Pyrinnön Damon Williams: “Pidämme jokaista ottelua tärkeänä”

4.4.2014 Liigajohtaja Tampereen Pyrinnöllä on edessään tärkeä viikko. Maanantaina Nilan Bisons saapuu Pyynikille kohtaamaan Pyrinnön ottelussa, jonka voittaja vie todennäköisesti runkosarjan herruuden, ja loppuviikolla luvassa on Baltian liigan pronssipeli. Pyrinnön pelin sielu Damon Williams, 40, kertoo joukkueensa etenevän loppukauden haasteisiin peli kerrallaan.

 Baltian liigaan lähtiessään Tampereen Pyrinnön leirissä ei vielä tiedetty mitä odottaa, mutta ensimmäinen kausi Baltiassa on ollut tamperelaisittain vakuuttava – joukkue on voittanut pelaamastaan 18 ottelusta 14, kun jäljellä on kaksi pronssiottelua.

 

Joukkueen – ja koko liigan – kokeneimman pelaajan, Damon Williamsin, mielestä Baltian liigalla on ollut aivan oma merkityksensä Pyrinnön erinomaiseen kauteen.

 

– Baltian liiga on ollut loistava kokemus seurallemme. Se on antanut nuorille kavereillemme perspektiiviä Korisliigaan nähden hyvin erilaisesta koripallosta, Williams arvioi.

 

Pyrintö kaatui Baltian liigan välierässä perinteikkäälle liettualaisseuralle BC Siauliaille, ja luvassa on pronssiottelu. Vaikka finaalista karsiutuminen kirpaisee, Williams vakuuttaa, että joukkueen motivaatio on kohdillaan pronssista taisteltaessa.

 

– Siauliai oli isompi ja vähän kokeneempi kuin me. Meillä oli mahdollisuutemme, mutta teimme 80 minuuttiin liikaa mentaalisia virheitä. Uskon, että sen kokemuksen käsitteleminen tekee meistä paremman joukkueen, konkari arvioi.

 

– Joukkueena pidämme jokaista ottelua tärkeänä. Se on meille mahdollisuus kasvaa niin yksilöinä kuin joukkueenakin. Tiedämme, että vastassa on kova joukkue, joten siitä tulee hauskaa.

 

Poikola asetti riman

 

Pyrintö juhli viime kaudella LiigaCupin mestaruutta, mutta tipahti Korisliigan pudotuspeleistä ja puolivälierävaiheessa Kauhajoen Karhua vastaan.

 

Tällä kaudella tamperelaisten meno on ollut kuitenkin alusta asti huikeaa. Baltian liigan menestyksensä lisäksi Pyrintö on isännöinyt Korisliigan ykkössijaa lähes koko runkosarjan ajan ja voittanut tähän asti pelaamastaan 42 ottelusta 36.

 

Williamsin mukaan Pyrinnön menestys on ollut monien osatekijöiden summa. Erityisen suurena osatekijänä Williams nostaa Pieti Poikolan paluun välivuoden jälkeen päävalmentajan tehtäviin.

 

– Koutsi otti oman aikansa selvittääkseen ajatuksiaan ja tuli takaisin keskittyneempänä kuin koskaan ennen. Hän on asettanut riman kohdalleen meille kaikille muille. Hän haastaa jokaisen pelaajan löytämään uusia tapoja kehittyä, Williams arvioi.

 

– Pieti ei varsinaisesti tee asioita eri tavalla kuin ennen, mutta entistä tarkemmin. Hän on myös antanut selkeästi lisää vastuuta apuvalmentajille ja antaa heidän tehdä oman työnsä.

 

Esille keskustelussa nousee myös Pyrintö-ikonin ja joukkueen kapteenin Antero Lehdon hurja kausi. Vastikään 30 vuotta täyttänyt Lehto on ollut liigan tehokkain kotimainen pelaaja 16,6 pisteen, 3,7 syötön ja 2,6 levypallon keskiarvoillaan.

 

– Anteron keskittyminen oli kohdallaan koko viime kesän. Hän harjoitteli kahdesti päivässä. Hän tuli kauteen huippukunnossa ja on täynnä itsevarmuutta.

 

Runkosarjavoittaja varmistuu maanantaina?

 

Juhlittuaan Korisliigan pronssimitaleja keväällä 2009 Pyrintö toi Pantteri-patsaan ja kultaiset mitalit Tampereelle vuosina 2010 ja 2011.

 

Viimeiset kaksi kautta ovat kuitenkin olleet loimaalaisen Nilan Bisonsin voittokulkua, ja kolmen kauden aikana Pyrinnön ja Bisonsin välille on kehkeytynyt kiihkeä, intensiivinen hegemoniakamppailu-asetelma.

 

Tälläkin kaudella Pyrintö ja Bisons ovat taistelleet tasaväkisesti runkosarjan voitosta. Runkosarjan herruus ratkeaakin suurella todennäköisyydellä maanantaina, kun joukkueet kohtaavat Pyynikin parketilla.

 

Williams toppuuttelee kuitenkin innokkaimpia puheita hegemoniakamppailusta.

 

– Maanantain peli on yksi peli hyvää joukkuetta vastaan muiden joukossa, hän kertoo.

 

– Meillä ei ole mitään todistettavaa heille tai kenellekään. Keskitymme yhteen otteluun kerrallaan ja tavoitteenamme on päättää runkosarja ykkössijalla.

 

 

Lisätietoja: Damon Williams
 
16.11.2020 11:44 Susiladies

Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen: ”Olemme oikealla tiellä”

Susiladies voitti viime viikonloppuna ensimmäisen EM-karsintaottelunsa kuuteen vuoteen. Päävalmentaja Pekka Salminen nostaa hattua koko suomalaiselle koripalloyhteisölle ja sanoo, että suomalainen nais- ja tyttökoripallo on oikealla tiellä.

11.11.2020 08:43 Susiladies

Susiladies-debytantti Henna Sandvik: “Kesän treenit antoi tosi paljon”

Susiladies on matkustanut Portugaliin tähtäimessään ensimmäinen voitto vuosien 2020–21 EM-karsinnoissa. Aikuisten maaotteludebyyttiään kärkkyvä Tapiolan Hongan nuori komeetta Henna Sandvik, 17, uskoo vahvistavansa Susiladiesin pelitapaa omilla luontaisilla vahvuuksillaan.

10.11.2020 15:30 Susiladies

Äärimmäisen atleettinen Alina Iagupova on Ukrainan syömähammas

Susiladiesin torstain vastustajana EM-karsinnoissa on Ukraina, jonka tähtipelaaja on 28-vuotias Euroliigan hallitseva MVP, Alina Iagupova. Päävalmentaja Pekka Salminen ja takakentän taituri Lotta-Maj Lahtinen nostavat yhdeksi pelin ratkaisevaksi tekijäksi Iagupovan pysäyttämisen.

9.11.2020 15:46 Susiladies

Susiladiesin Sofia Pelander puhkuu intoa EM-karsintakuplassa

Eilen Portugalin EM-karsintakuplaan saapunut Sofia Pelander, 28, kertoo kuplan tunnelmapaloista yhden päivän kokemuksella, Susiladiesin vastustajista Ukrainasta ja Portugalista sekä omasta paluustaan joukkueeseen vuoden mittaisen tauon jälkeen.

7.11.2020 10:06 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalon päävalmentama Merlins Crailsheim lähtee taistelemaan sarjapaikasta

Saksan Bundesliigassa saadaan kausi käyntiin viikonloppuna. Merlins Crailsheimissan nähdään taas vahva suomalaisedustus, kun Tuomas ja Joonas Iisalo jatkavat joukkueen valmennusvastuussa. Lisäksi Juho Kailio liittyi kesän aikana täydentämään valmennusryhmää.

1.11.2020 11:30 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen aloittaa ammattilaisuransa Daniel Janssonin alaisuudessa

Daniel Jansson nimettiin talvella Saksan ProA:ssa pelaavan Tübingen Tigersin päävalmentajaksi ja hän hankki riveihinsä muun muassa USA:n yliopistosta Eurooppaan palanneen Elias Valtosen sekä apuvalmentajakseen Hussain Dassoukin. Nyt kolmikko pääsee vihdoin tositoimiin, kun Tigersin kausi käynnistyy sunnuntaina.

23.10.2020 21:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander tavoittelee Saksan mestaruutta

Viiden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen Sofia Pelander vaihtoi kesällä maisemaa tehdessään sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Pelander lähtee uuteen haasteeseen suurella innolla.

23.10.2020 09:33 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosen ja Ilari Seppälän kausi vihdoin käyntiin Ranskassa

Henri Kantonen ja Ilari Seppälä pääsevät vihdoin tositoimiin Ranskan ProB:ssä, kun kahden siirretyn ottelun jälkeen Aix-Mauriennen kausi starttaa perjantaina. Kantosella on edessään ensimmäinen kausi ulkomailla ja Seppälä sen sijaan aloittaa toisen kautensa Aix-Mauriennessa.

20.10.2020 10:17 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina – suomalaiset kovin tavoittein mukana

Mestarien liigassa lohkovaihe saadaan käyntiin tiistaina ja kolmessa joukkueessa nähdään suomalaisedustusta.

15.10.2020 08:33 Naisten I divisioona

”Kova taistelu käydään molemmissa päissä sarjataulukkoa” – Naisten divari alkaa sunnuntaina

Naisten ykkösdivisioonassa pelataan ensimmäiset viisi ottelua ympäri Suomen sunnuntaina 18.10. Sarjaennakossa paneudutaan ykkösdivisioonan ennakkoasetelmiin BC Nokian päävalmentaja Denis Kucevicin avustuksella.

14.10.2020 16:12 Miesten I divisioona A

”Näyttää todella laadukkaalta” – Divisioona A vilisee Korisliiga-konkareita

Miesten Divisioona A:n ensimmäiset ottelut pelataan jo torstaina ja todenteolla sarja pyörähtää käyntiin tulevana viikonloppuna. Sarjaennakossa käydään lävitse tulevaa kautta Jyväskylä Basketball Academyn näkökulmasta asiantuntijanaan päävalmentaja Mikko Tupamäki.

13.10.2020 10:15 Miesten I divisioona B

Divisioona B pyörähtää käyntiin, Karkkilasta kajahtaa taas kerran

Divisioona B käynnistyy tällä viikolla ja viikonlopun jälkeen jokainen joukkue on saanut tulikasteensa kauteen 2020/21. Sarjaennakossa käydään alkavaa kautta lävitse piskuisen Karkkilan näkökulmasta asiantuntijanaan päävalmentaja Kimmo Tolvanen.

13.10.2020 08:17 Korisliiga

Osku Heinonen on Tampereen Pyrinnön uusi keulakuva

Kun Petri Heinonen lopetti mittavan koripallouransa ja Antero Lehto siirtyi BC Nokiaan, Tampereen Pyrinnön kokenein paljasjalkainen pyrintöläinen on Osku Heinonen, 28. Nyt tarkkakätinen Heinonen on se, joka edustaa pyrintöläisyyttä sekä parketilla että parketin ulkopuolella.

9.10.2020 20:52 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-kolmikko aloittaa kautensa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina 2:ssa pelaa tällä kaudella kolme suomalaista. Elina Koskimies aloittaa toisen kautensa GDKO Ibaizabalin joukkueessa ja hän sai täksi kaudeksi joukkuekaverikseen Helmi Tulosen. Lisäksi Anniina Äijänen aloittaa toisen kautensa Universitario de Ferrolin joukkueessa.

8.10.2020 08:19 Naisten Korisliiga

EBT:n Lotta Hämäläinen on jo 24-vuotiaana Korisliiga-veteraani

EBT:n pelinrakentaja ja luottopuolustaja Lotta Hämäläinen, 24, vasta kolkuttelee ikänsä puolesta urheilijan kulta-aikoja. Korisliiga-kokemusta Hämäläiseltä ei kuitenkaan puutu, sillä hän aloittaa ensi viikonloppuna ja kymmenennen kautensa naisten Korisliigassa.

6.10.2020 20:13 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds palasi hyvillä mielin Belgiaan – ”Hyvä paikka jatkaa uraa”

Kesken viime kauden belgialaisjoukkue Pepinsteriin siirtynyt Anissa Pounds jatkaa seurassa myös tällä kaudella. Pounds aloittaa nyt ensimmäisen kokonaisen kautensa seurassa.

3.10.2020 17:07 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc ei pelkää isoa vastuuta – ”Se oli sellainen asia mitä kaipasin”

Itävallassa sarjakausi alkaa viikonloppuna ja suomalaisittain mielenkiintoisin joukkue on ehdottomasti Swans Gmunden. Anton Mirolybov aloittaa toisen kautensa joukkueen päävalmentajana apunaan Aleksi Koskinen. Lisää suomalaisväriä joukkue sai tällä kaudella, kun Daniel Dolenc kirjoittaa uuden luvun omalla urallaan pelatessaan ensimmäistä kauttaan ulkomailla.

2.10.2020 19:42 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin ammattilaisura starttaa Italiassa – ”Toivottavasti pystyn kehittymään paljon”

Awak Kuier teki kesällä italialaisen Ragusan kanssa sopimuksen ja aloittaa ensimmäisen kautensa ammattilaisena. Kuier antoi jo osviittaa siitä mitä tuleman pitää kauden alla pelatussa Supercupissa. Pelaaja itse lähtee kuitenkin jalat maassa kauteen.

2.10.2020 11:35 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen toivoo ehjää kautta – ”Se on ykkösprioriteetti”

Alexander Madsen aloittaa toisensa kautensa hallitsevan Latvian mestari VEF Riian joukkueessa. Madsen on parin edelliskauden ajan tuskaillut loukkaantumisten kanssa, mutta niiden suhteen on vihdoin valoa tunnelin päässä.

1.10.2020 09:57 Suomalaiset ulkomailla

Ruotsin liigassa tällä kaudella kolme suomalaispelaajaa - Karsten ja Salmi aloittavat ammattilaisuransa

Ruotsin sarjassa nähdään tällä kaudella kolme suomalaispelaajaa, kun Ninni Salmi ja Sandra Karsten aloittavat ammattilaisuransa Wetterbydgen Sparksin riveissä. Isabella Kaukopaasi sen sijaan aloittaa toisen kautensa Visbyn joukkueessa.

Näytä lisää vastaavia