Pyrintö Kouvoja parempi pienin pistein

2.1.2011 Tampereen Pyrintö säilytti Korisliigassa asemansa sarjakakkosena voitettuaan sunnuntain kierroksella kotipelissään Kouvolan Kouvot pienin pistein 64-58 (26-32). Myös sarjakakkonen KTP ja sarjakolmonen Kataja ylsivät voittoihin sunnuntaina.

Pyrintö nousi Antwine Williamsin ratkaisuilla voittoon Kouvoista.

Sefton Barrett liiteli huikeat 41 pistettä, kun KTP murskasi Korihait kotonaan.

Jukka Matinen pussitti Hongalle kauden ennätyspisteensä, 27, LrNMKY:a vastaan.

Antti Kanervo pussitti 19 pistettä, Katajalla oli helppo iltapuhde Lahtea vastaan.

Timo Heinonen hurjasteli 29 pisteestään 23 jo avauspuoliskolla vierasvoitosta Kauhajoella.

Roope Ahosen Vilpas hallitsi ottelua Porvoon Tarmoa vastaan 40 minuuttia. Kuvat: Francois Perthuis, Kai Kilappa ja Matti Koskinen.

Kouvot johti peliä Tampereella Pyrintöä pidemmät tovit, mutta ei enää kertaakaan viimeisellä jaksolla. Pyrintö terästi loppukiriään jättämällä Kouvot vain kahdeksaan pisteeseen viimeisellä kymmenminuuttisella. Silti Kouvot kärkkyi yllätysvoittoa vielä viimeisellä minuutilla 59-58 -lukemissa.

- Vähän sekava olo, mutta en osaa olla pahoillani, kun Kouvojen kaltainen joukkue jää 58 pisteesen. Pelimme oli nihkeätä eikä pallo liikkunut kunnolla, mutta saimme puolustuksessa ratkaisevia stoppeja ja suistimme Kouvot pois sen omilta ratkaisupaikoilta, summasi Pyrinnön valmentaja Pieti Poikola.

Antwine Williams teki Pyrinnölle 19 pistettä ja Antero Lehto sekä Kenneth Lowe 11 pistettä mieheen. B.A. Walker heitti Kouvoille 17 ja Josh Gonner 15 pistettä.

Korihait hampaaton Kotkassa

KTP ei jättänyt kotipelissään yllätysmahdollisuutta vajaamiehiselle Uudenkaupungin Korihaille. Voitto jäi Kotkaan tuloksella 121-83 (56-46).

Korihait putosi kotkalaiskyydistä jo ensi minuuteilla, kun KTP karkasi 29-10 -johtoon. Korihait pääsi toisella jaksolla kahden pisteen päähän, mutta kolmannella jaksolla kotijohto kasvoi ratkaisevasti 27 pisteeseen.

Kauden kaikki 12 kotipeliään voittanut KTP tulitti peräti 18 kolmen pisteen koria 44 prosentin osumatarkkuudella. Korihait ylsi samoille prosenteille ja heitti sekin 12 kolmosta.

KTP:n Sefton Barrett rohmusi Korisliigan tämän kauden piste-ennätykseksi muhkeat 41 pistettä. Jeb Ivey ja Milos Dobras säestivät 16 pisteellä.

Vain seitsemällä pelaajalla matkassa olleesta Korihaista Lawrence Wright teki 32 ja Nigel Moore 27 pistettä. Joukkueelta puuttui haussa oleva kolmas ulkomaalaisvahvistus sekä sairaslistalle joutunut Petri Heinonen.

Honka hoiteli LrNMKY:n

 

Espoon Honka oli kotipelissään aluksi vaikeuksissa Lappeenrannan NMKY:n kanssa, mutta lopulta Honka hoiteli pelin edukseen 93-78 (47-43).

Vieraat voittivat ensimmäisen jakson kymmenellä pisteellä. Honka nousi ohi toisen jakson puolivälin jälkeen eikä luopunut enää johdostaan.

Jukka Matinen heitti Hongalle 27 pistettä ja Corey Belser 19. Hongalta puuttuivat kuumeiset John Williamson Ville Mäkäläinen. LrNMKY:ltä oli pois nilkkavamman vuoksi vähintään yhtä tärkeä vahvistus James Lewis. HL Coleman teki vieraille 28 pistettä ja Malik Moore 21.

Lahtelaiset vaisuja Joensuussa

 

Joensuun Kataja hoiteli kotipelissään helpon voiton Namika Lahdesta 90-68 (45-31) -tuloksella.

Kataja johti peliä alusta loppuun asti ja venytti johtonsa tasaisesti suurimmillaan 30 pisteeseen.

Antti Kanervo heitti Katajalle 19 pistettä ja Jared Newson sekä Sami Lehtoranta molemmat 15 pistettä.

Namikasta Anthony Vereen pääsi 19:ään ja Ryan Ayers 13 pisteeseen. Roope Suonio oli yhä sairaslistalla.

Karhun tappioputki jatkui

 

Torpan Pojat jatkoi vieraspelissään Kauhajoen Karhun tappioputkea, kun ToPo haki pisteet Kauhajoelta 106-90 (47-35) -tuloksella. Tappio oli Karhulle jo seitsemäs peräkkäinen.

ToPo hallitsi peliä, mutta Karhu piti sen tasaisena toisen jakson lopulle. Sen jälkeen vieraat johtivat pitkään runsaalla kymmenellä pisteellä, kunnes Karhu käväisi loppuminuuteilla yhdeksän pisteen päässä.

Timo Heinonen pussitti ToPolle 29 pistettä, joista 23 jo ensimmäisellä puoliskolla. Frank Richards keräsi 21 pistettä ja LaVell Blanchard 19 pisteen lisäksi 17 levypalloa.

Karhun tehomies Jeremiah Wood vei yhden levypallon enemmän kuin Blanchard ja teki 23 pistettä. Aleksi Huuskonen heitti 18 pistettä. Karhulta puuttui edellispelissä jalkansa loukannut Chris Hester.

Vilpas voitti jumbon

 

Salon Vilpas kohensi asemiaan sarjataulukon peräpäässä otettuaan 78-61 (35-25) -kotivoiton sarjajumbo Porvoon Tarmosta.

Vilpas hallitsi peliä koko ajan ja kasvatti tasaisesti johtoaan, joka kävi pelin lopulla suurimmillaan 21 pisteessä.

Ronald Thompson oli Vilppaan tehokkain 16 pisteellä. Roope Ahonen heitti 15 pistettä.

Sarjan pistepörssiä johtava Jonathan Heard teki Tarmolle nyt 17 pistettä ja Jerrah Young sekä Esa Mäki-Tulokas 12 pinnaa mieheen.

 
6.1.2021 20:54 Korisliiga

Trey Zeigler johti Korihait kauden ensimmäiseen voittoon – Ura taipui Matti Nuutisen kuumasta kolmoskädestä huolimatta

Miesten Korisliigan viiden ottelun kierros tarjoili toinen toistaan tiukempia vääntöjä, joissa voittajiksi selvisivät KTP-Basket, Salon Vilpas, Kouvot, Tampereen Pyrintö ja kauden ensimmäisen kerran myös Korihait.

30.12.2020 20:02 Korisliiga

Jeremiah Woodilla sensaatioilta – vuoden viimeinen Korisliiga-ottelu päättyi Vilppaan voittoon

Salon Vilpas puolusti kotikenttäänsä KTP:tä vastaan konkari Jeremiah Woodin ja ensimmäistä Korisliiga-otteluaan pelanneen Deondre Parks Jr:n johdolla.

28.12.2020 20:06 Korisliiga

Korisliigassa putket jatkuvat – voittoja Seagullsille ja KTP:lle

Helsinki Seagulls venytti voittoputkensa 11:een ja Korihait tappioputkensa 12:een, kun miesten Korisliiga palasi ottelutauolta. Korihaiden havittelemat sarjapisteet vei KTP-Basket.

23.12.2020 12:15 Korisliiga

Jussi Laakso on tyytyväinen joukkueen alkukauteen, yleinen tilanne kuitenkin huolestuttaa mestarivalmentajaa

Sarjajohtaja Helsinki Seagulls on marssinut alkukaudella voitosta voittoon. Korisliigassa on nähty paljon uusia piristysruiskeita, mutta poikkeustilanne ja sen tuomat vaikutukset etenkin harrastustoimintaan vetävät Laakson mielen kuitenkin mietteliääksi.

17.12.2020 17:45 Korisliiga

Korisliigan kilpailujärjestelmään muutoksia loppukauden osalta: jatkosarjoista luovutaan, mestari selvillä huhtikuussa

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt kokouksessaan Korisliigan seurakokouksen esityksen, jonka mukaisesti Korisliigan kauden 2020–21 kilpailujärjestelmää muutetaan luopumalla jatkosarjoista. 22 ottelun runkosarjan jälkeen käynnistyy kahdeksan joukkueen pudotuspelivaihe.

17.12.2020 13:16 Korisliiga

Henri Ventoniemen osakekurssi hurjassa nousussa – Lahden 25-vuotias sentteri tähyää vielä maailmalle ja maajoukkueuralle

Lahti Basketball pelasi ennen ottelutaukoa itsensä miesten Korisliigan neljännelle sijalle. Joukkueen kotimainen sentteri Henri Ventoniemi viettää uransa parasta kautta.

16.12.2020 12:38 Pääjuttu

Korisliigan tunnetuin riimittelijä Tomi Kaminen kertoo, että KTP on ottelutauolla saanut alle kauden parhaita harjoituksia

KTP-Basketin päävalmentaja Tomi Kaminen on sitä mieltä, että joukkueen suunta on ottelutauolla kääntynyt selkeästi ylöspäin. Loukkaantuneiden pelaajien paluu kokoonpanoon näkyy harjoituksissa uutena intona.

10.12.2020 17:15 Korisliiga

Karhu Basket rakennuttaa oman monitoimiareenan, 2300-paikkainen areena valmistuu 2022

Korisliigan kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhu Basket kertoi torstaina tiedotustilaisuudessaan uudesta monitoimiareenasta.

4.12.2020 17:00 Korisliiga

Korisliiga jää tauolle 4.-23.12. väliseksi ajaksi

Miesten Korisliiga on päätetty asettaa pelitauolle 4.-23.12 väliseksi ajaksi Aluehallintovirastojen asettamien rajoituksien johdosta. Korisliiga-seurat päättivät asiasta perjantaina pitämässään seurakokouksessa.

4.12.2020 08:56 Korisliiga

Helsinki Seagulls kiinnitti valmennusjohtonsa pitkillä jatkosopimuksilla

"Kerrassaan mahtavaa, että meillä oli mahdollisuus tämän kaiken synkkyyden keskellä kiinnittää koko valmennustiimimme pitkäksi aikaa eteenpäin", Helsinki Seagullsin toimitusjohtaja iloitsee valmennusjohdon jatkosopimuksista.

3.12.2020 14:45 Korisliiga

Korisliigan ensimmäiseksi Kuukauden Valopilkuksi on nimetty Pyrinnön Marcus Lewis

Tuhoisaa jälkeä tehnyt Tampereen Pyrinnön Marcus Lewis on nimetty miesten Korisliigassa marraskuun pelaajaksi. Palkinto kantaa vastaisuudessa nimeä Kuukauden Valopilkku.

3.12.2020 08:15 Korisliiga

Korisliigan kuukauden pelaaja on jatkossa Kuukauden Valopilkku

Korisliigan ja Taksi Helsingin solmiman markkinointiyhteistyön myötä Korisliigan kuukauden pelaaja on jatkossa Kuukauden Valopilkku. Valopilkku on Taksi Helsingin omistama taksintilaussovellus, millä kuluttajat voivat tilata taksin vuorokauden ympäri, lähes koko maassa.

2.12.2020 20:11 Pääjuttu

Alanen ja Wilson huippuvireessä maajoukkueviikon jälkeen – Korisliiga-ilta tarjosi kaksi tiukkaa kamppailua

Miesten Korisliiga-illan voittajat olivat Kataja Basket ja Kauhajoki. EM-karsinnoista palanneet Aapeli Alanen ja Jamar Wilson esittivät vakuuttavia otteita.

1.12.2020 19:57 Korisliiga

Shawn Hopkins liekeissä Pyrinnön kotivoitossa – kolmoset upposivat Korihaita vastaan virheettömästi

Illan ainoassa miesten Korisliigan ottelussa Tampereen Pyrintö taivutti Korihait 128–67.

1.12.2020 18:17 Korisliiga

Otteluiden peruutuksia miesten Korisliigassa – perjantain seurakokouksessa päätetään jatkosta

Miesten Korisliigan otteluohjelmaan on tulossa pikaisia muutoksia. Neljä ottelua on peruttu toistaiseksi. Jatkosta tiedotetaan perjantain seurakokouksen jälkeen.

26.11.2020 09:30 Korisliiga

Lokakuun pelaaja Kendale McCullum elää Korisliiga-arkea päivä kerrallaan – kärkijoukkue pysyy valmiina kaikkiin uhrauksiin, joihin tilanne heidät pakottaa

Miesten Korisliigan lokakuun pelaaja Kendale McCullum on yhä tyytyväinen, että valitsi tarjolla olleista mahdollisuuksista työnantajakseen Helsinki Seagullsin. Nuori virtuoosi käyttää nyt maajoukkuetauon kätensä kuntouttamiseen ja valmistautuu henkisesti sekä Suomen pimeyteen että pandemian pakottamiin rajoituksiin.

22.11.2020 19:19 Korisliiga

Kataja haki pisteet Lahdesta – miesten Korisliiga maajoukkuetauolle

Miesten Korisliigassa pelattiin viimeinen ottelu ennen EM-karsintojen aiheuttamaa maajoukkuetaukoa. Lahti Basketball kaatui kotonaan Kataja Basketille 92–109.

21.11.2020 20:21 Korisliiga

Kobrat yllätti KTP:n – Korihaiden Nuhu revitteli 21 levypallolla

Miesten Korisliigassa pelattiin kolmen ottelun kierros, jossa voittajiksi selvisivät Kobrat, Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas.

20.11.2020 22:14 Korisliiga

Kauhajoki kaatoi Kouvot Severi Kaukiaisen piste-ennätyksestä huolimatta

Karhu Basket kävi hakemassa sarjapisteet Kouvojen kotikentältä Kauhajoelle.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

Näytä lisää vastaavia