Nuorten Pohjoismaiden mestaruuskisat siirtyvät Suomeen, Kisakallioon

9.12.2015 18- ja 16-vuotiaiden tyttöjen sekä poikien vuotuiset Pohjoismaiden mestaruuskisat järjestetään seuraavat kaksi vuotta Kisakallion Susi Training Centerissä. Aikataulullisesti aiemmin Ruotsin Solnassa järjestetyt PM-kisat siirtyvät toukokuulta kesäkuulle. Seuraavan kahden vuoden PM-kisat pelataan 26.-30.6.2016 ja 25.-29.6.2017.

Nuorten PM-kisat siirtyvät Suomeen, Kisakallioon ensi vuonna. Kuvassa Elias Valtonen.

18- ja 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien PM-kisat pelataan Kisakalliossa 26.-30.6.2016 ja 25.-29.6.2017.

Susi Training Center mahdollistaa joukkueille huippuluokan olosuhteet. Kuvat: Francois Perthuis & Mika Mäkelä.

Suomi on jo aiemmin hakenut järjestettäväkseen vuoden 2016 20-vuotiaiden miesten EM-kisoja ja yhtä alkulohkoa miesten vuoden 2017 EM-kisoista, joista päätetään lauantaina Euroopan koripalloliiton FIBA Europen hallituksen kokouksessa. Kävipä Suomelle miten tahansa lauantaina, niin on varmaa, että Suomi järjestää suurturnauksen kahtena seuraavana vuonna kotimaassa.
 

Aiemmin PM-kisat on järjestetty Ruotsin Solnassa toukokuussa, mutta Suomeen siirron myötä aikataulut muuttuvat palvelemaan paremmin maajoukkueen valmistautumistarpeita nuorten EM-turnauksiin.
 

- Ruotsin koripalloliitto on tehnyt monta vuotta erinomaista työtä PM-kisojen kanssa ja nämä turnaukset ovat olleet merkittävässä osassa Pohjoismaiden koripallon kehityksessä. Nyt on Suomen aika jatkaa tätä perinnettä, Koripalloliiton valmennuksen johtaja Ari Tammivaara kertoo.
 

- Viimeiset vuodet olemme pohtineet, että miten pystymme nostamaan myös tämän turnauksen standardeja kehittyvän koripallon mukana. Solnassa ei pystytty vastaamaan kaikkiin standardeihin, mutta Kisakallion Susi Training Center pystyy.

Kisakalliossa huippuluokan olosuhteet

Yksi isoimpia etuja siirtymisellä Kisakallioon on ajankohdan siirtyminen toukokuusta kesäkuun lopulle. Tämä tarkoittaa, että toukokuu vapautuu pelaajille palautumiseen tai henkilökohtaiseen harjoitteluun.
 

- Parilla maalla oli ongelma siinä, että toukokuun aikaan on vielä koulua. Meille kesäkuulle siirtyminen on urheilullisesti erinomainen ratkaisu, koska toukokuussa pelaajat pystyvät keskittymään palautumiseen tai kehittävään harjoitteluun, Tammivaara kertoo.
 

- Nyt PM-kisojen aikataulu ei mene ns. kahden kilpakauden eli seura- ja maajoukkuekauden välille, vaan se tukee selkeästi koko kesän maajoukkuetoimintaa, jonka tähtäin on EM-kisat.
 

Kisakallio taas varmistaa sen, että joukkueilla on huippuluokan olosuhteet aina majoitusoloista ja ruokailuista pelikenttiin saakka. Kisakallion markkinointijohtaja Harri Hollon mukaan kansainvälinen kisatapahtuma otetaan Lohjalla vastaan avosylin.
 

- Tämä on määrätietoisen yhteistyön tulos. Kisakallion strategisena tavoitteena on kansainvälisten kisojen järjestäminen. Susi Training Centerin perustamisesta lähtien olemme tehneet äärimmäisen tiivistä yhteistyötä Suomen Koripalloliiton kanssa ja tämä on yksi askel eteenpäin, Hollo kommentoi.
 

Kisakalliossa seuraavan kahden vuoden aikana järjestettävät PM-kisat pelataan 26.-30.6.2016 ja 25.-29.6.2017.

Lisätiedot: Suomen maajoukkueet

Henkilöt

 
1.7.2018 23:51 Sudenpennut

Sudenpennuille kaksi voittoa ja kaksi tappiota Viroa vastaan

Suomen nuorisomaajoukkueista 18- ja 16-vuotiaat tytöt jatkavat tappiottomina Pohjoismaiden mestaruuskisojen toiseksi viimeisenä päivänä. Sudenpentujen kokonaissaldo Viroa vastaan oli kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

30.6.2018 23:20 Sudenpennut

Kolme joukkueellista Sudenpentuja jatkaa puhtaalla pelillä PM-kisoissa

Pohjoismaiden mestaruuskisojen kolmantena päivänä nähtiin Suomelta kolme voittoa neljästä Tanskasta. Voittojen myötä kolme Suomen nuorisomaajoukkuetta jatkaa PM-kisoissa ilman tappioita.

30.6.2018 00:27 Sudenpennut

Sudenpennut löylytti Norjaa neljästi PM-kisoissa

Pohjoismaiden mestaruuskisojen toisena päivänä todistettiin Sudenpentujen puhdasta päivää, kun jokainen neljästä ikäluokasta pieksi Norjan Kisakallion Susi Training Centerissä.

28.6.2018 22:15 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme Islannin päänahkaa PM-kisojen avauspäivänä

Suomen 18- ja 16-vuotiaat tytöt sekä pojat käynnistivät Pohjoismaiden mestaruuden tavoittelun Kisakallion Susi Training Centerissä tänään torstaina. PM-kisojen avauspäivän saldo Islantia vastaan oli Sudenpennuille kolme voittoa neljästä.

27.6.2018 10:25 Pääjuttu

Suomen nuorisomaajoukkueet mittelevät Pohjoismaiden mestaruudesta Kisakalliossa

Suomen 18- ja 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet pelaavat Pohjoismaiden mestaruudesta 28.6.-2.7. Kisakallion Susi Training Centerissä. PM-kisoihin ottaa osaa Suomen lisäksi Norja, Viro, Tanska, Ruotsi ja Islanti.

17.1.2018 EM-karsinnat

Sudenpentujen maajoukkuekesän EM-lohkoarvonnat suoritettu

FIBA Europe suoritti tiistaina 16. tammikuuta ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. A-divisioonassa Suomen 18-vuotiaat pojat saavat Latviassa pidettävissä EM-kisoissa C-lohkossa vastaansa Espanjan, Ukrainan ja Bosnia-Hertsegovinan.

5.1.2018 17:15 Maaottelu

Sudenpennuille kolme voittoa Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Tallinnassa pidetty Baltic Sea Basketball Cup sai päätöksensä tänään perjantaina, kun Suomen nuorisomaajoukkueet saivat vastaansa viimeisissä otteluissaan Ruotsin. Kummatkin 18-vuotiaiden maajoukkueista ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue nappasivat voitot kotimatkalle, kun taas 16-vuotiaat pojat kärsivät tappion.

4.1.2018 23:50 Maaottelu

Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Baltic Sea Cupissa

Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen nuorisomaajoukkueet kohtasivat Viron, josta 18-vuotiaiden maajoukkueet vetivät pidemmän korren, kun taas 16-vuotiaat joutuivat tyytymään tappioihin. BSBC päättyy huomenna, kun Sudenpennut saa vastaansa Ruotsin.

3.1.2018 Maaottelu

Baltic Sea Cup käyntiin, Latvialle kolme voittoa neljästä

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet aloittivat maajoukkuevuotensa Tallinnassa vuotuisessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Avauspäivänä Sudenpennuista vain 16-vuotiaat tytöt korjasivat nimiinsä voiton, kun jo äidinmaidosta kovuuden saavat latvialaiset olivat etevämpiä kolme kertaa neljästä.

19.8.2017 Pääjuttu

Jantunen, Vähäsalo ja Ukkonen hakivat uusia eväitä BWB-leiriltä

NBA:n Basketball Without Bordersin (BWB) Israelin Tel Avivissa pidetylle leirille 13.-16. elokuuta oli kutsuttu kolme suomalaispelaajaa. Poikien puolelta Suomea leirillä edusti Mikael Jantunen ('00) ja tyttöjen puolella Saga Ukkonen ('01) sekä Sonja Vähäsalo ('00).

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt puolustivat Hollannin kumoon

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue selätti alkukangertelun jälkeen kohenneella puolustuspelillään Hollannin B-divisioonan EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat pojat hävisivät A-divisioonan EM-kisoissa Turkille.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisat päätökseen, 16-vuotiaille pojille tappio Saksaa vastaan

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittui kymmenenneksi B-divisioonan EM-kisoissa Dublinissa, kun Suomi hävisi päätöspelissään Bulgarialle. 16-vuotiaat pojat hävisivät alkulohkonsa viimeisen pelin A-divisioonan EM-kisoissa Saksalle ja kohtaa tiistaina pudotuspeleissä Liettuan.

12.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt selättivät Itävallan, 16-vuotiat pojat tappioon EM-avauksessa

Suomen 18-vuotiaat tytöt päihittivät B-divisioonan EM-kisojen ensimmäisessä jatko-ottelussaan Itävallan. Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue taas taipui A-divisioonan EM-kisojen avausottelussaan Slovenialle.

7.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat kymmenennelle sijalle EM-kisoissa, 18-vuotiaat tytöt löylyttivät Viron

Suomen 18-vuotiaiden poikien EM-urakka sai päätöksensä Slovakiassa, kun Sudenpennut hävisi Venäjälle päätöspelissään 69-75 (29-34). 18-vuotiaat tytöt taas palasivat voittokantaan B-divisioonan EM-kisoissa murskaamalla Viron ylivoimaisesti.

6.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat EM-voittoon Ukrainasta, Sudenpennuille kaksi kotivoittoa Kisakalliossa

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa huomenna EM-kisojen päätöspäivänä Venäjää vastaan yhdeksännestä sijasta, kun Suomi voitti lauantaina Ukrainan 56-70 (31-31). Suomen 16-vuotiaiden maajoukkueet taas nappasivat kotivoitot Kisakallion Susi Training Centerissä.

23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

22.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuille neljä voittoa lauantaina

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat neljä voittoa lauantaina. 20-vuotiaat miehet pelaavat yhdeksännestä sijasta B-divisioonan EM-kioissa, kun Sudenpennut päihittivät Unkarin 78-56 (44-36). Myös 18-vuotiaat pojat, 18-vuotiaat tytöt ja 16-vuotiaat tytöt ylsivät voittoihin.

21.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuilla vilkas viiden ottelun perjantai

Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat peräti viisi ottelua perjantaina, joista Sudenpennut nappasi neljä voittoa. 20-vuotiaat miehet päihittivät B-divisioonan EM-kisoissa Slovakian. 18-vuotiaat tytöt. 16-vuotiaat pojat ja 15-vuotiaat tytöt olivat myös voitokkaita, kun taas 18-vuotiaat pojat joutuivat tyytymään tappioon.

30.6.2017 17:00 Maaottelu

Sudenpennuille kolme Pohjoismaiden mestaruutta

Suomen nuorisomaajoukkueet löylyttivät Ruotsia neljästi Pohjoismaiden mestaruuskisojen päätöspäivänä Kisakallion Susi Training Centerissä. Suomen 16-vuotiaat tytöt ja pojat sekä Suomen 18-vuotiaat tytöt pääsivät juhlimaan Pohjoismaiden mestaruutta, kun taas Suomen 18-vuotiaat pojat nappasivat kauloihinsa hopeamitalit.

29.6.2017 Maaottelu

Norja kaatui Sudenpentujen toimesta neljästi PM-kisoissa

Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat jälleen puhtaan päivän Kisakallion Susi Training Centerissä pidettävissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa kaatamalla Norjan neljästi. Suomi pelaa huomenna perjantaina PM-kisojen päätöspäivänä Ruotsia vastaan.

Näytä lisää vastaavia