Peli-Karhut jatkoi voittoputkeaan – Kouvottaret kaatoi sarjakärjen

7.1.2021 20:49 Naisten Korisliigassa pelattiin kaksi ottelua. Niissä voitot menivät Kotkaan ja Kouvolaan.

Sarah Toeaina johdatti joukkueensa voittoon sarjakärjestä. Kuva: Ville Vuorinen/ Naisten Korisliiga

Peli-Karhut jatkaa tappioitta

Lappeenrannan Catz sai vieraakseen Kotkan Peli-Karhut Kymenlaakson paikallisottelussa. Kotijoukkue ei kyennyt yllättämään sarjajohtajaa vaan pisteet matkasivat Kotkaan 88-61.

PeKa otti pelin haltuunsa jo avauspuolikkaalla. Tasaisemman avausjakson jälkeen vierasjoukkue vei toisen jakson 25-12 ja karkasi puoliajalle 20 pisteen johdossa.

Kolmannella jaksolla ottelun kuva ei muuttunut ja PeKa hallitsi peliä. Vierasjohto kasvoi jakson loppuun mennessä 32 pisteeseen.

Catz sai hieman kaunisteltua lukemia lukemia viimeisellä jaksolla. Pisteet matkasivat sarjajohtajan mukana Kotkaan 88-61.

- Hyvin lähti menemään kolmen viikon tauosta huolimatta. Saimme laajalla materiaalilla toteutettua asioita juuri kuten suunnittelimmekin. Olen tosi tyytyväinen jokaisen pelaajan esitykseen, Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä totesi.

Suurin ero joukkueiden välillä syntyi nopeista hyökkäyksistä tehdyissä pisteissä. Niitä Peli-Karhuille kertyi 28 ja Catzille vain seitsemän.

 - Aika paljon oli hyviäkin asioita tässä pelissä, etenkin hyökkäyspäässä. Puolustuspäässä olisimme voineet olla parempia. Levypallopeli ensimmäisellä kympillä taas huonoa, sitten parantui huomattavasti. Pitää harjoitella huomenna lisää ja yrittää kuroa etumatkaa umpeen, Catzin käskyttäjä Mika Haakana kertasi.

Anissa Pounds pelasi kauden ensimmäisen pelinsä kotkalaisten paidassa. Hän oli heti joukkueensa paras pisteiden tekijä 22 pisteellä.  Zykera Rice sai kasaan tupla-tuplan 18 pisteellä ja 12 levypallolla. Mariah King teki kotijoukkueelle 17 pistettä. 

Peli-Karhut jatkaa sarjassa tappioitta ja on toisena. Catz on yhdeksäntenä.

Ottelutilasto

Kouvottaret kaatoi sarjakärjen

Kouvottaret sai vieraakseen sarjassa toisella sijalla olevan EBT:n. Kotijoukkue onnistui nappaamaan pisteet jännittävien vaiheiden jälkeen 95-94. 

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Kouvottaret kuitenkin onnistui karkaamaan puoliajalle johdossa 45-35.

Toisella puoliajalla nähtiin parempaa espoolaisjoukkueelta. Joukkue kuroi kahden jälkimmäisen jakson aikana kotijoukkueen johdon kiinni ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoajalla EBT tuli vielä tasoihin Hannah Littlen vapaaheitoilla. Kotijoukkueen Sarah Toeaina kuitenkin upotti toisen omista vapaaheitoistaan ja lopulta voitto merkattiin Kouvottarille 95-94. 

Kouvolalaisjoukkue rokotti vieraitaan 21 pisteen arvoisesti hyökkäyslevypalloista. EBT jäi viiteen pisteeseen.

Toeaina hääri voiton avainpelaajana. Hänelle merkattiin 38 pistettä, 16 levypalloa ja kuusi koriin johtanutta syöttöä. Aliyah Collier kirjautti 23 pistettä, 11 levypalloa sekä 11 pallonmenetystä. Little teki espoolaisille 29 pistettä ja otti kymmenen levypalloa. Morgan Batey teki 24 pistettä.

EBT on sarjan kärjessä, mutta se on pelannut kolme ottelua enemmän kuin toisena oleva PeKa. Kouvottaret on viidentenä.

Ottelutilasto

 
13.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Honka pelaa Suomen mestaruudesta

Espoolaisjoukkueet ratkaisivat finaalipaikan kohtalon Hongan kotikentällä. Kotijoukkue otti toisen perättäisen voittonsa 74-62 ja eteni finaaleihin voitoin 3-2.

13.4.2021 08:18 Naisten Korisliiga

Honka ja EBT ratkaisevat finaalipaikan – huippuottelu monikameratuotantona Ruudussa tänään

Naisten Korisliigan viides ja ratkaiseva välierä Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin välillä pelataan tänään. Ottelu toteutetaan monikameratuotantona ja selostettuna. Ottelu käynnistyy Ruudussa klo 18.00.

12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

10.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Espoolaisten välieräsarja viidenteen peliin

EBT:llä oli mahdollisuus varmistaa finaalipaikka kotikentällään. Honka kuitenkin kesti kotijoukkueen päätösjakson rynnistyksen ja finalisti ratkeaa viidennessä pelissä.

7.4.2021 20:42 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin – EBT:llä mahdollisuus samaan lauantaina

Ensimmäinen välieräsarja saatiin päätökseen, kun Peli-Karhut eteni finaaleihin suoraan voitoin 3-0. Espoo Basket Team voi varmistaa finaalipaikkansa lauantaina.

7.4.2021 09:30 Naisten Korisliiga

Hongan ja EBT:n 3. välierä monikameratuotantona Ruudussa keskiviikkona

Naisten Korisliigan kolmannet välieräottelut pelataan tänään. Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin ottelu toteutetaan monikameratuotantona ja selostettuna. Ottelu käynnistyy Ruudussa klo 19.00.

4.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuilla katkon paikka keskiviikkona – EBT vei trillerin

Välieräsarjoissa pelattiin toiset ottelut. PeKa nappasi jo toisen voittonsa, kun taas EBT tasoitti espoolaisten välisen sarjan.

3.4.2021 08:25 Naisten Korisliiga

Taru Tuukkaselle 1000 playoff-pistettä täyteen

Tapiolan Honkaa edustava Taru Tuukkanen ylsi 1000 pudotuspeliottelupisteen rajapyykkiin perjantaina Hongan välieräavauksessa EBT:tä vastaan.

2.4.2021 15:39 Naisten Korisliiga

Kolmannen jakson heittopeli siivitti Hongan voittoon

Kahden espoolaisjoukkueen välieräsarja saatiin käyntiin Hongan kotikentällä. Kotijoukkue ratkaisi voiton itselleen loistavan kolmannen jakson ansiosta ja vei ottelun 101-74.

1.4.2021 20:19 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut nappasi ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan

Ensimmäinen välieräpari saatiin käyntiin Kotkassa, jossa Peli-Karhut sai vieraakseen Forssan Alun. Vierasjoukkue oli ottelussa pitkään kuskin paikalla, mutta lopulta PeKa onnistui nousemaan voittoon 91-85.

1.4.2021 09:06 Naisten Korisliiga

Tapiolan Honka EBT taistelevat Espoon paremmuudesta ja finaalipaikasta

Tapiolan Honka ja EBT sijoittuivat sijoille kaksi ja kolme. Molempien joukkueiden edellisistä mitalipeleistä on vierähtänyt useampi vuosi. Välieräsarja pyörähtää käyntiin Ruudussa perjantaina klo 14.00.

31.3.2021 15:00 Naisten Korisliiga

Menestymään tottuneet Peli-Karhut ja Forssan Alku vastakkain välieräsarjassa

PeKa lähtee ennakkosuosikkina välieräsarjaan Forssan Alkua vastaan. Sarjassa pallo nousee ilmaan torstaina klo 18:30 ja kaikki ottelut ovat nähtävissä Ruutu-palvelun kautta.

29.3.2021 15:41 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan välierien otteluohjelma vahvistettu, otteluiden alkamisajat porrastettu

Peli-Karhut ja Forssan Alku aloittavat urakkansa torstaina 1.4. Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin ensimmäinen välierä pelataan päivää myöhemmin pitkäperjantaina. Kaikki ottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelun kautta.

26.3.2021 20:50 Naisten Korisliiga

Runkosarjan kärkinelikko eteni välieriin

Kaikki puolivälieräsarjat saatiin päätökseen. Peli-Karhut kohtaa välierissä Forssan Alun ja toisessa välierässä nähdään Espoon paikalliskamppailu, jossa yhteen ottavat EBT ja Honka.

25.3.2021 11:39 Naisten Korisliiga

Kouvottarien ja Forssan Alun 2. puolivälierä monikameratuotantona Ruudussa perjantaina

Naisten Korisliigan toiset puolivälieräottelut pelataan perjantaina. Kouvottarien ja FoA:n ottelu toteutetaan monikameratuotantona ja selostettuna. Ottelu käynnistyy Ruudussa perjantaina klo 18.30.

23.3.2021 20:38 Naisten Korisliiga

Puolivälierissä nähtiin kotivoittoja - FoA esitti huiman nousun

Puolivälierissä kotijoukkueet ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin. Sarjat ovat katkolla perjantaina FoA:lle, Peli-Karhuille, Hongalle ja EBT:lle.

23.3.2021 08:00 Naisten Korisliiga

Pitkä välimatka tuo oman mausteensa EBT:n ja Vimpelin sarjaan – FoA ja Kouvottaret ennakkoon tasaisin pari

EBT:n ja Vimpelin välisessä sarjassa kohtaa kaksi loistavaa levypallojoukkuetta. FoA ja Kouvottaret pelasivat tasaisia pelejä jo runkosarjassa.

22.3.2021 12:00 Naisten Korisliiga

Catz yrittää horjuttaa Peli-Karhuja – HBA lähtee haastamaan Honkaa

Naisten Korisliigan pudotuspelit alkavat tiistaina. Catzilla on edessään iso haaste, kun se saa vastaansa Peli-Karhut. Honka saa omassa sarjassaan vastaansa nuoren ja aggressiivisen Märskyn.

20.3.2021 19:10 Naisten Korisliiga

PeKa vei runkosarjan – Catz varmisti viimeisenä joukkueena pudotuspelipaikan

Naisten Korisliigan runkosarja paketoitiin viidellä ottelulla. Kierroksella voittoihin ylsivät EBT, FoA, PeKa, Kouvottaret ja Honka.

19.3.2021 13:28 Naisten Korisliiga

Helmikuun valopilkku Zykera Rice: ’’ Olen onnekas, että joukkueessani on pelaajia, jotka tarjoavat minulle työkalut menestyä’’

Kotkalaisjoukkueen tähti valittiin Helmikuun valopilkuksi. Hän suhtautuu henkilökohtaiseen menestykseensä nöyrästi ja korostaa hyvien joukkuekaverien merkitystä.

Näytä lisää vastaavia