Roosa Lehtoranta aloittaa kautensa lauantaina – ”Vastuuta tulee paljon ja rooli on iso”

14.9.2019 09:55 Kesällä belgialaisen Antwerp Giantsin kanssa sopimuksen tehnyt Roosa Lehtoranta, 22, aloittaa kautensa uudessa seurassaan lauantaina. Loukkaantumisista uransa aikana kärsinyt Lehtoranta toivoo ehjää kautta.

Roosa Lehtoranta aloittaa ensimmäisen kautensa ulkomailla. (Kuva: Ville Vuorinen)

Nuoresta iästään huolimatta Peli-Karhujen kasvatti oli jo kuuden kauden konkari Korisliigassa. Nyt oli hänen mielestään sopivat hetki lähteä ulkomaille.

- Vaikka minulla oli rikkonainen kausi, niin kauden jälkeen oli sellainen fiilis, että voisi kokeilla jotain uutta. Suomi ja Korisliiga alkoi olla hieman liian tuttu ja turvallinen, Lehtoranta kertoo siirtonsa taustoja.

Lehtoranta on ehtinyt ottaa tuntumaa uuteen joukkueeseensa jo kuukauden ajan ja on saanut positiivisen kuvan seurasta. Giants sijoittui viime kaudella sarjassa toiseksi viimeiseksi 12 joukkueen sarjassa, mutta Lehtoranta luottaa joukkueen potentiaaliin.

- Olemme pelanneet kuukauden aikana yhdeksän harjoitusottelua, joten pelikunnon pitäisi olla hyvä ja joukkue on tullut tutuksi. Meillä on todella nuori joukkue, mutta siinä on potentiaalia ja paljon intoa. Viime kausi oli joukkueelta heikko, mutta tällä kaudella tavoittelemme pudotuspelipaikkaa ja se on ihan realistinen tavoite harjoitusotteluiden perusteella. Voitimme muun muassa harjoitusottelussa joukkueen, jolle he hävisivät viime kaudella 40 pistettä. Siinä mielessä kehitystä on tapahtunut.

Lehtorannalla on odotettavissa iso rooli. (Kuva: Ville Vuorinen)

Lehtoranta on ottanut heti paikkansa joukkueessa ja hän tulee kantamaan myös ison vastuun joukkueen pelinrakentelusta.

- Vastuuta tulee paljon ja rooli on iso. Valmentajalta on tullut luottoa ja siten on ollut helppo pelata. Viime kaudella pelasin pääsääntöisesti pointtina ja sillä paikalla pelaan täällä myös ennen kuin pelin vaihtoruletti alkaa, jolloin siirryn enemmän omalle mielipaikalleni kakkoseksi. Epämukavuusalueella olo kuitenkin kehittää minua paremmaksi ja monipuolisemmaksi pelaajaksi, Lehtoranta kuvailee.

Belgian liigassa nähdään myös Euroliiga- ja EuroCup-joukkueita, joten Lehtoranta pääsee mittauttamaan tasonsa aivan maanosan huippuja vastaan.

- Pelasimme viime viikolla kärkinelikkoon kuuluvaa joukkuetta vastaan ja heillä oli seitsemän ulkomaalaista monesta eri maasta ja Belgian maajoukkueen pointti. Kärkijoukkueet ovat todella kovia joukkueita ja samalla meille hyvä haaste. Niiden jälkeen taso kuitenkin laskee. Pystymme kuitenkin haastamaan myös kärkijoukkueita.

Lehtoranta on kärsinyt uransa aikana monista loukkaantumisista ja hänen päätavoitteenaan on pysyä terveenä läpi kauden.

- Ensimmäisenä tavoitteena on saada ehjä kausi. Minulla on takana monta rikkonaista kautta ja toivottavasti nyt pääsisin treenaamaan kunnolla ja pelaamaan kaikki pelit. Sitten toivon meneväni eteenpäin pallollisena pelaajana sekä puolustuspäässä saisin aggressiivisuutta enemmän ja pystyisin puolustamaan vastustajan nopeita pointteja. Siinäkin olen vähän epämukavuusalueellani.

Lehtoranta saa Belgiaan tuttua seuraa, kun Saara Wahlgren allekirjoitti hiljattain sopimuksen Sparta Laarnen kanssa.

- Innolla odotan, että pääsen pelaamaan taas häntä vastaan. Saaran kanssa on monta vuotta pelattu vastakkain eikä hänestä päässyt vieläkään eroon. On kiva, kun joku tuttu on tässä lähellä, Lehtoranta lisää naureskellen.

Lehtorannan kausi alkaa lauantaina EuroCup-joukkue Liege Panthersin vieraana.

Henkilöt

 
25.12.2019 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander nauttinut isosta vastuusta ja kovista peleistä

Susiladiesin kapteenina EM-karsinnoissa toiminut Sofia Pelander, 27, on saanut paljon vastuuta uudessa seurassaan A3 Basket Uumajassa. Alkukauden kohokohtina Pelanderille ovat olleet pelit EuroCupissa sekä maajoukkueen EM-karsintaottelut.

29.11.2019 14:13 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehellä vahva alkukausi Espanjassa – ”Mennyt vielä paremmin kuin odotin”

Neljä edellisvuotta USA:n yliopistossa viettänyt Elina Koskimies, 22, aloitti tänä syksynä ammattilaisuransa, kun hän teki sopimuksen Espanjan kakkosliigassa pelaavan GDKO Bizkaia Ibaizabalin kanssa. Kausi on alkanut sekä Koskimieheltä että joukkueelta erinomaisesti.

16.10.2019 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander odottaa EuroCupin kovia haasteita

Naisten EuroCup käynnistyy Sofia Pelanderin ja hänen edustamansa A3 Basket Uumajan osalta torstaina, kun joukkue kohtaa kotikentällä Orman Genclikin. Pelander odottaa EuroCupissa kovia pelejä.

5.10.2019 10:51 Susiladies

Espanjan Liga Femenina 2:ssa vahva suomalaisedustus

Espanjan kakkosliigassa, Liga Femenina 2:ssa, nähdään tulevalla kaudella vahva suomalaisedustus, kun sarjassa pelaa peräti neljä suomalaispelaajaa. Vilma Kesänen pelaa Barakaldossa, Helmi Tulonen Celta Vigossa, Anniina Äijänen Universitario de Ferrolissa ja Elina Koskimies aloittaa ammattilaisuransa GDKO Bizkaia Ibaizabalin riveissä.

2.10.2019 13:32 Susiladies

Sofia Pelanderilla uudet haasteet tutussa maassa

Neljä edelliskautta Ruotsin Basketliganin Norrköping Dolphinsissa pelannut Sofia Pelander jatkaa Ruotsissa, mutta joukkue vaihtuu ensi kaudeksi, kun hän teki sopimuksen Ruotsin mestari A3 Basket Uumajan kanssa. Tulevaan kauteen hän lähtee kovin odotuksin.

1.10.2019 14:45 Susiladies

Veera Pirttinen valmiina isoon rooliin Islannissa

Veera Pirttinen, 22, pelasi vahvan viime kauden Saksan Bundesliigassa ChemCats Chemnitzissä ja siirtyi täksi kaudeksi Islantiin Snæfell joukkueeseen. Pirttistä odottaa Islannissa iso rooli.

20.9.2019 17:27 Susiladies

Heta Äijänen ja Anissa Pounds valmiina kauteen Saksassa

Saksan koriskentillä nähdään tulevalla kaudella kaksi suomalaispelaajaa, kun Heta Äijänen, 21, aloittaa toisen kautensa Bundesliigassa Donau-Riesissä ja Anissa Pounds, 26, pelaa sarjaporrasta alempana MSP Bergische Löwenin joukkueessa.

2.5.2019 11:20 Susiladies

Anniina Äijänen tietää nyt mitä huipulle pääseminen vaatii

Neljän USA:n yliopistossa vietetyn kauden jälkeen Anniina Äijänen, 23, otti viime kesänä ensimmäisen askeleen ammattilaisena, kun hän pelasi menneen kauden Espanjan liigassa Sedis Basquetin joukkueessa. Kausi oli joukkueelle menestyksekäs, sillä se selvitti tiensä aina välieriin saakka ja samalla Äijänen sai vyölleen arvokasta kokemusta tulevaisuutta ajatellen.

25.4.2019 12:02 Susiladies

Kausi Islannissa oli Vilma Kesäselle hieno kokemus

Vilma Kesäsellä, 30, oli vahva kausi Islannin liigassa KR:n riveissä. Joukkueen taival päättyi välierissä, mutta Kesäselle kausi oli menestyksekäs ja hieno kokemus.

5.4.2019 12:15 Susiladies

Kausi Puolassa oli Annika Holopaiselle erilainen ja mielenkiintoinen kokemus

Annika Holopainen pelasi ensimmäisen kautensa Puolan kovassa pääsarjassa. Holopaisen kauteen mahtui paljon uusia ja mielenkiintoisia kokemuksia.

2.4.2019 11:42 Susiladies

Vilma Kesänen hyvässä iskussa Islannin liigan pudotuspeleihin

Islannin liigan pudotuspelit pyörähtävät käyntiin Vilma Kesäsen KR:n osalta keskiviikkona, kun vastaan asettuu runkosarjan voittaja Valur. Otteluparissa on erityistä jännitettä, sillä kyseessä on paikallisottelu.

1.4.2019 12:57 Susiladies

Sofia Pelanderilla vahva kausi Ruotsissa

Sofia Pelanderin, 26, neljäs kausi Ruotsissa tuli päätökseen viime viikolla, kun Norrköping Dolphins putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Vaikka kauden päättyminen otti koville, niin kokonaisuudessaan Pelanderin kausi oli positiivinen.

21.3.2019 14:36 Susiladies

Suomalaisnaiset onnistuivat hienosti Saksan Bundesliigassa

Naisten Saksan Bundesliigassa nähtiin tällä kaudella vahva suomalaisedustus, kun sarjassa pelasi peräti viisi suomalaispelaajaa. Vaikka joukkueiden kaudet olivat vaikeat, ylsivät pelaajat hyviin suorituksiin.

30.1.2019 19:52 NCAA

Viimeistä NCAA-kauttaan pelaava Elina Koskimies: ”Isompaa roolia ei saa ilmaiseksi”

American Universityä edustava Elina Koskimies on noussut neljässä vuodessa joukkueensa avainpelaajaksi. Tällä kaudella tähtäimessä on konferenssivoitto sekä NCAA-turnaus, sen jälkeen Euroopan ammattilaiskentät.

25.1.2019 12:14 Susiladies

Sofia Pelander nauttii pelaamisesta – ”Kaikki tuntuu hyvältä”

Sofia Pelander, 26, pelaa vahvaa kautta Ruotsin liigan Norrköping Dolphinsin riveissä. Kolmasti tällä kaudella kierroksen tähdistöjoukkueeseen valittu Pelander nauttii pelaamisesta, kun pelit kulkevat ja voittoja tulee.

30.12.2018 09:36 Susiladies

Helmi Tulonen nauttinut vastuusta Saksassa – ”Olen päässyt hyvin pelaamaan”

Ensimmäistä kauttaan ammattilaisena pelaava Helmi Tulonen, 20, on ollut Saksan Bundesliigassa pelaavat Saarlouis Royalsin valopilkkuja tällä kaudella. Tulonen on ottanut heti ison roolin joukkueessa ja myös tulosta on tullut.

19.12.2018 14:36 Haastattelu

Tulokaskauttaan NCAA:ssa pelaava Lotta-Maj Lahtinen: ”Itsevarmuus on avain”

HBA:n peliasu vaihtui kesän aikana Georgia Techin paitaan, kun Lotta-Maj Lahtinen lähti Atlantaan tavoittelemaan unelmaansa ja keräämään kokemusta kansainvälisiltä koripallokentiltä. Nyt 19-vuotiaalla Lahtisella on takanaan kymmenen ottelua Yhdysvaltojen arvostetuimmassa yliopistosarjassa NCAA:ssa.

15.11.2018 12:19 Susiladies

Veera Pirttinen sopeutunut nopeasti Bundesliigan vaatimuksiin

Veera Pirttinen, 21, pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla ammattilaisena, kun hän teki kesällä sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan ChemCats Chemnitzin kanssa. Vaikka joukkueen alkukausi on ollut vaikea, on Pirttinen aloittanut ammattilaisuransa hienosti.

6.10.2018 13:51 Susiladies

Anniina Äijänen ja Anissa Pounds tällä kaudella Espanjan kovissa sarjoissa

Anniina Äijänen, 23, ja Anissa Pounds, 25, ottavat ensimmäiset askeleensa ammattilaiskentillä Espanjassa. Äijänen teki pääsarjajoukkue Sedis Basquetin kanssa kesällä sopimuksen ja Pounds edustaa tulevalla kaudella Liga Femenina 2:ssa pelaavaa Club Maristas Corunaa.

5.10.2018 13:35 Susiladies

Annika Holopainen uudenlaisessa roolissa Puolassa

Annika Holopainen, 25, aloittaa toisen kautensa Euroopan ammattilaiskentillä, kun hän siirtyi kesällä kovaan Puolan sarjaan Politechnika Gdanskin joukkueeseen. Viime kauteen verrattuna Holopainen lähtee kauteen erilaisista asetelmista, sillä tällä kertaa hän on joukkueen kokenutta kaartia.

Näytä lisää vastaavia