Peli-Karhut jatkoi voittoputkeaan – Kouvottaret kaatoi sarjakärjen

7.1.2021 20:49 Naisten Korisliigassa pelattiin kaksi ottelua. Niissä voitot menivät Kotkaan ja Kouvolaan.

Sarah Toeaina johdatti joukkueensa voittoon sarjakärjestä. Kuva: Ville Vuorinen/ Naisten Korisliiga

Peli-Karhut jatkaa tappioitta

Lappeenrannan Catz sai vieraakseen Kotkan Peli-Karhut Kymenlaakson paikallisottelussa. Kotijoukkue ei kyennyt yllättämään sarjajohtajaa vaan pisteet matkasivat Kotkaan 88-61.

PeKa otti pelin haltuunsa jo avauspuolikkaalla. Tasaisemman avausjakson jälkeen vierasjoukkue vei toisen jakson 25-12 ja karkasi puoliajalle 20 pisteen johdossa.

Kolmannella jaksolla ottelun kuva ei muuttunut ja PeKa hallitsi peliä. Vierasjohto kasvoi jakson loppuun mennessä 32 pisteeseen.

Catz sai hieman kaunisteltua lukemia lukemia viimeisellä jaksolla. Pisteet matkasivat sarjajohtajan mukana Kotkaan 88-61.

- Hyvin lähti menemään kolmen viikon tauosta huolimatta. Saimme laajalla materiaalilla toteutettua asioita juuri kuten suunnittelimmekin. Olen tosi tyytyväinen jokaisen pelaajan esitykseen, Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä totesi.

Suurin ero joukkueiden välillä syntyi nopeista hyökkäyksistä tehdyissä pisteissä. Niitä Peli-Karhuille kertyi 28 ja Catzille vain seitsemän.

 - Aika paljon oli hyviäkin asioita tässä pelissä, etenkin hyökkäyspäässä. Puolustuspäässä olisimme voineet olla parempia. Levypallopeli ensimmäisellä kympillä taas huonoa, sitten parantui huomattavasti. Pitää harjoitella huomenna lisää ja yrittää kuroa etumatkaa umpeen, Catzin käskyttäjä Mika Haakana kertasi.

Anissa Pounds pelasi kauden ensimmäisen pelinsä kotkalaisten paidassa. Hän oli heti joukkueensa paras pisteiden tekijä 22 pisteellä.  Zykera Rice sai kasaan tupla-tuplan 18 pisteellä ja 12 levypallolla. Mariah King teki kotijoukkueelle 17 pistettä. 

Peli-Karhut jatkaa sarjassa tappioitta ja on toisena. Catz on yhdeksäntenä.

Ottelutilasto

Kouvottaret kaatoi sarjakärjen

Kouvottaret sai vieraakseen sarjassa toisella sijalla olevan EBT:n. Kotijoukkue onnistui nappaamaan pisteet jännittävien vaiheiden jälkeen 95-94. 

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Kouvottaret kuitenkin onnistui karkaamaan puoliajalle johdossa 45-35.

Toisella puoliajalla nähtiin parempaa espoolaisjoukkueelta. Joukkue kuroi kahden jälkimmäisen jakson aikana kotijoukkueen johdon kiinni ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoajalla EBT tuli vielä tasoihin Hannah Littlen vapaaheitoilla. Kotijoukkueen Sarah Toeaina kuitenkin upotti toisen omista vapaaheitoistaan ja lopulta voitto merkattiin Kouvottarille 95-94. 

Kouvolalaisjoukkue rokotti vieraitaan 21 pisteen arvoisesti hyökkäyslevypalloista. EBT jäi viiteen pisteeseen.

Toeaina hääri voiton avainpelaajana. Hänelle merkattiin 38 pistettä, 16 levypalloa ja kuusi koriin johtanutta syöttöä. Aliyah Collier kirjautti 23 pistettä, 11 levypalloa sekä 11 pallonmenetystä. Little teki espoolaisille 29 pistettä ja otti kymmenen levypalloa. Morgan Batey teki 24 pistettä.

EBT on sarjan kärjessä, mutta se on pelannut kolme ottelua enemmän kuin toisena oleva PeKa. Kouvottaret on viidentenä.

Ottelutilasto

 
26.11.2021 12:34 Pääjuttu

Susiladies-yhteistyöverkosto on aloittanut toimintansa

Nais- ja tyttökoripalloilun kehittämiseen keskittyvä yhteistyöverkosto on kokoontunut syksyn aikana kaksi kertaa ja seuraava tapaaminen on sovittu tammikuulle. Verkoston toiminnassa on ollut mukana ensimmäisessä vaiheessa päävalmentajat kymmenestä pääsarjojemme seurasta.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

19.11.2021 07:16 NCAA

Henna Sandvik on sitoutunut NCAA:n lopputurnauksen ”Elite Eightiin” yltäneeseen Indianaan

Tapiolan Hongan kasvatti, tällä kaudella HBA-Märskyssä naisten Korisliigaa pelaava, Henna Sandvik, 18, on sitoutunut Indianan yliopistoon. Susiladiesin EM-karsintajoukkueeseen kuuluva Sandvik aloittaa freshman-kautensa ”Hoosiersissa” syksyllä 2022.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

16.11.2021 11:24 Naisten Korisliiga

Lokakuun Valopilkku Shaylen Burnett: ’’Tavoitteena voittaa mestaruus Vedolle’’

Shaylen Burnett siirtyi Vedon paitaan kahden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen. Hänet valittiin heti lokakuussa kuukauden Valopilkuksi.

10.11.2021 15:45 Suomen Cup

Taistelu Suomen Cup -paikoista käy kuumana molemmissa sarjoissa

Molempien sarjojen kahdeksan parasta joukkuetta osallistuvat Suomen Cupiin. Osallistujat ratkeavat 17.11. pelattujen otteluiden jälkeen. Final Four -huipennus järjestetään tammikuun puolessa välissä uudessa Urhea-hallissa Helsingissä.

3.11.2021 12:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan lokakuun Valopilkku on ViVe:n Shaylen Burnett

Tämän kauden ensimmäiseksi Valopilkuksi valittiin itseoikeutetusti Shaylen Burnett. Hän on johdattanut monien yllätykseksi Vedon liigan kärkipaikalle.

25.10.2021 14:14 Naisten Korisliiga

Taru Tuukkanen rikkoi 4000 pisteen rajapyykin

Naisten Korisliigassa rikottiin viikonloppuna merkittävä rajapyykki, kun ToPoa edustava Taru Tuukkanen ylitti naisten Korisliigan runkosarjassa 4000 tehdyn pisteen rajan.

19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

12.10.2021 20:18 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut jatkaa tappioitta

Naisten Korisliiga jatkui tiistaina yhdellä ottelulla. Paikallisottelussa ottivat yhteen Kouvottaret ja Peli-Karhut. Voitto matkasi lopulta Kotkaan Peli-Karhujen mukana.

2.10.2021 19:58 Naisten Korisliiga

Honka, Vimpeli ja PeKa kotivoittoihin – FoA haki pisteet Tampereelta

Naisten Korisliigan avauskierros saatiin pelattua päätökseen. Voittoihin ylsivät Honka, ViVe, PeKa ja FoA.

1.10.2021 20:24 Naisten Korisliiga

HBA vei pisteet avausottelussa

Naisten Korisliiga avattiin yhdellä ottelulla, kun HBA sai vieraakseen EBT:n. Samalla kotijoukkue pelasi ensimmäisen virallisen pelinsä uudessa kotihallissaan. Pisteet jäivät Helsinkiin 82-78.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

30.9.2021 11:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 3/3: PeKa, FoA, Honka ja ToPo mitalinkiilto silmissä kauteen

Ennakkojen viimeisessä osassa äänessä Peli-Karhut, Forssan Alku, Tapiolan Honka sekä ToPo. Monien papereissa nelikkoa voidaan povata sarjan kärkeen alkavalla kaudella.

29.9.2021 14:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 2/3: EBT, HBA ja Kouvottaret uusista asetelmista kauteen

Kouvottaret metsästää seurahistorian ensimmäistä SM-mitalia. EBT ja HBA lähtevät kauteen päämääränään pelaajakehitys, mutta myös menestymään.

28.9.2021 12:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 1/3: Catz, Pyrintö ja Veto hamuavat pudotuspelipaikkaa

2000-luvun kestomenestyjä Catz lähtee kauteen uuden äärellä, kun Petri Joukainen otti päävalmentajavastuun Lappeenrannassa. Tampereen Pyrinnön ja Vimpelin Vedon tavoitteena on pelata keväällä pudotuspelejä.

21.9.2021 10:43 Naisten Korisliiga

Honka vahvistuu Sandra Karsténilla – Jemina Airaksinen palaa kasvattajaseuraansa

Tapiolan Hongan naisten Korisliiga-joukkue on solminut sopimuksen Ruotsin liigassa pelanneen Sandra Karsténin kanssa. Kouvottaria kaksi edelliskautta edustanut Jemina Airaksinen palaa kasvattajaseuraansa.

Näytä lisää vastaavia