Rannikko ja Dettmann hyvillään Möttölän paluusta

4.6.2009 Maajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann sekä viimeiset kaksi vuotta Venäjän Superliigan Himkissä pelannut maajoukkueen luottopelinrakentaja Teemu Rannikko ottivat uutisen Möttölän paluusta vastaan tyytyväisinä. Rannikko ja Dettmann uskovat Möttölän tavoin Suomen mahdollisuuksiin päihittää nimekkäät Ranska ja Italia EM-karsinnoissa.

- Viime vuosi osoitti aika hyvin, mihin tämä joukkue pystyy, pohdiskeli Rannikko torstain lehdistötilaisuudessa.

- Vaikka en itse saanut olla osallisena kentällä, Serbia-voitto täällä, kovat matsit Italiaa vastaan sekä karsintaotteluita edeltänyt voitto Ranskan turnauksesta näyttivät, mihin meillä on edellytyksiä. Kaikki on mahdollista.

Dettmann luonnehti maajoukkueen tämän hetken tilannetta optimaaliseksi.

- Valmentajan kannalta on paras mahdollinen juttu, että kaikki parhaat pelaajat ovat käytössä eikä tarvitse spekuloida sillä, mitä voisimme saavuttaa, jos joku vielä olisi mukana.

Möttölän tavoin Dettmann pitää EM-jatkokarsintojen avaimena joukkuepelaamista.

- Meidän pitää yrittää kerätä se puolustuspään intensiteetti ja itseluottamus, johon pystyimme viime kesänä parhaimmillamme. Viime kesänä kaikki pelaajat olivat valmiita laittamaan joukkueen onnistumisen yksilöiden edelle ja se meidän tulee ottaa lähtökohdaksemme myös nyt.

Dettmann ei halunnut luvata EM-karsintaotteluista tarkkoja tuloksia, mutta varovainen optimismi huokui Möttölän ja Rannikon tavoin myös Dettmannista.

- Pelimme osoitti jo viime kesänä sen, että kun teemme kaikkemme, voimme lähettää maailman huiput kotiin tappio niskassaan. Meillä on hieno halli, upeat puitteet ja erinomainen kotijoukkue. Toivottavasti yleisökin löytää tiensä Vantaalle.

Rannikko: "Himkin vuodet olivat kokemus"

Slovenian liigan Olimpia Ljubljanassa eurokoripallon kirkkaimpaan eliittiin murtautunut Rannikko on viimeiset kaksi kautta pelannut Venäjän Superliigan BC Himkissä. Erinomaisesti alkanut pelikausi 2007-08 päättyi kuitenkin Rannikon osalta kantapäävammaan, joka piti suomalaistakamiehen sivussa muun muassa viime kesän EM-karsintaotteluista. Pitkän toipumisajan aikana Himki rahtasi ryhmäänsä liudan entisiä NBA-pelureita ja Rannikon rooliksi jäi pelata säästellen.

- Himkin vuodet olivat aikamoinen kokemus. Sain pelata todella kovassa seurassa. Joukkue pääsi kahden vuoden aikana kahdesti Venäjän liigan finaaliin sekä kerran Eurocupin finaaliin sekä voitti Venäjän cupin, summaa Rannikko kahden vuoden taipaleensa Venäjällä.

Loukkaantumisen jälkeen Rannikon peliminuutit Superliigassa olivat kortilla, sillä Himkin takakentällä uurastivat Rannikon edellä NBA-veteraanit Milt Palacio ja Carlos Delfino, eikä Rannikko. Superliigan ulkomaalaiskiintiön johdosta Rannikkoa ei voitu nimetä edes kokoonpanoon.

- Loukkaantuminen söi aika paljon tehoja ja sain pelata kahden vuoden aikana ehkä 30-40 matsia, vaikka tavoitteena oli pelata puolet enemmän. Siitä huolimatta minulla ei ole mitään negatiivista sanottavaa joukkueesta, Moskovasta tai Venäjästä.

Rannikko saapui viikko sitten Suomeen toipumaan päättyneen kauden rasituksista. Viime kesän maaotteluita siviilit yllään katsonut 28-vuotias Rannikko odottaa nyt malttamattomana paluutaan sinivalkopaitaan.

- Pääkopan kannalta on hyvä saada vähän lomailla, mutta tähtäin on nyt loppukesän ja alkusyksyn kovissa EM-karsintapeleissä. Saamme kuitenkin heinäkuun alusta lähtien pelata kovia maaotteluita. Meillä on hyvin aikaa ottaa selville, mitä teemme oikein ja missä meillä on parannettavaa.

Rannikon paluu Suomen takakentälle ensimmäisen ammattilaiskautensa Italian Virtus Bolognan riveissä päättäneen Petteri Koposen kanssa on herättänyt kiinnostusta myös kansainvälisessä mediassa. Rannikko kertoo pitäneensä Koposeen yhteyttä myös kauden aikana.

- Muistan itse, kuinka vaikeaa oli lähteä tuossa iässä ammattilaiseksi ja yritin olla tukena niin paljon kuin pystyin. Hyvinhän Petteri siellä kuitenkin pärjäsi, arvioi Rannikko.

Suomi aloittaa joukkueharjoittelun 29. kesäkuuta harjoitusleirillä Forssassa. Kesän 2009 ensimmäiset maaottelunsa Suomi pelaa 10.-12. heinäkuuta Portugalissa järjestettävässä kansainvälisessä turnauksessa, jossa Suomea vastaan astelevat isäntämaa Portugalin lisäksi Angola ja Brasilia.

Henkilöt

 
30.4.2018 09:00 Susijengi

Susijengi ja Islanti iskevät yhteen Hartwall Arenalla – lipunmyynti käynnissä

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun lipunmyynti on käynnissä.

30.4.2018 Susijengi

Susijengi–Islanti-otteluun varattu jo yli 6500 lippua

Susijengi päättää MM-karsintojen ensimmäisen vaiheen kotiottelulla Islantia vastaan. Hartwall Arenalla pelattavan ottelun lipunmyynti on käynyt vilkkaana ja alakatsomoihin on jäljellä enää hajapaikkoja.

19.4.2018 Ajankohtainen

Susijengi ja Islanti palaavat Hartwall Arenalle – lipunmyynti käynnistyy

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun julkinen lipunmyynti käynnistyy 30. huhtikuuta, mitä ennen faniyhdistys sekä 6. pelaaja -uutiskirjeen tilaajat pääsevät käyttämään ennakko-osto-oikeuttaan.

15.4.2018 11:00 Huippu- ja kilpaurheilu

Lauri Markkanen Susijengin vahvuudessa kesän MM-karsintapeleissä

Sensaatiomaisen tulokaskauden NBA:n kaikkien aikojen menestyksekkäimpiin seuroihin lukeutuvan Chicago Bullsin paidassa päättänyt Lauri Markkanen, 20, nähdään Susijengin paidassa kesän 2018 MM-karsintaotteluissa. Susijengi jatkaa karsintataivaltaan juhannuksen jälkeen Tshekkiä ja Islantia vastaan.

14.4.2018 09:00 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisat oli vuoden 2017 paras kuluttajatapahtuma

Elämys Group vastaanotti parhaan kuluttajatapahtuman palkinnon Evento Awards -gaalassa.

24.3.2018 Haastattelu

Lauri Markkanen: ”Olen vähitellen tottunut tähän rytmiin”

Lauri Markkasen ensimmäinen kausi NBA:n Chicago Bullsissa on kääntynyt loppusuoralleen. Tulokaskausi on ollut vasta 20 vuotta täyttävälle Markkaselle ikimuistoinen, mutta jyväskyläläisen HoNsUn kasvatin tavoitteena on pitkä ammattilaisura maailman parhaassa koripalloliigassa ja tulokaskausi on siinä vain ensimmäinen luku.

26.2.2018 10:00 Huippu- ja kilpaurheilu

Susijengi ylistää fanejaan taisteluvoiton jälkeen

MM-karsintojen sunnuntai-illan jännitysnäytelmässä Helsingin Jäähallissa Bulgarian kukistanut Susijengi kaipasi haastavassa asemassa faniensa tukea ja sai täsmälleen sitä, mitä tilasi. Yli 5.200 suomalaisfania kannatti Susijengin yli karikoiden ja täytti oman ruutunsa täydellisesti Susijengin petratessa asemiaan MM-jatkokarsintaa kohti edetessä.

26.2.2018 Ajankohtainen

Islanti kiharoitti Susijengin MM-karsintalohkon ennakkoasetelmia

Perjantaina Susijengin voittanut Islanti jatkoi onnistunutta kasvojenpesuaan sunnuntaina pitämällä tappiottomana kolme ensimmäistä MM-karsintaotteluaan pelanneen Tshekin takanaan Reykjavikissa. Kun MM-karsintalohkosta on pelattu kaksi kolmannesta, lohkon loppuasetelmat ovat edelleen täysin auki.

25.2.2018 22:00 Maaottelu

Koiviston liekinheitin, liukas Wilson ja haalarimies Nenonen – Susijengillä monta onnistujaa tahtovoitossa Bulgariaa vastaan

Helsingin jäähallin 5217-päinen kotiyleisö poistui areenalta hymyt korvissa, kun Mikko Koiviston kolmoskarkelot, Jamar Wilsonin taikatemput ja Juho Nenosen irtopallopelaaminen turvasivat Suomelle elintärkeän voiton MM-karsinnoissa Bulgariaa vastaan. Bulgaria kiri jo kertaalleen karanneen Susijengin, mutta loppuhetkillä sisukas Suomi nousi 75-70 (40-30) –voittoon.

25.2.2018 12:15 Haastattelu

Shawn Huff: ”Mitä haastavammat lähtökohdat, sen suurempi merkitys yleisön tuella”

Susijengin sunnuntain MM-karsintaottelu Bulgariaa vastaan nousee arvoon arvaamattomaan, kun joukkueet paaluttavat lähtöasemiaan ensimmäisen karsintavaiheen huipentumaan ensi kesänä. Susijengin kapteeni Shawn Huff toivoo yleisön löytävän tiensä Helsingin Jäähallin lehtereille illalla sankoin joukoin auttamaan työvoiton hakemisessa.

25.2.2018 11:30 Huippu- ja kilpaurheilu

Susijengi tutulla tusinalla sunnuntai-illan otteluun, Bulgaria sai vahvistuksen Vezenkovista

Sunnuntai-illan elintärkeään MM-karsintaotteluun Bulgariaa vastaan valmistautuva Susijengi kirjauttaa pöytäkirjaan samat 12 pelaajaa kuin toissapäivänä Islannissa. Bulgaria on saanut puolestaan riveihinsä elintärkeän vahvistuksen, kun FC Barcelonaa edustava laituri Alexander Vezenkov on lentänyt Helsinkiin joukkueensa avuksi.

24.2.2018 13:01 Huippu- ja kilpaurheilu

Bostilla vahvistettu Bulgaria Susijengin kiusaksi sunnuntaina

Perjantai-iltana sydäntä särkevän kotitappion Tshekille kärsinyt Bulgaria saapuu sunnuntaina Helsingin Jäähallin ”neljän pisteen otteluun” täynnä tulta ja tappuraa. FC Barcelonan tähtipelaaja Alexander Vezenkovin pelaaminen on epävarmaa, mutta amerikkalaissyntyinen takamies Dee Bost tekee Bulgariasta vaarallisemman ja monipuolisemman vastuksen.

24.2.2018 13:00 Huippu- ja kilpaurheilu

Tshekki tukevasti lohkokärjessä, Susijengillä vielä kaikki auki MM-karsintalohkossaan

Tshekki jatkoi tappiottomia MM-karsintapelejään perjantai-iltana nousemalla 16 pisteen takaa vierasvoittoon Bulgariasta. Voitollaan Tshekki tarrasi tukevan sijan paikasta vuosien 2018-19 MM-jatkokarsinnoissa, kun taas Susijengin, Islannin ja Bulgarian välillä kaikki on vielä auki. Sunnuntain kotiottelu Bulgariaa vastaan nouseekin Susijengin osalta arvoon arvaamattomaan.

24.2.2018 00:10 Maaottelu

Hurmoksen löytänyt Islanti nousi 11 pisteen takaa Susijengin ohi

Reykjavikin myrskyinen ilta osoittautui Susijengille täsmälleen niin vaikeaksi kuin odotettiin. Suomi karkasi parhaimmillaan 11 pisteen johtoon isännistään, mutta Islanti passivoi yliaggressiivisella puolustuspelillään vierashyökkäyksen viimeisellä neljänneksellä ja avasi MM-karsintojen voittotilinsä 81-76 (39-38) -voitollaan.

22.2.2018 12:05 Huippu- ja kilpaurheilu

Susijengi matkustaa Islantiin 14 pelaajan laumana

Helmikuun MM-karsintaikkuna käynnistyy Susijengin osalta perjantaina, jolloin Kiinan MM-kisoihin tähtäävä joukkue kohtaa myöhäisottelussa Reykjavikissa Islannin. Päävalmentaja Henrik Dettmann on komentanut matkaan 14 pelaajaa. YLE TV2:n suora lähetys MM-karsintaottelusta käynnistyy perjantaina klo 21:35 Suomen aikaa.

22.2.2018 09:00 Huippu- ja kilpaurheilu

Kotiyleisönsä tukema Islanti kantona Susijengin kaskessa perjantain myöhäisillassa

Susijengin matka kohti vuoden 2019 Kiinan MM-kisoja jatkuu myöhään perjantai-iltana Suomen aikaa, kun Islanti isännöi Suomea Reykjavikissa. Raivoisan kotiyleisönsä tukema Islanti hakee pakkovoittoa kahden marraskuussa kärsityn tappion jälkeen. Joukkue juoksee kotiareenalleen liki samalla kokoonpanolla kuin viime kesän EM-kisoissa Helsingissä.

21.2.2018 09:20 Haastattelu

Jamar Wilson: ”Meidän tulee olla varpaillamme Islannin varalta”

Euroopan MM-karsintojen jatkumiseen on enää kaksi yötä, ja Susijengi jatkaa helmikuun karsintaleiritystään Helsingissä tutulla miehistöllä. Maanantai-iltana Ranskasta Suomeen saapunut pelinrakentajaveteraani Jamar Wilson juhlii torstaina 34-vuotispäiväänsä ja toivoo syntymäpäivälahjakseen voitokasta iltapuhdetta perjantaina Reykjavikissa.

20.2.2018 Haastattelu

Erik Murphy: “Meidän on pelattava omantyylistämme peliä”

Susijengi kohtaa tulevana viikonloppuna helmikuun MM-karsintaotteluissaan Islannin ja Bulgarian. Joukkue kokoontui maanantaina yhteen hiomaan valmiuttaan perjantain ja sunnuntain koitoksiin ja avainpelaajan manttelia sommitellaan viidettä vuottaan Susijengiä edustavalle Erik Murphylle, 27, joka on viettänyt alkuvuoden kotikonnuillaan Yhdysvalloissa.

17.2.2018 Ajankohtainen

Valtonen Susijengin teinidebytanttien harvassa listassa

Vain harva pelaaja on saanut kutsua Susijengiin ennen 20 ikävuoden rajapyykin saavuttamista, mutta jokainen teini-ikäisenä Susijengiin nimetty pelaaja on osoittanut arvonsa ensimmäisistä maaotteluista alkaen. Ennen Elias Valtosta viimeisimmät Susijengissä teini-ikäisinä debytoineet pelaajat olivat Lauri Markkanen, Sasu Salin ja Petteri Koponen.

16.2.2018 13:30 Huippu- ja kilpaurheilu

Susijengi helmikuun MM-karsintaikkunaan tutuin kasvoin, Elias Valtonen debytoi maajoukkueessa

Päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt 17 pelaajaa Susijengiin helmikuun karsintaikkunaan pitkällä taipaleella kohti Kiinan vuoden 2019 MM-kisoja. Vanhojen, tuttujen Susijengi-hahmojen rinnalle Dettmann on nostanut joukkueeseen Suomi-koriksen tulevaisuuden nimiin lukeutuvan HBA-Märskyn Elias Valtosen, 18.

Näytä lisää vastaavia