Pyörätuolikoripallon SM-sarja käynnistyy viikonloppuna

30.9.2011 Pyörätuolikoripallon SM-sarjakausi 2011/12 alkaa viikonloppuna uudistuneena. Jo useamman vuoden ajan sarjaa rikastuttanut venäläinen BC Neva Alliance on vetäytynyt liigasta, ja sarjan menestyksekkäimpiin joukkueisiin kuulunut Lahden NMKY on luopunut myös paikastaan. Uutena joukkueena liigakartalle on saapunut porilainen BC Sisu.

Pyörätuolikoripallon SM-sarja käynnistyy Tampereella pelattavalla SM-kierroksella. Kuva: Getty Images.

Pyörätuolikoripalloon on viime vuosien aikana hakeutunut paljon nuoria pelaajia, joista osa on alkanut tehdä läpimurtoaan liigajoukkueissa. Alkavalla kaudella joukkueiden materiaali on hieman aiempaa leveämpi, pelipaikoista on kilpailua enemmän ja sarjan taso nousee tasaista tahtia.

Sarja käynnistyy viikonloppuna Tampereella Kaukajärven vapaa-aikatalolla järjestettävällä sarjakierroksella. SM-sarja pelataan kolmen joukkueen kuusinkertaisena sarjana. Seuraavassa lyhyt katsaus kauden joukkueisiin.

PuHu Juniorit, Vantaa 

Hallitseva Suomen mestari. PuHun runko on pysynyt hyvin kasassa, joten vantaalaisilta voidaan odottaa menestystä myös alkavalla kaudella. 

Hukkien pelin sielu on Jarmo Leppänen, joka oli ratkaisevia pelaajia viime vuoden finaaleissa Lahden NMKY:ta vastaan. Vaikeaksi vastustajien pelin tekevät myös sentterit Jukka Helevä ja Mika Raunu, jotka tekevät paluun PuHun riveihin vuoden tauon jälkeen. Tämän ansiosta PuHu on uudella kaudella sarjan ylivoimaisesti pisin joukkue. 

TSI, Tampere 

Viime kaudella TSI:n peliä pyörittäneet Juha Luukkonen ja Jussi Juntunen siirtyivät porilaisen BC Sisun riveihin. Näitä menetyksiä korvaamaan TSI yhdisti voimansa Lahden NMKY:n liigajoukkueen kanssa. Viime kaudella LaNMKY:n peliä johtanut Teemu Partanen siirtyi puolestaan pelamaan pyörätuolikoripalloa Saksan Bundesliigan RBS Team Thüringenin riveihin. 

Mielenkiintoista on nähdä, kuka ottaa vastuun TSI:n pelinrakentelusta alkavalla kaudella. Kokemusta joukkueesta löytyy paljon esimerkiksi Vesa Sydänmaan ja Harry Tuomaalan muodossa. Sydänmaalla ja Tuomaalalla onkin kauden aikana suuri vastuu pelaajien roolituksesta. TSI on sarjan nuorimpia joukkueita, jossa on valtavasti tulevaisuuden potentiaalia. 

BC Sisu, Pori 

BC Sisu on uusin joukkue pyörätuolikoripallon liigakartalla. Joukkue on rakennettu porilaisten Leo-Pekka Tähden ja Mauri Haran ympärille. Tampereen TSI:stä joukkuetta vahvistamaan saapuivat Juha Luukkonen, Jussi Juntunen ja Teemu Klasila. 

BC Sisu tekee myös tiivistä yhteistyötä Turun Riennon I divisioonajoukkueen kanssa. Riennosta BC Sisun riveissä uudella kaudella pelaavat Esa Ylösmäki, Antti Valtonen, Jan-Erik Kiuru ja Jonne Laurila. Joukkue onkin mielenkiintoinen sekoitus, josta löytyy paljon nopeutta ja taitoa. 

BC Sisu on myös solminut try out -sopimuksen espanjalaisen Javier Sandomingon kanssa, joka on valmentanut espanjalaista Bilbaota viimeiset neljä kautta. Sandomingon try out -kausi kestää syyskuun 30. päivästä lokakuun 10. päivään, ja BC Sisu uskoo vakaasti mahdollisuuksiinsa solmia valmentajakokelaansa kanssa koko kauden kestävän sopimuksen. Tämä olisi ensimmäinen kerta pyörätuolikoripallon historiassa, kun suomalaisjoukkuetta valmentaisi ulkomaalainen ammattivalmentaja. 

Kirjoittanut: Mauri Hara, Pyörätuolikoripallon lajijaoston puheenjohtaja 

 
30.12.2021 13:22 Koripalloliitto tiedottaa

Kilpailujaoksen päätös 30.12.2021 pelaamisesta rajoitusten aikana

Alueelliset viranomiset ovat tehneet tai ovat tekemässä rajoituspäätöksiä, jotka vaikuttavat Suomen Koripalloliiton alaisten sarjojen otteluiden järjestämiseen. Näitä päätöksiä ovat tartuntatautilain 58 g mukaisesti joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävien sisätilojen sekä kuntosalien ja muiden vastaavien sisäliikuntatilojen sulkeminen viranomaisen määräämäksi ajaksi. Suljettavaksi määrättyjä tiloja voi kuitenkin käyttää vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan sekä ammattiurheiluun.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

Pyörätuolikoripallon näytösottelu Seagulls–Korihait-ottelun puoliajalla 15.2.

Helsingissä, Töölön kisahallissa keskiviikkona 15. helmikuuta pelattavan Korisliigan Seagulls–Korihait -ottelun puoliajalla pelataan pyörätuolikoripallon näytösottelu. Pyörätuolikoripalloilijoiden mukana ottelussa nähdään tukku tunnettuja koripallopersoonia.

6.2.2015 Pohjoinen alue

Pyörätuolikoripallon 3 vs3 turnaus Salossa 28.2.2015

Salon Vilpas järjestää 3 vs 3 pyörätuolikoripallo turnauksen. Turnaus on tarkoitettu ensisijaisesti lajin vasta alkaneille, mutta myös kaikille lajista kiinnostuneille, joilla on joko koripallo tai pyörätuoliurheilutausta.

Pyörätuolikoripallon valmentajaklinikka ja leiri Kisakalliossa 6.-9.6.2013

Kisakallion Urheiluopistolla, Lohjalla järjestetään 6.-9.6.2013 kansainvälinen pyörätuolikoripalloleiri sekä pyörätuolikoripallon valmentajaklinikka. Camp Finland 2013 –nimeä kantavien tapahtumien päävalmentajana toimii maailmankuulu valmentaja Mike Frogley.

Pyörätuolikoripallon SM-sarjan finaaliturnausennakko

Pyörätuolikoripallon SM-sarjakausi huipentuu viikonloppuna Leppävaaran liikuntahallilla Espoossa. Suomen mestaruudesta kisaavat BC Sisu, TSI sekä Pussihukat.

Tähden tähdittämä BC Sisu haastaa PuHu:n pyörätuolikoripallon mitalipeleissä Espoossa 14.-15.4.

Pyörätuolikoripallon SM-sarja huipentuu Espoon Leppävaarassa 14.-15. huhtikuuta 2012 pelattaviin mitalipeleihin.

Pyörätuolikoripallon runkosarjojen päätöskierros Orimattilassa

Tulevana viikonloppuna24.-25. maaliskuuta käydään Orimattilassa pyörätuolikoripallon runkosarjojen päätöskierros. Pelipaikkana viikonlopun kierroksella toimii Orimattilan urheilutalo.

Pyörätuolikoripallon SM-Sarjassa jännitystä kauden loppuun asti

Viikonloppuna pelattiin pyörätuolikoripallon SM-sarjakierros Turussa.

Pyörätuolikoripallon toinen sarjakierros pelattiin Kouvolassa 5.-6.11.2011

Pyörätuolikoripallon toinen sarjakierros pelattiin Kouvolassa viime viikonloppuna. Ensimmäisessä SM-sarjan pelissä sarjajohtaja Vantaan Pussihukat sai vastaansa TSI:n Tampereelta. Pussihukat otti ottelun komennon haltuunsa alusta asti eikä TSI päässyt missään vaiheessa edes tosissaan haastamaan Pussihukkia. Pussihukat vei ottelun nimiinsä selvin lukemin 59-31 (30-8).

Näytä lisää vastaavia