Raitasen, Gustavsonin ja Nkamhouan yliopistot edelleen voittamattomia

26.11.2019 09:14 Yhdysvaltojen miesten NCAA:ssa Remu Raitanen ja San Francisco, Andre Gustavson ja Richmond sekä Olivier Nkamhoua jatkavat voittamattomina kauden ensimmäisen kuukauden kalkkiviivoilla.

Remu Raitasen edustamalle San Franciscolle ei näytä löytyvät pysäyttäjää, kun Dons jatkaa kuuden ottelun jälkeen edelleen voittamattomana. Viikonloppuna San Franciscon käsittelyssä kaatui Sam Houston State loppunumeroin 81-90 (32-49).

Raitanen oli hyvässä vireessä jo toisen pelin putkeen, kun suomalainen säkitti 12 pistettä, repi neljä levypalloa ja torjui vastustajan heiton kerran pelaamassaan 19 minuutissa.

Ottelutilastot

Myös Andre Gustavson ja Richmond pysyvät tappiottomana, kun Spiders haki voiton sekä perjantaina että maanantaina. Perjantain ottelussa McNeese Statea vastaan Richmond seilasi selkeään 57-87 (27-42) -voittoon.

Gustavson pelasi penkiltä 17 minuuttia, joiden aikana hän keräsi tilastosarakkeeseensa kaksi pistettä, kuusi levypalloa ja kaksi riistoa.

Ottelutilastot

Maanantaina Richmond johti 33 minuuttia ja nousi lopulta myöhäisellä toisen puoliajan juoksulla Wisconsinin ohitse 52-62 (29-31) -voittoon Legends Classic -turnauksessa edeten finaaliin, jossa vastaan tulee Auburn. Gustavson pelasi ottelussa 14 minuuttia tilastoiden kaksi pistettä, kaksi levypalloa ja yhden torjunnan.

Ottelutilastot

Nkamhoua ja Tennessee venytti kotivoittoputkeaan, Jantunen isoilla minuuteilla

Mikael Jantunen on päässyt jo tulokaskaudellaan isoille minuuteille Utahin yliopistossa. Kuva: Vesa Koivunen.

Olivier Nkamhoua ja Tennessee venytti kotivoittoputkensa kolmeenkymmeneen ja jatkaa viiden pelin jälkeen voittamattomana NCAA:ssa. Vols selätti maanantaina Chattanoogan 46-58 (18-28). Nkamhoua pelasi ottelussa 15 minuuttia upottaen viisi pistettä ja noukkien kolme levypalloa.

Ottelutilastot

Mikael Jantunen ja Utah viimeistelivät viikonloppuna Myrtle Beach -kutsuturnaksen. Perjantain ottelussaan Utah voitti Ohion 66-80 (34-44). Jantunen pelasi ottelussa kuudentena miehenä 27 minuuttia, joiden aikana hän kirjautti itselleen kahdeksan pistettä, kolme levypalloa ja yhden syötön.

Ottelutilastot

Viidennestä sijasta kilpaillut Utah taipui kuitenkin kutsuturnauksen viidennessä pelissä Tulanelle 65-61 (32-31). Tällä kertaa Jantunen pelasi 29 minuuttia, joiden aikana syntyi 10 pistettä, neljä levypalloa ja yksi torjunta.

Ottelutilastot

Jaakkola 18 pistettä, Valtonen viisikossa

Elias Valtonen oli viikonloppuna ensimmäistä kertaa yliopistourallaan aloitusviisikossa. Kuva: Ville Vuorinen.

Tuukka Jaakkola ja Cal Poly pelasi viikonlopun aikana kaksi ottelua, joista Mustangs hävisi molemmat. Perjantaina Cal Poly taipui Creightonille 70-86 (38-51). Jaakkola pelasi aloitusviisikossa 16 minuuttia keräten viisi pistettä ja viisi levypalloa.

Ottelutilastot

Sunnuntaina Cal Poly taas hävisi Iowalle selkeästi 59-85 (25-35). Tällä kertaa Jaakkola pelasi hurjat 34 minuuttia, joiden aikana hän nosteli kymmenellä heitolla 18 pistettä, kahmi kaksi levypalloa ja torjui vastustajan heiton kerran.

Ottelutilastot

Elias Valtonen nähtiin kahdesti aloitusviisikossa viikonloppuna, kun Arizona State haki voiton lauantaina ja hävisi sunnuntaina. Lauantain ottelussa Arizona State tulitti 49 pistettä toiseen puoliaikaan ja joukkueen käsittelyssä kaatui St. John’s numeroin 80-67 (31-40).

Valtonen oli vauhdissa pelaten 28 minuuttia ja säkittäen 10 pistettä, joiden lisäksi suomalainen keräsi kaksi levypalloa, kaksi syöttöä ja yhden riiston.

Ottelutilastot

Sunnuntaina Arizona State hävisi hallitsevalle NCAA:n mestarille Virginialle 45-48 (21-26). Valtonen oli jälleen viisikossa, mutta jäi pisteittä pelaamassaan 25 minuutissa. Valtosen käsiin tarttui kaksi levypalloa.

Ottelutilastot

Ville Tahvanainen ja Bradley voitti perjantaina, mutta hävisi maanantaina. Perjantaiottelussa Bradley nappasi 61-70 (27-37) -voiton Radfordista, kun Tahvanainen jäi pisteittä seitsemässä peliminuutissa.

Ottelutilastot

Maanantaina Bradley hävisi Northwesternille 78-51 (38-21). Tahvanainen sai peliaikaa 13 minuuttia heittäen kaksi pistettä, hakien yhden levypallon ja tarjoillen kaksi syöttöä.

Ottelutilastot

 
21.4.2020 09:30 Miesten I divisioona A

Teemu Suokas on valinnut yliopistokseen Ball Staten

HBA-Märskyn Teemu Suokas, 19, on valinnut menevänsä tulevaksi kaudeksi Yhdysvaltojen yliopistosarjaan, jossa hänen uusi osoitteensa on Ball State.

16.4.2020 08:06 Susiladies

Elina Arike valitsi yliopistokseen UTEP:n

Suomen laiturilupauksiin kuuluva Elina Arike, 20, on valinnut yliopistokseen Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa University of Texas at El Pason.

3.4.2020 15:19 NCAA

NCAA:ssa monipuolisempaan rooliin harpannut Lotta-Maj Lahtinen: ”Nautin kaudesta todella paljon”

Georgia Techin luottopelaajiin lukeutuva Lotta-Maj Lahtinen otti suuria edistysaskeleita toisella kaudellaan Yhdysvaltojen arvostetuimmassa yliopistosarjassa NCAA:ssa.

26.3.2020 08:29 NCAA

Sara Rokkasen NCAA-ura päättyi kesken pudotuspelien: ”Haikeat fiilikset, mutta olen valmis seuraavaan askeleeseen”

Rokkasen viimeinen kausi Toledon paidassa päättyi puolivälierävoittoon. Vaikka kausi tuli yllättäen päätökseen, Rokkanen katsoo jo odottavaisena tulevaan.

23.3.2020 15:52 Pääjuttu

Susijengin nuori kaarti isännöi ”karanteeniliveä” Instagramissa

Äkkilopun saaneen NCAA-kauden 2019-20 jälkeen Suomeen palanneet nuoret Susijengi-pelaajat Andre Gustavson, Tuukka Jaakkola ja Elias Valtonen ovat viettäneet viime päivät maahantulokaranteenissa Koripallosäätiön mökillä Kisakalliossa. Gustavson, Jaakkola ja Valtonen isännöivät Susijengin Instagram-tiliä lähipäivinä.

22.3.2020 11:16 NCAA

Tomas Murphy vaihtaa Vermontin yliopistoon

Tomas Murphy, 21, on löytänyt NCAA-uralleen uuden osoitteen, kun Murphyn veljeskatraan nuorin ilmoitti siirtymisestään Vermontin yliopistoon.

18.3.2020 08:54 NCAA

Valtonen jättää Arizona Staten, Murphy vaihtaa koulua

Susijengiä myöten kannuksiaan kerännyt Elias Valtonen, 20, jättää Arizona Staten ja on palaamassa Suomeen pohtimaan koripallouransa seuraavaa askelta. Tomas Murphy, 21, taas vaihtaa yliopistoa Yhdysvalloissa.

9.3.2020 08:44 NCAA

Ville Tahvanainen ja Bradley konferenssin mestaruuteen

Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa viikonloppuna Ville Tahvanainen ja Bradley voittivat Missouri Valley -konferenssin lopputurnauksen ja ansaitsivat täten paikkansa NCAA:n lopputurnaukseen.

6.3.2020 09:42 NCAA

Lahtinen ja Kahelin konferenssin jatkopeleihin - Augustinin joukkue runkosarjaykkönen

Naisten NCAA:ssa Nina Augustin ja Robert Morris lähtevät konferenssin lopputurnaukseen ennakkosuosikin paikalta. Lotta-Maj Lahtinen ja Anna Kahelin etenivät joukkueineen konferenssin jatkopeleihin, mutta Sara Bejedin Arizona State sen sijaan tuli yllätetyksi Pac-12-lopputurnauksen avauskierroksella.

2.3.2020 09:23 NCAA

Lotta-Maj Lahtiselle 18 pistettä ja 12 levypalloa Georgia Techin voitossa

Naisten NCAA-parketeilla tahti kiihtyy ja ottelut kovenevat, kun konferenssien pudotuspelit starttaavat alkavalla viikolla. Runkosarjan päätösottelussa Lotta-Maj Lahtinen takoi uransa ensimmäisen tupla-tuplan ja siivitti joukkueensa komeaan voittoon Clemsonia vastaan.

25.2.2020 08:35 NCAA

Olivier Nkamhoua – stadilainen rämäpää Tennesseen huippuyliopistossa

Olivier Nkamhoua, 19, oli pikkupoikana silkkaa rämäpäisyyttä ja raaka urheilullisuutta. Nkamhoua ja hänen pitkäaikainen juniorivalmentajansa Eero Levä käyvät lävitse HNMKY-kasvatin tarinan Hotel Arthurin liikuntasalista Tennesseen Thompson–Boling Arenalle.

17.2.2020 09:06 NCAA

Vehka-aho ja Korpinen liekeissä Yhdysvaltojen yliopistokentillä

Naisten NCAA:ssa nähtiin suomalaisittain loistosuorituksia, kun Lotta Vehka-aho säkitti näyttävät 22 pistettä Florida Atlanticin voitossa ja Marika Korpinen venyi 18 pisteeseen. Viikonlopun onnistujiin lukeutuivat myös Lotta-Maj Lahtinen, Venla Varis sekä Sandra Karsten.

14.2.2020 08:48 NCAA

Nina Augustinin Robert Morris hurjassa 12 ottelun voittoputkessa

Naisten NCAA-kentillä Nina Augustinin yliopistojoukkue jatkoi dominointiaan NEC-konferenssissa nappaamalla jo 12. peräkkäisen voiton. Venla Variksen Grand Canyon puolestaan nousi oman konferenssinsa kärkeen hakemalla vieraista kuudennen voittonsa putkeen.

7.2.2020 08:24 NCAA

George Masonin pitkä tappioputki poikki - Marika Korpinen iski 16 pistettä

Naisten yliopistoparketeilla NCAA:ssa kovimpiin suomalaistehoihin ylsi Marika Korpinen, joka pussitti 16 pistettä ja repi seitsemän levypalloa siivittäen joukkueensa pitkän tauon jälkeen takaisin voittojen tielle.

24.1.2020 08:46 NCAA

Tulokaskolmikko Tahvanainen, Jantunen ja Nkamhoua vauhdissa NCAA:ssa

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa nähtiin arkiviikolla suomalaisten tulokkaiden ilotulitus, kun Ville Tahvanainen, Mikael Jantunen ja Olivier Nkamhoua heittivät kukin kymmenen pistettä tai enemmän.

20.1.2020 09:31 NCAA

Valtonen ja Arizona State vei Pac-12-konferenssin suomalaiskohtaamisen

Yhdysvaltojen yliopistosarjan NCAA:n Pac-12-konferenssissa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Elias Valtonen ja Arizona State vei voiton Mikael Jantuselta ja Utahilta.

17.1.2020 09:05 NCAA

Marika Korpinen ja Lotta-Maj Lahtinen loistovireessä NCAA-kentillä

Yhdysvaltojen yliopistosarjassa Marika Korpinen nousi George Masonin avausviisikkoon ja takoi koko NCAA-uransa uudet ennätyspisteet. Lotta-Maj Lahtinen puolestaan siivitti Georgia Techin kolmanteen peräkkäiseen voittoon avauspuoliskon hurjalla heittomyllyllään.

13.1.2020 09:19 NCAA

Sara Bejedin Arizona Statella historiallinen viikonloppu, Vehka-aho toistamiseen yli 20 pisteen vauhdissa

Sara Bejedin yliopistojoukkue Arizona State järjesti viikonloppuna tuplayllätyksen nujertamalla peräkkäin kaksi naisten NCAA:n Top 5-joukkuetta. Lotta Vehka-aho puolestaan pussitti 21 pistettä Florida Atlanticin kahden jatkoajan trillerissä.

10.1.2020 08:54 NCAA

Lotta Vehka-aho hurjasteli uuteen ennätykseen – pussitti 28 pistettä naisten NCAA:ssa

Florida Atlanticia edustava Lotta Vehka-aho näytti kyntensä C-USA-konferenssin kamppailussa Ricea vastaan tehtaillen kauden parhaansa 28 pistettä. Lotta-Maj Lahtisen Georgia Tech puolestaan kaatoi kivenkovassa ACC-konferenssissa korkealle rankatun Florida Staten.

6.1.2020 09:07 NCAA

Jantusen puhtaalla heittopelillä tekemät 10 pistettä eivät riittäneet Utahille

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarjassa NCAA:ssa Mikael Jantunen nakutti kaikki heittonsa sisään tehden 10 pistettä, mutta Utah hävisi Oregonille Pac-12-konferenssissa. Andre Gustavson taas loisti puolustusvoittoisessa roolissa Richmondin voitossa.

Näytä lisää vastaavia