PuHu Junioreiden päävalmentajat kaudelle 2020-21

22.5.2020 11:15 PuHu Juniorit vahvistaa valmennusrintamalla rivejään merkittävästi tulevalle kaudelle. Kaudella 2020-21 PuHu Junioreiden valmennuksessa nähdään, jo tuttujen ja kokeneiden valmentajien lisäksi, viisi uutta päävalmentajaa. Osa näistä ”uusista” nimistä on nähty PuHu:n punaisessa jo joskus aikaisemminkin ja tekevät nyt paluun Vantaalle.

Mennyt kausi osoitti sen, että PuHu Junioreissa oli pulaa valmentajista. Monella valmentajalla oli liian iso rooli tai he jäivät työssään liian yksin. Siksi tärkein ajatus kauden 2020-21 valmennusta kasattaessa oli lisätä valmentajien määrää. PuHu Junioreiden toiminta kehittyi valtavasti kauden 2019-20 aikana ja kehitystä haluttiin vauhdittaa myös tulevalla kaudella. Muutos oli huomattu myös kentällä ja seura herätti paljon kiinnostusta valmentajakentässä. Kauden 2020-21 valmennukseen lähdettiin etsimään kokeneita nimiä vastaamaan ikäluokkien valmennuksesta. Samaan aikaa haluttiin pitää huoli seuran unified-toiminnan laadukkaan valmennuksen jatkosta. Tavoitteena oli kehittää seuraa ihan jokaisella rintamalla.

”Tarkoituksena oli etsiä kokeneita valmentajia, jotka tuovat panoksellaan välittömästi merkittävän lisän seuran toimintaan.” kertoo seuran urheilutoimenjohtaja Mikko Larkas. ”Emme halunneet vain nimiä listaan vaan todella kovan luokan tekijöitä. Kehityimme seurana paljon kauden 2019-20 aikana ja sitä samaa linjaa haluttiin jatkaa näitä valmentajia rekrytoidessa. Halusimme mukaan valmentajat, jotka luovat PuHu Junioreille entistä uskottavamman pohjan ja tarinan.” Larkas jatkaa. Seuran puheejohtaja Antti Saarinen on myös mielissään kehityksestä: ”Kun aloitin seuran puheenjohtajana kauden 2018-2019 alussa, hallitus uudistui samalla jonkun verran. Huomasin silloin heti, että nyt on oikeanlainen draivi ja yhteinen tahtotila viedä seuraa eteenpäin. Hallituksen työskentelyn teemoiksi nousi nopeasti Valmennus, Olosuhteet, Yhteisöllisyys ja Viestintä. Olemme kaikkien osa-alueiden kanssa edistyneet hyvin ja valmennuksen kehittäminen on ollut selkeästi keskiössä. On ollut hienoa seurata, miten alkavan kauden valmentajakartta on kehittynyt tässä kevään aikana ja miten paljon positiivista palautetta olemme saaneet seuran toiminnasta lajin parissa työskenteleviltä.”

Siinä vantaalainen PuHu Juniorit toden totta onnistui. Vain seurassa ammatikseen valmentavat valmentajat ovat päävalmentajana useammassa kuin yhdessä ikäluokassa. Kahtakymmentäkahta päävalmentajan tehtävää hoitaa yhteensä 19 eri päävalmentajaa. Valmentajien määrä on merkittävästi viime kautta isompi. Sen myötä Jokainen seuran päävalmentaja pystyy keskittymään työhönsä täysillä. Lisäksi kokemus ja osaaminen lisääntyy merkittävästi uusien rekrytointien myötä.

Viisi uutta päävalmentajaa

Kaudella 2020-21 PuHu Junioreiden valmennus saa viisi uutta päävalmentajaa. Viime perjantaina seura julkisti näistä ensimmäisen, kun suomalainen koripallolegenda, naisten puolella valmentajana mainetta niittänyt Kari-Pekka Klinga,otti Puhuttarien valmennusvastuun itselleen.

Klingan apuvalmentajaksi ja U19 tyttöjen päävalmentajaksi tulee Tikkurila Seurassa viimeiset 5 kautta valmentanut, pitkän valmentajakokemuksen omaava, Sampo Pennanen. Sampo on lähtöisin Torpan Pojista, jossa hän on valmentanuteri juniori-ikäluokkia aina miesten 1 divisioonaan asti. Pienen tauon jälkeen paluu valmennukseen tapahtui juuri Tikkurila Seurassa omien lasten kautta. Sampo on koulutukseltaan opettaja, josta on valtavasti apua valmennuksessa.

”Olen kuullut PuHu Junioreiden toiminnasta pelkkää hyvää. Odotan innolla kauden alkua sekä yhteistyötä, junnuvuosieni idolin, ”Peren” kanssa.” Sampo kommentoi.

Myös poikapuolella PuHu Juniorit vahvistuvat entisestään. U19 poikien valmennusvastuun kaudella 2020-21 ottaa Kari Rantala. Rantala on toiminut juniorivalmennuksessa pitkään ja pelaajakehitys on aina ollut hänelle tärkein asia. Kari on ollut useamman Susijengiin sekä nuorten maajoukkueisiinviime vuosina yltäneen pelaajan taustalla isona vaikuttajana. Näistä kirkkaimpana jo paikkansa Susijengin avauksessakin lunastanut Mikael Jantunen.

Viime kaudella Kari valmensi WB-Panttereissa P06 joukkuetta, joka pelasi 14-vuotiaiden poikien SM-sarjassasekä Baltian liigassa.

Sopimuksen synnystä Rantala kertoo seuraavaa: ”Viime vuonna seurasin toimintaa sivusta, oman poikani pelaamisen kautta, ja PuHu Junioreiden kehitys yhdessä kaudessa teki minuun ison vaikutuksen. Tuli tunne, että haluan olla mukana tekemässä tätä toimintaa. Keskustelut Mikko Larkaksenkanssa pelaajapolusta herätti kiinnostuksen, joka lopulta johtisopimukseen asti.

Paluumuuttajana vantaalle suuntaa, P11 joukkueesta vastuun ottava, Eero Nikkarinen. Viimeksi Pussihukissa A-poikia (85-87) valmentanut Nikkarinen, toimi kaudella 2019-20 Torpan Poikien miesten 1 divisioona A – joukkueen päävalmentajana. Eero on voittanut Suomen mestaruuden 7kertaa ja valmentanut kaikista valmentajista eniten pelaajia korisliigaparketeille sekä muutamia isoja nimiä ainaSusijengiin asti. Eeron opeista on saanut nauttia mm. HannoMöttölä sekä, Eeron edellisellä PuHu visiitillä, Mikko Koivisto.

Eero odottaa tulevaa kautta innolla: ” Mukava tulla takaisin PuHu Junioreihin ja nuorten pelaajien pariin. Seurassa tuntuu olevan hyvä pöhinä ja lasten kanssa tekeminen on sitä aidointa ja tärkeintä korista.”

Myös PuHu Junioreiden unified-koripallo vahvistuu, kun paluun valmennukseen tekee Jarkko Pokkinen. Maalipallossa maajoukkuevalmentajana toimiva Pokkinen palaa seuraan pienen tauon jälkeen. Jarkko ottaa vastuulleen Unified Valkoisten joukkueen. Pokkinen on valmentanut kaiken kaikkiaan 31 vuotta, josta 14 PuHu:ssa. Vantaalla hän on toiminut lähes jokaisessa mahdollisessa roolissa ja jokaisessa mahdollisessa ikäluokassa.

Paluutaan Pokkinen kommentoi seuraavasti: ”On hienoa palata yhteisölliseen seuraan osaksi timanttista unified-tiimiä. Osa pelaajista onkin minulle tuttuja edelliseltä visiitiltä. Odotan innolla yhteistyötä loistavan valmennustiimin kanssa. Alkava kausi tuo varmasti mukanaan huikeita hetkiä ja hienoja elämyksiä!”

”Olen erittäin tyytyväinen uusiin päävalmentajiimme. Yritimme rekrytoida kokemusta ja sitä myös saimme. Kovia nimiä vahvistamaan jo ennestään laadukasta valmennustamme.” Larkas kommentoi.

Jatkuvuus tärkeää

Seuran päävalmentajista valtaosa on seuran jäsenille entuudestaan tuttuja. Uudet tulokkaat valmentajapuolelle vain vahvistavat sitä osaavaa porukkaa, joka PuHu Junioreiden toiminnassa jatkaa kaudelta 2019-20.

Tyttöpuolella työtään viime kauden joukkueittensa kanssa jatkavat Henri Vihervuori (U16- ja U15-tytöt) sekä Esko Huotilainen (Tytöt-09/10). Ammattivalmentajista tyttöpuolella operoivat Timo Nieminen sekä Pihla Nikkarinen. Timon vastuu tyttöpuolella kasvaa, sillä viime kaudella T11 joukkuetta valmentanut ”Timppa”, ottaa vastuulleen tulevalla kaudella myös T07/08 joukkueen.

Pihla Nikkarinen puolestaan siirtyy nuorimpiin tyttöjoukkueisiin päävalmentajaksi poikapuolelta, jossa hän toimi P08 joukkueen mukana. Pihla ottaa vastuulleen sekä T12 että kaudella 2020-21 aloittavan T13 joukkueen.

PuHu Junioreiden poikapuoli on tulevalla kaudella myös osaavissa käsissä. Uusien valmentajien lisäksi PuHujunioreissa jatkavat 14-vuotiaiden poikien SM-sarjaan luotsannut Markus Makkonen (P06), loistavaa työtä P08 kanssa tehnyt Kalle Rissanen, P10 ikäluokkaa menestyksekkäästi valmentanut Mikko Mantere sekä monessa joukkueessa mukana ollut, kauden P09 päävalmentajana lopettanut Karri Louevuo. Karri toimii tulevalla kaudella P12 joukkueen päävalmentajana. Kalle Salonen puolestaan ottaa vastuulleen uuden, tulevalla kaudella aloittavan, P13 ikäluokan.

Seuran ammattivalmentajista poikapuolella päävalmentajina toimivat: Jani Salo (U16 ja P09), Oskari Leino (P07) sekä Mikko Larkas (M1DB).

PuHu Junioreiden unified-joukkueet saavat siis uutta verta paluumuuttajan muodossa Pokkisella. Unified punaisten joukkueessa päävalmentajana jatkaa, loistotyötä PuHu:ssapitkään tehnyt, Pike Pellikka. Sisu junnujen kanssa puolestaan päävalmentajana jatkaa pitkän linjan puhulainen Elli Marjanen.

Antti Saarinen lähettää terveisiä kaikille PuHulaisille: “Pitää uskaltaa asettaa tavoitteet riittävän korkealle ja sanoa ne ääneen. Pitää rohkeasti tehdä töitä niiden eteen ja olla ylpeä omasta tekemisestä, se välittyy muille. Lämpimästi tervetuloa kaikille uusille koutseille, yhdessä olemme taas enemmän.”

”Jatkuvuus on seuratoiminnassa erittäin tärkeää. Olen äärettömän tyytyväinen siihen, että seurassamme jatkaa näin paljon osaavia valmentajia. Saimme tulevalle kaudelle valmennuksen rooleja selkeytettyä ja valmennuksemme voi nyt aidosti keskittyä paremmin päivittäiseen valmentamiseen. Oma tunne on se, että mukana on nyt joukko valmentajia, jotka aidosti välittävät pelaajista ja heidän kehityksestään. Uskallan väittää, että koossa on parhaat valmentajat PuHu Junioreiden historiassa.” Larkas päättää.

Joukkueiden muut valmentajat julkaistaan myöhemmin. 

 
20.8.2021 06:56 Seura tiedottaa

Hokki Basket - Koripallohokki hakee valmentajia

Hokki Basket - Koripallohokki ry. on loviisalainen koripalloseura. Se on perustettu vuonna 1985 ja seura on keskittynyt nuorisokoripalloiluun. Nyt Matti tarvitsee apua.

12.8.2021 13:16 Seura tiedottaa

Hyvinkään Ponteva hakee seuraansa uutta juniorivalmentajaa

Voimistelu- ja Urheiluseura Hyvinkään Ponteva on perustettu vuonna 1916. Koripalloa Pontevassa on pelattu 50-luvulta lähtien. Seura hakee valmennustiimiä tukemaan nyt uutta valmentajaa.

23.6.2021 17:53 Seura tiedottaa

Porvoon Tarmo hakee valmentajaa!

Porvoon Tarmo etsii nuorten valmennuksesta innostunutta valmentajaa päävalmentajaksi/apuvalmentajaksi 2010-2014 syntyneiden joukkueisiin.

4.6.2021 11:34 Seura tiedottaa

Rekolan Urheilijat hakee valmentajaa kaudelle 2021-2022

Rekolan Urheilijat on perinteikäs vantaalainen seura, joka tarjoaa harrastustoimintaa Itä- ja Pohjois-Vantaalla.

3.6.2021 15:26 Seura tiedottaa

Keravan Kori-80 hakee valmentajia

Keravan Kori-80 on Keski-Uusimaalainen koripalloseura, joka haluaa kasvattajaseurana tarjota kilpaurheiluun motivoituneille junioreille laadukasta valmennusta ja hyvät puitteet valmennukselle.

24.5.2021 09:10 Seura tiedottaa

PuHu Junioreiden valmentajakoulutusten sarja saavutti huippusuosion

Yhteenvetoa PuHu Junioreden kevään valmentajakoulutuksista. Ylpeänä seura kertoo, että viisiosainen koulutusten sarja keräsi valtavan määrän valmentajia yhteen eri puolilta Suomea.

10.5.2021 15:07 Seura tiedottaa

Kasvava ToPoLa-perhe etsii joukkoonsa uusia vastuuvalmentajia, valmentajia sekä kerho-ohjaajia

Koripalloliiton uusien tilastojen mukaan Touhun Pojat Lauttasaari (ToPoLa) kasvatti kuluneella kaudella 2020-2021 lisenssimääriään eniten, 90 uudella lisenssillä. Prosentteina tämä kasvu on 30%, ja kasvun myötä ToPoLa on tällä hetkellä Suomen kymmenenneksi suurin koripalloseura. Helsingin lapsivaltaisimmista alueista koripallolla on erittäin vahva asema vain Lauttasaaressa. Lauttasaarelaisista 7-12 -vuotiaista lapsista 10,2% on mukana koripallotoiminnassa.

7.5.2021 14:40 Seura tiedottaa

Helsingin NMKY:n ikäluokkajoukkueiden päävalmentajat kaudella 2021-2022

Helsingin NMKY on kiinnittänyt tulevan kauden 2021–2022 ikäluokkajoukkueiden päävalmentajat. Alle on listattu Namikan U13-U19 sekä aikuisjoukkueiden päävalmentajat.

29.11.2020 11:30 Seura tiedottaa

Hyvinkään Ponteva etsii valmentajia ja vapaaehtoisia!

Hyvinkään Pontevan Junioritoiminta etsii kuluvalle sekä tuleville kausille valmentajia, lasten liikunnan ohjaajaa sekä toiminnan kehittämisestä kiinnostuneita vapaaehtoisia.

27.8.2020 10:48 Seura tiedottaa

ToPoLa-perhe etsii joukkoonsa uusia valmentajia ja kerho-ohjaajia

ToPoLa hakee valmentajia mukaan yhteisölliseen valmennustiimiinsä. Lisäksi seura hakee kerho-ohjaajia syyskuussa alkaviin kerhoihin. ToPoLa tarjoaa valmentajille ja ohjaajille monipuolisia mahdollisuuksia kehittää omaa valmennusosaamista.

27.5.2020 10:55 Seura tiedottaa

Klaukkalan NMKY valmistautuu kauteen 2020-21

Klaukkalan NMKY on aloittanut valmistelut kauteen 2020-2021. Kesätreenejä ohjataan pienryhmissä ohjeistusten mukaisesti. Pelaajat ja valmentajat odottavat innolla pelikentille paluuta.

20.5.2020 14:17 Seura tiedottaa

Jussi Syrjänen jatkaa ToPossa kaksivuotisella sopimuksella

Syrjänen jatkaa Torpan Poikien edustusjoukkueiden peräsimessä ja tulevalla kaudella hän toimii lisäksi seuran junioritoiminnan valmennuksen johtajana, jossa yhtenä tärkeimmistä tavoitteista on kehittää juniori- ja edustusjoukkueiden yhteistyötä.

19.5.2020 15:31 Seura tiedottaa

LoU Basket valinnut ryhmille päävalmentajat kaudelle 2020-2021

Lohjalainen koripalloseura LoU Basket on kiinnittänyt seuraavat päävalmentajat kaudelle 2020-2021.

11.5.2020 14:35 Seura tiedottaa

Heikki Venhola isoon rooliin EBT:n valmennuksessa

Korona-epidemiankin keskellä EBT tekee kiivaasti valmistavia toimenpiteitä koriskautta 2020-2021 varten. Yhtenä merkittävänä tekijänä tulevan kauden toiminnassa tulee olemaan monelle koris-ihmiselle tuttu Heikki ”Hede” Venhola. Seura on tehnyt Heden kanssa sopimuksen, joka alkaa 1.5.2020 ja kattaa kaksi seuraava kautta.

2.3.2020 12:33 Seura tiedottaa

PuHu Juniorit hakee ammattivalmentajia päätoimisiin työsuhteisiin

PuHu Juniorit on kasvava ja kehittyvä Suomen 4. suurin koripalloseura. Seuran tarkoituksena on edistää ja kehittää lasten sekä nuorten koripalloharrastusta Vantaalla.

8.8.2019 12:42 Seura tiedottaa

ToPoLan jäsenmäärä kasvaa voimakkaasti - tule valmentajaksi tai kerho-ohjaajaksi

Seura hakee pää- sekä apuvalmentajia ikäluokkajoukkueisiin tukemaan valmentajatiimiä. Lisäksi seura hakee kerho-ohjaajia syyskuussa aloittaviin kerhoihin. ToPoLa tarjoaa valmentajille ja ohjaajille monipuolisia mahdollisuuksia kehittää omaa valmennusosaamista.

23.5.2019 08:22 Seura tiedottaa

Niko Kuusi ToPo Naisten päävalmentajaksi

Helsingin NMKY:ssä valmentajauran aloittanut Niko Kuusi siirtyy ToPo Naisten päävalmentajaksi vietettyään viimeiset vuodet PuHussa ja Ringsidessa.

16.5.2019 12:58 Seura tiedottaa

Hyvinkään Pontevan 16-19-vuotiaiden tyttöjen valmennustiimit valittu

Titta-Riina Lepistö ja Matias Lehtinen ottavat päävalmentajan vastuut 16- ja 19-vuotiaiden tyttöjen joukkueissa Hyvinkäällä kaudella 2019-20.

10.5.2019 10:24 Seura tiedottaa

MuKi hakee valmentajia

Munkkiniemen Kisapojat (MuKi) on Helsingissä toimiva ja kasvava koripalloon erikoistunut kasvattajaseura, jossa on kilparyhmissä noin 100 pelaajaa. Seura hakee kaudelle 2019-2020 nykyisiin ja aloitteleviin joukkueisiin pää- ja apuvalmentajia.

2.5.2019 21:01 Seura tiedottaa

Jussi Syrjänen ToPon valmennuksen johtajaksi ja GM:ksi

Jussi Syrjänen on palkattu ToPoon johtamaan edustusjoukkueiden toimintaa ja osaksi sekä miesten että naisten valmennustiimejä. Lisäksi hän osallistuu seuran junioritoiminnan kehittämiseen.

Näytä lisää vastaavia