Nuorten Pohjoismaiden mestaruuskisat siirtyvät Suomeen, Kisakallioon

9.12.2015 18- ja 16-vuotiaiden tyttöjen sekä poikien vuotuiset Pohjoismaiden mestaruuskisat järjestetään seuraavat kaksi vuotta Kisakallion Susi Training Centerissä. Aikataulullisesti aiemmin Ruotsin Solnassa järjestetyt PM-kisat siirtyvät toukokuulta kesäkuulle. Seuraavan kahden vuoden PM-kisat pelataan 26.-30.6.2016 ja 25.-29.6.2017.

Nuorten PM-kisat siirtyvät Suomeen, Kisakallioon ensi vuonna. Kuvassa Elias Valtonen.

18- ja 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien PM-kisat pelataan Kisakalliossa 26.-30.6.2016 ja 25.-29.6.2017.

Susi Training Center mahdollistaa joukkueille huippuluokan olosuhteet. Kuvat: Francois Perthuis & Mika Mäkelä.

Suomi on jo aiemmin hakenut järjestettäväkseen vuoden 2016 20-vuotiaiden miesten EM-kisoja ja yhtä alkulohkoa miesten vuoden 2017 EM-kisoista, joista päätetään lauantaina Euroopan koripalloliiton FIBA Europen hallituksen kokouksessa. Kävipä Suomelle miten tahansa lauantaina, niin on varmaa, että Suomi järjestää suurturnauksen kahtena seuraavana vuonna kotimaassa.
 

Aiemmin PM-kisat on järjestetty Ruotsin Solnassa toukokuussa, mutta Suomeen siirron myötä aikataulut muuttuvat palvelemaan paremmin maajoukkueen valmistautumistarpeita nuorten EM-turnauksiin.
 

- Ruotsin koripalloliitto on tehnyt monta vuotta erinomaista työtä PM-kisojen kanssa ja nämä turnaukset ovat olleet merkittävässä osassa Pohjoismaiden koripallon kehityksessä. Nyt on Suomen aika jatkaa tätä perinnettä, Koripalloliiton valmennuksen johtaja Ari Tammivaara kertoo.
 

- Viimeiset vuodet olemme pohtineet, että miten pystymme nostamaan myös tämän turnauksen standardeja kehittyvän koripallon mukana. Solnassa ei pystytty vastaamaan kaikkiin standardeihin, mutta Kisakallion Susi Training Center pystyy.

Kisakalliossa huippuluokan olosuhteet

Yksi isoimpia etuja siirtymisellä Kisakallioon on ajankohdan siirtyminen toukokuusta kesäkuun lopulle. Tämä tarkoittaa, että toukokuu vapautuu pelaajille palautumiseen tai henkilökohtaiseen harjoitteluun.
 

- Parilla maalla oli ongelma siinä, että toukokuun aikaan on vielä koulua. Meille kesäkuulle siirtyminen on urheilullisesti erinomainen ratkaisu, koska toukokuussa pelaajat pystyvät keskittymään palautumiseen tai kehittävään harjoitteluun, Tammivaara kertoo.
 

- Nyt PM-kisojen aikataulu ei mene ns. kahden kilpakauden eli seura- ja maajoukkuekauden välille, vaan se tukee selkeästi koko kesän maajoukkuetoimintaa, jonka tähtäin on EM-kisat.
 

Kisakallio taas varmistaa sen, että joukkueilla on huippuluokan olosuhteet aina majoitusoloista ja ruokailuista pelikenttiin saakka. Kisakallion markkinointijohtaja Harri Hollon mukaan kansainvälinen kisatapahtuma otetaan Lohjalla vastaan avosylin.
 

- Tämä on määrätietoisen yhteistyön tulos. Kisakallion strategisena tavoitteena on kansainvälisten kisojen järjestäminen. Susi Training Centerin perustamisesta lähtien olemme tehneet äärimmäisen tiivistä yhteistyötä Suomen Koripalloliiton kanssa ja tämä on yksi askel eteenpäin, Hollo kommentoi.
 

Kisakalliossa seuraavan kahden vuoden aikana järjestettävät PM-kisat pelataan 26.-30.6.2016 ja 25.-29.6.2017.

Lisätiedot: Suomen maajoukkueet

Henkilöt

 
1.7.2018 23:51 Sudenpennut

Sudenpennuille kaksi voittoa ja kaksi tappiota Viroa vastaan

Suomen nuorisomaajoukkueista 18- ja 16-vuotiaat tytöt jatkavat tappiottomina Pohjoismaiden mestaruuskisojen toiseksi viimeisenä päivänä. Sudenpentujen kokonaissaldo Viroa vastaan oli kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

30.6.2018 23:20 Sudenpennut

Kolme joukkueellista Sudenpentuja jatkaa puhtaalla pelillä PM-kisoissa

Pohjoismaiden mestaruuskisojen kolmantena päivänä nähtiin Suomelta kolme voittoa neljästä Tanskasta. Voittojen myötä kolme Suomen nuorisomaajoukkuetta jatkaa PM-kisoissa ilman tappioita.

30.6.2018 00:27 Sudenpennut

Sudenpennut löylytti Norjaa neljästi PM-kisoissa

Pohjoismaiden mestaruuskisojen toisena päivänä todistettiin Sudenpentujen puhdasta päivää, kun jokainen neljästä ikäluokasta pieksi Norjan Kisakallion Susi Training Centerissä.

28.6.2018 22:15 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme Islannin päänahkaa PM-kisojen avauspäivänä

Suomen 18- ja 16-vuotiaat tytöt sekä pojat käynnistivät Pohjoismaiden mestaruuden tavoittelun Kisakallion Susi Training Centerissä tänään torstaina. PM-kisojen avauspäivän saldo Islantia vastaan oli Sudenpennuille kolme voittoa neljästä.

27.6.2018 10:25 Pääjuttu

Suomen nuorisomaajoukkueet mittelevät Pohjoismaiden mestaruudesta Kisakalliossa

Suomen 18- ja 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet pelaavat Pohjoismaiden mestaruudesta 28.6.-2.7. Kisakallion Susi Training Centerissä. PM-kisoihin ottaa osaa Suomen lisäksi Norja, Viro, Tanska, Ruotsi ja Islanti.

17.1.2018 EM-karsinnat

Sudenpentujen maajoukkuekesän EM-lohkoarvonnat suoritettu

FIBA Europe suoritti tiistaina 16. tammikuuta ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. A-divisioonassa Suomen 18-vuotiaat pojat saavat Latviassa pidettävissä EM-kisoissa C-lohkossa vastaansa Espanjan, Ukrainan ja Bosnia-Hertsegovinan.

5.1.2018 17:15 Maaottelu

Sudenpennuille kolme voittoa Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Tallinnassa pidetty Baltic Sea Basketball Cup sai päätöksensä tänään perjantaina, kun Suomen nuorisomaajoukkueet saivat vastaansa viimeisissä otteluissaan Ruotsin. Kummatkin 18-vuotiaiden maajoukkueista ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue nappasivat voitot kotimatkalle, kun taas 16-vuotiaat pojat kärsivät tappion.

4.1.2018 23:50 Maaottelu

Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Baltic Sea Cupissa

Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen nuorisomaajoukkueet kohtasivat Viron, josta 18-vuotiaiden maajoukkueet vetivät pidemmän korren, kun taas 16-vuotiaat joutuivat tyytymään tappioihin. BSBC päättyy huomenna, kun Sudenpennut saa vastaansa Ruotsin.

3.1.2018 Maaottelu

Baltic Sea Cup käyntiin, Latvialle kolme voittoa neljästä

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet aloittivat maajoukkuevuotensa Tallinnassa vuotuisessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Avauspäivänä Sudenpennuista vain 16-vuotiaat tytöt korjasivat nimiinsä voiton, kun jo äidinmaidosta kovuuden saavat latvialaiset olivat etevämpiä kolme kertaa neljästä.

19.8.2017 Pääjuttu

Jantunen, Vähäsalo ja Ukkonen hakivat uusia eväitä BWB-leiriltä

NBA:n Basketball Without Bordersin (BWB) Israelin Tel Avivissa pidetylle leirille 13.-16. elokuuta oli kutsuttu kolme suomalaispelaajaa. Poikien puolelta Suomea leirillä edusti Mikael Jantunen ('00) ja tyttöjen puolella Saga Ukkonen ('01) sekä Sonja Vähäsalo ('00).

Näytä lisää vastaavia