Runkosarjan kärkinelikko eteni välieriin

26.3.2021 20:50 Kaikki puolivälieräsarjat saatiin päätökseen. Peli-Karhut kohtaa välierissä Forssan Alun ja toisessa välierässä nähdään Espoon paikalliskamppailu, jossa yhteen ottavat EBT ja Honka.

Mia Loyd ja Alku varmistivat jatkopaikan pitkän kaavan kautta. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

FoA voitti jälleen jatkoajalla

FoA:n ja Kouvottarien välisessä puolivälieräsarjassa ottelusarja oli katkolla vierasjoukkueelle. Ottelu eteni aina toiselle jatkoajalle asti, mutta Alku eteni jatkoon voitoin 2-0.

Kotijoukkue tuli otteluun sisuuntuneena. Sarah Toeaina hallitsi alussa korinalustaa ja hänen johdollaan Kouvottaret hyppäsivät kuskin paikalle. Vauhdikas jakso päättyi lopulta kotijoukkueen johdossa 19-16.

Toisella jaksolla molempien joukkueiden hyökkäyspelaamisessa näkyi ottelun isot panokset. Molemmille joukkueille vihellettiin hyökkääjän virheitä. Puoliajalle mentiin Kouvottarien johdossa 33-32. 

Puoliajan jälkeen vieraiden heittopeli oli aivan jäässä. Ensimmäisen neljän minuutin aikana se ei onnistunut tekemään pisteitä. Jakson loppua kohden joukkueen peli kuitenkin parani, mutta Roosa Frimodigin vapaaheitoilla Kouvottaret pääsi viimeiselle jaksolle johdossa 53-48.

Päätösjakso eteni pitkään kotijoukkueen komennossa. FoA nousi pitkästä aikaa johtoasemaan Petra Noposen korilla, kun peliaikaa oli jäljellä kaksi ja puoli minuuttia. 

Kouvottaret kuitenkin tasoitti pelin 20 sekuntia ennen loppua, kun Heriikka Vähäuski nosti korin alta kaksi pistettä. Se kesti myös vieraiden rynnistyksen puolustuspäässä ja ottelussa oli edessä jatkoaika tilanteessa 68-68.

Jatkoajalla Frimodig otti jälleen isompaa roolia ja upotti pari tärkeää kaukoheittoa. Toisessa päässä Mia Loyd vastasi tähän. Joukkueet eivät kuitenkaan saaneet välilleen ja ottelu eteni toiselle jatkoajalle tilanteessa 80-80.

- Voitto tuntuu ihan uskomattomalta. Olen tosi ylpeä joukkueesta ja meidän taistelusta. Täytyy myös kiittää Kouvottaria todella hienosta sarjasta, Anni Mäkitalo sanoi Ruudun haastattelussa. 

Toisen jatkoajan vierasjoukkue aloitti kuudella perättäisellä pisteellä. Kouvottaret nousi vielä peliin mukaan, mutta Keondria Calloway sinetöi Alun välieräpaikan vapaaheittoviivalta. Peli päättyi 94-93.

- Aika tyhjä fiilis tällä hetkellä. Ollaan kolmeen päivään pelattu 11 jaksoa koripalloa. Kaikki kunnia Kouvottarille. He ovat todella hyvä joukkue ja tästä sarjasta lähti hyvä joukkue kesälomalle, Alun päävalmentaja Aleksi Suominen totesi Ruudulle.

Loyd teki ottelussa 25 pistettä, repi 18 levypalloa ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä. Mäkitalo taisteli koko ottelun hienosti ja teki 17 pistettä, otti 15 levypalloa ja jakoi kuusi koriin johtanutta syöttöä. Toeaina teki 29 pistettä, otti 14 levypalloa ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä. Hän kuitenkin lensi ulos virhetilin täyttymisen takia ennen jatkoaikaa.

Ottelutilasto

Catz pysyi ensimmäisen puoliajan PeKa:n kyydissä

Catz oli selkä seinää vasten, kun taas Peli-Karhuilla oli mahdollisuus edetä välieriin Lappeenrannassa. Vierasjoukkue vei pudotuspelisarjan voitoin 2-0, kun se haki vierasvoiton 76-50.

Avausjaksolla molemmat joukkueet onnistuivat puolustuspäässä. Siitä johtuen heittoprosentit jäivät alhaisiksi. Kotijoukkue vei avausjakson nimiinsä 15-12.

Toisella jaksolla ottelu jatkui edelleen tasaisena. Anissa Pounds sai kaukoheittopelinsä kuitenkin toimimaan. Joukkueet lähtivät puoliajalle Catzin kolmen pisteen johdossa. 

Vieraat tylsyttivät Catzin hyökkäyspelin täysin kolmannella jaksolla. Lappeenrantalaiset onnistuivat tekemään vain pisteen ensimmäisen viiden minuutin aikana. Kun PeKa päätti jakson 11 perättäiseen pisteeseen pääsi joukkue viimeiselle jaksolle 12 pisteen etumatkalta.

Peli-Karhut jatkoi päätösjaksolla siitä, mihin olivat jääneet. Puolustuspeli toimi ja hyökkäyspäässä joukkue sai tarpeeksi onnistumisia. Se varmisti välieräpaikan voitolla 76-50.

Peli-Karhuista kuusi pelaajaa ylitti kymmen pisteen määrän. Linda-Lotta Lehtoranta oli lähellä tripla-tuplaa. Hänelle merkittiin 13 pistettä, kymmenen levypalloa ja yhdeksän levypalloa. Elena Melto ja Zykera Rice ylsivät tupla-tupliin. Roosa Kosonen teki Catzille 13 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

Ottelutilasto

EBT päätti Vimpelin kauden

EBT oli selkeästi parempi maanantaina ottelusarjan avausottelussa ja sillä oli tänään vierasvoitolla mahdollisuus edetä välieriin. Joukkue pelasikin loistavasti ja eteni jatkoon, kun se voitti 87-51. Se vei ottelusarjan 2-0.

Avausjakso alkoi tasaisissa merkeissä. Molempien joukkueiden amerikkalaisvahvistukset olivat isossa roolissa. EBT kuitenkin karkasi jakson jälkimmäisellä puoliskolla johtoon ja pääsi tauolle kahdeksan pisteen etumatkalla.

Toisella jaksolla Kayla Gordon osoitti jälleen arvonsa kotijoukkueelle. Hän piti Vimpelin iskuetäisyydellä ja keräsi jo avauspuolikkaalla tupla-tuplan. Puoliajalle mentiin vierasjohdossa 36-30.

Kolmannella jaksolla EBT:n Morgan Batey sai heittokätensä lämpenemään. Hän teki jaksolla 14 pistettä, kun EBT pääsi viimeiselle tauolle 21 pisteen karkumatkalta.

Espoolaisjoukkue piti viimeisellä jaksolla huolen siitä, että kotijoukkue ei enää päässyt mukaan peliin. EBT nappasi välieräpaikan voitolla 87-51.

Hannah Little teki ottelussa 20 pistettä, repi 17 levypalloa ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä. Batey heitti 22 pistettä. Gordon jäi Vimpelin puolelta aika yksinäiseksi. Hän teki 25 pistettä ja otti 17 levypalloa.

Ottelutilasto

Honka eteni jatkoon

Nuoria tähtiä vilisevä HBA kiusasi maanantaina Honkaa kolmen jakson ajan. Siitä huolimatta sarjassa katkon paikka oli Espoolaisilla. Honka käytti mahdollisuuden hyväkseen ja vei ottelusta voiton 85-59.

Avausjakson ensimmäinen puolikas oli tasainen. Honka kuitenkin päätti jakson paremmin Taru Tuukkasen ja Cierra Dillardin johdolla. Tauolla espoolaiset johtivat viidellä pisteellä.

Toisella jaksolla molempien joukkueiden puolustustekeminen parani, eikä pisteillä juhlittu kummassakaan päässä. Honka kuitenkin kasvatti johtoaan ja pääsi puoliajalle johdossa 40-27.

Kolmannella jaksolla peli muuttui jälleen hieman tasaisemmaksi. HBA sai onnistumisia hienon ottelun pelanneen Ebba Pekosen kautta. Joukkueiden välinen ero kasvoi kuitenkin jakson aikana 14 pisteeseen. 

Honka pelasi hienon päätösjakson ja päätti Märskyn kauden 85-59. Se eteni jatkoon voitoin 2-0.

Dillard upotti lopulta 26 pistettä. Taru Tuukkanen teki tupla-tuplan 23 pisteellä ja 15 levypallolla. Gabriela Bronson heitti 19 pistettä, repi 11 levypalloa ja jakoi seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Pekonen heitti uransa ennätyspisteet. Hänelle kirjattiin 25 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

Ottelutilasto

 
7.5.2021 14:40 Naisten Korisliiga

Linda-Lotta Lehtoranta on naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, mestari Peli-Karhut rohmusi palkintoja

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 29-vuotiaan Linda-Lotta Lehtorannan sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Suomen mestari Peli-Karhujen edustajia palkittiin neljässä kategoriassa.

5.5.2021 10:22 Naisten Korisliiga

Tähtipelaaja Zykera Rice vuoden jatkosopimukseen Peli-Karhujen kanssa

Tuore Suomen mestari Peli-Karhut solmi jatkosopimuksen Gonzagan yliopiston kasvatin Zykera Ricen kanssa.

29.4.2021 12:14 Naisten Korisliiga

Mestaruushaastattelussa Roosa Lehtoranta: ’’ Sillä on iso merkitys, että ensimmäinen mestaruus tulee siellä, mistä kaikki on lähtöisin’’

Kotkan Peli-Karhut juhli sunnuntaina Suomen mestaruutta. Joukkueen riveissä ensimmäisestä mestaruudestaan pääsi nauttimaan seuran oma kasvatti Roosa Lehtoranta.

25.4.2021 17:19 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei Suomen mestaruuden

Finaalisarjan neljäs ottelu pelattiin Espoossa. Peli-Karhut nousi toisella puoliajalla voittoon 75-57 ja pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta. Joukkue voitti kauden aikana kaiken mahdollisen, sillä se vei tällä kaudella myös Suomen cupin.

24.4.2021 12:02 Korisliiga

Koriksen supersunnuntai valtaa Ruudun – kuuden tunnin lähetyksessä katkolla miesten sekä naisten mestaruus

Tulevana sunnuntaina vietetään todellista korisfanien juhlaa, kun Ruutu välittää naisten 4. ja miesten 5. finaaliottelun suorana kanavillaan. Ennakkostudio käynnistyy jo klo 14.30. Peli-Karhut ja Vilpas voivat voitolla varmistaa Suomen mestaruuden.

22.4.2021 20:10 Naisten Korisliiga

Hongalle avausvoitto finaalisarjassa

Kotkan Peli-Karhuilla oli mahdollisuus ratkaista Suomen mestaruus suoraan kolmessa ottelussa. Vierasjoukkue ei kuitenkaan tähän suostunut ja hallitsi päivän ottelua oikeastaan alusta loppuun. Ratkaisu siirtyi ainakin neljänteen peliin, kun Honka voitti 90-64.

20.4.2021 09:10 Erotuomarit

Naisten toisessa finaalissa tehtiin historiaa: naispuolinen nelikko vastasi oikeuden jakamisesta

Tapiolan Hongan ja Peli-Karhujen toisessa finaalissa tehtiin suomalaista korishistoriaa, kun ottelun koko erotuomarikolmikko sekä komissaari olivat naisia.

19.4.2021 20:16 Naisten Korisliiga

PeKa otti toisen kiinnityksen Suomen mestaruuteen

Finaalien toinen ottelu pelattiin Espoossa. Honka oli pitkään ottelussa kuskin paikalla, mutta lopulta voitto matkasi Kotkaan 82-77. PeKa:lla on mahdollisuus varmistaa Suomen mestaruus torstaina.

19.4.2021 13:30 NCAA

Emerita Mashaire siirtyy tulevaksi kaudeksi Cincinnatin yliopiston vahvuuteen

HBA-Märskyssä kautensa päättänyt, Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu Emerita Mashaire, 20, on sitoutunut Cincinnatin yliopistoon, jonne hän siirtyy tulevaksi kaudeksi. Leppävaaran Pyrinnön kasvatti pussitti HBA:lle naisten Korisliigassa 9,1 pistettä per ottelu.

17.4.2021 18:39 Naisten Korisliiga

Forssa nappasi pronssimitalit

EBT ja Forssan Alku päättivät kautensa pronssiottelussa, joka pelattiin Espoossa. FoA oli parempi ja päätti kautensa voittoon 74-55.

17.4.2021 12:56 Naisten Korisliiga

Elena Melto kovaan rajapyykkiin, Peli-Karhut sivusi pudotuspelien kolmosennätystä

Naisten Korisliigan avausfinaalin vieneen Peli-Karhujen Elena Melto otti 200. riistonsa pudotuspelissä. PeKa tykitti 17 onnistunutta kolmen pisteen heittoa, joka sivuaa ennätystä.

16.4.2021 20:38 Naisten Korisliiga

PeKa ylivoimainen ensimmäisessä finaalissa

Naisten Korisliigan finaalit saatiin käyntiin Kotkassa. PeKa vei ottelua heti alusta asti ja nappasi voiton 101-68.

15.4.2021 10:07 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaaliennakko: Honka haastaa kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittaneen PeKa:n

Finaaleissa kohtaavat runkosarjan voittaja Peli-Karhut ja kakkonen Tapiolan Honka. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa ja Ruutu näyttää kaikki finaalit monikameratuotantona.

13.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Honka pelaa Suomen mestaruudesta

Espoolaisjoukkueet ratkaisivat finaalipaikan kohtalon Hongan kotikentällä. Kotijoukkue otti toisen perättäisen voittonsa 74-62 ja eteni finaaleihin voitoin 3-2.

13.4.2021 08:18 Naisten Korisliiga

Honka ja EBT ratkaisevat finaalipaikan – huippuottelu monikameratuotantona Ruudussa tänään

Naisten Korisliigan viides ja ratkaiseva välierä Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin välillä pelataan tänään. Ottelu toteutetaan monikameratuotantona ja selostettuna. Ottelu käynnistyy Ruudussa klo 18.00.

12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

10.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Espoolaisten välieräsarja viidenteen peliin

EBT:llä oli mahdollisuus varmistaa finaalipaikka kotikentällään. Honka kuitenkin kesti kotijoukkueen päätösjakson rynnistyksen ja finalisti ratkeaa viidennessä pelissä.

7.4.2021 20:42 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin – EBT:llä mahdollisuus samaan lauantaina

Ensimmäinen välieräsarja saatiin päätökseen, kun Peli-Karhut eteni finaaleihin suoraan voitoin 3-0. Espoo Basket Team voi varmistaa finaalipaikkansa lauantaina.

7.4.2021 09:30 Naisten Korisliiga

Hongan ja EBT:n 3. välierä monikameratuotantona Ruudussa keskiviikkona

Naisten Korisliigan kolmannet välieräottelut pelataan tänään. Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin ottelu toteutetaan monikameratuotantona ja selostettuna. Ottelu käynnistyy Ruudussa klo 19.00.

4.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuilla katkon paikka keskiviikkona – EBT vei trillerin

Välieräsarjoissa pelattiin toiset ottelut. PeKa nappasi jo toisen voittonsa, kun taas EBT tasoitti espoolaisten välisen sarjan.

Näytä lisää vastaavia