Salin tarkka-ampujana – Valtonen ja Maxhuni kuumina

6.12.2020 23:08 Sasu ”Francotirador” Salinin sihti oli kohdillaan Espanjan liigassa, kun Teneriffa jatkoi upeaa alkukauttaan. Edon Maxhunin vauhti vain yltyy Virossa ja Elias Valtosen vahva vire kestää.

Sasu Salin oli loistavassa heittovireessä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Salin säkitti kuudesta kolmen pisteen heitostaan viisi sisään ja keräsi yhteensä 15 pistettä, kaksi levypalloa ja syötön Teneriffan jatkaessa vahvaa kauttaan 107-62 (55-38)-voitolla Obradoiroa vastaan. Teneriffalla on nyt 11 voittoa ja yksi tappio.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

LEB Orossa Alex Murphyn Granada aiheutti Alicantelle avaustappion ja nousi lohkon kärkipaikalle 70-67 (38-31)-voitolla. Murphy oli Granadan parhaimmistoa 12 pisteen, kahden levypallon ja kahden syötön tilastoilla. Granadalla on kuusi voittoa ja vain yksi tappio.
Ottelutilastot

LEB Platassa Fiifi Aidoon Benicarlo sai tehdä täyden päivätyön ennen kuin se kaatoi La Rodan kolmannen jatkoajan jälkeen 92-89 (81-81, 71-71, 62-62, 43-28). Aidoo merkkautti tilastoihinsa kuusi pistettä ja riiston. Benicarlolla on kolme voittoa ja neljä tappiota.
Ottelutilastot

Topias Palmi pääsi palaamaan pelikentille Vanoli Cremonan kanssa reilun kuukauden tauon jälkeen ja Cremona otti heti selvän 85-56 (40-29)-voiton Reggio Emiliasta. Palmi heitti neljä pistettä ja otti kaksi levypalloa. Voitto oli Cremonalle kolmas seitsemässä pelissä.
Ottelutilastot

Edon Maxhuni oli taas vauhdissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Maxhuni oli jälleen elementissään, kun Pärnu voitti Viron ja Latvian yhteisliigassa Viron lohkon kärkiottelussa BC Kalev/Cramon 79-74 (44-36). Maxhuni heitti 24 pistettä, otti kaksi levypalloa, antoi neljä syöttöä ja riisti kertaalleen. Voitto oli Pärnulle viides peräkkäinen ja se pitää nyt Viron lohkon kärkipaikkaa kymmenen voiton ja kahden tappion saldolla.

- Iso voitto meiltä! Hyvin kemiat kohtaavat joukkuetovereiden kanssa ja totta kai, kun kemiat kohtaavat, niin on helpompi itsekin pelata. Oma peli on kulkenut hyvin ja olen päässyt hyvin rytmiin. Katse seuraaviin peleihin ja vire pitää pitää yllä, Maxhuni kommentoi ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Tuomas ja Joonas Iisalon sekä Juho Kailion valmentama Merlins Crailsheim koki kauden avaustappionsa Saksan Bundesliigassa hävitessään Ludwigsburgin vieraana 88-97 (43-49). Merlins on ottanut neljästä pelistä kolme voittoa.
Ottelutilastot

Saksan ProA:ssa Elias Valtonen jatkoi seurajoukkueessaan Tigers Tübingenissä siitä mihin Susijengissä jäi merkkauttamalla 21 pistettä, viisi levypalloa ja kuusi syöttöä, mutta Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers hävisi niukasti Rostock Seawolvesille 90-96 (40-44). Tigersilla on neljästä ottelusta yksi voitto.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Daniel Dolenc ei ollut kokoonpanossa, kun Swans Gmunden hävisi GGMT Viennan vieraana 67-79 (31-38). Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentamalla Swansilla on kuusi voittoa ja kolme tappiota.
Ottelutilastot

 
28.6.2022 09:41 Susijengi

Ilari Seppälä palaa Ranskaan

Susijengin helmikuun Slovenia-voiton pääarkkitehteihin kuulunut, erinomaisen kauden Romanian liigan Pitestissä pelannut Ilari Seppälä, 29, palaa yhden tauon jälkeen Ranskan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Lapualaislähtöisen Seppälän uusi työnantaja on 1+1-vuotisen sopimuksen suomalaistakamiehen kanssa allekirjoittanut Saint-Chamond.

23.6.2022 18:38 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla hankala kausi Belgiassa – ”En ole ihan sataprosenttisen tyytyväinen”

Topias Palmi siirtyi kesken kauden belgialaisseura Limburg Unitediin. Palmi väläytteli kauden aikana ja pääsi juhlimaan Belgian cupin voittoa, mutta kokonaisuudessaan kausi Belgiassa oli Palmille hankala.

22.6.2022 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen yllätti jopa itsensä kauden aikana – ”En lähtenyt mahdottoman isoilla odotuksilla”

Elias Valtonen osoitti, ettei hyppäys Saksan kakkostasolta Euroopan kovimpaan kansalliseen liigaan ole euralaislähtöiselle nuorukaiselle ponnistus eikä mikään. Sekä Valtonen että hänen seurajoukkueensa Manresa pelasivat erinomaisen kauden.

21.6.2022 20:54 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen odottaa hienoa Susijengi-kesää – ”Toivottavasti jengi löytää paikalle peleihin”

Alexander Madsen vietti menestyksekkäät, mutta vaiherikkaat kolme kautta latvialaisen VEF Riian riveissä. Seuraavaksi edessä siintää kiireinen kesä Susijengin kanssa.

20.6.2022 18:01 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi Romaniassa – ”Ei ole mitään valittamista”

Ilari Seppälä pelasi menneen kauden Romanian liigassa Pitestin joukkueessa. Seppälä nautti suurta vastuuta joukkueessa ja pelasi jälleen vahvan kauden.

19.6.2022 21:59 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla ennätyksellinen kausi – ”Ihan hyvin meni”

Sasu Salinista tuli tällä kaudella Mestarien liigan kaksinkertainen ennätysmies, kun hän teki kaikkien aikojen ennätyksen onnistuneissa kolmen pisteen heitoissa sekä yhden kauden onnistumisissa. Salin pisteli myös henkilökohtaisia ennätyksiään uusiksi kauden aikana.

18.6.2022 12:33 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni loistava kausi alla Susijengin kesään – ”Tästä tulee meille iso kesä”

Edon Maxhuni pelasi vahvan kauden hollantilaisen Heroes Den Boschin riveissä. Maxhunin onnistuneen kauden kruununa oli Hollannin mestaruuden voittaminen.

15.6.2022 18:19 Susijengi

Luukas Vaara Strasbourgista Phoenix Hageniin

Susijengin nuoreen kalustoon lukeutuva Lahti Basketball Junioreiden kasvatti, viime kaudella Lassi Tuovin valmentamaa SIG Strasbourgia edustanut 206-senttinen ja 21-vuotias Luukas Vaara, vaihtaa seuraa. Vaaran uusi työnantaja on Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, Pro A:ssa, pelaava Phoenix Hagen.

14.6.2022 14:06 Susijengi

Mikael Jantunen kaksivuotisella sopimuksella Italian Trevisoon

Belgian kansallisen liigan mestarina päättyneellä seurajoukkuekaudella palkittu Susijengin ison pään kulmakivi Mikael Jantunen, 205 cm ja 22 vuotta, jatkaa uraansa Italiassa. Wartti Basketin juniorimyllystä ponnistaneen Jantusen uusi työnantaja on Italian Serie A:n Treviso, joka on kiinnittänyt Jantusen kaksivuotisella sopimuksella.

12.6.2022 10:34 Susijengi

Jacob Grandison optiovuodeksi Duken yliopistoon

Viimeiset kaksi kautta vahvaa jälkeä Yhdysvaltain NCAA-liigan Illinoisissa tehnyt ja Susijengissä viime kesänä debytoinut Jacob Grandison, 24, lunastaa ”koronaoptiovuotensa” ja siirtyy tulevaksi kaudeksi Duken yliopistoon.

10.6.2022 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolencilla vaihteleva vuosi Ranskassa – ”Kauden teemaksi voisi sanoa taistelu”

Daniel Dolenc pelasi viime kauden Ranskan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Nationale Masculine 1:ssä. Ensi kaudeksi Karhubasketiin siirtyvä Dolenc piti Ranskassa vietettyä kautta kokemuksellisesti rikkaana, mutta pelillisesti vaikeana.

9.6.2022 09:46 Suomalaiset ulkomailla

Kirvelevät tappiot päättivät viimeistenkin suomalaisten kaudet Euroopassa

Edon Maxhunin ja Mikael Jantusen kaudet Belgian ja Hollannin yhteisliigassa päättyivät välieriin. Saman kohtalon koki Saksassa Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Bonn.

31.5.2022 15:03 Susijengi

Max Besselink pitkällä sopimuksella Würzbürgiin

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Saksan Bundesliigaa edustavan s.Oliver Würzbürgin riveihin.

30.5.2022 09:27 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunista Hollannin mestari – ”Onnellinen olo”

Edon Maxhuni seurasi Mikael Jantusen ja Alexander Madsenin viitoittamalla tiellä, kun hän pääsi tuulettamaan Hollannin mestaruuden kunniaksi.

28.5.2022 07:41 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta Belgian mestari – ”Nyt on hetki aikaa nauttia tästä”

Mikael Jantunen pääsi ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan juhlimaan Belgian mestaruutta, kun Oostende kaatoi Kangoroes Basket Mechelenin neljässä pelissä. Edon Maxhuni sen sijaan taistelee edelleen Hollannin mestaruudesta.

25.5.2022 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen ja Sasu Salin aloittavat taistelun Espanjan pudotuspeleissä

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyivät tiistaina ja suomalaisista ensimmäisenä uunista ulos pääsee keskiviikkona Elias Valtonen. Sasu Salin odottaa vuoroaan torstaina.

24.5.2022 07:40 Suomalaiset ulkomailla

Hollannin ja Belgian finaalisarjoissa tasaista

Belgian ja Hollannin kansallisten sarjojen finaalit alkoivat tasaisissa merkeissä. Saksan ProA:ssa Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers Tübingen hävisi finaalisarjan kovan taistelun jälkeen.

21.5.2022 09:04 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni ja Mikael Jantunen valmiina finaaleihin

Hollannissa ja Belgiassa alkavat viikonloppuna kansallisten liigojen finaalisarjat. Hollannissa Edon Maxhuni havittelee Heroes Den Boschin kanssa mestaruutta ja Belgiassa Mikael Jantunen hakee Oostenden kanssa pokaalia. Kansallisten sarjojen jälkeen molempien kaudet jatkuvat vielä Belgian ja Hollannin yhteisliigan pudotuspeleissä.

20.5.2022 23:07 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenista taas Latvian mestari – ”Aikamoinen lopetus kaudelle”

Alexander Madsen pääsi juhlimaan kolmatta Latvian mestaruuttaan VEF Riian kaataessa finaalisarjassa Ventspilsin. VEF Riika voitti kauden aikana myös Viron ja Latvian yhteisliigan sekä Latvian cupin.

19.5.2022 10:24 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomilla kokemusten täyteinen kausi

Carl Lindbom aloitti kauden Puolassa ja päätti sen Islannissa. Lindbomin kauteen mahtui kokonaisuudessaan paljon.

Näytä lisää vastaavia