Salin tarkka-ampujana – Valtonen ja Maxhuni kuumina

6.12.2020 23:08 Sasu ”Francotirador” Salinin sihti oli kohdillaan Espanjan liigassa, kun Teneriffa jatkoi upeaa alkukauttaan. Edon Maxhunin vauhti vain yltyy Virossa ja Elias Valtosen vahva vire kestää.

Sasu Salin oli loistavassa heittovireessä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Salin säkitti kuudesta kolmen pisteen heitostaan viisi sisään ja keräsi yhteensä 15 pistettä, kaksi levypalloa ja syötön Teneriffan jatkaessa vahvaa kauttaan 107-62 (55-38)-voitolla Obradoiroa vastaan. Teneriffalla on nyt 11 voittoa ja yksi tappio.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

LEB Orossa Alex Murphyn Granada aiheutti Alicantelle avaustappion ja nousi lohkon kärkipaikalle 70-67 (38-31)-voitolla. Murphy oli Granadan parhaimmistoa 12 pisteen, kahden levypallon ja kahden syötön tilastoilla. Granadalla on kuusi voittoa ja vain yksi tappio.
Ottelutilastot

LEB Platassa Fiifi Aidoon Benicarlo sai tehdä täyden päivätyön ennen kuin se kaatoi La Rodan kolmannen jatkoajan jälkeen 92-89 (81-81, 71-71, 62-62, 43-28). Aidoo merkkautti tilastoihinsa kuusi pistettä ja riiston. Benicarlolla on kolme voittoa ja neljä tappiota.
Ottelutilastot

Topias Palmi pääsi palaamaan pelikentille Vanoli Cremonan kanssa reilun kuukauden tauon jälkeen ja Cremona otti heti selvän 85-56 (40-29)-voiton Reggio Emiliasta. Palmi heitti neljä pistettä ja otti kaksi levypalloa. Voitto oli Cremonalle kolmas seitsemässä pelissä.
Ottelutilastot

Edon Maxhuni oli taas vauhdissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Maxhuni oli jälleen elementissään, kun Pärnu voitti Viron ja Latvian yhteisliigassa Viron lohkon kärkiottelussa BC Kalev/Cramon 79-74 (44-36). Maxhuni heitti 24 pistettä, otti kaksi levypalloa, antoi neljä syöttöä ja riisti kertaalleen. Voitto oli Pärnulle viides peräkkäinen ja se pitää nyt Viron lohkon kärkipaikkaa kymmenen voiton ja kahden tappion saldolla.

- Iso voitto meiltä! Hyvin kemiat kohtaavat joukkuetovereiden kanssa ja totta kai, kun kemiat kohtaavat, niin on helpompi itsekin pelata. Oma peli on kulkenut hyvin ja olen päässyt hyvin rytmiin. Katse seuraaviin peleihin ja vire pitää pitää yllä, Maxhuni kommentoi ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Tuomas ja Joonas Iisalon sekä Juho Kailion valmentama Merlins Crailsheim koki kauden avaustappionsa Saksan Bundesliigassa hävitessään Ludwigsburgin vieraana 88-97 (43-49). Merlins on ottanut neljästä pelistä kolme voittoa.
Ottelutilastot

Saksan ProA:ssa Elias Valtonen jatkoi seurajoukkueessaan Tigers Tübingenissä siitä mihin Susijengissä jäi merkkauttamalla 21 pistettä, viisi levypalloa ja kuusi syöttöä, mutta Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers hävisi niukasti Rostock Seawolvesille 90-96 (40-44). Tigersilla on neljästä ottelusta yksi voitto.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Daniel Dolenc ei ollut kokoonpanossa, kun Swans Gmunden hävisi GGMT Viennan vieraana 67-79 (31-38). Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentamalla Swansilla on kuusi voittoa ja kolme tappiota.
Ottelutilastot

 
4.3.2021 08:34 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin hurjana Mestarien liigassa – ”Pelasimme ihan kelpo pelin”

Mestarien liigan jatkolohkot käynnistyivät ja Sasu Salin näytti jälleen heittotaitonsa johdattaessaan Teneriffan voittoon. Daniel Dolenc oli niin ikään vahvalla pelipäällä Itävallan liigassa.

1.3.2021 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen, Alex Murphy ja Elias Valtonen kaksinumeroisille pisteille

Petteri Koponen alkaa päästä vauhtiin Italiassa, Espanjassa Alex Murphy pääsi juhlimaan viime viikolla kahta voittoa ja Elias Valtonen jatkoi Saksassa siitä mihin Susijengin paidassa jäi.

14.2.2021 23:18 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc jälleen tehokkaana – suomalaisvalmentajien joukkueille voittoja

Miesten korisparketeilla pelattiin viikonloppuna vielä ennen maajoukkuetauon alkua. Daniel Dolenc osoitti oivaa virettä Itävallassa ja hyviä suomalaissuorituksia nähtiin myös Espanjassa ja Ranskassa.

12.2.2021 08:00 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin liekeissä Teneriffan voitossa

Sasu Salin aloitti Espanjan Copa del Reyn tulikuumana upottaen 18 pistettä johdattaessaan Teneriffan välieriin. Petteri Koposen Reggianan tie sen sijaan nousi pystyyn Italian cupissa.

7.2.2021 23:40 Suomalaiset ulkomailla

Roope Ahonen palasi pelikentille – Erik Murphylle kaksi tupla-tuplaa

Roope Ahonen pelasi ensimmäiset minuuttinsa yli vuoteen, kun hän palasi viikonloppuna pelikentille pitkän loukkaantumisen jälkeen. Erik Murphy mätti Japanissa taas hurjia tehoja.

5.2.2021 22:18 Suomalaiset ulkomailla

Maxhuni ja Seppälä koville pisteille

Ilari Seppälä ja Edon Maxhuni olivat alkuviikon suomalaisonnistujia, mutta heidän tehopelinsä eivät riittäneet voittoon.

1.2.2021 23:49 Suomalaiset ulkomailla

Salinille hieno merkkipaalu Espanjassa – suomalaisvalmentajille komea päänahka Saksassa

Sasu Salin sai viikonloppuna 200 ottelua täyteen Espanjan liigassa ja juhlisti sitä komealla voitolla. Saksassa Tuomas Iisalon päävalmentama Merlins Crailsheim sen sijaan järjesti sensaation kaatamalla Bayern Münchenin tähtisikermän.

30.1.2021 09:11 Suomalaiset ulkomailla

Koposen ja Lindbomin joukkueet jatkoon FIBA Europe Cupissa

Petteri Koposen Pallacanestra Reggiana sekä Carl Lindbomin Stal Ostrow Wielkopolski etenivät jatkoon FIBA Europe Cupin alkulohkoista. Ranskan ProB:ssä Henri Kantonen ja Ilari Seppälä olivat Aix-Mauriennen parhaimmistoa.

28.1.2021 08:14 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaispelaajille voittoja eurokentillä – Petteri Koposen sihti kunnossa

Alexander Madsen pääsi syntymäpäivänsä lisäksi juhlimaan jatkopaikkaa Mestarien liigassa, kun VEF Riika puristi jatkoon. Petteri Koponen ja Carl Lindbom aloittivat lohkovaiheen pelit FIBA Europe Cupissa.

25.1.2021 15:55 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen ja Carl Lindbom aloittavat pelit FIBA Europe Cupissa

FIBA Europe Cupin lohkovaiheet pelataan tällä viikolla ja suomalaispelaajista ovat mukana Petteri Koponen ja Carl Lindbom.

24.1.2021 22:05 Suomalaiset ulkomailla

Erik Murphy ja Daniel Dolenc oivalla pelipäällä

Erik Murphy jatkoi vakuuttavia esityksiään Japanin B2-liigassa ja Daniel Dolenc oli tehokkaana Itävallassa sunnuntain kamppailuissa.

23.1.2021 22:44 Suomalaiset ulkomailla

Koponen palasi pelikentille – Valtoselle 30 pistettä Saksassa

Petteri Koponen debytoi lauantai-iltana uuden seuransa Pallacanestro Reggianan riveissä. Muitakin ilonaiheita nähtiin, sillä Elias Valtonen tykitti peräti 30 pistettä Saksan ProA:ssa ja Roope Ahonen on hiljalleen tekemässä paluuta tositoimiin.

17.1.2021 23:19 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajat hyvässä vireessä Euroopan kentillä

Henri Kantonen ja Ilari Seppälä osoittivat tasoaan Ranskassa ja Alexander Madsen sekä Edon Maxhuni jatkoivat vahvoja esityksiään Virossa ja Latviassa. Myös Sasu Salin ylsi kaksinumeroisille pisteille viikonlopun otteluissa.

15.1.2021 15:35 Susijengi

Petteri Koponen palaa Italiaan – uutena osoitteena Pallacanestro Reggiana

Pitkän ja vaiherikkaan kansainvälisen uransa syksyllä 2008 Italian Serie A:sta aloittanut Susijengi-ikoni Petteri Koponen, 194 cm ja 32 v., palaa Italiaan. Viimeisen runsaan puolivuotisen seurajoukkuekentiltä sivussa ollut MaSu-Basketin kasvatti on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Serie A:ta pelaavan Pallacanestro Reggianan kanssa.

14.1.2021 14:10 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni tykitti 31 pistettä Virossa - Tuovin Strasbourg jatkoon Mestarien liigassa

Edon Maxhuni aloitti vuotensa räväkästi, kun hän upotti peräti 31 pistettä Viron ja Latvian yhteisliigassa. Ilari Seppälä oli pirteänä Ranskassa ja Mestarien liigassa nähtiin suomalaistrilleri, kun Lassi Tuovin luotsaama SIG Strasbourg varmisti lohkovoiton kaadettuaan Alexander Madsenin VEF Riian.

14.1.2021 09:40 Susijengi

Samuel Haanpään ansiokas pelaajaura päätökseen

Ikäpolvensa ansiokkaimpiin suomalaisiin koripalloilijoihin lukeutuva Keravan Kori-80:n kasvatti Samuel Haanpää, 34, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. Haanpää ehti pitkän uransa aikana edustaa Suomea EM-kisoissa, rikkoa yliopistonsa kolmen pisteen heittoennätyksen ja pelata ammattilaisena mm. Espanjassa, Kyproksella ja Argentiinassa.

13.1.2021 13:55 Susijengi

Lauri Markkasen putki vuoden koripalloilijana jatkuu

Jyväskyläläisestä HoNsU:sta HBA-Märskyn kautta maailmalle lähtenyt Susijengin ja Chicago Bullsin Lauri Markkanen, 213 cm ja 23 vuotta, on nimetty neljännen perättäisen kerran vuoden koripalloilijaksi Suomen urheilutoimittajien liiton vuotuisessa äänestyksessä.

7.1.2021 09:25 Suomalaiset ulkomailla

Salin, Dolenc ja Valtonen loistivat loppiaisena

Sasu Salin, Daniel Dolenc ja Elias Valtonen olivat loistovireessä loppiaisena pelatuissa otteluissa.

4.1.2021 09:08 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen säväytti Saksassa – Erik Murphy vauhdissa Japanissa

Elias Valtonen väläytteli osaamistaan, kun hän lähenteli tupla-tuplaa Saksan ProA:n ottelussa. Erik Murphy juhlisti uutta vuotta kahdella tupla-tuplalla Japanissa.

30.12.2020 21:43 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa päätti vuoden voittoon – Tuomas Iisalon luotsaama Merlins liitää Saksassa

Suomalaisia oli vielä Euroopan korisparketeilla tulessa ennen vuodenvaihdetta. Sasu Salinin Teneriffa pääsee hyvistä asemista ensi vuoteen, Carl Lindbom teki alkukauden piste-ennätyksensä ja Tuomas Iisalon päävalmentama Merlins Crailsheimin hurja alkukausi sai jatkoa Saksassa.

Näytä lisää vastaavia