PuHu-sikermä valmis divarikauteen

20.8.2007 Korisliigasta pudonnut Pussihukat Vantaalta on koonnut divisioonaan iskukykyisen ryhmän. Viime kauden runkopelaajista sekä Nanayaw Awuah-Addae että Eero Lehtinen jatkavat. Espoon Hongan riveissä SM-kultaa huuhtonut Philip Hickey palaa Vantaalle, jonka lisäksi joukkue esittelee kaksi uutta vahvistusta.

Aikoinaan PuHu:ssa ammattilaisuransa aloittanut 211-senttinen Phil Hickey palaa kolmen vuoden tauon jälkeen PuHu-paitaan. Hickeyn johdolla PuHu kaappasi kaksi ensimmäistä SM-mitaliaan (SM-pronssi 2003 ja SM-hopea 2006). Viime kaudella Hickey kirjautti Korisliigan runkosarjassa keskiarvoikseen 9,2 pistettä ja 6,7 levypalloa.  

PuHu-fanien iloksi pöytäkirjasta löytyvät myös viime kausista tutut Nanayaw Awuah-Addaen ja Eero Lehtisen nimet.  

- Phil, Eero ja Nanski ovat kaikki tärkeitä osia tulevaa joukkuettamme. Philin ammattimaisuus, kovuus korinaluskahinoissa, ja johtajuus kentällä ja pukuhuoneessa ovat kullanarvoisia. Eero ja Nanski tuovat rutkasti urheilullisuutta ja jatkuvuutta toimintaamme, ja heidän jatko joukkueessa oli alusta asti tärkeää minulle, arvioi PuHun tuore päävalmentaja Andrew Johnston. 

Jo aiemmin julkaistujen uusien tulokkaiden, Kim ja Nico Sivénin sekä Ville Liimon, lisäksi tulevalla kaudella Pussihukissa debytoivat amerikkalaistakamies Tim Forbes ja virolaislaituri Kaido Saks. 

Forbes valmistui keväällä 2006 NCAA II-divisioonan Bentleystä. Kolmannella yliopistokaudellaan (2004-05) 180-senttinen Forbes teki 17,2 pistettä ottelu kohden. Viimeisen kauden keskiarvo oli 14,4. Yliopistouransa jälkeen Forbes haki paikkaa ammattilaiskentille, mutta tilaisuus avautui vasta viime keväänä, kun hän pelasi kauden päätteeksi neljä peliä Sveitsin pääsarjan Meyrin Grand-Saconnexin riveissä 9,0 pisteen ja 3,5 syötön keskiarvolla.  

Laiturin tontilla viihtyvä 21-vuotias ja 203-senttinen Saks siirtyy hukkaleiriin Viron pääsarjan Piritan joukkueesta, jossa hän on jäänyt viimeisenä kahtena kautena vähille minuuteille. Viime kaudella hän tekaisi saamassaan 8,8 minuutissa 4,0 pisteen ja 1,8 levyrin keskiarvot. 

- Tim on kova korintekijä, jonka uskon tuovan vauhtia ja pisteidentekouhkaa takakentälle. Kaidossa taas on valtava määrä potentiaalia, joka toivon mukaan saadaan hänestä irti jo tulevalla kaudella, Johnston luonnehti.  

PuHu on myös nostanut edustusjoukkueen vahvuuteen viisi seuran omaa A-junioria. Kutsu on käynyt Jarkko Aholle, Otto Markkaselle, Antto Nikkariselle, Atte Pertulle ja Mikko Tuunaselle. Nikkarinen esiintyi tänä kesänä edukseen Suomen 16-vuotiaiden maajoukkueessa. 

Kaikkiaan PuHu:lla on ensi kaudelle kiinnitettynä 15 pelaajaa: Jarkko Aho, Jukka Aho, Nanayaw Awuah-Addae, Tim Forbes, Phil Hickey, Kimi Klingberg, Eero Lehtinen, Ville Liimo, Otto Markkanen, Antto Nikkarinen, Atte Perttu, Kaido Saks, Kim Sivén, Nico Sivén ja Mikko Tuunanen.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_i_divisioona/
 
9.4.2024 12:30 Miesten I divisioona A

KorisTV välittää divisioonien huimat loppuratkaisut kotikatsomoihin

Kaikkien divisioonien kevään ratkaisupelit ovat katsottavissa osoitteessa KorisTV.fi. Naisten I divisioonassa ja miesten I divisioona B:ssä on avausfinaalit takana. Miesten I divisioona A:ssa puolestaan pelataan parhaillaan finaalipaikoista.

11.12.2023 12:00 Korisliiga

Seagulls ja Lahti Basketball käynnistävät hurjan korisviikon – pääsarjoissa 34 ottelun viikko

Alkanut viikko tarjoaa korisfaneille hienon kattauksen, kun korisliigoissa ja divisioonissa pelataan yhteensä 34 ottelua. Viikon aikana pelataan vähintään yksi ottelu joka päivä Ruudussa tai Koristv:ssä.

28.9.2023 12:00 Miesten I divisioona A

Uusi Koristv-palvelu välittää kaikki divisioonaottelut kotikatsomoihin

Tulevalla kaudella miesten I divisioona A ja B sekä naisten I divisioona näkyvät SolidSportin alustalle rakennetussa Koristv-palvelussa. Kaikki divisioonien ottelut tuotetaan automaattikameroilla.

18.8.2023 16:00 Naisten I divisioona

Naisten Korisliigan sekä divisioonien sarjaohjelmat kaudelle 2023–2024 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisten osalta käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja mestari on selvillä viimeistään 29.4. Naisten Korisliigassa pelataan yhdeksän joukkueen kolminkertainen sarja.

21.6.2023 09:45 Korisliiga

Koripalloliiton vuosittaiset palkinnot nyt julkaistu

Koriskauden 2022-23 parhaat on valittu. Nuorten sarjojen sekä Seurapalveluyksikön palkittavat ovat vastaanottaneet palkinnot henkilökohtaisesti seurojen tapahtumissa kevään ja kesän aikana. Löydät listan kaikista palkituista sivun alaosasta.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

15.4.2023 20:38 Miesten I divisioona A

Bisons ja Raholan Pyrkivä voittoihin divarin finaaleissa

Bisons Loimaa kaatoi Jyväskylä Basketball Academyn 94-86 I divisioona A:n avausfinaalissa. Raholan Pyrkivä oli puolestaan toistamiseen PuHu Junioreita vahvempi I divisioona B:n puolella 81-77.

26.3.2023 19:56 Miesten I divisioona A

ToPo paineli välieriin, muissakin divareissa pistettiin sarjoja katki

Torpan Pojat nappasi toisen voiton ja samalla paikan I divisioona A:n välieriin. B:n sekä naisten I divisioonan puolella kolme joukkuetta varmisti välieräpaikan sunnuntaina.

25.3.2023 21:38 Miesten I divisioona A

JBA ja Kipinä Basket välieriin, Bisons onnistui pakkoraossa

Lauantaina miesten I divisioona A:n välieriin tiensä raivasivat JBA sekä Kipinä Basket. Bisons Loimaa siirsi voitolla ratkaisun tiistaille.

23.3.2023 21:44 Miesten I divisioona A

JBA veti pidemmän korren akatemiajoukkueiden kohtaamisessa – Divari B:ssä yllätyksiä

Miesten I divisioona A:n ja B:n sekä naisten I divisioonan puolivälieräsarjojen ensimmäisiä osia pelattiin torstaina.

Näytä lisää vastaavia