Pyrintö parempi Korisliigan kärkipelissä

6.1.2010 Korisliigaa johtava Tampereen Pyrintö haki keskiviikkona niukan voiton sarjan kärkiottelusta Kouvolasta, jossa se kukisti Kouvot 68-64 (32-35) -tuloksella. Pyrintö voitti Kouvot nyt kolmannen kerran tällä kaudella ja katkaisi Kouvojen neljän pelin voittosarjan.

Kenneth Lowen Pyrintö haki vieraspisteet Kouvolasta Korisliigan kärkiottelussa.

ToPon Obie Trotter oli huipputehokas voitokkaassa LrNMKY-pelissä.

Reggie Golson ja Karhu jatkoivat nousujohteista kiitoaan kaatamalla Hongan.

Isaac Spencer ja KTP läksyttivät vajaalukuista Vilpas-miehistöä Salossa.

Heikki Saaristo nakutti 18 pistettä Korihaille, joka päätti neljän ottelun tappioputkensa.

Korisliigan korikuningas Ricky Hickman ja Lahti järjestivät kori-iloittelun Katajaa vastaan. Kuvat: Kai Kilappa & Francois Perthuis & Matti Koskinen.

Tasaisessa pelissä ei kummankaan joukkueen johto kasvanut viittä pistettä suuremmaksi. Kouvot pääsi viimeisellä minuutilla pisteen päähän, mutta Pyrintö piti viime hetkien vapaaheittokisassa johtonsa.

- Emme saaneet tällä kertaa mitään ilmaiseksi. Hyökkäyspelimme ei oikein sujunut ja toisessa päässäkin tuli vain muutamia hyviä puolustuksia, huokaili Pyrinnön valmentaja Pieti Poikola tiukan taiston tauottua.

Kenneth Lowe ja Chris Hester heittivät Pyrinnölle 20 pistettä mieheen. Pyrinnön sairaslistalla oli ykköspelinrakentaja Antero Lehto.

Kouvojen tehokaimpia olivat Ajene Moye 26:lla ja Kyle Shiloh 16 pisteellä. Kouvoilta puuttui edelleen jalkavaivainen Ville Kaunisto. Tiistaina joukkueeseen pestattu ex-maajoukkuemies Pasi Riihelä ei ollut vielä kokoonpanossa.

ToPo kukisti LrNMKY:n

Torpan Pojat vahvisti asemaansa sarjan kärkikolmikossa otettuaan kotivoiton tasapisteissä olleesta Lappeenrannan NMKY:stä 98-77 (54-33) -tuloksella.

ToPo johti peliä alusta loppuun, mutta LrNMKY roikkui mukana vielä 34-32 -tilanteessa. ToPo nykäisi siitä 20-1 -jakson, joka vei sen 21 pisteen taukojohtoon ja lopulta yhtä suureen voittoon.

Obie Trotter heitti voittajille peräti 36 pistettä, joista 26 jo puoliväliin mennessä. Corey Smith keräsi 25 pistettä. ToPo pelasi yhä ilman reisivammaista Tyray Pearsonia.

LrNMKY:llä sen sijaan joukkueen paras pistemies Robert Turner palasi peliin yli kuukauden sairausloman jälkeen seitsemän pisteen teholla.

25 pallonmenetystä kärsineiden vieraiden tehokkaimpia olivat Sami Pekkola 19:llä ja Adam Hall 18 pisteellä.

Karhu raateli Hongan

Kierroksen yllätyksestä vastasi Kauhajoen Karhu otettuaan 90-86 (41-36) -kotivoiton Espoon Hongasta.

Kaikkia ei voitto tosin yllättänyt, sillä sarjataulukon viimeisenä olleella Karhulla oli alla kolme voittoa ja vain yksi tappio neljästä viime pelistä. Voitto nosti pohjalaiset tasapisteisiin sijoille 10-12 FoKoPon ja Vilppaan kanssa.

Karhu alkoi kasvattaa tasaisessa pelissä johtoaan kolmannella jaksolla. Seitsemän minuuttia ennen loppua kotijohto oli jo 15 pistettä, mutta Honka kipusi vielä viimeisellä minuutilla kahden pisteen päähän.

Reginald Golson nousi Karhun tehomieheksi 23 pisteellä. Jeremiah Wood haali 20 pistettä ja johdatti 17 levypallollaan kotijoukkueen selvään 47-32 -levypallovoittoon.

Carl Elliot teki Hongalle 25 ja Tuukka Kotti 23 pistettä.

KTP ylivoimainen Salossa

KTP aiheutti Salossa selkäsaunan Vilppaalle 87-62 (46-23) -tuloksella.

Peli ratkesi nopeasti kotijoukkueen tehottomuuteen, kun KTP vei ensimmäisen jakson 23-6 ja hetkeä myöhemmin taululla olivat jo ratkaisevat 30-8 -lukemat.

KTP:n tehomiehet Isaac Spencer ja Eric Washington heittivät jo puoliväliin mennessä 33 pistettä eli kymmenen pistettä enemmän kuin Vilpas yhteensä. Spencer keräsi lopulta 32 ja Washington 26 pistettä.

Vilppaasta Lauri Tiainen moninkertaisti piste-ennätyksensä 27:een. Roope Ahonen heitti 13 pistettä.

Kymmenestä viime pelistään vain yhden voittaneen Vilppaan tehoa vei joukkueen parhaan pistemiehen Lawrence Hammin lähtö edellispäivänä isoäitinsä hautajaisiin Yhdysvaltoihin.

Korihait palasi voittajaksi

Korihait katkaisi Uudessakaupungissa neljän pelin tappioputkensa otettuaan selkeän 98-73 (57-36) kotivoiton FoKoPosta.

Pelin ratkaisu tapahtui toisella neljänneksellä, kun Korihait kiri 25-20 -tilanteesta 40-22 -johtoon. FoKoPo ei päässyt ahdistelemaan Korihaita enää 15 pistettä lähemmäs.

Korihait heitti komeasti 15 kolmen pisteen koria hyvällä 52 prosentin tarkkuudella. Heikki Saaristo upotti kaikki kuusi kolmostaan ja yhteensä 18 pistettä. Darryl Hudson teki pisteen vähemmän.

FoKoPosta Durell Vinson keräsi 16 ja Jarno Nissinen 13 pistettä.

Lahdelle suurinumeroinen voitto Katajasta

Namika Lahti katkaisi kolmen pelin tappiojaksonsa otettuaan suurinumeroisen kotivoiton Joensuun Katajasta 111-99 (62-47) -tuloksella.

Kataja pyristeli ensimmäisen vartin tasaisesti 43-43 -lukemiin asti. Sen jälkeen lahtelaiset saivat pelistä otteen ja pääsivät kasvattamaan voittolukemiaan reilusti yli sadan pisteen.

Sarjan pistepörssiä johtava Namika Lahden Ricky Hickman kasvatti johtoaan nyt 32 pisteen saaliilla. Myös Corey Rouse oli vireessä lähempänä koria 27 pisteen teholla.

Katajasta Jeb Ivey ja Petri Virtanen päätyivät 22 pisteeseen. Kataja pelasi vain kahdella ulkomaalaispelurilla, kun seura oli antanut edellispäivänä potkut Nicholas Bradfordille.

(STT)

Lisätiedot: Ottelutilastot
 
18.2.2020 10:59 Korisliiga

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson Kataja Basketiin

Alkukaudella Ranskan Pro A:ssa Bourg-en-Bresseä edustanut Susijengin pelinrakentaja Jamar Wilson, 35, palaa kahdeksan ja puolen vuoden jälkeen Suomeen ja Korisliigaan. 185-senttisen, kaksissa arvokisoissa Suomea edustaneen Wilsonin uusi osoite on joensuulainen Kataja Basket, jota hän edustaa loppukauden ajan. Sopimukseen sisältyy optio kaudesta 2020-21.

17.2.2020 10:42 Susijengi

Katsaus Susijengin pelaajien seurajoukkuekauteen 2019-2020

Susijengin pelaajat kerääntyvät yhteen ensimmäisen EM-karsintaikkunan merkeissä tänään maanantaina. Susipelaajien kausi 2019-20 seurajoukkueissaan on ollut tuloksellinen niin kansainvälisillä kentillä kuin kotoisessa Korisliigassakin, arvioi Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann.

12.2.2020 21:28 Korisliiga

Korisliigan kärkikolmikko kasvattaa eroaan muihin – Seagulls ja Vilpas murskavoittoihin

Miesten Korisliigan runkosarjan kolmen korkeimmalla olevan joukkueen ero muihin kasvaa kasvamistaan.

10.2.2020 21:07 Korisliiga

KTP taivutti Katajan Samuli Vanttajan monipuolisesta esityksestä huolimatta

KTP-Basket onnistui kaatamaan Kataja Basketin tiukassa ottelussa 84–80.

10.2.2020 09:48 Korisliiga

Korismaanantai: KTP kohtaa kintereillä juoksevan Katajan

Elisa Viihteen Korismaanantaissa seurataan tänään, kun KTP-Basket isännöi Kataja Basketia.

9.2.2020 19:52 Korisliiga

Pyrinnöstä ei vastusta Vilppaalle – Nokian ilta tuotteliaampi

Pirkanmaan molemmat joukkueet pelasivat ottelun Korisliiga-illassa. Tampereen Pyrintö jäi kotonaan Salon Vilppaan jyrän alle. BC Nokia puolestaan kävi ruhtinaallisella ryöstöretkellä Uudessakaupungissa.

7.2.2020 21:13 Korisliiga

Ennakkosuosikit pärjäsivät Korisliiga-illassa – Seagulls ja KTP hakivat mukaansa vierasvoitot

Helsinki Seagulls haki pisteet Lapualta, ja KTP-Basket teki saman Kouvolassa.

5.2.2020 14:20 Korisliiga

Korisliigan tammikuun pelaaja on Karhu Basketin Cameron Jones

Loistavia otteita tammikuussa esittänyt Kauhajoen Karhu Basketin takamies Cameron Jones on valittu Korisliigan kuukauden pelaajaksi.

4.2.2020 20:45 Korisliiga

KTP:n ja Uran kohtaamisessa ei epäselvyyksiä – lopputulos murskaava 113–78

KTP-Basket hoiteli Ura Basket eGame Starsin jo ensimmäisessä jaksossa, ja lopun aikaa ottelusta ero vain kasvoi.

4.2.2020 08:05 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls #3: teatraalista virheen näyttelemistä ja IRS-tarkistus

Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

3.2.2020 09:15 Korisliiga

Korismaanantai: Näädät haastamaan sarjakärkeä – Nokia vahvistunut Larry Andersonilla

Elisa Viihteen Korismaanantaissa seurataan, kun BC Nokia haastaa Helsingissä sarjakärki Seagullsin. Nokian uuden vahvistuksen Larry Andersonin osallistuminen vielä epävarmaa.

1.2.2020 20:21 Korisliiga

Korihait yllätti KTP:n – Kobrat ei pystynyt samaan Vilppaan kanssa

Illan Korisliiga-kierroksen molempien otteluiden isäntänä toimi joukkue sarjan hänniltä. Viimeisellä sijalla oleva Korihait pystyi omassa ottelussaan yllätykseen, mutta toiseksi viimeistä sijaa pitävä Kobrat ei.

28.1.2020 21:20 Korisliiga

Illan otteluissa kunnioitettiin Kobe Bryantin muistoa – KTP kiilasi Pyrinnön edelle murskavoitolla

Joensuussa ja Kotkassa kunnioitettiin Kobe Bryantin muistoa NBA:sta lainatulla eleellä. Illan otteluiden voittajiksi selvisivät Kataja, KTP ja Vilpas.

28.1.2020 12:00 Pääjuttu

Tuore cup-mestari Timo Heinonen: ”Kiva välietappi matkalla kevääseen”

Lähes neljällä vuosikymmenellä Korisliigaa pelannut Pussihukkien kasvatti ja Helsinki Seagulls-ikoni Timo Heinonen, 38, sai lauantaina kaulaansa pitkän uransa ensimmäisen kultamitalin, kun Seagulls peittosi Suomen cupin finaalissa Salon Vilppaan 94-93. Kolmesti SM-hopeaa hakeneen Heinosen katse on nyt vahvasti kevään 2020 tosipeleissä.

27.1.2020 11:28 Korisliiga

Jeremiah Wood palaa Korisliigaan – osoitteena vajaalukuinen Vilpas

Aiemmin Joensuun Katajaa ja Kauhajoen Karhu Basketia edustanut Jeremiah Wood tekee paluun Korisliigaan.

27.1.2020 08:56 Korisliiga

Korismaanantai: Kobrat hakee Kouvolasta toista perättäistä voittoa Kouvoja vastaan

Elisa Viihteen Korismaanantaissa nähdään illan otteluna Kouvot–Kobrat ja jälkiruokana Alba Berlin–Crailsheim Merlins.

25.1.2020 22:05 Suomen Cup

Suomen Cupin finaali tarjosi huiman jatkoaikatrillerin, Seagullsille seurahistorian ensimmäinen mestaruus

Helsinki Seagulls ja Vilpas Vikings taistelivat Suomen Cupin mestaruudesta pitkän kaavan mukaan Töölön Kisahallissa. Kotijoukkue vei trillerin nimiinsä jatkoajan jälkeen 94-93 huiman koripalloillan pääteeksi.

24.1.2020 13:20 Suomen Cup

Ennakko: Kaksi parasta taistelee mestaruudesta, Vilpas lähtee kiusaamaan Seagullsia cup-finaaliin

Lauantaina pelattavassa Suomen Cupin finaalissa kohtaavat Korisliigan kaksi parasta joukkuetta, kun sarjakärki Helsinki Seagulls isännöi viime vuoden cup-mestari Vilpas Vikingsiä.

22.1.2020 21:21 Korisliiga

Pyrintö murskasi Lahden lähes 40 pisteen erolla – Vilpas vahvisti kakkossijaansa sarjassa

Illan murskavoittaja oli Tampereen Pyrintö, joka kaatoi Lahti Basketballin 101–65. Salon Vilpas puolestaan vahvisti kakkossijaansa voittamalla niskaan hengittävän Kauhajoen. Illan muita voittajia olivat BC Nokia, Ura Basket eGame Stars ja sarjakärki Helsinki Seagulls.

21.1.2020 09:17 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls #2: heittäjän häiritsemistä huutamalla ja vääriä päätöksiä sattuu tuomareillekin

Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

Näytä lisää vastaavia