 19:50 Naisten Korisliiga

Da’Nasia Hoodin heitto varmisti Peli-Karhuille sarjapisteet – ToPo vei nimiinsä kärkipään kohtaamisen

Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Voitot kirjattiin Peli-Karhuille ja ToPo:lle.

1.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

HBA:lle tärkeät pisteet pudotuspelipaikan kannalta – Kouvottaret äitynyt kovaan vireeseen

Naisten Korisliigassa pelattiin perjantaina kaksi ottelua. Niissä voittoihin ylsivät HBA-Märsky ja Kouvottaret.

24.2.2024 22:00 Naisten Korisliiga

HBA ja PeKa katkaisivat tappioputkensa – ToPo:lle revanssi Kouvottarista

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat HBA, PeKa, ToPo sekä FoA.

23.2.2024 10:00 Naisten Korisliiga

Tammikuun kuukauden pelaaja Saana Kujala: ’’Olen erittäin ylpeä siitä, miten olemme joukkueena pelanneet’’

Saana Kujala valittiin tammikuussa kuukauden pelaajaksi. Kujalan johdolla Pyrintö nappasi kuukauden aikana kolme voittoa.

17.2.2024 19:44 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voittoon Thomasin pistehurjastelusta huolimatta – ToPolle kauden ensimmäinen tappio

Naisten Korisliigassa pisteitä keräsivät Kouvottaret, FoA, Pyrintö ja EBT.