Pyrinnön Antti Nikkilä: ”Kummallekin joukkueelle kova haaste edessä”

16.5.2014 19:16 Korisliigan finaaleissa on vietetty toista välipäivää otteluvoittojen ollessa tasan 1-1. Finaalisarja jatkuu perättäisinä päivinä pelattavien kolmannen ja neljännen finaaliotteluiden merkeissä. Pyrinnön sentterikonkari Antti Nikkilä, 35, myöntää kovan ottelutahdin vaatineen veronsa mutta korostaa, että tässä vaiheessa kautta on perusteetonta valitella väsymystä.

Kahden intensiivisen finaaliottelun jälkeen meneillään olevat välipäivät on vastaanotettu niin Pirkanmaalla kuin Pohjois-Karjalassakin hyvillä mielin. Pyrinnön kokeneeseen kalustoon kuuluva Susijengi-sentteri Antti Nikkilä kertoo levon tulleen tarpeeseen.

– Täytyy sanoa, että paremmalta tuntuu kuin vähän aikaa sitten. Kun välierät menivät viidenteen otteluun, onhan tässä saanut ihan tosissaan tehdä hommia palautumisen eteen, 210-senttinen kolossi naurahtaa.

Palattuaan Joensuusta Tampereelle Pyrintö palasi arkijärjestykseen verrattain pian.

– Vedimme palauttavat harjoitukset eilen ja ihan normaalit treenit tänään. Pietin (Poikola) johdolla katsoimme ottelutallennetta ja vähän kelailtiin, että missä on parantamisen varaa.

Kysymykseen toisen ottelun opetuksista Nikkilä vastaa diplomaattisesti:

– No, ainakaan Alex Wesbyn ei saa antaa heittää 36 pistettä, ”Kangasalan jätti” naurahtaa.

Nikkilä: ”Heinonen ratkaisi ensimmäisen pelin”

Toisen osaottelun jälkeen coach Poikola sekä Pyrinnön kapteeni Antero Lehto vakuuttivat ”Punakoneen” tulevan rähinällä ja aggressiivisesti kolmanteen peliin. Nikkilä on samoilla linjoilla.

– Liian passiivisia oltiin Joensuussa. Aggressiivisuustasoa pitää nostaa huomattavasti, että meillä on mahdollisuudet voittoon.

Energiatason ylläpitämisessä Pyrintöä on pudotuspeleissä auttanut vaihtomiehistö. Erityisesti Nikkilä kehuu joukkueen kakkossentteriä Petri Heinosta, joka on pelannut hienot finaalit tähän asti.

– Pete pelasi runkosarjassa silloin tällöin todella hyviä otteluita ja odotinkin, että finaaleissa hän nousee esille. Ensimmäisen finaalin kahdeksan hyökkäyslevypalloa käytännössä ratkaisivat pelin meille, Nikkilä kehuu.

– Odotan, että kolmannessa matsissa Hakametsässä on tiedossa taas kovan tason Petriä.

”Morrisonilla on erittäin hyvät kädet”

Katajan miehistöstä Nikkilän puolustusvastuulla on 205-senttinen fysiikkaihme Mike Morrison, jonka kanssa Nikkilällä on ollut kädet täynnä töitä. Nikkilä kehuu kollegaansa estoitta.

– Morrisonilla on erittäin hyvät kädet. Jos hän saa Teemulta (Rannikko) syötön lähelle koria, ongelmia tulee, kiitos hänen kimmoisuutensa ja liikkuvuutensa. Puolustajan on oltava hereillä, että pysyy korin ja miehen välissä koko ajan.

Korisliigan finaalit jatkuvat lauantaina ja sunnuntaina maratontahdissa. Joukkueet kohtaavat kolmannessa ottelussa lauantaina klo 16, suuntaavat Joensuuhun ja pelaavat neljännen ottelun sunnuntaina klo 16.

Nikkilä myöntää pitkän kauden vaatineen veronsa mutta korostaa samalla, että tässä vaiheessa kautta on turha valitella väsymystä.

– Kummallekin joukkueelle kova haaste edessä. Kuitenkin, kun kautta on näin vähän otteluita jäljellä, puristetaan kaikki ulos vaan. Kauden päättymisen jälkeen ehtii kyllä levätä.

Lisätietoja: Antti Nikkilä
 
2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

6.11.2023 20:50 Susiladies

Susiladies-debyyttiään kärkkyvä Teresa Seppälä: ”Universiadit oli porras tähän”

Tampereen Pyrinnön kasvatti, nykyään Sienan yliopistossa Yhdysvaltojen NCAA:ta pelaava Teresa Seppälä, 21, oli voittamassa kesällä historiallisen pronssimitalin naisten universiadeista. Nyt Yhdysvalloista Suomeen EM-karsintaikkunaan matkustanut Seppälä kärkkyy ensimmäistä otteluaan naisten maajoukkueessa.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

30.8.2023 09:13 Susijengi

Kapteeni Salin: ”Meillä on aseita voittaa pelejä tässä turnauksessa”

Susijengin pitkäaikainen luottopelaaja Sasu Salin, 32, on päätynyt vastuulliseen asemaan joukkueen kapteenin ominaisuudessa sen ensimmäisenä MM-kisakesänä yhdeksään vuoteen. Vaikean MM-alkulohkon jälkeen kapteeni uskoo, että Susijengillä on kaikki aseet kääntää kurssinsa ja päättää turnauksen alemman jatkosarjan ottelut voitokseen.

Näytä lisää vastaavia