Raitasen, Gustavsonin ja Nkamhouan yliopistot edelleen voittamattomia

26.11.2019 09:14 Yhdysvaltojen miesten NCAA:ssa Remu Raitanen ja San Francisco, Andre Gustavson ja Richmond sekä Olivier Nkamhoua jatkavat voittamattomina kauden ensimmäisen kuukauden kalkkiviivoilla.

Remu Raitasen edustamalle San Franciscolle ei näytä löytyvät pysäyttäjää, kun Dons jatkaa kuuden ottelun jälkeen edelleen voittamattomana. Viikonloppuna San Franciscon käsittelyssä kaatui Sam Houston State loppunumeroin 81-90 (32-49).

Raitanen oli hyvässä vireessä jo toisen pelin putkeen, kun suomalainen säkitti 12 pistettä, repi neljä levypalloa ja torjui vastustajan heiton kerran pelaamassaan 19 minuutissa.

Ottelutilastot

Myös Andre Gustavson ja Richmond pysyvät tappiottomana, kun Spiders haki voiton sekä perjantaina että maanantaina. Perjantain ottelussa McNeese Statea vastaan Richmond seilasi selkeään 57-87 (27-42) -voittoon.

Gustavson pelasi penkiltä 17 minuuttia, joiden aikana hän keräsi tilastosarakkeeseensa kaksi pistettä, kuusi levypalloa ja kaksi riistoa.

Maanantaina Richmond johti 33 minuuttia ja nousi lopulta myöhäisellä toisen puoliajan juoksulla Wisconsinin ohitse 52-62 (29-31) -voittoon Legends Classic -turnauksessa edeten finaaliin, jossa vastaan tulee Auburn. Gustavson pelasi ottelussa 14 minuuttia tilastoiden kaksi pistettä, kaksi levypalloa ja yhden torjunnan.

Nkamhoua ja Tennessee venytti kotivoittoputkeaan, Jantunen isoilla minuuteilla

Mikael Jantunen on päässyt jo tulokaskaudellaan isoille minuuteille Utahin yliopistossa. Kuva: Vesa Koivunen.

Olivier Nkamhoua ja Tennessee venytti kotivoittoputkensa kolmeenkymmeneen ja jatkaa viiden pelin jälkeen voittamattomana NCAA:ssa. Vols selätti maanantaina Chattanoogan 46-58 (18-28). Nkamhoua pelasi ottelussa 15 minuuttia upottaen viisi pistettä ja noukkien kolme levypalloa.

Mikael Jantunen ja Utah viimeistelivät viikonloppuna Myrtle Beach -kutsuturnaksen. Perjantain ottelussaan Utah voitti Ohion 66-80 (34-44). Jantunen pelasi ottelussa kuudentena miehenä 27 minuuttia, joiden aikana hän kirjautti itselleen kahdeksan pistettä, kolme levypalloa ja yhden syötön.

Viidennestä sijasta kilpaillut Utah taipui kuitenkin kutsuturnauksen viidennessä pelissä Tulanelle 65-61 (32-31). Tällä kertaa Jantunen pelasi 29 minuuttia, joiden aikana syntyi 10 pistettä, neljä levypalloa ja yksi torjunta.

Jaakkola 18 pistettä, Valtonen viisikossa

Elias Valtonen oli viikonloppuna ensimmäistä kertaa yliopistourallaan aloitusviisikossa. Kuva: Ville Vuorinen.

Tuukka Jaakkola ja Cal Poly pelasi viikonlopun aikana kaksi ottelua, joista Mustangs hävisi molemmat. Perjantaina Cal Poly taipui Creightonille 70-86 (38-51). Jaakkola pelasi aloitusviisikossa 16 minuuttia keräten viisi pistettä ja viisi levypalloa.

Sunnuntaina Cal Poly taas hävisi Iowalle selkeästi 59-85 (25-35). Tällä kertaa Jaakkola pelasi hurjat 34 minuuttia, joiden aikana hän nosteli kymmenellä heitolla 18 pistettä, kahmi kaksi levypalloa ja torjui vastustajan heiton kerran.

Elias Valtonen nähtiin kahdesti aloitusviisikossa viikonloppuna, kun Arizona State haki voiton lauantaina ja hävisi sunnuntaina. Lauantain ottelussa Arizona State tulitti 49 pistettä toiseen puoliaikaan ja joukkueen käsittelyssä kaatui St. John’s numeroin 80-67 (31-40).

Valtonen oli vauhdissa pelaten 28 minuuttia ja säkittäen 10 pistettä, joiden lisäksi suomalainen keräsi kaksi levypalloa, kaksi syöttöä ja yhden riiston.

Sunnuntaina Arizona State hävisi hallitsevalle NCAA:n mestarille Virginialle 45-48 (21-26). Valtonen oli jälleen viisikossa, mutta jäi pisteittä pelaamassaan 25 minuutissa. Valtosen käsiin tarttui kaksi levypalloa.

Ville Tahvanainen ja Bradley voitti perjantaina, mutta hävisi maanantaina. Perjantaiottelussa Bradley nappasi 61-70 (27-37) -voiton Radfordista, kun Tahvanainen jäi pisteittä seitsemässä peliminuutissa.

Maanantaina Bradley hävisi Northwesternille 78-51 (38-21). Tahvanainen sai peliaikaa 13 minuuttia heittäen kaksi pistettä, hakien yhden levypallon ja tarjoillen kaksi syöttöä.

19.3.2024 11:47 NCAA

Annukka Willstedt ja Anna Kahelin juhlivat konferenssimestaruuksia

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Annukka Willstedt (Texas A&M-Corpus Christi) ja Anna Kahelin (Maine) juhlivat konferenssimestaruuksia ja täten automaattista paikkaa NCAA:n valtakunnalliseen lopputurnaukseen. Suomalaisista lopputurnauksessa nähdään myös Sara Bejedi (Florida State) ja Henna Sandvik (Indiana).

18.3.2024 12:00 NCAA

Mustapha Amzil konferenssin vuoden kuudes mies ja New Mexico konferenssimestaruuteen

Yhdysvaltojen miesten NCAA:ssa konferenssin vuoden kuudenneksi mieheksi valittu Mustapha Amzil juhli konferenssimestaruutta ja suoraa paikkaa NCAA:n lopputurnaukseen. Amzilin lisäksi lopputurnauspaikan saivat Eemeli Yalaho (Texas Tech), Miro Little (Baylor), Morris Ugusuk (South Carolina) ja jo aiemmin Longwood, jossa pelaa Jesper Granlund ja Leo Nordberg.

11.3.2024 11:22 NCAA

Granlund ja Nordberg konferenssimestaruuteen ja NCAA:n lopputurnaukseen

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa on lopputurnauksien, March Madnessin, aika. Suomalaisjoukkueista varaslähdön konferenssien lopputurnauksiin otti kourallinen, joista Jesper Granlundin ja Leo Nordbergin edustama Longwood juhli mestaruutta ja sai täten tikettinsä valtakunnalliseen lopputurnaukseen.

4.3.2024 10:14 NCAA

Teresa Seppälä 23 pistettä ja 16 levypalloa – Siena kolmen ottelun voittoputkessa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa konferenssipelit lähenevät loppuaan. Teresa Seppälä repi hurjan 23 pisteen ja 16 levypallon tupla-tuplan, kun Siena nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa.

20.2.2024 11:07 NCAA

Sara Bejedi rehki täydet minuutit Miamin kaadossa – Florida Statelle kaksi voittoa ACC:ssa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedi ja Florida State nappasivat viimeisen viikon aikana kaksi voittoa ACC:n konferenssiotteluissa. Bejedi rehki sunnuntaina täydet 40 minuuttia ja upotti 19 pistettä.

19.2.2024 09:36 NCAA

Touko Tainamo takoi 27 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Denverin yliopistolle

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa Touko Tainamo jatkoi hienoja otteitaan. Tainamo väänsi viime viikolla komean 27 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Denverille.

13.2.2024 10:56 NCAA

Florida State kaatui Notre Damelle tuplajatkoajan jälkeen – Sara Bejedi 16 pistettä

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedi ja Florida State saivat sunnuntaina vastaansa 12. rankatun Notre Damen. Bejedi säkitti 16 pistettä, kun Florida State hävisi tuplajatkoajan jälkeen.

12.2.2024 11:50 NCAA

Viljami Vartiainen säkitti kolmosia, kun Weber State vei NCAA:n suomalaiskohtaamisen

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa viimeisen viikon suomalaisonnistujiin lukeutui Viljami Vartiainen, joka säkitti kaksi kolmosta, kun Vartiaisen edustama Weber State päihitti Emil Skytän ja Sacramento Staten.

6.2.2024 10:43 NCAA

Siena jo viiden pelin voittoputkessa – Seppälä 24 pistettä Maristia vastaan

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Teresa Seppälä ja Siena jatkavat hienoja otteitaan. Viimeisen viikon aikana Siena nappasi kaksi voittoa ja Seppälä säkitti 24 pistettä Maristin kaadossa.

5.2.2024 11:13 NCAA

Federiko Federiko napsi levypalloja, kun Pittsburgh voitti kahdesti ACC:ssä

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa edellisen viikon suomalaisonnistujiin lukeutui Federiko Federiko, joka oli aloitusviisikossa, kun Pittsburgh voitti kaksi konferenssiottelua ACC:ssa.