Pyrintö parempi Korisliigan kärkipelissä

6.1.2010 Korisliigaa johtava Tampereen Pyrintö haki keskiviikkona niukan voiton sarjan kärkiottelusta Kouvolasta, jossa se kukisti Kouvot 68-64 (32-35) -tuloksella. Pyrintö voitti Kouvot nyt kolmannen kerran tällä kaudella ja katkaisi Kouvojen neljän pelin voittosarjan.

Kenneth Lowen Pyrintö haki vieraspisteet Kouvolasta Korisliigan kärkiottelussa.

ToPon Obie Trotter oli huipputehokas voitokkaassa LrNMKY-pelissä.

Reggie Golson ja Karhu jatkoivat nousujohteista kiitoaan kaatamalla Hongan.

Isaac Spencer ja KTP läksyttivät vajaalukuista Vilpas-miehistöä Salossa.

Heikki Saaristo nakutti 18 pistettä Korihaille, joka päätti neljän ottelun tappioputkensa.

Korisliigan korikuningas Ricky Hickman ja Lahti järjestivät kori-iloittelun Katajaa vastaan. Kuvat: Kai Kilappa & Francois Perthuis & Matti Koskinen.

Tasaisessa pelissä ei kummankaan joukkueen johto kasvanut viittä pistettä suuremmaksi. Kouvot pääsi viimeisellä minuutilla pisteen päähän, mutta Pyrintö piti viime hetkien vapaaheittokisassa johtonsa.

- Emme saaneet tällä kertaa mitään ilmaiseksi. Hyökkäyspelimme ei oikein sujunut ja toisessa päässäkin tuli vain muutamia hyviä puolustuksia, huokaili Pyrinnön valmentaja Pieti Poikola tiukan taiston tauottua.

Kenneth Lowe ja Chris Hester heittivät Pyrinnölle 20 pistettä mieheen. Pyrinnön sairaslistalla oli ykköspelinrakentaja Antero Lehto.

Kouvojen tehokaimpia olivat Ajene Moye 26:lla ja Kyle Shiloh 16 pisteellä. Kouvoilta puuttui edelleen jalkavaivainen Ville Kaunisto. Tiistaina joukkueeseen pestattu ex-maajoukkuemies Pasi Riihelä ei ollut vielä kokoonpanossa.

ToPo kukisti LrNMKY:n

Torpan Pojat vahvisti asemaansa sarjan kärkikolmikossa otettuaan kotivoiton tasapisteissä olleesta Lappeenrannan NMKY:stä 98-77 (54-33) -tuloksella.

ToPo johti peliä alusta loppuun, mutta LrNMKY roikkui mukana vielä 34-32 -tilanteessa. ToPo nykäisi siitä 20-1 -jakson, joka vei sen 21 pisteen taukojohtoon ja lopulta yhtä suureen voittoon.

Obie Trotter heitti voittajille peräti 36 pistettä, joista 26 jo puoliväliin mennessä. Corey Smith keräsi 25 pistettä. ToPo pelasi yhä ilman reisivammaista Tyray Pearsonia.

LrNMKY:llä sen sijaan joukkueen paras pistemies Robert Turner palasi peliin yli kuukauden sairausloman jälkeen seitsemän pisteen teholla.

25 pallonmenetystä kärsineiden vieraiden tehokkaimpia olivat Sami Pekkola 19:llä ja Adam Hall 18 pisteellä.

Karhu raateli Hongan

Kierroksen yllätyksestä vastasi Kauhajoen Karhu otettuaan 90-86 (41-36) -kotivoiton Espoon Hongasta.

Kaikkia ei voitto tosin yllättänyt, sillä sarjataulukon viimeisenä olleella Karhulla oli alla kolme voittoa ja vain yksi tappio neljästä viime pelistä. Voitto nosti pohjalaiset tasapisteisiin sijoille 10-12 FoKoPon ja Vilppaan kanssa.

Karhu alkoi kasvattaa tasaisessa pelissä johtoaan kolmannella jaksolla. Seitsemän minuuttia ennen loppua kotijohto oli jo 15 pistettä, mutta Honka kipusi vielä viimeisellä minuutilla kahden pisteen päähän.

Reginald Golson nousi Karhun tehomieheksi 23 pisteellä. Jeremiah Wood haali 20 pistettä ja johdatti 17 levypallollaan kotijoukkueen selvään 47-32 -levypallovoittoon.

Carl Elliot teki Hongalle 25 ja Tuukka Kotti 23 pistettä.

KTP ylivoimainen Salossa

KTP aiheutti Salossa selkäsaunan Vilppaalle 87-62 (46-23) -tuloksella.

Peli ratkesi nopeasti kotijoukkueen tehottomuuteen, kun KTP vei ensimmäisen jakson 23-6 ja hetkeä myöhemmin taululla olivat jo ratkaisevat 30-8 -lukemat.

KTP:n tehomiehet Isaac Spencer ja Eric Washington heittivät jo puoliväliin mennessä 33 pistettä eli kymmenen pistettä enemmän kuin Vilpas yhteensä. Spencer keräsi lopulta 32 ja Washington 26 pistettä.

Vilppaasta Lauri Tiainen moninkertaisti piste-ennätyksensä 27:een. Roope Ahonen heitti 13 pistettä.

Kymmenestä viime pelistään vain yhden voittaneen Vilppaan tehoa vei joukkueen parhaan pistemiehen Lawrence Hammin lähtö edellispäivänä isoäitinsä hautajaisiin Yhdysvaltoihin.

Korihait palasi voittajaksi

Korihait katkaisi Uudessakaupungissa neljän pelin tappioputkensa otettuaan selkeän 98-73 (57-36) kotivoiton FoKoPosta.

Pelin ratkaisu tapahtui toisella neljänneksellä, kun Korihait kiri 25-20 -tilanteesta 40-22 -johtoon. FoKoPo ei päässyt ahdistelemaan Korihaita enää 15 pistettä lähemmäs.

Korihait heitti komeasti 15 kolmen pisteen koria hyvällä 52 prosentin tarkkuudella. Heikki Saaristo upotti kaikki kuusi kolmostaan ja yhteensä 18 pistettä. Darryl Hudson teki pisteen vähemmän.

FoKoPosta Durell Vinson keräsi 16 ja Jarno Nissinen 13 pistettä.

Lahdelle suurinumeroinen voitto Katajasta

Namika Lahti katkaisi kolmen pelin tappiojaksonsa otettuaan suurinumeroisen kotivoiton Joensuun Katajasta 111-99 (62-47) -tuloksella.

Kataja pyristeli ensimmäisen vartin tasaisesti 43-43 -lukemiin asti. Sen jälkeen lahtelaiset saivat pelistä otteen ja pääsivät kasvattamaan voittolukemiaan reilusti yli sadan pisteen.

Sarjan pistepörssiä johtava Namika Lahden Ricky Hickman kasvatti johtoaan nyt 32 pisteen saaliilla. Myös Corey Rouse oli vireessä lähempänä koria 27 pisteen teholla.

Katajasta Jeb Ivey ja Petri Virtanen päätyivät 22 pisteeseen. Kataja pelasi vain kahdella ulkomaalaispelurilla, kun seura oli antanut edellispäivänä potkut Nicholas Bradfordille.

(STT)

Lisätiedot: Ottelutilastot
 
30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

Näytä lisää vastaavia