Pantterit puolusti itsensä jälleen Suomen mestariksi

21.3.2004 Helsinkiläinen Pantterit on jälleen naisten Suomen mestari yhden välivuoden jälkeen. Pantterit varmisti neljännen mestaruutensa viiden vuoden sisällä sunnuntaina kaatamalla kolmannessa SM-finaalissa Espoo Basket Teamin onnistuneen puolustuspelinsä turvin 82-49. Näin Pantterit voitti finaalisarjan puhtaasti 3-0.

Panttereiden kausi oli kaikkiaan huikea. Se pelasi naisten SM-sarjassa kaikkiaan 32 ottelua ja voitti niistä peräti 31. Lisäksi Pantterit valloitti joulukuussa Suomen Cupin. Pantterit on ensimmäinen naisten tuplamestari sitten kauden 1997-98, jolloin Forssan Alku valtasi molemmat jaossa olleet tittelit.  

Vaikka Panttereiden joukkueen kokemus osoittautui jälleen vastustajille ylitsepääsemättömäksi kiveksi, oli joukkueessa muutama ensikertalainen. Finaalisarjan ja koko kauden avainpelaajista Heli Roukanoja ja Lotta Koskela eivät ole urillaan aiemmin päässeet nauttimaan mestaruushumusta.  

- Mahtavalta maistuu (mestaruus). On tätä odotettukin. Alkoi jo kolmos- ja nelossijat riittämäänkin. Hienoa, että edes kerran urallaan pääsee kokemaan tämän. Toivottavasti tämä ei kuitenkaan jää tähän yhteen, iloitsi Koskela kultainen mitali kaulassa.  

Roukanojakin oli yhtä hymyä, mutta suhtautui silti, ainakin ulkoisesti, SM-kultaansa maltillisemmin.  

- Hyvältä tuntuu. Viime kaudella jäimme hopealle, koska oli heikompia. Nyt olemme harjoitelleet todella hyvin ja olimme parempia, kiteytti Roukanoja tuntojaan.  

EBT kipsaantui Pantteri-puolustuksesta 

Ja parempi Pantterit tosiaan oli. Tasaisen avausjakson (23-20) jälkeen Pantterit käänsi ruuvia tiukemmalla puolustuspäässä. Pantterit puolusti fyysisesti kovaa ja kaiken ylimääräisen tilan pois espoolaisvastustajiltaan. Viisikkopuolustus toimi kokonaisuudessaan erinomaisesti. Niinä harvoina kertoina, kun Pantteri-pelaaja hävisi yksi vastaan yksi –tilanteen pidettävälleen, löytyi apu aina. EBT ei saanut ainoatakaan koria tai edes heittoa ilmaiseksi ja vaikutus alkoi pian näkyä. Ensimmäisessä finaalissa nähty rimakauhu heittoja kohtaan palasi espoolaispuseroihin, eikä EBT saanut toisella neljänneksellä aikaiseksi kuin vaivaiset viisi pistettä. Toisessa päässä Pantterit onnistui jaksolla erityisesti kaukoheitoissaan. Kolmosviivan takaa kävivät upottamassa vuorotellen Lea Hakala, Krista Gleisner, Susanna Rinta ja Saara Eskola. Kun puoliajalle lähdettiin, oli eroa jo Panttereiden hyväksi 20 pistettä (45-25).  

Toisessa finaalissa Espoonlahdessa Pantterit alkoi varmistelemaan suurta johtoaan ja joutui viime sekuntien voittotaistoon EBT:n käyttäessä tilaisuutensa. Kolmannessa finaalissa Pantterit ei yksinkertaisesti antanut EBT:lle mahdollisuutta nousuun. EBT teki kolmannella neljänneksellä vain kuusi pistettä ja Pantterit jyräsi. Suurimmillaan Panttereiden johto oli 36 pistettä (69-33) päätösjakson alussa.  

- Meillä oli totaalinen kipsi ja se kesti lähes koko ottelusarjan. Pelaaminen ja erityisesti korinteko oli vaikeaa. Pantterit oli paljon parempi, eikä siihen jäänyt selittelyn sijaa. Olisin vain toivonut, että olisimme pystyneet pistämään kampoihin edes hieman paremmin. Silloin hopeakin maistuisi varmasti erilaiselta, nieleskeli pettymystään EBT-laituri Heidi Adler.  

EBT:lle SM-hopea on sen historian paras saavutus. Kuluvalta vuosikymmeneltä ovat peräisin myös sen muut mitalisijoitukset. EBT nappasi SM-pronssia vuosina 2001 ja 2003.  

”Joukkuehenki kasvoi kauden edetessä” 

Finaalisarjassa oma luku sinällään oli – jälleen kerran – Lea Hakala. Suomi-koriksen ikonille mestaruus oli uran 16:s. Hän näki Panttereiden kehittyvän koko kauden ajan ja uskoi myös viime kauden hopeasijan antaneen joukkueelle lisäpotkua.  

- Hopealle jääminen viime kaudella kasvatti nälkää ja luulen, että se oli taustalla koko ajan. Kauteen lähdettäessä meillä oli kova maajoukkuetason kolmikko Heli Roukanojassa, Susanna Rinnassa ja Juta Jahilossa. Juta ikävä kyllä loukkaantui keväällä. Valmentajakaksikko (Mikko Kurki-Annamaija Keturi) etsi kuitenkin koko kauden muitakin ratkaisijoita. Se kasvatti joukkuehenkeä kauden aikana ja tulosta syntyi pudotuspeleissä. Esiin nousivat vuoroin Lotta (Koskela), ”Stidi” (Minna Pietikäinen) ja Saara (Eskola), kiitteli Hakala joukkuetovereitaan suoritettuaan hänelle jo niin tutuksi tulleet rutiinit, mestaruuspokaalin pokkaamisen ja korisukan leikkuun.  

- Baltian liigan ottelut ovat myös auttaneet. Vaikka reissut ovat rankkoja, ovat pelit suhteellisen paineettomia, mutta kovia. Niissä joukkue on kehittynyt paljon ja saanut todella kovia pelejä tililleen, Hakala jatkoi.  

Yhden suurimmista kehitysaskeleista on kauden edetessä ottanut pelintekijä Lotta Koskela, joka onnistui finaaleissa erinomaisesti. Koskela onnistui kaikissa kolmessa finaalissa upottamaan tärkeitä kaukoheittoja ja niin kävi nytkin. Kolmannella jaksolla Koskelan käsi kävi kahdesti kolmosviivan takaa onnistuneesti. Hän myös hoiteli leiviskänsä mallikkaasti puolustuspäässä. 

- Olen päässyt koko kauden harjoittelemaan ehjänä. Finaaleissa alku oli totuttelua uuteen ympäristöön, mutta tuli onnistumisia ja oli kiva pelata, kun tiesi, että heitto uppoaa ja on hyvässä kunnossa. Joukkueessa on koko ajan ollut hyvä työmoraali, eikä ketään ole tarvinnut patistella missään vaiheessa, Pussihukista viime kesänä Panttereihin siirtynyt Koskela kertoi.  

Vaikka Panttereiden ylivoima numerollisesti olikin finaalisarjassa suuri, ei Koskela allekirjoittanut väitettä finaalisarjan helppoudesta.  

- Jokaiseen peliin piti latautua. Toisessa finaalissa aloimme varmistelemaan johtoa ja sehän nähtiin miten siinä kävi. EBT:llä on niin hyviä pelaajia, että he tulevat jos heille antaa mahdollisuuden, päätti Koskela.  

Tuore Suomen mestaruus on Panttereille siis jo neljäs kuluvalla vuosikymmenellä. Aiemmat mestaruutensa joukkue otti vuosina 2000, 2001 ja 2002.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/
 
16.1.2020 21:13 Naisten Korisliiga

HBA-Märsky kaatoi Hongan - Awak Kuierilla huimat tilastot

HBA-Märsky kesti vierasjoukkueen kirin ja voitti 83-78. Voiton kulmakivenä toimi Awak Kuier, joka teki 47 pistettä

13.1.2020 10:15 Naisten Korisliiga

Joulukuun kuukauden pelaajan Elena Melton mukaan joukkueella on edelleen varaa parantaa peliään

Joulukuussa Naisten Korisliigan pelaajaksi valittiin Peli-Karhujen Elena Melto. Hän on matkustanut Lappeenrannan ja Kotkan välillä koko kauden ajan, mutta se ei ole näkynyt hänen otteissaan.

2.1.2020 09:24 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille kärkipaikan ratkaissut Elena Melto on Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja

Sarjakärki Peli-Karhuja edustava 24,3 pistettä ja 30,3:n teholukeman tilastoinut Elena Melto valittiin Naisten Korisliigassa joulukuun pelaajaksi.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

18.12.2019 21:29 Naisten Korisliiga

Kuier palasi kentälle, mutta Louin veti pidemmän korren – Honka ja ToPo illan voittajat

Naisten Korisliigassa pelattiin tänään kaksi ottelua, joissa voittajiksi selvisivät Tapiolan Honka ja Torpan Pojat. HBA-Märskyn Awak Kuier palasi takaisin pelikentille, mutta Alex Louinin johtama ToPo oli lukiolaisille liikaa.

14.12.2019 21:21 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvisti johtoaan Naisten Korisliigassa – Claire Lamunu loukkaantui, mutta 17-vuotias Henriikka Vähäuski paikkasi huippusuorituksella

Voittajia Naisten Korisliigassa olivat tänään Kouvottaret, Catz Lappeenranta ja Tapiolan Honka. Illan näyttävin sentterien kaksintaistelu käytiin yli 20 vuotta pelanneen Taru Tuukkasen ja vasta 17-vuotiaan Henriikka Vähäuskin välillä.

12.12.2019 20:54 Naisten Korisliiga

Vimpelin Veto oli vedossa – Amy Griffinillä ennätyksiä hipova 58:n teholukema

Naisten Korisliigan toiseksi viimeistä sijaa pitävä Vimpelin Veto haki HBA-Märskyn luota reilun 58–91-voiton. Ottelun tehosankari oli Amy Griffin.

3.12.2019 10:12 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja jälleen Kouvottarista – marraskuun valinta on Camille Zimmerman

Kouvottarissa kovaa jälkeä tehnyt Camille Zimmerman on Naisten Korisliigan marraskuun pelaaja.

1.12.2019 19:49 Naisten Korisliiga

Yllätyskäänne Kymenlaakson derbyssä – Peli-Karhut katkaisi Kouvottarien voittoputken yli 50 pisteen voitossa

Peli-Karhut järjesti yllätyksen Kotkassa katkaisemalla Kouvottarien voittoputken kymmeneen otteluun ja nappaamalla samalla sarjataulukon kärkipaikan itselleen.

23.11.2019 20:57 Pääjuttu

Suomen Cupien kahdeksikot selvillä – Puolivälieräparit valitaan torstaina

Sekä naisten että miesten Suomen Cupin finaalin voittaja saa kymmenen tuhannen euron ja hävinnyt kolmen tuhannen euron rahapalkinnon.

9.11.2019 20:43 Naisten Korisliiga

EBT juhli sarjapisteitä kotonaan, Kouvottaret ja Catz voittivat vieraskentillä

Kouvolalaisjoukkue jatkaa yhä sarjakärjessä ilman ainuttakaan tappiota.

8.11.2019 10:38 Naisten Korisliiga

Lokakuun pelaaja Claire Lamunu ei tyydy voittoputkesta huolimatta – ugandalaissentterin vapaa-aika kuluu Kouvolassa avantouimalla

Claire Lamunu valittiin kuukauden pelaajaksi Naisten Korisliigassa toisen perättäisen kerran. Edellinen valinta tuli viime runkosarjan viimeisenä kuukautena. Hänen edustamansa Kouvottaret porskuttaa parhaillaan sarjan kärjessä 7–0-tuloksella, mutta Lamunu sanoo, että työtä on silti tehtävänä kevättä ajatellen.

2.11.2019 19:42 Naisten Korisliiga

Kuukauden pelaaja Lamunu loisti Kouvottarien seitsemännessä perättäisessä voitossa – ToPon Louinilla 43 pisteen ilta

Naisten Korisliigan hallitseva kuukauden Claire Lamunu teki vaikuttavaa työtä Kouvottarien kaataessa Vimpelin Vedon. Illan muita voittajia olivat Lappeenrannan Catz ja Torpan Pojat.

24.10.2019 21:50 Naisten Korisliiga

HBA rökitti ToPon Naisten Korisliigan helsinkiläiskohtaamisessa

Huippulupaus Awak Kuier oli raivokkaana korin alla, kun HBA Märsky kukisti illan ainoassa ottelussa Torpan Pojat 84–62.

18.10.2019 09:00 Korisliiga

Elisa Viihde Sport vapaassa katselussa sunnuntaista perjantaihin – tarjolla huimat 33 ottelua!

Elisa Viihde Sport -kanavat sekä -kirjasto ovat vapaassa katselussa 20.-25.10., kun televisioviikko tuo huippukoripallon kaikkien katsottavaksi.

12.10.2019 19:50 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut mätti tulostaululle tylyt lukemat viime kauden finaalistien kohtaamisessa

Peli-Karhut ei jättänyt epäselvyyttä iskukyvystään, kun se kaatoi viime vuoden finaalistien kohtaamisessa Catzin 82-43. Lauantaina toisessa ottelussa Kouvottaret jatkoi voittokulkuaan HyPon kustannuksella.

11.10.2019 21:14 Naisten Korisliiga

Forssan Alku kaatoi ToPon kärkiottelussa, kotijoukkue onnistui laajalla rintamalla

Naisten Korisliigan perjantain ainoassa kohtaamisessa kauden tappiotta aloittaneet Forssan Alku ja Torpan Pojat kohtasivat toisensa. Tiukka ottelu ratkesi vasta päätösneljänneksellä FoA:n 87-80-voittoon.

10.10.2019 20:46 Naisten Korisliiga

Honka karkasi Pontevalta heti alussa, EBT kesti HBA:n kirin

Naisten Korisliigassa pelattiin torstaina kaksi ottelua. Espoolaisjoukkueet olivat voitokkaita, kun EBT haki pisteet naapuripitäjästä ja Tapiolan Honka voitti kotonaan.

9.10.2019 13:07 Korisliiga

Elisa Viihteeltä lähemmäs 900 kotimaista koripallo-ottelua

Tällä kaudella Elisa Viihde näyttää Korisliigan ja miesten I divisioona A:n lisäksi naisten Korisliigan ja I divisioonan sekä miesten I divisioona B:n kaikki runkosarja- sekä pudotuspeliottelut.

5.10.2019 22:25 Naisten Korisliiga

ToPo ja FoA jatkoivat hienoja otteitaan, Catzille ja EBT:lle avausvoitot

Naisten Korisliiga tarjosi lauantaina neljän ottelun kierroksen. Torpan Pojat ja Forssan Alku ovat Kouvottarien ohella ainoat tappiottomat joukkueet kahden kierroksen jälkeen.

Näytä lisää vastaavia