Petteri Koponen juhli kärkiottelun voittoa - Alex Murphy takoi 25 pistettä suomalaiskohtaamisessa

11.11.2019 09:40 Saksan Bundesliigassa pelattiin kärkikamppailu, jonka vei nimiinsä Petteri Koposen Bayern München. Espanjan LEB Orossa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Roope Ahosen Breogan isännöi Alex Murphyn Gipuzkoa Basketia. Murphy oli hurjana heittäen 25 pistettä Gipuzkoan hakiessa komean voiton.

Petteri Koposen Bayern München jatkaa puhtaalla pelillä Bundesliigassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Bayern München jatkaa puhtaalla pelillä Bundesliigassa voitettuaan Euroliiga-kolleegansa ALBA Berliinin 84-80 (41-38). Koponen nakutti kuusi pistettä, otti kaksi levypalloa ja antoi neljä syöttöä.

- Tärkeä voitto. Ei ollut helppo, kun oli perjantaina peli Istanbulissa ja sitten tänään peli alkoi heti kolmelta. Pelasimme kuitenkin hyvän ja ehjän pelin sekä pysyimme puhtaalla pelillä Bundesliigassa, Koponen iloitsi.
Ottelutilastot

Alex Murphy oli hurjassa iskussa Espanjassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Murphy teki kovaa jälkeä heittäen 11 kolmen pisteen yrityksestään kuusi sisään kasaten yhteensä 25 pistettä 97-74 (43-37) päättyneessä ottelussa. Tilastot karttuivat myös viidellä levypallolla, syötöllä ja kahdella riistolla. Ahonen taas pyöritti kotijoukkueen peliä kolmen pisteen, kahden levypallon, viiden syötön ja riiston tilastoilla. Gipuzkoa on voittanut kahdeksasta ottelustaan kuusi ja Breoganilla on tilillään neljä voittoa.
Ottelutilastot

LEB Platassa Edon Maxhunin Gran Canarian perisynti on tällä kaudella ollut tiukkojen pelien häviäminen ja näin kävi myös tällä kertaa, kun se taipui La Rodan vieraana jatkoajan jälkeen 79-83, 72-72 (37-38). Maxhuni oli joukkueensa paras pistemies 16 pisteellä ja lisäksi hän auttoi joukkuekavereitaan kuudella syötöllä. Gran Canarialla on kolme voittoa yhdeksästä ottelusta.
Ottelutilastot

Italian liigassa Topias Palmin Vanoli Cremona voitti kotikentällään Fortitudo Bolognan 80-73 (48-38). Palmin sai yhdet merkinnät levypallo- ja riistotilastoihin. Voitto oli Cremonalle kauden kolmas seitsemän pelin jälkeen.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden ei onnistunut kellistämään hallitsevaa mestari Kapfenberg Bullsia, vaan taipui vieraskentällä 80-87 (41-44). Swans on sarjassa neljäntenä viidellä voitolla ja kahdella tappiolla.
Ottelutilastot

 
18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

Näytä lisää vastaavia