Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa Espanjassa viikonloppuna

18.9.2020 15:41 Espanjan Liga Femenina käynnistyy tulevana viikonloppuna ja tällä kaudella sarjassa nähdään kaksi suomalaispelaajaa, kun Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa CB Bembibren joukkueessa.

Sara Rokkasella alkaa ensimmäinen ammattilaiskausi. (Kuva: Ville Vuorinen)

Molemmat viettivät edelliset neljä vuotta USA:n yliopistosarjassa ja palaavat nyt vanhalle mantereelle käynnistämään ammattilaisuraansa. Rokkanen pelasi yliopistouransa Toledossa ja Kalin puolestaan Hofrassa.

Kaksikon päätyminen samaan seuraan oli sattumaa, sillä kumpikaan ei tiennyt toisen aikeista.

- Kun allekirjoitin sopimusta, niin en tiennyt Saran tehneen myös sopimuksen, Kalin valottaa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Kalin on luonnollisesti iloinen, että ammattilaisura alkaa tutun kaverin kanssa.

- Kiva, kun on toinen suomalainen ja hänen pelityylinsä on tuttu maajoukkueesta. Se on tärkeää, kun kaikki pelaajat ovat tällä kaudella uusia eikä kukaan ole pelannut tässä joukkueessa ennen.

Neljän yliopistovuoden jälkeen Kalin nauttii päästessään kääntämään uuden lehden urallaan. Pelillisesti erot USA:n yliopistokorikseen ovat selvät.

- Tempo on tosi kova ja menemme koko ajan edestakaisin. Minulla oli ikävä tätä eurooppalaista peliä. Hyökkäysaika on lyhyempi, pallo liikkuu nopeammin ja enemmän eikä ole sellaista yksi vastaan yksi –pelaamista, Kalin vertailee.

Samoilla linjoilla on myös Rokkanen.

- Tätä olen odottanut viimeiset neljä vuotta ja olen iloinen, että olen palannut Eurooppaan pelaamaan korista. Yliopistossa peli on niin erilaista ja mielestäni eurooppalainen peli sopii minulle paremmin ja olen tykännyt espanjalaisesta pelityylistä, Rokkanen kertoo.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Bembibre sijoittui kesken jääneellä viime kaudella sarjassa viimeiseksi ja on muuttunut täksi kaudeksi kokonaan, sillä viime kauden joukkueesta ei jatkanut yksikään pelaaja. Rokkasen harteilla joukkueen viime kausi ei paljon paina.

- Joka peliin lähdetään haastamaan. Uusi vuosi, uudet kujeet, Rokkanen heittää.

Bembibre pelasi harjoituskaudella yhteensä neljä ottelua ja ne menivät joukkueen tutustuessa toisiinsa.

- Harjoituspelit ovat olleet opettavaisia. Olemme petranneet koko ajan, vaikka se ei ole aina näkynyt tuloksissa. Meidän täytyy saada sekä joukkueen että omaa peliä vielä varmemmaksi, mutta opimme tuntemaan toisiamme koko ajan paremmin, Kalin arvioi.

Uusi joukkue tarkoittaa myös sitä, että kaikilla on näyttöpaikka. Päävalmentaja Pepe Vazquez jakoikin laajalti vastuuta harjoituskaudella eikä yksikään pelaaja pelannut otteluissa 25 minuuttia enempää.

- Kaikki ovat samalla viivalla. Valmentajamme on sanonut, että treenien kautta ansaitsee myös peleissä vastuuta. Se on ihan hyvä, että omaan rooliin voi vaikuttaa vain omalla tekemisellään. Treenipeleissä kaikki ovat saaneet mahdollisuuden, toteaa Kalin tyytyväisenä.

Marianne Kalin odottaa innolla alkaa kautta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Euroliigajoukkueet Avenida ja Girona ovat sarjan suurimmat tähdet ja Bembibre kuuluu sarjan pienimpiin seuroihin. Bembibre lähtee kauteen ennakkoluulottomasti.

- Me lähdemme sarjaan haastajina. Meillä on tosi nuori joukkue ja tämä on suurimmalle osalle ensimmäinen kausi ammattilaisena. Meiltä puuttuvat sellaiset kokeneet ja tähtipelaajat, mutta menemme nuoruuden voimalla ja haastamme muita joukkueita omalla tekemisellämme ja kovalla puolustuksella, Kalin sanoo.

Kalin lähtee debyyttikauteensa ammattilaisena maltillisin tavoittein keskittyen kehittämään omaa peliään.

- Haluan kehittää omaa pelivarmuuttani ja treenata kovaa, että kehityn. Tämä on niin kova sarja, jossa on kovia pelaajia, että pelikovuutta ja -varmuutta pitää kehittää. En halua asettaa liian kovia tavoitteita ensimmäisenä ammattivuotena, vaan haluan vain treenata kovaa ja sitä kautta kehittää henkilökohtaisia taitoja paremmiksi. 

Omalta osaltaan Rokkanen toivoo sekä vastuuta että onnistumisia.

- Harjoitusotteluissa peliaikaa on jaettu tarkoituksellisesti tasaisesti. Nähtäväksi jää millainen rooli minulla tulee olemaan, mutta treeneissä on mennyt hyvin henkilökohtaisesti, joten vastuuta pitäisi tulla.

- Tavoitteena on pelata mahdollisimman hyvin omalla tasollani ja nauttia kaudesta.

CB Bembibre kohtaa lauantaina avausottelussaan IDK Euskrotnenin.

 
8.6.2022 15:10 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelasi vahvan kauden Italian Serie A2:ssa – ”Oma peli meni yllättävänkin hyvin”

Helmi Tulonen pelasi menneen kauden Italian Serie A2:ssa Carugaten joukkueessa. Tulonen johdatti joukkueensa aivan pudotuspelien kynnykselle, mutta Tulosen vahvoista otteista huolimatta Carugate sijoittui yhdeksänneksi.

4.6.2022 08:39 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen loisti Ranskassa – ”Pelillisesti tämä oli varmasti urani paras kausi”

Annika Holopainen pelasi menneen kauden Ranskan Ligue Feminine 2:n Montbrisonissa. Holopainen pelasi erittäin vahvan kauden, mutta samalla kauteen mahtui myös vaikeuksia.

1.6.2022 15:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestaruus Veera Pirttisen kauden kruunu – ”Kausi oli kokonaisuudessaan hieno”

Veera Pirttinen vietti menneen kauden Slovakiassa Piestanske Cajkyn joukkueessa. Pirttisen ja Cajkyn kausi päättyi Slovakian mestaruuteen.

10.5.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin kauteen mahtui onnistumisia ja pettymyksiä

Toista kauttaan Saksan Bundesliigassa Herner TC:ssä pelanneen Sofia Pelanderin kauteen lukeutui sekä hyviä että huonoja hetkiä. Kauden ehdottomana kohokohtana oli Saksan cupin voitto.

22.4.2022 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä tapahtumarikas kausi – ”Mahtui kaikenlaisia tapahtumia ja muutoksia”

Anniina Äijänen pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigassa Saarlouis Royalsin riveissä. Äijäsen kauteen mahtui paljon niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

16.4.2022 12:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen aloittaa finaalit Slovakiassa – ”Odotettavissa on tasaväkinen finaalisarja”

Veera Pirttinen aloittaa taistelun Slovakian mestaruudesta, kun Piestanske Cajky kohtaa finaalissa Ruzomberokin. Finaalisarjasta on odotettavissa jännittävä, sillä joukkueiden kohtaamiset ovat olleet tällä kaudella tasaisia.

6.4.2022 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Silja Viidalla positiivinen ensimmäinen kausi ulkomailla – ”Tämä oli aika helppo askel”

Silja Viita, 21, pelasi menneen kauden Ruotsissa IK Eos Lundin joukkueessa. Kausi oli samalla Viidan ensimmäinen kausi ulkomaan kentillä.

2.4.2022 10:04 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisella alkavat pudotuspelit Ranskassa – ”Kauden parasta aikaa”

Ranskan LF2:ssa alkavat pudotuspelit lauantaina. Annika Holopaisen Montbrison kohtaa puolivälierässä runkosarjan voittaja Toulousen.

27.3.2022 14:42 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander ja Anniina Äijänen aloittavat pudotuspelit Saksassa

Saksan Bundesliigassa käynnistyvät pudotuspelit sunnuntaina. Suomalaispelaajista pudotuspelitunnelmaan pääsevät Sofia Pelander ja Anniina Äijänen.

25.3.2022 12:18 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsin ja Elina Koskimiehen kausi päättyi yllättäen – ”Se oli iso shokki”

Saksan Bundesliigassa Angels Nördlingenin joukkueessa pelanneiden Anissa Poundsin sekä Elina Koskimiehen kausi tuli päätökseen, kun sarjan runkosarja keskeytettiin eikä Angels selvinnyt pudotuspeleihin. Muuten suomalaiskaksikko viihtyi hyvin ja pelasi vahvan kauden.

5.2.2022 13:22 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen pelaa uransa parasta ammattilaiskautta – ”Nyt on tosi kiva pelata”

Annika Holopainen ja hänen seuransa Montbrison ovat tällä hetkellä huippuiskussa Ranskan LF2:ssa. Islannin liigan viime kauden korikuningatar on esiintynyt tehokkaasti myös tällä kaudella.

11.12.2021 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelannut vahvaa kautta Italiassa – ”Olen tyytyväinen rooliini”

Helmi Tulonen siirtyi täksi kaudeksi Italiaan tehtyään sopimuksen Serie A2:ssa pelaavan Carugaten kanssa. Tulonen on aloittanut kautensa räväkästi tupla-tuplan keskiarvoilla.

8.11.2021 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen jahtaa Slovakian mestaruutta – ”Arki on erittäin laadukasta”

Veera Pirttinen, 24, lähti takaisin ulkomaan kentille vietettyään viime kauden Korisliigassa Catzissa. Tuleviin EM-karsintaotteluihin valmistautuvan Pirttisen tämän kauden seura on slovakialainen Piestanske Cajky.

30.10.2021 13:23 Suomalaiset ulkomailla

Ebba Pekonen ja Silja Viita aloittaneet ensimmäisen ammattilaiskautensa hienosti

Ebba Pekonen, 20, ja Silja Viita, 19, aloittivat ammattilaisuransa Ruotsista. Pekonen teki kesällä sopimuksen Helsingborg BKK:n kanssa ja Viita pisti nimensä IK Eos Lundin tarjoamaan sopimuspaperiin. Molemmat ovat aloittaneet kautensa hyvin.

24.10.2021 14:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimies ja Anissa Pounds aloittaneet vahvasti Saksassa

Saksan Bundesliigassa nähdään tällä kaudella yhteensä neljä suomalaispelaajaa ja kaksi heistä pelaa Angels Nördlingenin joukkueessa. Elina Koskimies ja Anissa Pounds ovat aloittaneet kautensa hyvin.

16.10.2021 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinin oli helppo palata Espanjaan – ”Tämä oli minulle hyvä vaihtoehto”

Marianne Kalin, 24, on aloittanut toisen kautensa Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueessa. Joukkueen alkukausi on ollut vaikea, mutta Kalin on kuulunut joukkueen avainpelaajiin.

10.10.2021 09:56 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen halusi Espanjasta uudenlaiseen ympäristöön – ”Nyt saan yrittää ja kokeilla vähän eri asioita”

Anniina Äijänen, 26, jätti viime kauden päätteeksi Espanjan kentät taakseen kolmen maassa vietetyn kauden jälkeen. Äijänen halusi uralleen uuden suunnan ja sellainen löytyi Saksan Bundesliigassa pelaavasta Royals Saarlouisista.

30.9.2021 13:15 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander hamuaa Saksan mestaruutta – ”Sitä varten täällä ollaan”

Sofia Pelander teki kesällä jatkosopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Viime kausi päättyi joukkueen osalta pettymykseen välierissä ja tällä kaudella tähtäin on mestaruudessa.

24.9.2021 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen palasi Ranskaan vahvempana – ”Pelikovuus ei tule yllätyksenä”

Annika Holopainen palasi yhden kauden tauon jälkeen Ranskan Ligue Feminine 2 –sarjaan, kun hän teki jo viime keväänä sopimuksen Montbrisonin kanssa. Islannin liigan viime kauden korikuningatar palaa hyvillä mielin tuttuihin maisemiin.

15.5.2021 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisen kausi vaiherikas – ”Todella mielenkiintoinen, erilainen ja vaikea kausi”

Islannin liigan korikuningattaruuden voittaneen Annika Holopaisen kauteen mahtui paljon käänteitä. Holopainen teki kovia tehoja sarjassa, mutta samaan aikaan kautta varjostivat pitkät tauot sekä joukkueen heikko menestys.

Näytä lisää vastaavia