Nokialaiskasvatti Shawn Hopkins odottaa illan Pirkanmaan derbyä jo vesi kielellä

25.10.2019 09:54 "Kun on paljon kavereita kentän ulkopuolelta siellä vastassa, niin se on aina hauska pistää sellainen pieni tökkiminen, pieni kiusaaminen kentällä päälle."

Shawn Hopkins pelaa ensimmäistä ammattilaiskauttaan kasvattajaseurassaan. Kuva: Ville Vuorinen

Nokialaiskasvatti Shawn Hopkins pelaa 24-vuotiaana ensimmäistä kauttaan ammattilaisena. Edelliset neljä kautta 195-senttinen laituri vietti Yhdysvaltain yliopistokentillä.

Asuminen kotimaisemissa Suomessa on ollut Hopkinsille herkullinen mahdollisuus. Hän on nauttinut joka hetkestä ammattilaiskoripalloilijana kasvattajaseurassaan BC Nokiassa. Nyt yliopistoarjen huolet eivät harjoitusten alla enää paina.  

– Paluu Suomeen kauemmaksi aikaa kuin kuukausi tai pari on ollut oikein hieno kokemus pitkästä aikaa. On päässyt taas rauhoittumaan ja keskittymään olennaiseen ilman minkäänlaisia häiriötekijöitä siinä ohella, hurjan urheilullinen Hopkins hymyilee.

– Nyt on päässyt ensimmäistä vuotta ammattilaisena pelaamaan. Ja Nokialla se on ollut erityisen helppo ja hyvä tehdä. Täällä on asiat ja harjoituspaikat kunnossa.

Suomen maajoukkueessakin taitojaan väläytellyt Hopkins on saanut BC Nokiassa runsaasti vastuuta. Seitsemässä ensimmäisessä pelissä Hopkins on pelannut miltei 29 minuuttia ottelua kohden. Tilastokeskiarvoiksi ovat muodostuneet 9,4 pistettä, 4,6 levypalloa sekä 1,4 syöttöä.

Hopkins on myös lähes jokaisessa ottelussa päässyt näyttämään huimaa urheilullisuuttaan donkkien muodossa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

 

– Se, että asuu ihan hallin vieressä mahdollistaa, että on pystynyt tekemään oikeastaan kaiken, mitä itse haluaa. On vain itsestä kiinni, kuinka paljon paranee ja kehittää itseään. Varsinkin Greg Gibsonin alaisuudessa tämä kaikki on vielä todella etuoikeutettua, Hopkins kiittelee päävalmentajaansa.

 

Illalla odottaa Pirkanmaan derby numero yksi

Nokialaisena Hopkins tietää, mitä tamperelaisjoukkueiden kukistaminen tuntuu. Hän myös tietää, miten tappio paikallisvastustajaa vastaan koskee.

Perjantai-iltana Hopkins pääsee ensimmäistä kertaa paikallisottelun tunnelmaan Korisliiga-ympäristössä. Hän kuvailee iänikuisia Pyrintö-taisteluja hyvinkin lämpimästi.

– Pyrinnön kohtaaminen on aina hauska juttu. Nokia–Tampere-akseli on kumminkin todella läheistä porukkaa, molemmin puolin on paljon kavereita ja vanhoja tuttuja.

– Ja aina siellä on ihmisiä, ketä vastaan on pelannut. Eikä välttämättä ole edes pelannut vastaan, mutta on nähnyt juniorina, kun joku pelaa Pyrintö-paidassa, nyt esimerkiksi BJ Raymond. Kävin silloin nuorempana paljon katsomassa Pyrinnön pelejä, silloin Raymond pisti palloa pussiin tasaiseen tahtiin. Nyt pääsee pelaamaan hänenkin paluunsa myötä häntä vastaan, se on tosi hieno juttu, viimeisellä BC Nokia kaudellaan Divisioona A:n mestaruutta ja nousua Korisliigaan juhlinut Hopkins hehkuttaa.

Shawn Hopkinsin hypätessä jalkojen alle jää runsaasti ilmaa. Kuva: Ville Vuorinen

Hopkins ei aio päästää tamperelaisvieraitaan helpolla. Punanuttu päällä paraskin ystävä voi hetkellisesti olla ärsytyksen kohde.

– Kun on paljon kavereita kentän ulkopuolella siellä vastassa, niin se on aina hauska pistää sellainen pieni tökkiminen, pieni kiusaaminen kentällä päälle. Sitten ollaan taas frendejä, kun summeri soi ja matsi päättyy. Se on siis aina mielenkiintoinen kohtaaminen, tämä Pirkanmaan paikallisvääntö.

 

Perjantaina klo 18.30 Nokian palloiluhallilla: BC Nokia–Tampereen Pyrintö

Henkilöt

 
28.5.2020 08:29 Korisliiga

Niko Mattila ja Tomi Lommi siirtyvät Kataja Basketin takakentälle

Joensuulaisseura on solminut kahden kauden mittaisen sopimuksen edelliset viisi kautta BC Nokiaa edustaneen Niko Mattilan kanssa. Tomi Lommi siirtyy Katajaan Kouvoista, jossa hän pelasi viime kaudella ensimmäisen Korisliiga-kautensa.

26.5.2020 16:49 Korisliiga

Korisliigan parhaaksi äänestetty Henri Kantonen siirtyy Vilppaasta Ranskaan

22-vuotias takamies on allekirjoittanut pelaajasopimuksen Ranskan ProB-liigassa pelaavan Aix-Maurienne Savoie Basketin kanssa. Viime kaudella samassa seurassa pelasi Susijengin takamies Ilari Seppälä.

23.5.2020 10:00 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2014: Tampereen Pyrintö palaa kultakantaan

Kahden perättäisen Bisons-mestaruuden jälkeen Kataja Basket kaatoi hallitsevan mestarin välierissä kapellimestarinsa Teemu Rannikon johdolla. Finaaleissa pidemmän korren vei kuitenkin runkosarjaykkönen Tampereen Pyrintö, jonka näytös finaaleissa oli lähestulkoon ylivoimainen.

18.5.2020 09:50 Korisliiga

Elisa Viihde tarjoilee tänään yhden viime kausien hurjimmista avausfinaaleista

Tänään klassikko-otteluna Elisa Viihteellä nähdään ensimmäinen finaali keväältä 2017, jossa Vilpas ja Kataja taistelivat avausvoitosta päätössekunneille asti. Ensimmäisestä ottelusta muodostui jännitysnäytelmä, joka lopulta oli merkityksellinen finaalisarjan kannalta.

16.5.2020 09:23 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2013: Bisons peittoaa KTP:n klassikkosarjassa

Päätettyään ensimmäisen pääsarjakautensa mestaruuteen pääsi Nilan Bisons liigakauteen 2012-13 äärimmäisen pienin kokoonpanomuutoksin ja jylläsi runkosarjavoiton nimiinsä. Finaaleissa Bisons sai kuitenkin tasaveroisen vastuksen nimivahvasta KTP:sta, joka eteni loppuotteluihin ensimmäistä kertaa sitten kevään 1994.

13.5.2020 08:27 Korisliiga

Jeremiah Wood jatkaa Vilppaassa

Salon Vilpas on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen kesken viime kauden joukkueeseen liittyneen Jeremiah Woodin kanssa. 35-vuotias Wood ehti viime kaudella osoittaa olevansa kovassa iskussa.

12.5.2020 08:42 Korisliiga

Aapeli Alanen: Itseluottamusta, kovapäisyyttä ja kosolti taitoa Lahest

Kataja Basketin Aapeli Alanen, 24, on oppinut ammattilaisena hillitsemään kiivaan mielensä. Korisliiga-kauden 2018/19 kehittynein pelaaja vietti juniorivuotensa älyttömän kovassa Namika Lahden ’96-ikäluokassa, josta hän ponnisti Korihaiden ja BC Nokian kautta Susijengin porteille.

11.5.2020 12:36 Korisliiga

Matias Ojala muistelee kuumaa heittokättään välierissä 2018 – ”jouduimme opettelemaan, miten pelataan ilman Teemua”

Elisa Viihteen maanantai-illassa nähdään klassikko-otteluna vuoden 2018 kolmas välierä. Vilppaassa pelannut Matias Ojala muistaa yhä elävästi tuon kevään pudotuspelit.

9.5.2020 10:19 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2012: Nousija-Bisons kertayrittämällä mestariksi

Voitettuaan divarin mestaruuden keväällä 2011 Loimaan Korikonkarit pisti tuulemaan. Nilan Bisonsiksi nimensä vaihtanut joukkue haavi riveihinsä tukun maajoukkuepelaajia ja ensiluokkaisia ulkomaalaisvahvistuksia. Keväällä 2012 Loimaalla tuuleteltiin Suomen mestaruutta vasta toisena nousijajoukkueena kautta Korisliigan historian.

8.5.2020 09:13 Korisliiga

Shawn Hopkins: Minun valmentajani

Shawn Hopkins, 24, on BC Nokian atleettinen laituri ja Korisliiga-kauden 2019/20 vuoden tulokas, jonka juuret ovat vahvasti Nokialla. Ei ole yllätys, että Hopkinsin uran merkittävimpiin valmentajiin kuuluvat nokialainen valmentajaikoni Kimmo Olli sekä kahteen otteeseen Nokialla vaikuttanut Ville Tuominen.

5.5.2020 12:30 Korisliiga

Sami Toiviaisesta Vilppaan uusi päävalmentaja kaksivuotisella sopimuksella

Korisliigan kärkiseuroihin viime vuosina noussut Salon Vilpas on solminut päävalmentajasopimuksen kokeneen Sami Toiviaisen kanssa.

1.5.2020 11:46 Korisliiga

Vesa Mäkäläinen jatkaa Lahti Basketballin riveissä

Lahti Basketball ja kapteeni Vesa Mäkäläinen, 33, ovat solmineet vuoden jatkosopimuksen. Mäkäläiselle tuleva kausi on jo hänen neljästoista Suomen pääsarjatasolla.

1.5.2020 11:36 Korisliiga

Miikka Sopanen Pyrinnön päävalmentajaksi

Tampereen Pyrinnön tulevan Korisliiga-kauden päävalmentaja on lyöty lukkoon, kun Miikka Sopanen, 46, palaa kasvattajaseuransa luotsiksi. Sopasen ja Pyrinnön välinen sopimus kattaa kauden 2020/21.

1.5.2020 09:44 Haastattelu

Justus Kilpinen: Minun valmentajani

Tampereen Pyrinnön Justus Kilpinen, 26, on raatanut itsensä pitkäjänteisen työn kautta Korisliigan runkopelaajaksi kasvattajaseurassaan. Kilpisen uran merkittävimmät valmentajat ovat Kari Kilpinen, Tero Vasell, Juha-Petri Nieminen, Miikka Sopanen sekä Jarno Nikula.

27.4.2020 08:36 Korisliiga

Antto Nikkarinen muistelee Seagullsin pronssikautta: ”Tuntui, että ohjat oli käsissä”

Elisa Viihde matkustaa maanantaina ajassa takaisin keväälle 2017, kun Helsinki Seagulls ja Kouvot väänsivät ikimuistoisen puolivälieräsarjan. Stadilaisten pelinrakentaja Antto Nikkarinen muistelee ottelun loppuhetkiä sekä tuplajatkoaikaa, joiden jälkeen Lokit eteni välieriin.

25.4.2020 10:04 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2010: Williamsin Pyrintö voittoon ToPosta klassikkosarjassa

Miesten Korisliigan finaalit saivat 2010-luvulla näyttävimmän mahdollisen lähdön, kun Kotkasta Tampereelle palanneen Damon Williamsin Pyrintö haastoi kultakamppailuun pitkän ammattilaisuran jälkeen koti-Suomeen asettuneen Hanno Möttölän ToPon. ToPo vei sarjan katkolle kotikentälleen kolmannessa ottelussa, mutta viimeiset kaksiosaottelua olivat määrätietoisen Pyrinnön näytöstä.

24.4.2020 10:21 Susijengi

Susijengi-ikoni Tuukka Kotti jatkaa Seagullsissa

Korisliigan kärkisijaa runkosarjakaudella 2019-20 isännöinyt Helsinki Seagulls on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen Susijengin teräsmiehen, 39-vuotiaan ja urallaan käsittämättömät 225 miesten maaottelua pelanneen Forssan Koripoikien kasvatin Tuukka Kotin kanssa.

24.4.2020 10:04 Haastattelu

Vesa Mäkäläinen: Minun valmentajani

Lahti Basketballin Vesa Mäkäläinen, 33, kolmentoista kauden mittaisen Korisliiga-uransa aikana jättänyt puumerkkinsä sekä kotimaiseen pääsarjaan että lahtelaiseen koripalloidentiteettiin. Mäkäläinen nostaa uransa merkittävimmiksi valmentajiksi Lars Ekströmin, Sami Toiviaisen ja Ari Tammivaaran.

23.4.2020 08:51 Katsojat

Katsojan opas: Mikä ihmeen pick and roll?

Koripallon katsojan oppaan päivitetyssä versiossa tutustumme koripallon peruspeleihin. Ensimmäisellä kerralla vuorossa on legendaarinen pick and roll, jota käydään lävitse Teemu Rannikon videoiden kautta opastajanaan tuore Suomen nuorten maajoukkueiden päävalmentaja Juha Sten.

21.4.2020 08:41 Korisliiga

Studio 6: Vilppaan ja Susijengin Juho Nenonen vieraana keskiviikkona

Studio 6 -keskusteluohjelma tuo suomalaisen koripallon huippuvieraat ruudullesi ja antaa sinulle tilaisuuden esittää kysymyksiä koristähdille. Studio 6:ssa vieraana keskiviikkona 22.4. Juho Nenonen

Näytä lisää vastaavia